Het kneden van het brooddeeg

Leuk, al die termen, maar wat betekenen ze eigenlijk allemaal?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
BeauFrits
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: ma 06 okt 2014, 15:41
Locatie: West-Brabant

Het kneden van het brooddeeg

Bericht door BeauFrits » do 09 okt 2014, 21:08

Ik ben wat aan het rondlezen en kwam op een website waar beweerd wordt dat het kneden van het brooddeeg funest zou zijn voor het brood.

Hierbij de link http://www.wiebaktmee.nl/weinig-kneden- ... brood.html
Nu ben ik benieuwd wat jullie mening hierover is

Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1684
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Het kneden van het brooddeeg

Bericht door papagena » do 09 okt 2014, 22:11

Ineke laat haar deeg meestal lang rijzen. Dan hoef je minder lang te kneden. Vraag mij niet om de technische details maar in die richting moet je het zoeken. Je hebt zelfs No knead brood wat je helemaal niet hoeft te kneden maar wat stevig door elkaar roert en erg lang laat staan. (speciaal voor de luie buien) http://www.dutch-castle.nl/genieten/no-knead-bread/
Niet bij brood alleen....

Plaats reactie