Baksels van Mathilda
- mathilda1202
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: di 23 feb 2021, 07:30
Baksels van Mathilda
Boule naar recept uit het boek: La rousse brood. Wel heel erg luchtig [emoji1787] Hagelslag op dit brood ging niet.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Baksels van Mathilda
Mooi !!! en lekker ???
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Baksels van Mathilda
Super kruimpje hoor! Iets meer kneden krijg je m Al wel vaster.
Red
Red
Passie voor de ambacht!.
- mathilda1202
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: di 23 feb 2021, 07:30
Re: Baksels van Mathilda
Ja, was zeker lekker. Krijg je van iets meer kneden een vastere kruim? Ik kon wel goed een vliesje trekken.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Baksels van Mathilda
Ja of iets minder water toevoegen, Als je een vliesje trekt kun je in het licht ook zien hoe fijn het gluten netwerk gekneed is fijner is vaster en een wat robuuster netwerk geeft juist losser brood. Ook drijfvocht kan een losse structuur of zelfs gaten creeren tijdens het bakken!.
Red
Red
Passie voor de ambacht!.
- mathilda1202
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: di 23 feb 2021, 07:30
Re: Baksels van Mathilda
Ah, dank je wel. Wat bedoel je met drijfvocht?RedYssel schreef:Ja of iets minder water toevoegen, Als je een vliesje trekt kun je in het licht ook zien hoe fijn het gluten netwerk gekneed is fijner is vaster en een wat robuuster netwerk geeft juist losser brood. Ook drijfvocht kan een losse structuur of zelfs gaten creeren tijdens het bakken!.
Red
- mathilda1202
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: di 23 feb 2021, 07:30
Re: Baksels van Mathilda
Dit weekend komijnenkaasbrood en stokbrood gemaakt.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Baksels van Mathilda
Ziet er lekker uit Mathilda!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Baksels van Mathilda
Ziet er mooi uit hoor
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- mathilda1202
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: di 23 feb 2021, 07:30
Re: Baksels van Mathilda
Broodjes van 50 % rode tarwe en 50%T65. Het vormen moet ik nog iets meer op oefenen, ze waren erg lang en laag nu.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Baksels van Mathilda
Ziet er toch niet verkeerd uit Mathilda!
Heb je de broden laten rijzen in rijsmandjes?
Heb je de broden laten rijzen in rijsmandjes?
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- mathilda1202
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: di 23 feb 2021, 07:30
Re: Baksels van Mathilda
Nee, ik heb ze op een doek laten rijzen, had niet genoeg rijsmandjes hiervoor.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Baksels van Mathilda
Zoals Red ook al aangaf mag je behoorlijk tevreden zijn met het resultaat. Door het in rijsmandjes te laten rijzen dwing je het iets meer in een bepaalde vorm en heb dus ook wat minder snel dat je brood te lang wordt. Iets meer spanning op het deeg kan ook nog wel eens helpen, maar ik zou hier gewoon tevreden mee zijnmathilda1202 schreef: ↑ma 03 mei 2021, 20:33 Nee, ik heb ze op een doek laten rijzen, had niet genoeg rijsmandjes hiervoor.
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Baksels van Mathilda
Complimenten voor al dit moois/lekkers Mathilda.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Erik van Dijk
- Jongste bediende
- Berichten: 36
- Lid geworden op: za 20 mar 2021, 11:38
Re: Baksels van Mathilda
Oooh, komijnekaas in een broodje lijkt me ook echt heel lekker! Mooie broden hoor!