Inmiddels ben ik wat baksels verder en start ik hier ook een eigen topic om hiervan wat te laten zien en soms wat te vragen misschien.
Ik ben begonnen met 'gewoon' tarwebrood. Dat ging erg goed, zeker toen ik het meel van de molen ging gebruiken. Zie onderstaand.
Maar vorige week bakte ik ook een paar broden en die rezen niet zo goed als bovenstaande en waren dus ook een stuk compacter. Ondanks dat ik verder naar mijn idee alles hetzelfde deed. Wat wel een verschil is, is dat ik nu meel van een molen heb gekocht die wat dichterbij zit. Zou dit het verschil kunnen maken? Of ligt het gewoon aan mezelf?
Bakker Wim Bakt
- Bakker Wim
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 22
- Lid geworden op: vr 22 mei 2020, 20:29
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Bakker Wim Bakt
Ieder meel bakt anders... Ook typen meel zeggen niets over de het gehalte glutenvormende eiwitten wat belangrijk is.. hiervoor bestaat geen gradatie..
Maar er kunnen ook andere oorzaken liggen... bijvoorbeeld hoe goed is doorgeslagen of hoeveel suiker was er nog voor de gist voor een ovenrijs.. hoeveel rek was er.. etc.
Dus wellicht "een beetje van jezelf en een beetje van Maggi.."
Maar er kunnen ook andere oorzaken liggen... bijvoorbeeld hoe goed is doorgeslagen of hoeveel suiker was er nog voor de gist voor een ovenrijs.. hoeveel rek was er.. etc.
Dus wellicht "een beetje van jezelf en een beetje van Maggi.."
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Bakker Wim Bakt
Ander meel kan zeker de oorzaak zijn.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Bakker Wim
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 22
- Lid geworden op: vr 22 mei 2020, 20:29
Re: Bakker Wim Bakt
Dank voor jullie reacties!
Ik heb 5 kilo meel, dus ik kan nog mooi even experimenteren
Ik heb 5 kilo meel, dus ik kan nog mooi even experimenteren
- Bakker Wim
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 22
- Lid geworden op: vr 22 mei 2020, 20:29
Re: Bakker Wim Bakt
Wat ik recent ook nog gebakken heb:
Tijgerbolletjes. Helaas waren het babytijgervlekjes Is met een griesmeelpapje.
Zoete cinnamon rolls
Een speltbroodje
En lekkere rozijnenbolletjes, naar het recept van Levine
Tijgerbolletjes. Helaas waren het babytijgervlekjes Is met een griesmeelpapje.
Zoete cinnamon rolls
Een speltbroodje
En lekkere rozijnenbolletjes, naar het recept van Levine
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Bakker Wim Bakt
Dat ziet er allemaal heerlijk uit hoor!
En ik merk zelf gigantisch verschil tussen de verschillende molens. Het is zeker waar dat je nog veel verschillende deegjes zal maken
En ik merk zelf gigantisch verschil tussen de verschillende molens. Het is zeker waar dat je nog veel verschillende deegjes zal maken
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.