Ovenrijs
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Ovenrijs
Voor ovenrijs is eigenlijk geen maat aan te geven.
Wanneer je deeg al behoorlijk is uitgerezen.
Als je met je vinger op het deeg drukt en je afdrukt blijft staan heb je eigen geen oven rijs, of een klein beetje, maar je deegstuk kan dan ook instorten.
Wanner het deeg langzaam terug veert wanneer je met je vinger op het deeg drukt is he klaar voor de oven en kan je een flinke ovenrijs hebben.
Het ligt dus aan het moment van inschieten.
Wanneer je deeg al behoorlijk is uitgerezen.
Als je met je vinger op het deeg drukt en je afdrukt blijft staan heb je eigen geen oven rijs, of een klein beetje, maar je deegstuk kan dan ook instorten.
Wanner het deeg langzaam terug veert wanneer je met je vinger op het deeg drukt is he klaar voor de oven en kan je een flinke ovenrijs hebben.
Het ligt dus aan het moment van inschieten.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Ovenrijs
Dat is niet aan te geven in % of cm. Het ligt er inderdaad ook aan hoever het deeg al is gerezen voordat je het in de oven zet om af te bakken.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Ovenrijs
Dit is idd. niet aan te geven,maar wel enigszins te beïnvloeden.Bijv. in een droge oven (zonder stoom) zal er zich sneller de korstvoming ontwikkelen,waardoor de ovenrijs aanmerkelijk verkort zal worden.
Dus aan het begin van het bakproces met het brood het gebruikelijke bakje kokend water in de oven plaatsen en voor een krokante korst haal je het eruit als de korst begint te kleurne.
Dus aan het begin van het bakproces met het brood het gebruikelijke bakje kokend water in de oven plaatsen en voor een krokante korst haal je het eruit als de korst begint te kleurne.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.