Brood van Brody Brotz
Geplaatst: do 14 mar 2019, 11:09
Bij m'n introductie werd ik al gevraagd voor wat foto's. Bij deze.
Afgelopen weekeinde (090319) voor het eerst stokbrood gemaakt, gebakken (ca. 4 hr. werk!).
Mijn eerste stokbroden IMG_7605 by Brody Brotz, on Flickr
Met (niet biologisch) Patentbloem. Laatste keer vormen en rusten.
Mijn eerste stokbroden IMG_7610 by Brody Brotz, on Flickr
Resultaat!
Mijn eerste stokbroden IMG_7612 by Brody Brotz, on Flickr
Mooie onderzijde.
Mijn eerste stokbroden IMG_7613 by Brody Brotz, on Flickr
Heerlijk!
Mijn eerste stokbroden IMG_7614 by Brody Brotz, on Flickr
Daarnaast ook nog 'standaard' broden gebakken (biologisch tarwe volkoren en rogge volkoren, verh. 80% en 20% en 45 gr. zonnebloempitten per 2.060 gr. meel -3 broden-). Bak ik er nu 4 van per week (sinds een maand in het bezit van een Rofco B10). Brood blijft ook lang vers en is eigenlijk ongesneden het lekkerst, dwz. dikke (!) plakken. 'k Heb nl. een Beko broodsnijmachine voor vrienden die gesneden brood willen hebben.
Biologisch volkoren landbrood IMG_7598 by Brody Brotz, on Flickr
Mooie kruim en veerkrachtig.
Biologisch volkoren landbrood IMG_7600 by Brody Brotz, on Flickr
Er kunnen wat meer zonnebloempitten in (100 gr./2.060 gr. meel -3 broden-?).
Biologisch volkoren landbrood 10F21E61-7B5F-4824-9050-853DD8CB8568 by Brody Brotz, on Flickr
Afgelopen weekeinde (090319) voor het eerst stokbrood gemaakt, gebakken (ca. 4 hr. werk!).
Mijn eerste stokbroden IMG_7605 by Brody Brotz, on Flickr
Met (niet biologisch) Patentbloem. Laatste keer vormen en rusten.
Mijn eerste stokbroden IMG_7610 by Brody Brotz, on Flickr
Resultaat!
Mijn eerste stokbroden IMG_7612 by Brody Brotz, on Flickr
Mooie onderzijde.
Mijn eerste stokbroden IMG_7613 by Brody Brotz, on Flickr
Heerlijk!
Mijn eerste stokbroden IMG_7614 by Brody Brotz, on Flickr
Daarnaast ook nog 'standaard' broden gebakken (biologisch tarwe volkoren en rogge volkoren, verh. 80% en 20% en 45 gr. zonnebloempitten per 2.060 gr. meel -3 broden-). Bak ik er nu 4 van per week (sinds een maand in het bezit van een Rofco B10). Brood blijft ook lang vers en is eigenlijk ongesneden het lekkerst, dwz. dikke (!) plakken. 'k Heb nl. een Beko broodsnijmachine voor vrienden die gesneden brood willen hebben.
Biologisch volkoren landbrood IMG_7598 by Brody Brotz, on Flickr
Mooie kruim en veerkrachtig.
Biologisch volkoren landbrood IMG_7600 by Brody Brotz, on Flickr
Er kunnen wat meer zonnebloempitten in (100 gr./2.060 gr. meel -3 broden-?).
Biologisch volkoren landbrood 10F21E61-7B5F-4824-9050-853DD8CB8568 by Brody Brotz, on Flickr