eierkoeken

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
erikg
Deegkneder
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
Contacteer:

eierkoeken

Bericht door erikg »

tussen alle broden door af en toe een paar eierkoeken, moet kunnen toch ;)

ik ben nog wel op zoek naar het beste recept.
image.jpeg
ik gebruik nu voor 6 koeken

100g suiker
citroenrasp

2 eieren

100g tarwebloem, vd molen. waar ik ook mijn broden mee bak.
halve tl bakpoeder

snufje zout.


iemand tips ?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Motormuis
Gaat de goede kant op
Berichten: 52
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 11:40

Re: eierkoeken

Bericht door Motormuis »

Jammer dat ik jouw foto niet kan zien. Afbeelding
Maar eierkoeken lekker.


Groetjes Lidy.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: eierkoeken

Bericht door bakplaat »

Hallo Erik...

Hier is een goed recept/werkwijze voor ± 20 stuks Eierkoeken:

200 gram heelei (= ± 4 stuks maat M)
250 gram kristalsuiker
300 gram patentbloem
10 gram citroenrasp
5 gram bakpoeder

Doe de eieren met de suiker en citr.rasp in een vetvrije beslagkom en klop ze met een garde op een pan heet water (au bain marie) tot ± 35 °C.
Klop verder op tot een stevig/romig beslag en spatel er de bloem met het bakpoeder luchtig door.
Niet langer spatelen dan nodig om zo veel mogelijk luchtigheid te behouden.
Spuit of schep met een pollepel op gesmeerderde bakplaat(en) waarop wat bloem is bestoven.
Bak de koeken zo heet mogelijk ( ± 250 °C.) op kleur af. Haal ze direkt van de plaat met behulp van een paletmes en pak ze na afkoelen in een plastic zak.
Door ze zo heet en kort te bakken, drogen ze minder gauw uit.

Succes ermee en we kjiken uit naar je resultaat.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Motormuis
Gaat de goede kant op
Berichten: 52
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 11:40

Re: eierkoeken

Bericht door Motormuis »

Dank voor het recept. Ik heb het opgeslagen.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
erikg
Deegkneder
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
Contacteer:

Re: eierkoeken

Bericht door erikg »

dank je Cor. ik ga er mee aan de slag.
Gebruikersavatar
erikg
Deegkneder
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
Contacteer:

Re: eierkoeken

Bericht door erikg »

Cor, even een jargon check.
bakken op kleur betekent oven op maximale stand, en als ze dan gaan kleuren uit de oven ?
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: eierkoeken

Bericht door bakplaat »

Helemaal correct Erik :2th: Stook je oven maar zo heet mogelijk op.
En op deze manier worden ook Boterkoeken gebakken.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Plaats reactie