De baksels van Molenbroodje
- Molenbroodje
- Opboller
- Berichten: 219
- Lid geworden op: wo 05 mar 2014, 22:35
- Locatie: Oost Brabant
De baksels van Molenbroodje
Dit is de plek waar ik mijn baksels ga presenteren. Ik kneed ze met mijn Bear Teddy en bak ze in mijn Smeg oven. Met beide ben ik erg tevreden tot nu toe!
Na twee jaar is het wel weer een beetje inkomen, ander huis (andere temperatuur) en andere oven met meerder standen. Dus de laatste tijd maar zoveel mogelijk gebakken en uit geprobeerd.
Zaden en pitten broden uit het boek van Levine
Volkorenbrood (ook uit het eerste boek, alles trouwens van deze post). Deze vielen een beetje lager en compacter uit. Weinig ovenrijs en waarschijnlijk een te lange tweede rijs.
Hamburgerbroodjes!
Walnotentriangels
Stokbroden met zadenmengels (met oortje?)
Na twee jaar bakken vroeg ik me wel af of het wel een groot verschil gaf in smaak, dan met 'normaal' brood (zoiets vergeet je blijkbaar). Maar het thuisfront wat normaal niet perse bijzonder complimenteus is heeft wel 4-5 keer gezegd hoe blij ze waren met het brood en hoeveel lekkerder het wel niet was. Kijk, daar doen we het toch voor?
Na twee jaar is het wel weer een beetje inkomen, ander huis (andere temperatuur) en andere oven met meerder standen. Dus de laatste tijd maar zoveel mogelijk gebakken en uit geprobeerd.
Zaden en pitten broden uit het boek van Levine
Volkorenbrood (ook uit het eerste boek, alles trouwens van deze post). Deze vielen een beetje lager en compacter uit. Weinig ovenrijs en waarschijnlijk een te lange tweede rijs.
Hamburgerbroodjes!
Walnotentriangels
Stokbroden met zadenmengels (met oortje?)
Na twee jaar bakken vroeg ik me wel af of het wel een groot verschil gaf in smaak, dan met 'normaal' brood (zoiets vergeet je blijkbaar). Maar het thuisfront wat normaal niet perse bijzonder complimenteus is heeft wel 4-5 keer gezegd hoe blij ze waren met het brood en hoeveel lekkerder het wel niet was. Kijk, daar doen we het toch voor?
Groetjes Manon,
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: De baksels van Molenbroodje
Dat ziet er geweldig uit Manon! :2th:
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: De baksels van Molenbroodje
Mooie broden en een mooie diversiteit.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Molenbroodje
Kijk, dat zijn nou serieuze baksels :2th:
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: De baksels van Molenbroodje
Met het bakken komt het ondanks de nieuwe omstandigheden wel goed geloof ik! :2th: Die walnotentriangels zijn lekker en die hamburgerbroodjes staan nog steeds op de baklijst, moet hoognodig boek 1 eens terughalen (heb 'm uitgeleend). Die stokbroden zijn ook echt prachtig! Ik zie oortjes hoor
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: De baksels van Molenbroodje
Volgens mij een diepvries vol!! of was het een straatfeest?? Leuk hoor..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Molenbroodje
- Opboller
- Berichten: 219
- Lid geworden op: wo 05 mar 2014, 22:35
- Locatie: Oost Brabant
Re: De baksels van Molenbroodje
Leuk zeg! En fijn dat er eindelijk een klein oortje geconstateerd is ;B .
Eindelijk wat nieuwe foto’s van nieuwe baksels!
Het Rogge rozijnen brood uit boek 2 van Levine (deze vind ik zo lekker met plakje kaas :kwijl: ):
En ik heb met mijn schoonzus eindelijk een desemcursus gevolgd bij Levine, eindelijk snap ik het! Nu nog goed uitvoeren natuurlijk. Eindelijk heb ik zoveel meer keus om te bakken uit boek 1! Desembroden met pitjes en zaadjes van de cursus:
3 granen brood uit boek 2 alleen dan met ingrediënten die ik in huis had, dus eigenlijk hetzelfde, maar dan helemaal anders . Met tarwebloem, speltmeel en roggemeel en geen pijnboompitten, maar zonnebloem, pompoen en lijnzaad. Helaas zat bij het ene brood het alufolie niet goed, dus een donkere streep in het midden.
Knoflookbroodjes uit boek 1 (er waren er al meteen 2 gesneuveld). Dubbele batch gemaakt ( wat een knoopwerk zeg....) en de tweede batch met zaadjes ipv knoflook (wat collegavriendelijker voor op het werk ). Ik was wel zo dom geweest om tijdens het kneden extra water toe te voegen en niet bedacht dat dat het knopen duidelijk een stuk moeilijker zou maken...
