gist

Leuk, al die termen, maar wat betekenen ze eigenlijk allemaal?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Rob van Rotterdam
Deegkneder
Berichten: 120
Lid geworden op: wo 25 apr 2012, 14:40

gist

Bericht door Rob van Rotterdam »

Beste bakvrienden,

Ik bak al een paar jaar brood. Brood kopen doe ik alleen de dag na terugkomst van vakantie en dat bevestigt dan ook meteen weer de juistheid van mijn interesse. Voor het gistingsproces gebruik ik zowel gist al desem. Over gist heb ik een vraag:
Laatst las ik dat je in plaats van gist ook natriumbicarbonaat als rijsmiddel kunt gebruiken. Hoewel ik het hele internet heb afgezocht kan ik nergens iets vinden over de toepassing van hiervan. Ook met de zoekfunctie op dit forum kom ik niet verder.
Wie o wie helpt mij verder?
Dank voor antwoord.
Vriendelijke groet uit Rotterdam
graanmolen, mechanisch weegschaaltje, kneden met de hand, gewoon oventje.
Gebruikersavatar
Peetje
Deegkneder
Berichten: 137
Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29

Re: gist

Bericht door Peetje »

Hoi Rob, zoek dan maar eens op Iers sodabrood ( of Irish sodabread), dan krijg je vast een boel.
Het is een erg makkelijk 'brood', hoeft niets te rijzen e.d. je krijgt een heel schappelijk brood, wat zeker lekker is, maar doordat het niet rijst heeft het geen diepere smaak. bewaren lukt mijns inziens niet zo goed, dus alleen bakken wat gelijk op gaat (warm opeten) en dat is best aan te raden hoor!

Groet, Petra
Gebruikersavatar
Kneedhaak63

Re: gist

Bericht door Kneedhaak63 »

Staat toch wel iets op de internets ;)
http://www.coquinaria.nl/recepten/gist.htm#Actieve gedroogde gist
Plaats reactie