Pagina 2 van 6

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 18 apr 2020, 13:27
door RedYssel
Ik heb deze Koopmans t65 gewoon van het werk kunnen kopen anders had ik nu nog niks, Hoop dat t snel beter word!

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 18 apr 2020, 13:53
door Rik59
Beetje snuffelen hier en daar en dan neem je wel wat mee... :D :D

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 18 apr 2020, 19:26
door WesleyNL
Ik weet niet if je in de buurt woont van Amsterdam maar volgens mij heeft de sligro veel van koopmans op voorraad.

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: zo 19 apr 2020, 10:23
door RedYssel
Hmm heb wel Sligro in de buurt kom uit Overijssel dus Amsterdam is niet 123 om de hoek[emoji106]

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: zo 19 apr 2020, 10:27
door RedYssel
Afbeelding
Meergranen desem 20% vk meel 20% molen meergranen mix 60% t65 havervlokken, zonnepit, lijnzaad, sesam zaden mix op vloer

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: zo 19 apr 2020, 11:47
door WesleyNL
Wellicht de moeite waard om er even een kijkje te nemen als daar ook een sligro in de buurt is.

Mooie broodjes hoor!
Laat ze smaken :-)

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 29 apr 2020, 19:29
door RedYssel
Afbeelding

Heel ruw opengebakken vind het zelf wel mooi!.

100% franse bloem 70%water 30 %desem

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 29 apr 2020, 22:05
door lekkermelig
Bijna ontploft :-) maar ik vind hem mooi!

Wil

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 27 aug 2020, 16:41
door RedYssel
Ayay het is even geleden maar we hebben de smaak nog steeds te pakken 2 blonde bollen van week beide vergelijkbaar receptuur maar bovenste is 65 en onderste 70% hydratarief!.Afbeelding
Afbeelding

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 09 sep 2020, 11:34
door RedYssel
Afbeelding
Nieuw mandje! Authentiek tarwebrood van 600gr aan de punt gezet 40 min rust en daarna opgemaakt rijs 40 min buiten 75 min koelkast 30 min bakken op voorverwarmde oven 250 terugdraaien 240 in een Dutch oven aka braadpan


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: vr 11 sep 2020, 17:16
door Passion for Italy
Wat is het baksel met de chocoladetopping ? Ziet er heerlijk uit. De rest trouwens ook !

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: vr 11 sep 2020, 18:37
door RedYssel
Passion for Italy schreef: vr 11 sep 2020, 17:16 Wat is het baksel met de chocoladetopping ? Ziet er heerlijk uit. De rest trouwens ook !
Hey Passion!.

Dit is een bannatonne met bananen suikerbrood!. Een aangepast recept van fries suikerbrood. Hiervoor minder suiker gebruikt en bananen compund gebruikt. Zou ook prima kunnen met een puree hoe dit in de verhoudingen gaat weet ik niet. geconfijte banaanen chips er bij door gedraaid op de vulling. Aanpunten rust opbollen na rijs en dan bakken!.

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 16 sep 2020, 11:23
door RedYssel
Afbeelding
Weer lekker aan het bakken geweest!. Aan het testen met poolish. 25% voordeeg op de bloem. Met 0.3%gist op de 1/1 water bloem!. De voordelen van desem zonder de nadelen in mijn opinie!.

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: vr 18 sep 2020, 18:01
door RedYssel
Afbeelding
Afbeelding
60% vk meel 10% roggebloem 30% t65 met een hydratatie van 72% opnieuw een poolish gebruik die 25% van de meel/bloem inhoud!.

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 23 sep 2020, 19:52
door RedYssel
Afbeelding
Het is even wennen van een kartelmes naar een scheermes maar het resultaat mag er zijn!

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 23 sep 2020, 21:16
door Passion for Italy
RedYssel schreef: vr 11 sep 2020, 18:37
Passion for Italy schreef: vr 11 sep 2020, 17:16 Wat is het baksel met de chocoladetopping ? Ziet er heerlijk uit. De rest trouwens ook !
Hey Passion!.

Dit is een bannatonne met bananen suikerbrood!. Een aangepast recept van fries suikerbrood. Hiervoor minder suiker gebruikt en bananen compund gebruikt. Zou ook prima kunnen met een puree hoe dit in de verhoudingen gaat weet ik niet. geconfijte banaanen chips er bij door gedraaid op de vulling. Aanpunten rust opbollen na rijs en dan bakken!.
Ziet er heerlijk uit ! Je hebt me geïnspireerd. Ik ga ook eens een variatie maken op het suikerbrood en dan bananen toevoegen en dan zien wat het resultaat is.... bedankt voor het ideetje en ik zal je een update geven van het resultaat.

