Duits Broodklassiker: Kasseler

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
StefanDijle
Deegkneder
Berichten: 146
Lid geworden op: wo 28 mar 2018, 19:14

Duits Broodklassiker: Kasseler

Bericht door StefanDijle »

Beste bakkers, mijn recept voor de überklassieker van brood is klar
Afbeelding
het is een desem brood waar er 40% roggen insitten en 60% tarwe. 50% van het roggebloem word als 1 stap zuurdesem bijgevoegt. Om het bewaarbarder te maken, gebruik ik een voordeeg uit oud brood. Daardoor kun je meer water in je deeg gebruiken dan zonder. Voor deteils van de werkweise kun he best op mijn blog kijken ;)

https://echtbrood.wordpress.com/2018/03/31/kasseler/

Groetjes
Stefan
Je wilt weten wat ik onlangs uit de oven heb gehaald? Kijk eens daar: https://echtbrood.wordpress.com
Gebruikersavatar
StefanDijle
Deegkneder
Berichten: 146
Lid geworden op: wo 28 mar 2018, 19:14

Re: Duits Broodklassiker: Kasseler

Bericht door StefanDijle »

Dezekeer iets nieuws, speltstokbrood met desem. Afbeelding
Goed levend desem, en hoge hydratie (176% totaal deeg) door 3% van het bloem in een roux te steken.
https://echtbrood.wordpress.com/2018/04 ... stokbrood/

Groetjes
Stefan
Je wilt weten wat ik onlangs uit de oven heb gehaald? Kijk eens daar: https://echtbrood.wordpress.com
Gebruikersavatar
StefanDijle
Deegkneder
Berichten: 146
Lid geworden op: wo 28 mar 2018, 19:14

Amerikaans: Burgerbuns met desem en spelt

Bericht door StefanDijle »

Afbeelding
Voor de lamsburgers gistern moest er een bun Ik
Recept:
Desm: 115g spelt 75%; 115g water (50°C); 20g desem starter (goed actief); 4-8 uur laten rusten op 35°
Deeg:
250g desem (rijp); 380g T65; 90g water (100°C); 100g melk (8°C); 20g honing; 10g zout; 3g gedroogde gist; 50g olie; 50g boter
deteils:
https://echtbrood.wordpress.com/2018/04/28/burgerbuns/
Groetjes
Stefan
Je wilt weten wat ik onlangs uit de oven heb gehaald? Kijk eens daar: https://echtbrood.wordpress.com
Gebruikersavatar
Molenbroodje
Opboller
Berichten: 219
Lid geworden op: wo 05 mar 2014, 22:35
Locatie: Oost Brabant

Re: Duits Broodklassiker: Kasseler

Bericht door Molenbroodje »

Het ziet er allemaal heerlijk uit!
Groetjes Manon,

Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
Plaats reactie