Pagina 5 van 6

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: zo 27 dec 2020, 13:33
door RedYssel
Dankje Victory welkom in het mooie Twente!.
Een brood voor kennissen de rest lekker voor ons!.

Red

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 31 dec 2020, 00:35
door RedYssel
Poahh dat was hem weer voor t jaar.. raar jaar maar ook zo weer voorbij. Voor morgen bij het eten weer lekker op de Franse tour geweest baguettes en mini batards alles 350gr afgewogen ook t zelfde deeg. Gemaakt met een gistpoolish bij gebrek aan tijdAfbeelding

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 31 dec 2020, 01:18
door Bantam
Perfecte baguettes. :thumbup:

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 02 jan 2021, 15:55
door RedYssel
Red doet gewoon door tarwe broden met 120% voordeeg Afbeelding

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 02 jan 2021, 17:03
door Anke
Lekker brood!

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: zo 03 jan 2021, 17:57
door RedYssel
Afbeelding
Witte vlechtbroodjes voor zondag

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: zo 10 jan 2021, 18:15
door RedYssel
Weer een eerste vandaag ciabatta van zuurdesem poolish! Afbeelding

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: zo 10 jan 2021, 18:48
door hjeverts
Ziet er lekker (luchtig) uit :)

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 13 jan 2021, 16:42
door RedYssel
Op bestelling 3 vlechtbroodjes en Franse Tabatierre broodAfbeelding
Afbeelding

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 13 jan 2021, 18:37
door BakkerGerrit
en lekker een vlechtbrood voor jezelf....... ;)

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 13 jan 2021, 19:42
door hjeverts
Leuk gevormde broden. Zijn ze alleen dubbelgevouwen bij het vormen?

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 13 jan 2021, 19:56
door TigerManZ
hjeverts schreef: wo 13 jan 2021, 19:42 Leuk gevormde broden. Zijn ze alleen dubbelgevouwen bij het vormen?

Of is het gevormd zoals een Tabatière?

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 13 jan 2021, 20:04
door TigerManZ
Kan trouwens ook met een bàtard, dan heet het een bàtard languette :)

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 13 jan 2021, 20:57
door Rik59
Das nou nog is een fatsoenlijke maat roombroodjes!!!

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 14 jan 2021, 12:59
door RedYssel
hjeverts schreef:Leuk gevormde broden. Zijn ze alleen dubbelgevouwen bij het vormen?
Opbollen rust iets heropbollen en dan de uutroling doen

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 14 jan 2021, 13:00
door RedYssel
Rik59 schreef:Das nou nog is een fatsoenlijke maat roombroodjes!!!
Echt he, mooi voor op een feest!.

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: do 14 jan 2021, 22:23
door Anke
Mooie broden, daar maak je iemand blij mee!

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk


Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: vr 15 jan 2021, 08:47
door RedYssel
Dankjewel Anke!

Red

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 16 jan 2021, 17:36
door RedYssel
Vaste prik zowat baguettes en krokante kleine broden Afbeelding
DeAfbeelding

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 13 mar 2021, 20:32
door RedYssel
Hallo Baksterren het is weer eventjes geleden dat ik wat geplaatst heb!. Wel gebakken maar niet erg actief geweest hiero.
Vandaag weer aan het knutselen geweest, Witbrood met krenten en cranberries appelstroop en koekkruiden 66 %hydratatie 20% desem en 0,3% droge gist mete en stretch and fold. Rechts Speltbrood met 10% gebrande zaden. ook 20% desem en 0,3 gist 2 keer doorgeslagen ipv 1 gluten had een fold meer nodig!.

Afbeelding

Groeten Red!

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 13 mar 2021, 21:58
door Bantam
Mooie broden. Prachtige ovenrijs.

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 13 mar 2021, 23:45
door RedYssel
Dankjewel Bantam!

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: zo 14 mar 2021, 09:31
door hjeverts
De broden zien er weer heerlijk uit Red! :)

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: zo 14 mar 2021, 14:53
door RedYssel
Dankjewel!

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 17 mar 2021, 16:32
door RedYssel
Langzaam kruipen we richting de paasdagen en dat betekent jaja paashaantjes! Afbeelding
Afbeelding
En ook nog paar tarwe desembroden. Direct vanuit de koelkast de oven in!

Red

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 17 mar 2021, 16:47
door Bantam
Leuke paashaantjes! Die zijn heel mooi.
De desembroden zijn mooi versierd. Prachtig.

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 17 mar 2021, 17:47
door hjeverts
Leuk gevormde paashaantjes! De desembroden wederom ook weer erg mooi gelukt zo te zien! :)

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 17 mar 2021, 19:16
door RedYssel
Dankje Hans en Bantam, Vind de paashaantjes altijd erg leuk om te maken en vooral om te geven!.