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 24 sep 2020, 18:25
door RedYssel
Passion for Italy schreef: wo 23 sep 2020, 21:16
RedYssel schreef: vr 11 sep 2020, 18:37
Passion for Italy schreef: vr 11 sep 2020, 17:16 Wat is het baksel met de chocoladetopping ? Ziet er heerlijk uit. De rest trouwens ook !
Hey Passion!.

Dit is een bannatonne met bananen suikerbrood!. Een aangepast recept van fries suikerbrood. Hiervoor minder suiker gebruikt en bananen compund gebruikt. Zou ook prima kunnen met een puree hoe dit in de verhoudingen gaat weet ik niet. geconfijte banaanen chips er bij door gedraaid op de vulling. Aanpunten rust opbollen na rijs en dan bakken!.
Ziet er heerlijk uit ! Je hebt me geïnspireerd. Ik ga ook eens een variatie maken op het suikerbrood en dan bananen toevoegen en dan zien wat het resultaat is.... bedankt voor het ideetje en ik zal je een update geven van het resultaat.
Graag!. Het zijn leuke producten vooral als je met zo,n hoge bannaton kunt werken wat je toch al niet heel vaak ziet!.

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 24 sep 2020, 19:49
door Anke
Ik heb je broden bekeken. Wat maak je mooie inkepingen / versieringen!

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 26 sep 2020, 11:55
door RedYssel
Anke schreef: do 24 sep 2020, 19:49 Ik heb je broden bekeken. Wat maak je mooie inkepingen / versieringen!
Dankje!. De het sier snijden word verkregen door een scheermesje. Het bekende oor op een brood word verkregen door een goed gefermenteerd deeg vanuit de koelkast schuins over het brood te snijden en dan te bakken!.

Groeten Red

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 26 sep 2020, 15:18
door RedYssel
Afbeelding
Afbeelding

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 26 sep 2020, 19:37
door Kneedhaak 2.0
Erg mooi die korenaar op dat brood :thumbup:

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 26 sep 2020, 20:41
door RedYssel
Kneedhaak 2.0 schreef:Erg mooi die korenaar op dat brood :thumbup:
Ik vind dat zelf ook altijd een leuke decoratie!

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: zo 27 sep 2020, 16:49
door RedYssel
Afbeelding

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: zo 27 sep 2020, 17:12
door Jay-R
Mooie broden!

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 03 okt 2020, 14:53
door RedYssel
Hmm vandaag is wat anders dan de deegmandjes. Tussen kleedjes gezet. De snedes net wat te wild gebakken naar mijn smaakAfbeelding

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 03 okt 2020, 18:24
door RedYssel
Afbeelding
Ook een mooie kruim

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 03 okt 2020, 18:31
door Jay-R
Prachtig kruim!!

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 03 okt 2020, 19:17
door RedYssel
[mention]Jay-R [/mention] dankje[emoji106][emoji506]

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: zo 04 okt 2020, 15:52
door RedYssel
Landbrood rozijnen Afbeelding
Teveel scheuring kijken of we met een fold minder af kunnen

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 07 okt 2020, 17:06
door RedYssel
Afbeelding
Afbeelding
Meergranen broodje met gebrande zaden en sesam

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 07 okt 2020, 19:41
door Jay-R
Mooi!

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 07 okt 2020, 21:11
door bakkerijremon
Hele mooie broodjes! Wat voor jij je desem?

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 07 okt 2020, 21:29
door RedYssel
[mention]bakkerijremon [/mention] Mijn laatste broden zijn allemaal met poolish/biga gemaakt. Houd in dat je 25% poolish op je deegje gebruikt. Dit is 1/1 water bloem met bijvoorbeeld 0.20% gist dit zet je op kamer temperatuur 12 uur weg voordat je het uiteindelijke deeg maakt. De voordelen van desem zonder de lasten

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 07 okt 2020, 21:30
door bakkerijremon
Het concept ken ik inderdaad! Dank voor de info :D

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 08 okt 2020, 10:12
door Vitamine C
RedYssel schreef: wo 07 okt 2020, 21:29 [mention]bakkerijremon [/mention] Mijn laatste broden zijn allemaal met poolish/biga gemaakt. Houd in dat je 25% poolish op je deegje gebruikt. Dit is 1/1 water bloem met bijvoorbeeld 0.20% gist dit zet je op kamer temperatuur 12 uur weg voordat je het uiteindelijke deeg maakt. De voordelen van desem zonder de lasten
Dat is dan toch geen desem? :?

Mooie broden daar niet van :)

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 08 okt 2020, 10:30
door RedYssel
[mention]Vitamine C [/mention] Nee dit is met gist. Desem ga ik in de toekomst wel weer doen

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 08 okt 2020, 12:58
door lekkermelig
Mooie broden, inderdaad. Maar "de voordelen van desem zonder de lasten" ? Denk toch echt dat het compleet anders smaakt.
Wel lekker :-) maar anders.

