Dat het maken van een desemstarter niet altijd van een leien dakje gaat, mag duidelijk zijn.
Vandaag, na ruim een week, nog geen bubbeltje te zien. Dat komt ervan als je voor 'gemakkelijk' gaat en nog niet veel ervaring hebt.
Daar stond dus een pot met kostbaar meel, de juiste geur, maar verder.... Weggooien? Nee, natuurlijk niet.
De 'starter' van roggemeel was wat te nat, ik heb er speltmeel bijgedaan tot het leek op het deeg van een Iers Soda Brood, want dat moest het worden. Als tegenhanger van het zuur (de geur had het wel), melasse toegevoegd. Rijststroop had ook gekund.
Baking Soda, wijnsteenzuur, eitje, beetje zout en roeren maar en in de vorm in de Slow Cooker, standje hoog, 2,5 uur.
Er had misschien iets meer meel bij gemogen, het is een ietsiepietsie 'plakkerig'. Maar het smaakt heerlijk!!
Probeersels van Helen
- HelenVarras
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 6
- Lid geworden op: di 28 jan 2020, 13:10