Een boek voor desem fans.

Over brood (en banket) bakken zou je boeken vol kunnen schrijven. En dat gebeurt dus ook.
Hier vind je verschillende boeken over de edele bakkunsten.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Een boek voor desem fans.

Bericht door lekkermelig »

Als je de Duitse taal een beetje machtig bent kan ik het BrotbackBuch nr4 van Lutz Geissler zeer aanbevelen. Ik heb het nu een weekje en er staat een schat aan informatie in over roggedesem, tarwedesem, alle verschillende manieren om een desem op te kweken en te onderhouden.
Verder gaat ie uitgebreid in op de effecten van temperatuur, verversingsfrequentie, verschil tussen rogge en tarwe, hydratatie en nog veel meer.
En natuurlijk een mooie verzameling recepten.

Ik moet er nog uit gaan bakken, maar voor desembakkers echt prachtig.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Bantam
Deegroller
Berichten: 268
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Contacteer:

Re: Een boek voor desem fans.

Bericht door Bantam »

Dank voor de tip.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Een boek voor desem fans.

Bericht door hjeverts »

Dat klinkt interessant :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
KeesR
Deegroller
Berichten: 293
Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41

Re: Een boek voor desem fans.

Bericht door KeesR »

Mooi boek.
Plaats reactie