Wil

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 08 okt 2020, 13:18
door RedYssel
[mention]lekkermelig [/mention] De langere versheid en een wat vlakkere smaak. Bij mij thuis hebben ze liever de gist degen dan broden van desem. Ik vind het beide lekker maar het is gewoon waar dat voordeeg met gist betrouwbaar is vergeleken met desem.

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 08 okt 2020, 16:02
door Jay-R
In welke zin bedoel jij betrouwbaarder?
Persoonlijk vind ik die minimale hoeveelheden gist onbetrouwbaarder.

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 08 okt 2020, 18:17
door RedYssel
[mention]Jay-R [/mention] als je alles kwa temperaturen goed hebt zul je er nooit veel naast zitten kwa rijstijden ook met kleine hoeveelheden gist.

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 08 okt 2020, 18:26
door Jay-R
Maar hoe is het dan betrouwbaarder dan desem?

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 08 okt 2020, 19:20
door lekkermelig
Nou, dat snap ik nog wel. Het is maar net hoe actief je desem is.
Ik heb weken gehad dat mijn tarwedesem niet vooruit te branden was, en de roggedesem wel. Of andersom.
Hangt nogal van de staat van verwaarlozing van de arme beestjes af. Daar heb je dan met een poolish weer geen last van.
Goed voeren vooraf helpt dan wel. Of je maakt een mooi hybride brood, met desem EN een beetje gist. Dat mogen sommige een doodzonde vinden maar het kan soms ook mooie broden opleveren, en dan toch veel smaak.

Wil

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 08 okt 2020, 19:43
door RedYssel
In mijn opinie varieert desem nog wel eens en zit er meer factoren aan wat fout kan gaan. Gist werkt makkelijker en kan minder fout aan gaan. Smaak belevenis kan k\gist gewoon niet tippen aan desem dat is natuurlijk de andere kant. Als ik met desem werk gebruik ik altijd desem op het voordeeg en 0.2% gist op het deeg

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 08 okt 2020, 19:47
door RedYssel
lekkermelig schreef: do 08 okt 2020, 19:20 Nou, dat snap ik nog wel. Het is maar net hoe actief je desem is.
Ik heb weken gehad dat mijn tarwedesem niet vooruit te branden was, en de roggedesem wel. Of andersom.
Hangt nogal van de staat van verwaarlozing van de arme beestjes af. Daar heb je dan met een poolish weer geen last van.
Goed voeren vooraf helpt dan wel. Of je maakt een mooi hybride brood, met desem EN een beetje gist. Dat mogen sommige een doodzonde vinden maar het kan soms ook mooie broden opleveren, en dan toch veel smaak.

Wil
Juist WIl!. Ik snap dat sommigen dat geen doen vinden om gist te gebruiken bij de desem. Echter van nvwa mag je tot max 0.2 % gist gebruiken en in een desem. Dit doe je natuurlijk op het uiteindelijke deeg en niet het voordeeg. De smaak heb je dan al omdat je het voordeeg al 12u hebt staan. In mijn opinie is de bakaard en smaak het belangrijkste en daar ontbreekt het niet vaak aan!

Gr red!

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 08 okt 2020, 21:10
door Jay-R
Mijn ervaring is juist andersom. Al moet ik zeggen dat een hybride deeg prima werkt.
Nou ben ik niet heel ervaren, maar sowieso 0,2% gist afwegen voor 2 broden vind en vond ik redelijk lastig.

Als hobbybakker/thuisbakker boeit het mij vrij weinig wat de nvwa of een ander er van vindt. Gaat er om wat jij prettig, mooi, maar vooral lekker vindt.

Mocht ik brood bij een bakker kopen wat als desem wordt vind ik het toch jammer als er toch gist wordt toegevoegd. Ookal begrijp ik het daar dan weer wel.

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 08 okt 2020, 22:16
door RedYssel
Ik heb een klein weggeschaaltje voor dat soort dingen zoals bvm zout en gist. Weegt tot 0.02 gram accuraat af. Beetje meer of minder maakt niet uit maar in die kleine hoeveelheden is het erger dan in een deeg van bijvoorbeeld 5kg of meer. Best wel handig.

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 10 okt 2020, 15:50
door RedYssel
Zaterdag bakdag resultaat mag er zijn. Hydratatie 10% omhoog dus nu 80 procent. Verder alles hetzelfde wel drie keer rekken vouwen.Afbeelding

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 10 okt 2020, 16:06
door Jay-R
Kijk, mooi resultaat!

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: zo 11 okt 2020, 15:58
door RedYssel
Zondag bakdag witte broden van poolish voordeeg gist. 80% hydratatie.Afbeelding
Afbeelding

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 14 okt 2020, 07:46
door 1md65
Mooie broden :thumbup: