Pagina 1 van 2

Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: ma 05 nov 2018, 19:51
door Rougedebordeaux

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: ma 05 nov 2018, 19:52
door Rougedebordeaux

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: ma 05 nov 2018, 19:55
door Rougedebordeaux
Mijn eerste desembrood. T110/T65 50/50 85%hydratatie.Ben aardig tevreden.het was wel een plakdeeg en alle begin is moeilijk en nieuw maar het resultaat is er . :D

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: ma 05 nov 2018, 21:07
door Rik59
Fraai broodje Riny :2th: :2th:

Mijn eerste was nog niet zo goed hoor...
Geen tekort aan hummm.. vezels zie ik.... :D, :D,

Al eens iets van Jean Luc Poujauran gezien??? De moeite waard!!

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: ma 05 nov 2018, 21:46
door Rougedebordeaux
Dank je Rik . Ja een broodje met wat toevoegingen.Ik zal Jean Luc poujauran eens opzoeken . Ben benieuwd 👍

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: di 06 nov 2018, 00:43
door BakkerGerrit
Mooi broodje Martinus! :2th:

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: vr 09 nov 2018, 23:28
door Rougedebordeaux

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: vr 09 nov 2018, 23:37
door Rougedebordeaux
Even wat kleur tussen het brood door :D
Khorasan kamut desem pizza . Super zacht deeg .knapperige dunne bodem . Heel mooi meel van de molen
2 pizza’s
200gr khorasan kamut
50 gr desem
50 gr griesmeel
1 eetlepel olijfolie
+-130ml water
1tl zout
Autolyse meel en water +- 4 uur
Toevoegen actieve desem ,olijfolie,zout.
Goed mengen en kort kneden
Rust 4 tot 6 uur
2 bollen ,pizza’s vormen en beleggen.bakken in hete oven tot ze mooi bruin zijn
Door het griesmeel word het nog knapperiger :D,
Mjammie

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 11 nov 2018, 11:21
door Rougedebordeaux
Rougedebordeaux schreef: vr 09 nov 2018, 23:37 Even wat kleur tussen het brood door :D
Khorasan kamut desem pizza . Super zacht deeg .knapperige dunne bodem . Heel mooi meel van de molen
2 pizza’s
200gr khorasan kamut
50 gr desem
50 gr griesmeel
1 eetlepel olijfolie
+-130ml water
De hoeveelheid water is een richtlijn, griesmeel absorbeert water, dus het is aan de bakker om meer water toetevoeg indien nodig .
1tl zout
Autolyse meel en water +- 4 uur
Toevoegen actieve desem ,olijfolie,zout.
Goed mengen en kort kneden
Rust 4 tot 6 uur
2 bollen ,pizza’s vormen en beleggen.bakken in hete oven tot ze mooi bruin zijn
Door het griesmeel word het nog knapperiger :D,
Mjammie

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 11 nov 2018, 11:29
door Rik59
Riny ik vind het (en ik denk een paar met mij) een fraaie pizza..
Je mag hem ook direct komen bezorgen.. maar ik vrees dat dat al....

Pizza's werken bij mij niet echt omdat ik niet het goede gereedschap hiervoor heb.. baktemperatuur te laag..
Dus zeg maar wanneer ik kan bestellen...

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 11 nov 2018, 11:58
door Rougedebordeaux
Denk dat als ik de pizza kom bezorgen,deze niet meer zo knapperig is na 1200 km :D
Het blijft het oog van de bakker,die aanvoelt wanneer het deeg goed is .
Ik bak pizza’s op de hoogste temperatuur in mijn oven (250 graden) op een met gaatjes voorzien bakblik,speciaal voor pizza’s. Ze bakken prima.
Bak ook wel eens pizza’s met wat meer gist. Waardoor ik een mooie luchtige dikkere bodem krijg,die ook niet verkeerd is ;)

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 11 nov 2018, 13:12
door Rik59
Zucht.. met mijn ogen is gelukkig niets mis.. maar die knapperigheid.. tja het hangt er van af waar je hem neerlegt en wanneer je komt.. ik bedoel met een graadje of 30 en onder de motorkap dan kun je na 1200 km de route er op schrijven of kun je hem in een chipszak doen...
Je kunt ook wachten tot volgend jaar september want dan verwacht ik wel weer praktisch langs je deur te komen... en te stoppen (al is het maar om de tol te betalen :D, :D, )

Het blijft emmeren hier.. ik heb het links en rechtsom wel geprobeerd.. type 00 en huis-tuin en keukenbloem.. deegjes waarvan ik wist dat er ook goed brood uitkwam er blijven bij mij frisbees tevoorschijn komen en dat is jammer want dan ligt alle saus bij de buren... ben gewoon geen pizzabakker.. en dat is maar goed ook want ik heb niet zo'n brommertje met een kistje er achterop...

