BBM baksels van Annelies

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Annelies
Chef stoffer en blik
Berichten: 9
Lid geworden op: ma 30 apr 2018, 11:21

BBM baksels van Annelies

Bericht door Annelies »

Ik heb mijn eerste witte broodje op nieuw gebakken volgen de aanwijzigingen van Levine, zie:
https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=196&t=5700

Ingredienten:
Patentbloem gezeefd 500 gr.
Water 300 ml.
Gist 4 gr.
Zout 7,5 gr.
Boter 20 gr.
Melkpoeder 9 gr.
2 fijngemaakte vitamine C tabletjes à 70 mg

Ik heb eerst het water en het zout en de melkpoeder in het bakblik gedaan toen de gezeefde patentbloem erop halve wegen heb ik de vit. C poeder gedaan en de rest van de bloem erbij, toen een klein kuiltje in het midden gemaakt, daar de gedroogde gist in gedaan en ietsjes toegedekt. In de hoeken heb ik het boter verdeeld.
Ik heb alles opgeschreven en goed afgewogen.
Het bakblik in de machine gezet, stekker erin en gekozen voor het programma Basis 1.
Start.

Na 3:00 uur later is dit het resultaat:
Foto 1. https://photos.app.goo.gl/797XOqYYDHCjM1Fp2

Foto 2. https://photos.app.goo.gl/YJXpQcsbr8MVsPPL8

Hij is heel ander dan mijn vorig broodje en hij is best goed gerezen en toch nog wat kleine deukjes...
misschien iets te veel vloeistof?
De smaak is goed!
Ik hoor het graag jullie van jullie... 😉

Lieve bakgroetjes van Annelies 🤗
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: BBM baksels van Annelies

Bericht door Rik59 »

Wat zou je nog willen verbeteren Annelies..
Goed is goed.. toch??

Ik vind het er tenminste goed uitzien en als jij zegt dat het ook nog lekker is...

Het belangrijkste is denk ik dat je leert van wat je doet en gedaan hebt.. Op naar de volgende..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: BBM baksels van Annelies

Bericht door papagena »

Het lijkt me een keurig broodje.
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
CarlaB
Deegkneder
Berichten: 168
Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
Locatie: Aan de Zeeuwse kust

Re: BBM baksels van Annelies

Bericht door CarlaB »

Mooi brood en ook nog lekker, dan heb jij nu je eerste recept dat werkt. En nu op naar weer iets anders want er kan nog zoveel leuks (en lekkers) met een bbm [emoji4]
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent
Gebruikersavatar
Annelies
Chef stoffer en blik
Berichten: 9
Lid geworden op: ma 30 apr 2018, 11:21

Re: BBM baksels van Annelies

Bericht door Annelies »

Rik59 schreef: ma 07 mei 2018, 20:04 Wat zou je nog willen verbeteren Annelies..
Goed is goed.. toch??

Ik vind het er tenminste goed uitzien en als jij zegt dat het ook nog lekker is...

Het belangrijkste is denk ik dat je leert van wat je doet en gedaan hebt.. Op naar de volgende..
Dank je Rik voor je reactie!
Ze is goed hoor, maar ik zou haar toch nog wat luchtiger willen hebben.
Maar het is net wat je zegt... op naar de volgende. 😃
Gebruikersavatar
Annelies
Chef stoffer en blik
Berichten: 9
Lid geworden op: ma 30 apr 2018, 11:21

Re: BBM baksels van Annelies

Bericht door Annelies »

CarlaB schreef: ma 07 mei 2018, 21:26 Mooi brood en ook nog lekker, dan heb jij nu je eerste recept dat werkt. En nu op naar weer iets anders want er kan nog zoveel leuks (en lekkers) met een bbm [emoji4]
Dankjewel, Carla!
De basis is er... en ik weet nu dat ik veel te veel gist hebt gebruikt.
Op naar de volgende... 😄
Plaats reactie