broodbaksteen

Leuk, al die termen, maar wat betekenen ze eigenlijk allemaal?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pauline
Jongste bediende
Berichten: 47
Lid geworden op: ma 26 jan 2015, 17:09

broodbaksteen

Bericht door Pauline »

Even een vraagje over de plaats in de oven van de broodbak/pizzasteen, moet deze altijd onderin? of 'gewoon' net als bij het brood bakken in het midden? ( wil een frans landbrood bakken, recept van Levine)
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: broodbaksteen

Bericht door Levinebaktbrood »

Dat ligt aan de oven. Bij mij ligt de steen onderin op de onderste richel.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: broodbaksteen

Bericht door lekkermelig »

Pauline,
Je moet die steen gewoon op een plekje leggen waar ie lekker stevig ligt en goed past. De steen is vooral bedoeld om veel meer warmte vast te houden in de oven, dus de plek doet er niet zo toe. Je broden moeten niet te dicht tegen je verwarmingselementen zitten, dus in de praktijk zal je steen niet heel hoog in de oven liggen, maar als je een grote oven hebt kan middenin ook prima.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Plaats reactie