Patisserie is ook geen sterk punt... maar kom je culinair... tja...dan...

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 11 nov 2018, 15:42
door Rougedebordeaux
Afbeelding0FBF862A-F78F-4257-ACEA-702E95EDAA27 by martinus bevers, on Flickr

Pain de seigle avec levain de seigle(desemrecept van Levine)
Gevuld met langzaam gedroogde muskaatdruiven van het land hier :kwijl:

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 11 nov 2018, 15:47
door BakkerGerrit
En wat zien we hier???

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 11 nov 2018, 17:35
door Rik59
Zat ie klem Riny?? tussen het nachtkastje?? of moest ie wachten op die druiven??

Niet verkeerd lijkt me zo.. beter dan een paar wapperbammen.. BRAVO RINY :2th: :2th:

Verwacht dat dit binnenkort een Catalaanse specialiteit zal zijn.. :D, :D,

Moest effe goochelen hoor.. Pain de seigle = roggebrood... ja nou snap ik em..
Die van mij zijn niet beter... lekker dat zoetje erin..

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 11 nov 2018, 20:01
door Rougedebordeaux
Haha,jij kunt het wel vertellen Rik :D Ja er stond hier een flinke tramontane wind, dus hij wilde zijn oren niet boven uit blik uitsteken :rofl:
Het is wel een mals broodje geworden,en met die gedroogde Catalaanse druifjes,erg lekker.leuk en makkelijk recept

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 18 nov 2018, 20:28
door Rougedebordeaux
AfbeeldingF01E1B2B-2080-4238-8D75-EBBFDC0A1007 by martinus bevers, on Flickr
Een heerlijk gezond broodje uit de keuken van levine, desembrood met kurkuma en nigellezaad :)

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 18 nov 2018, 20:31
door Rougedebordeaux

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: ma 19 nov 2018, 15:32
door Levinebaktbrood
Goed gelukt :2th:

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: wo 21 nov 2018, 17:57
door Anna
Prachtige broden, mooi geel.. :grin: Leuk ingesneden ook!

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: do 22 nov 2018, 00:17
door Rougedebordeaux
Afbeelding67EF4F1A-0B9A-4A29-9113-32E6D1115E0E by martinus bevers, on Flickr
Desembrood met kamutmeel

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: do 22 nov 2018, 00:18
door Rougedebordeaux

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: do 22 nov 2018, 10:32
door CJ-Petra
Prachtige broden! :2th:

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: wo 28 nov 2018, 20:28
door Rougedebordeaux
Afbeelding13C3357C-66E2-410C-B0DE-77391DD3593D by martinus bevers, on Flickr

Rouge de bordeaux en ble de population is binnen.bakken met kwaliteit meel. Ook al is het niet goedkoop.
Grappig dat in Frankrijk alles “farine” heet, ook al is het meel . Heb er al zin in, binnenkort 25 kg zakken :DB2:

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 02 dec 2018, 22:41
door Rougedebordeaux
Afbeelding81BBCDB2-62C7-4EBE-9CB8-6BEC96F11958 by martinus bevers, on Flickr
100%rouge de bordeaux, 75% hydration,recept lichtbruin landbrood levine
Werkwijze volgens ecole internationale de boulangerie

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 02 dec 2018, 22:44
door Rougedebordeaux

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 02 dec 2018, 23:21
door BakkerGerrit
Prachtbrood! :2th:

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: ma 03 dec 2018, 00:11
door Rougedebordeaux
Dankjewel gerrit, tis een erg lekker en mals brood.Ga voortaan de rijsmandjes bij de oven zetten, sinds ik dat deed gingen ze pas echt mooi rijzen.het deeg heeft mooie rijstemperatuur nodig .in huis wat aan de koude kant.

