Een boek voor desem fans.

Over brood (en banket) bakken zou je boeken vol kunnen schrijven. En dat gebeurt dus ook.
Hier vind je verschillende boeken over de edele bakkunsten.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3708
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Een boek voor desem fans.

Bericht door lekkermelig »

Als je de Duitse taal een beetje machtig bent kan ik het BrotbackBuch nr4 van Lutz Geissler zeer aanbevelen. Ik heb het nu een weekje en er staat een schat aan informatie in over roggedesem, tarwedesem, alle verschillende manieren om een desem op te kweken en te onderhouden.
Verder gaat ie uitgebreid in op de effecten van temperatuur, verversingsfrequentie, verschil tussen rogge en tarwe, hydratatie en nog veel meer.
En natuurlijk een mooie verzameling recepten.

Ik moet er nog uit gaan bakken, maar voor desembakkers echt prachtig.

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood
Gebruikersavatar
Bantam
Opboller
Berichten: 213
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Contacteer:

Re: Een boek voor desem fans.

Bericht door Bantam »

Dank voor de tip.
""" Excuse Me While I Kiss Cassandra """
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 581
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Een boek voor desem fans.

Bericht door hjeverts »

Dat klinkt interessant :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Gebruikersavatar
KeesR
Deegroller
Berichten: 254
Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41

Re: Een boek voor desem fans.

Bericht door KeesR »

Mooi boek.
Plaats reactie