Red

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 20 mar 2021, 17:51
door RedYssel
Liep al een tijdje rond met het idee om krokante desem broodjes te maken in de stijl van kampioentjes. De steekbroodjes zijn heerlijk met een spekkige kruim!
100% t65 met een hydratatie van 70% 3uur bulk voorvormen 20 min rust en daarna uitsteken op 100gr tussen kleedjes rusten voor een uur en bakken maarr Afbeelding

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 20 mar 2021, 18:52
door hjeverts
Zien er weer goed uit Red! :)

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 07 apr 2021, 15:56
door RedYssel
De paasdrukte weer overleeft dus weer tijd voor de hobby!
Donkere Meerzaden broden !Afbeelding

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 07 apr 2021, 16:20
door BakkerGerrit
Artisanal Red! Mooi.

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 07 apr 2021, 16:49
door hjeverts
Die broden zien er weer erg mooi uit Red! :)

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 07 apr 2021, 17:16
door RedYssel
Dankjewel heren! Die blokjes was een slimme oplossing voor iets wat anders niet goed geweest was. Brood was niet goed genoeg opgemaakt dus dan maar zo

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 14 apr 2021, 16:28
door RedYssel
Vandaag maïsbrood: maismix 20% met 80% t65. Omdat maismeel geen gluten bevat moet je erg voorzichtig zijn met water. Uiteindelijk met bijwassen op 63% een soepel deeg terwijl ik ander alleen op witte bloem 68 tot 70 doe. De topping grove gepofte maïs van het werk.Afbeelding

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 14 apr 2021, 16:30
door hjeverts
Weer een mooi brood Red! :)

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 14 apr 2021, 16:57
door RedYssel
hjeverts schreef: wo 14 apr 2021, 16:30 Weer een mooi brood Red! :)
Dankje Hans!. ben zelf helemaal verzot op deze decoratie omdat het zo lekker ruw oogt!.

Red

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 14 apr 2021, 17:42
door hjeverts
Pof je de mais voordat je het er op doet? Wat voor soort mais gebruik je?

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 14 apr 2021, 18:57
door RedYssel
Gepofte mais en de maismix heb ik van het werk gekocht, Niet iedereen houd hier van mixen maar vind t met een brood zoals maisbrood wel makkelijk en ook smakelijk. verschil met een maismix van de molen is dat je die 100% gebruikt terwijl je ook 80% eigen witte bloem en 20% maismeel /kruiden melange kunt gebruiken. Die pof heb ik helaas nog nooit bij baktotaal gezien.

Red

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 14 apr 2021, 19:02
door hjeverts
Ok, dus niet makkelijk overal verkrijgbaar :| ziet er wel mooi uit :)

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 14 apr 2021, 19:24
door BakkerGerrit
Mooi brood Red! Is dit gist of desem?

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: wo 14 apr 2021, 19:39
door RedYssel
BakkerGerrit schreef: wo 14 apr 2021, 19:24 Mooi brood Red! Is dit gist of desem?
Dankje Gerrit!. Dit is een hybride 20% desem 0,3% droge gist!.

Red

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: zo 18 apr 2021, 21:13
door RedYssel
Tarwe poolish brood en baguettes Afbeelding
Afbeelding

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: ma 19 apr 2021, 08:35
door hjeverts
Weer erg mooie broden Red!

Het kruim van de baguettes ziet er ook erg mooi en luchtig uit :)

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: ma 19 apr 2021, 10:38
door Kneedhaak 2.0
Yep, kruim v/d baguettes is top.
Is het een gist of desem deegje van de stokjes ?

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: ma 19 apr 2021, 19:42
door RedYssel
Kneedhaak 2.0 schreef:Yep, kruim v/d baguettes is top.
Is het een gist of desem deegje van de stokjes ?
Een hybride, 0,5% droge gist 25% desem met 68 procent water. 14 minuten kneden famag griletta 10 % van t vocht bijwassen. 90min bulk met een doorslag.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: ma 19 apr 2021, 19:59
door lekkermelig
Verzoeknummer: Ik ben allergisch voor tapatalk reclame, dus ff het tapatalk onderschrift uitzetten.
viewtopic.php?f=32&t=5248

Wil

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: ma 19 apr 2021, 21:34
door RedYssel
lekkermelig schreef: ma 19 apr 2021, 19:59 Verzoeknummer: Ik ben allergisch voor tapatalk reclame, dus ff het tapatalk onderschrift uitzetten.
viewtopic.php?f=32&t=5248

Wil
Done!

Red

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: ma 19 apr 2021, 22:28
door Kneedhaak 2.0
Thanx @RedYssel , ga er deze week tijd voor maken.

Re: Bakken met Red 2020

Geplaatst: za 24 apr 2021, 18:20
door RedYssel
Druk druk geweest weer vandaag!.
Afbeelding
Desem baguettes en licht tarwebrood 80/20

Harde maisbollen gedecoreerd met pof mais.
Gewoon gistdeegje.

Baguettes ipv 14 min kneden nu 11 resultaat een nog mooiere kruim. Dit is wel iets minder handelbaar dus ik moet of een extra fold gaan doen of wat meer kneedwerk doen.

Red