Bakker Wim Bakt

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bakker Wim
Chef stoffer en blik
Berichten: 22
Lid geworden op: vr 22 mei 2020, 20:29

Bakker Wim Bakt

Bericht door Bakker Wim »

Inmiddels ben ik wat baksels verder en start ik hier ook een eigen topic om hiervan wat te laten zien en soms wat te vragen misschien.

Ik ben begonnen met 'gewoon' tarwebrood. Dat ging erg goed, zeker toen ik het meel van de molen ging gebruiken. Zie onderstaand.
Afbeelding

Maar vorige week bakte ik ook een paar broden en die rezen niet zo goed als bovenstaande en waren dus ook een stuk compacter. Ondanks dat ik verder naar mijn idee alles hetzelfde deed. Wat wel een verschil is, is dat ik nu meel van een molen heb gekocht die wat dichterbij zit. Zou dit het verschil kunnen maken? Of ligt het gewoon aan mezelf? ;)
Afbeelding
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Bakker Wim Bakt

Bericht door Rik59 »

Ieder meel bakt anders... Ook typen meel zeggen niets over de het gehalte glutenvormende eiwitten wat belangrijk is.. hiervoor bestaat geen gradatie..
Maar er kunnen ook andere oorzaken liggen... bijvoorbeeld hoe goed is doorgeslagen of hoeveel suiker was er nog voor de gist voor een ovenrijs.. hoeveel rek was er.. etc.

Dus wellicht "een beetje van jezelf en een beetje van Maggi.."
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Bakker Wim Bakt

Bericht door Levinebaktbrood »

Ander meel kan zeker de oorzaak zijn.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Bakker Wim
Chef stoffer en blik
Berichten: 22
Lid geworden op: vr 22 mei 2020, 20:29

Re: Bakker Wim Bakt

Bericht door Bakker Wim »

Dank voor jullie reacties! :)
Ik heb 5 kilo meel, dus ik kan nog mooi even experimenteren ;)
Gebruikersavatar
Bakker Wim
Chef stoffer en blik
Berichten: 22
Lid geworden op: vr 22 mei 2020, 20:29

Re: Bakker Wim Bakt

Bericht door Bakker Wim »

Wat ik recent ook nog gebakken heb:

Tijgerbolletjes. Helaas waren het babytijgervlekjes ;) Is met een griesmeelpapje.
Afbeelding

Zoete cinnamon rolls
Afbeelding

Een speltbroodje
Afbeelding

En lekkere rozijnenbolletjes, naar het recept van Levine :)
Afbeelding
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Bakker Wim Bakt

Bericht door WesleyNL »

Dat ziet er allemaal heerlijk uit hoor!

En ik merk zelf gigantisch verschil tussen de verschillende molens. Het is zeker waar dat je nog veel verschillende deegjes zal maken 😂
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Plaats reactie