De baksels van Anita

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Anita61
Jongste bediende
Berichten: 29
Lid geworden op: do 29 okt 2020, 10:03

De baksels van Anita

Bericht door Anita61 »

Eindelijk! Vanaf november vorig jaar ben ik me, vanwege de gezonde eigenschappen ervan, gaan verdiepen in het bakken van zuurdesembrood. Vroeger ooit met behulp van een broodbakmachine brood gebakken maar ik ga nu voor het ambachtelijke handwerk. Met nul ervaring de afgelopen tijd een aantal broden gebakken, waaronder met een met gist en dat ging redelijk goed. Maar met zuurdesem lukte dat nog niet zo.
Na veel te hebben gelezen, filmpjes te hebben bekeken en niet in de laatste plaats de hulp van enthousiaste broodbakforumleden heb ik dan toch echt m’n allereerste geslaagde tarwe volkoren zuurdesembrood gebakken! Een eerdere poging mislukte door het ontbreken van stoom in de oven, niet goed ingesneden en het deeg was niet goed onder spanning gebracht (dank voor de feedback Goku!). Dat ging dit keer beter en ik heb het deeg in een gietijzeren pan in de oven gebakken. Ik ben als beginneling blij met het resultaat. Het kruim is wat vast, er zitten weinig luchtbellen in, maar de smaak is prima! Uiteraard kan er nog veel aan het brood verbeterd worden maar het begin is er en ik ben er best wel een beetje trots op :). Uiteraard zijn opmerkingen/verbeterpunten van harte welkom!

IMG_0696.JPG
IMG_0703.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Anita61 op zo 14 feb 2021, 18:23, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Bantam
Deegroller
Berichten: 268
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Contacteer:

Re: De baksels van Anita

Bericht door Bantam »

Dat ziet er prima uit. ! :thumbup:
Proficiat. :clap:
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: De baksels van Anita

Bericht door hjeverts »

Brood ziet er mooi uit. De korst lijkt mij lekker knapperig :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Anita

Bericht door Levinebaktbrood »

Top :thumbup: En al doende leert men :D
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Goku
Gaat de goede kant op
Berichten: 54
Lid geworden op: di 15 sep 2020, 11:00

Re: De baksels van Anita

Bericht door Goku »

Ziet er goed uit! Mag je zomaar trots op zijn!
Als de smaak maar goed is, en blijven oefenen tot het nu van goed naar straks geweldiger wordt.
Gebruikersavatar
oudbakken
Deegroller
Berichten: 292
Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16

Re: De baksels van Anita

Bericht door oudbakken »

zien er smakelijk uit, mooi brood.
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Gebruikersavatar
Anita61
Jongste bediende
Berichten: 29
Lid geworden op: do 29 okt 2020, 10:03

Re: De baksels van Anita

Bericht door Anita61 »

Dank jullie wel voor de positieve reacties. Erg leuk om die te mogen ontvangen :thumbup:
Gebruikersavatar
Anita61
Jongste bediende
Berichten: 29
Lid geworden op: do 29 okt 2020, 10:03

De baksels van Anita

Bericht door Anita61 »

Voor het eerst een Sourdough Focaccia gemaakt (recept van Foodgeek). Eigenlijk de eerste keer dat een brood met zuurdesem goed gelukt is. Ben er blij mee! En hij is nog lekker ook :) !

IMG_0726.JPG
IMG_0730.JPG
IMG_0732.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: De baksels van Anita

Bericht door hjeverts »

Ondanks dat ik niet zo van de olijven ben ziet het brood er lekker uit :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
Anita61
Jongste bediende
Berichten: 29
Lid geworden op: do 29 okt 2020, 10:03

Re: De baksels van Anita

Bericht door Anita61 »

Hier een blije beginnend bakker 😀. De Levientjes van Levine gemaakt. Ik vond het wel spannend want ik heb nog niet veel ervaring. Eigenlijk ben ik heel erg tevreden met het resultaat. De smaak is fantastisch! Het kruim is nog wel wat te compact. Ik heb gelezen dat meer mensen hiermee te maken hebben gehad en dat een mogelijk oplossing zou zijn om aan het eind van de kneedtijd meer water toe te voegen. Dus dat ga ik de volgende keer doen. Want dat ik deze heerlijke broodjes vaker ga bakken, dat staat wel vast!

IMG_0741.JPG
IMG_0742.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: De baksels van Anita

Bericht door hjeverts »

Ziet er lekker uit Anita!
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
Victory
Warme bakker
Berichten: 578
Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42

Re: De baksels van Anita

Bericht door Victory »

Leuk (en lekker)
Dat ze wat steviger zijn heeft ook gewoon met het gewicht van de vulling te maken 😉
Groetjes Victory

Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.

Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven

Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Gebruikersavatar
Anita61
Jongste bediende
Berichten: 29
Lid geworden op: do 29 okt 2020, 10:03

Re: De baksels van Anita

Bericht door Anita61 »

Vandaag dan een grote Levien!
Ik ben zo trots als een ..... Paashaas . M'n eerste echt geslaagde Levien(tje). De rozijntjes zijn wel een beetje verbrand, maar dat neem ik op de koop toe. Met dank aan het heerlijke recept van Leviene van Doorne. Morgen pas aansnijden, beetje roomboter erop, heerlijk 😋. Ik ben benieuwd 🤞.
Allemaal een heel fijn Paasweekend gewenst!
IMG_0829.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: De baksels van Anita

Bericht door BakkerGerrit »

Topbrood Anita! :D
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: De baksels van Anita

Bericht door hjeverts »

Mooi brood Anita!
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Plaats reactie