Broodje uit nieuwe oven

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
guzzi
Gaat de goede kant op
Berichten: 99
Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35

Broodje uit nieuwe oven

Bericht door guzzi »

Een van de eerste broodjes uit de nieuwe stoomoven

Afbeelding


Vanaf half drie bezig, over een half uur verdwenen :D
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door Vitamine C »

Mooie stokbroden.

Hoe is het nog afgelopen met je kapotte mixer?
Gebruikersavatar
guzzi
Gaat de goede kant op
Berichten: 99
Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door guzzi »

Die heb ik op de toonbank bij de Bijenkorf achtergelaten, mijn geld teruggehad en heb dezelfde avond nog een nieuwe gekocht bij de Keukenloods.
Deze werkt naar grote tevredenheid :thumbup:
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door Vitamine C »

Top :thumbup:
Gebruikersavatar
guzzi
Gaat de goede kant op
Berichten: 99
Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door guzzi »

We hebben een hoop geld uitgegeven aan een dure mixer en een nieuwe stoomoven, maar wat een verschil maakt dit voor het brood zeg, ik had dat niet durven dromen.
Het brood rijst veel hoger, zonder te scheuren en zonder gaten erin..
Alleen het fotograferen van brood blijft lastig, de mooie diepdonkere kleur van de korst laat zich niet vangen..

Afbeelding

Afbeelding
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door Rik59 »

Mooi hoog Guzi :thumbup: ... wellicht zit je vocht ook tussen 65 en 68%

Als je vocht omlaag zou gaan.. rond 60% zal je zien dat je brood mogelijk niet boven de rand komt...

Ik wil er mee zeggen dat niet alleen die machine en oven het verschil maken..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
guzzi
Gaat de goede kant op
Berichten: 99
Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door guzzi »

Recept is hetzelfde gebleven, 60% vocht, verschil is echt dat het nu echt goed gekneed wordt (kan voor het eerst vliesjes maken, zelf van deze ruwe mix).
En de stoom en boven/onder warmte van de nieuwe oven.
Goed besteed geld wat mij betreft :thumbup:
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door Rik59 »

Ik gaf een voorbeeld.. ken het recept niet dus moet dan gissen...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door lekkermelig »

Stoom in de oven maakt in ieder geval een enorm verschil voor de ovenrijs.
En een goede mixer zal zeker geen kwaad doen. Dat zal je vast met handmatig kneden ook kunnen bereiken, maar dan moet je wel wat meer je best doen :)

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
guzzi
Gaat de goede kant op
Berichten: 99
Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door guzzi »

En vrijdag is hamburger dag


Afbeelding
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door BakkerGerrit »

Dat ziet er prima uit Guzzi! :thumbup:
Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door Koos de bakker »

Doe mij ook maar zo'n broodje hamburger. Met lekkere gebakken uitringen erbij.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
Gebruikersavatar
Frens
Deegkneder
Berichten: 122
Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door Frens »

Niet te filmen! :clap:
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)

“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door Rik59 »

Hij heeft z'n fietspomp uit de schuur gehaald...

Prachtig Guzi!!..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
guzzi
Gaat de goede kant op
Berichten: 99
Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door guzzi »

Geïnspireerd door bakkergerrit en bakplaat voor het eerst de vrijdag bolletjes eens vervangen door (een poging tot) Tijgerbolletjes.
iemand merkte al op dit dit enige oefening vereist..
Ik kan dat beamen :)

Afbeelding

De pap leek op brinta, erg korrelig.
Terug lezend denk ik dat ik de paneermeel eerst had moeten laten weken in kokend water(?)
Het was nu erg korrelig waardoor ik bang was dat het te dun erop zou komen.
Ook heb ik het halverwege de tweede rijs gedaan, ik denk dat ze er beter uit waren gekomen als ik het meteen na het vormen erop had gesmeerd.
Nu waren de bollen al behoorlijk groot toen ik begon met smeren.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door Vitamine C »

Ziet er nog wel lekker uit.
Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door Koos de bakker »

Ik vind ze er echt niet verkeerd uitzien hoor. Een ietsje te donker misschien? Lekker opeten.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
Gebruikersavatar
guzzi
Gaat de goede kant op
Berichten: 99
Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door guzzi »

Ze smaakten heerlijk. Op de foto ziet het er nog iets dramatischer uit dan dat het werkelijk was, maar de volgende keer moet het beter kunnen.
Gebruikersavatar
guzzi
Gaat de goede kant op
Berichten: 99
Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door guzzi »

Vandaag tweede poging tot tijgerbolletjes en zo waar..ik ben best tevreden

Afbeelding
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door BakkerGerrit »

Die zien er profi uit. Mag je zeker tevreden mee zijn!
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje uit nieuwe oven

Bericht door Rik59 »

2 x met hamburger a.u.b... kan ik ff bestellen??
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Plaats reactie