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: di 11 dec 2018, 20:51
door Rougedebordeaux
AfbeeldingB789CE2A-91C7-4588-9E51-4BD5B233D604 by martinus bevers, on Flickr
Pain de campagne oftewel Frans landbrood, recept levine

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: di 11 dec 2018, 21:03
door Rougedebordeaux

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: di 11 dec 2018, 22:38
door BakkerGerrit
Mooie broden Riny! :2th:

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: wo 12 dec 2018, 00:19
door Levinebaktbrood
Goed gelukt :2th: :2th:

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 16 dec 2018, 20:33
door Rougedebordeaux
AfbeeldingF4C6A015-9120-4EF2-85F8-B9C213D33165 by martinus bevers, on Flickr

Pain au blé de population.een variété van oude granen,hoge voedingswaarde veel lipides en caroteen.
....en wat ruikt het lekker naar tarwe in huis, dit is andere koek,wat een topmeel.al verscheidene broden gebakken met verschillende types meel en bloem, maar dit overtreft alles,kruim is super soepel en elastisch.een aanrader👍

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 16 dec 2018, 20:36
door Rougedebordeaux
Afbeelding4CB2E74D-5696-447F-8CAA-30F9A54AD5AD by martinus bevers, on Flickr
Heb het recept Frans landbrood van levine gebruikt,met meer water om de techniek slap&fold te kunnen toepassen .flink wat zonnepitten voor de extra bite :crazy:

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 16 dec 2018, 22:04
door Rougedebordeaux

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 16 dec 2018, 22:41
door Levinebaktbrood
Mooi :2th: :2th:

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: za 22 dec 2018, 16:57
door Rougedebordeaux
AfbeeldingA28F82F2-E227-4EAD-A86B-299AD38F26DC by martinus bevers, on Flickr
Roggedesembrood gevuld met peer-walnoten en Roquefort .jeeeehaa :crazy:
Glaasje rode wijn past er perfect bij 🍷santé.
Hierbij iedereen hele fijne feestdagen gewenst en een geweldig nieuwjaar 🎄

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: za 22 dec 2018, 16:58
door Rougedebordeaux

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 23 dec 2018, 23:02
door Rougedebordeaux
AfbeeldingF3B4C618-6AF0-4D95-875E-69ACC3400EF4 by martinus bevers, on Flickr
Fougasse, recept levine. Wat een heerlijke geur en super makkelijk !!

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 23 dec 2018, 23:04
door Rougedebordeaux

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: ma 24 dec 2018, 02:30
door Levinebaktbrood
:G :2th: Lekkerrrrr.

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: ma 14 jan 2019, 00:21
door Rougedebordeaux
https://flic.kr/p/2cNBWz8
Na een tussenstop in california weer aan het bakken gegaan.
Lichtbruin honingbrood van levine met ,barbu du roussillon,een oude graansoort T80 met een normale T80
Very Nice :)

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: ma 14 jan 2019, 00:25
door Rougedebordeaux

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: ma 14 jan 2019, 00:25
door BakkerGerrit
Net broodje Rini! Zijn die zaadjes zonnebloempitten?

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: ma 14 jan 2019, 00:27
door Rougedebordeaux

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: ma 14 jan 2019, 00:29
door Rougedebordeaux
BakkerGerrit schreef: ma 14 jan 2019, 00:25 Net broodje Rini! Zijn die zaadjes zonnebloempitten?
Ja, is een brood met zonnebloempitjes geworden

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 27 jan 2019, 00:50
door Rougedebordeaux
Afbeelding94361EBB-CF99-4337-A3CF-0F73FF9E43E9 by martinus bevers, on Flickr
1 van mijn topfavorieten, rouge de bordeaux. Puur genot :kwijl:

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 27 jan 2019, 01:09
door BakkerGerrit
Prachtbroden! :kwijl:

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 27 jan 2019, 01:33
door Bakker Henk
Die broden zien er weer gelikt uit zeg.
Laatst was de bewuste molen bij Des Racines et des Ailes op TV5 te zien. Was ook leuk.
Toch uitkijken in die buurt. Je weet waarschijnlijk wel hoe het de katharen daar is vergaan.

Re: Pain fabriqué par Riny

Geplaatst: zo 03 feb 2019, 20:17
door Rougedebordeaux
Afbeelding72B2E876-52CD-49B2-AC5B-308F2081FBAD by martinus bevers, on Flickr
Rouge de bordeaux mjammie. Levain dur 65%. Hydratatie 75% deeg heeft vannacht 13 uur buiten bij 8 a 10 gefermenteerd, daarna uurtje of 3 lekker knus binnen gerust . Helemaal rond gerezen. Topbrood. Jammer dat ik hier geen filmpjes kan plaatsen. Het brood was flink aan het zingen,toen het uit de pan kwam 😊