Voorzichtige start: de avonturen van Richie

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Richie H
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: ma 07 mar 2022, 22:23

Voorzichtige start: de avonturen van Richie

Bericht door Richie H »

Onderstaand naar volgend recept:

250gr tarwemeel
250gr tarwebloem
10gr instant gist
15gr roomboter
9gr zout
10gr suiker
50gr zaden en pitten
290gr water

Alles op kamertemperatuur en op lang kneedprogramma in de bbm, afmaken met de hand

Afbeelding

Het vormen was ik nog niet zo mee bezig, heb nu gezien wat het vormen van een busbrood inhoudt, dat is voor de volgende.

De eerste rijs gaat goed, daarna de vormrijs? Beide 45 minuten en dan 35 minuten op 220 graden in de 4D heteluchtoven. En dan rijst hij toch niet zo lekker meer. Ben er nog niet achter waarom. Maar dat komt wel. Het is heerlijk iig!
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Voorzichtige start: de avonturen van Richie

Bericht door bakplaat »

Richie H schreef: di 08 mar 2022, 13:10
Het vormen was ik nog niet zo mee bezig, heb nu gezien wat het vormen van een busbrood inhoudt, dat is voor de volgende.
Hallo Richie H...

Kijk hier voor het vormen/opmaken ook eens naar:
Mijn fotoalbum Busbrood bakken.
Vooral de fotonummers 6 t/m 12 zijn hier bij het belangrijkste.
Succes ermee.
Laatst gewijzigd door bakplaat op wo 09 mar 2022, 16:29, 1 keer totaal gewijzigd.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Voorzichtige start: de avonturen van Richie

Bericht door hjeverts »

Dit is inderdaad een goede handleiding waar ik veel aan gehad heb, echter zie ik nu nog maar 4 foto's in het album staan :(
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Voorzichtige start: de avonturen van Richie

Bericht door bakplaat »

hjeverts schreef: wo 09 mar 2022, 12:59 Dit is inderdaad een goede handleiding waar ik veel aan gehad heb, echter zie ik nu nog maar 4 foto's in het album staan :(
Hallo
Hans en Richie...

Het complete fotoalbum zie je HIER
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Richie H
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: ma 07 mar 2022, 22:23

Re: Voorzichtige start: de avonturen van Richie

Bericht door Richie H »

Inmiddels een flink aantal broden verder en een hoop leergeld, maar altijd lekker brood. M'n schouder wil echt niet mee, dus er is een Maxima mpm7 in huis gekomen. Hiermee lukt het dan eindelijk wel goed om een fatsoenlijk glutennetwerk te bouwen.

Dit laatste brood had iets langer in de oven gemogen, het vormen is er nog niet helemaal, maar wat een succes! Zo hoog ist nog niet gekomen..

Recept:

T150 (uit Frankrijk meegenomen) 250g
T65 250g
Gist 1,4%
Zout 1,8%
Roomboter 3%
Water 68%
Zaden en pitten 14%

Iets teveel water (denk ik),maar anders krijg ik de T65 niet aan de gang. Met 67% worden het 2 losse ballen in de menger, met 68% plakt het wat meer, maar gaat het mengen gewoon goed

Afbeelding

Afbeelding

Ik heb er een nieuwe hobby bij in ieder geval!
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Voorzichtige start: de avonturen van Richie

Bericht door Levinebaktbrood »

Mooi brood. Oefening baart kunst en goed gereedschap is het halve werk :D
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Richie H
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: ma 07 mar 2022, 22:23

Re: Voorzichtige start: de avonturen van Richie

Bericht door Richie H »

Levinebaktbrood schreef: wo 15 jun 2022, 01:15 Mooi brood. Oefening baart kunst en goed gereedschap is het halve werk :D
Fijn! Dank voor de bemoedigende reactie en idd, het is een genot om zo te mengen, eindelijk resultaat! De grijns was niet van mn gezicht weg te slaan iig. Fijn als het dan toch een keer lukt..
Gebruikersavatar
Richie H
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: ma 07 mar 2022, 22:23

Re: Voorzichtige start: de avonturen van Richie

Bericht door Richie H »

Rozijnenbrood

Wij doen met z'n 2-en aan Project Gezond en voor komende week staat daar een paar keer rozijnenbrood op het menu.
Laat ik nou een hobbybakkert zijn!

Patentbloem 300
Volkorenbloem 50
Totaal 350
Haver 60 17%
gist 5 1,4%
olie 21 6,0%
zout 7 2,0%
Kaneel 5 1,5%
Honing 20 5,8%
Water 220 62,9%
Melk 35 10,0%
Rozijnen 120 34,3%

Wat een heerlijke geur in huis!
Afbeelding

Afbeelding
Gebruikersavatar
dirkjanl
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: ma 25 nov 2019, 19:50
Locatie: Borger

Re: Voorzichtige start: de avonturen van Richie

Bericht door dirkjanl »

Niet slecht ;-)
Herstartende hobbyist die graag iets nieuws uitprobeert.
Werkt met Bakkerijwereld oven BW Home 2,2kW en een oude Bosch Mum 6 keukenmachine.
Plaats reactie