En.... als kers op de taart..... mijn eerste 100% desembrood sinds heeeele lange tijd. En ik zal eerlijk zijn: ik heb heel de dag gemopperd op het desem. Geduld schijnt een belangrijk ingrediënt te zijn. Nou, dat heb ik dus blijkbaar niet. Dinsdagmorgen desem van Levine uit de koelkast gehaald en ververst. Dinsdag avond 50 gram desem gevoed met 75 gram bloem en 75 gram water (voor 2 broden). 12 uur later begonnen volgens recept. Na 7 uur rijzen was mijn geduld op ( kon echt geen vinger prikken in het deeg voor rijs test, het was zo’n plakkerige natte prut). Toen gevormd en zag het er eigenlijk weer heel goedd en normaal uit en nog 2 uur laten rijzen. Bij het inschieten waren het 2 dikke pannenkoeken, maar 2 lage broden en zag ik het niet meer zitten, maar gelukkig toch nog goed gekomen in de oven. Maar toen ik het aansneed werd ik weer vrolijk en de smaak was heerlijk!
Brood met spekjes en bieslook uit boek 1:
Eindelijk wat nieuwe foto’s van nieuwe baksels!
Het Rogge rozijnen brood uit boek 2 van Levine (deze vind ik zo lekker met plakje kaas :kwijl: ):
En ik heb met mijn schoonzus eindelijk een desemcursus gevolgd bij Levine, eindelijk snap ik het! Nu nog goed uitvoeren natuurlijk. Eindelijk heb ik zoveel meer keus om te bakken uit boek 1! Desembroden met pitjes en zaadjes van de cursus:
3 granen brood uit boek 2 alleen dan met ingrediënten die ik in huis had, dus eigenlijk hetzelfde, maar dan helemaal anders . Met tarwebloem, speltmeel en roggemeel en geen pijnboompitten, maar zonnebloem, pompoen en lijnzaad. Helaas zat bij het ene brood het alufolie niet goed, dus een donkere streep in het midden.
Knoflookbroodjes uit boek 1 (er waren er al meteen 2 gesneuveld). Dubbele batch gemaakt ( wat een knoopwerk zeg....) en de tweede batch met zaadjes ipv knoflook (wat collegavriendelijker voor op het werk ). Ik was wel zo dom geweest om tijdens het kneden extra water toe te voegen en niet bedacht dat dat het knopen duidelijk een stuk moeilijker zou maken...
En.... als kers op de taart..... mijn eerste 100% desembrood sinds heeeele lange tijd. En ik zal eerlijk zijn: ik heb heel de dag gemopperd op het desem. Geduld schijnt een belangrijk ingrediënt te zijn. Nou, dat heb ik dus blijkbaar niet. Dinsdagmorgen desem van Levine uit de koelkast gehaald en ververst. Dinsdag avond 50 gram desem gevoed met 75 gram bloem en 75 gram water (voor 2 broden). 12 uur later begonnen volgens recept. Na 7 uur rijzen was mijn geduld op ( kon echt geen vinger prikken in het deeg voor rijs test, het was zo’n plakkerige natte prut). Toen gevormd en zag het er eigenlijk weer heel goedd en normaal uit en nog 2 uur laten rijzen. Bij het inschieten waren het 2 dikke pannenkoeken, maar 2 lage broden en zag ik het niet meer zitten, maar gelukkig toch nog goed gekomen in de oven. Maar toen ik het aansneed werd ik weer vrolijk en de smaak was heerlijk!
Brood met spekjes en bieslook uit boek 1:
Groetjes Manon,
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: De baksels van Molenbroodje
Complimenten Manon :2th:
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: De baksels van Molenbroodje
Belt ze niet effe op hè.. van "kom met de aanhanger, ik heb teveel brood..." ;B ;B
Moet ik volgende week zelluf weer bakken... (echte straf hoor :DB2: )
Fraai gedaan Manon... 8-) 8-)
Moet ik volgende week zelluf weer bakken... (echte straf hoor :DB2: )
Fraai gedaan Manon... 8-) 8-)
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Molenbroodje
Goed bezig geweest Manon, complimenten!
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Molenbroodje
- Opboller
- Berichten: 219
- Lid geworden op: wo 05 mar 2014, 22:35
- Locatie: Oost Brabant
Re: De baksels van Molenbroodje
Hahahaha Rik, we hebben hier nooit brood teveel hoor! In ene keer wil iedereen een broodje van ons, maar met een Bear en een gewone oven kan ik niet zo heel veel tegelijk maken helaas.
Bedankt Levine! Ik weet denk ik ook al waarom mijn desemdeeg zo uit vloeide bij het lossen uit het mandje. Ik had gelezen dat het kan komen door te warm te laten rijzen. Ik had het in het zonnetje gezet, omdat het niet zo op schoot ( weer geen geduld) en het binnen bij ons vrij koud kan zijn. ;S
Bedankt Levine! Ik weet denk ik ook al waarom mijn desemdeeg zo uit vloeide bij het lossen uit het mandje. Ik had gelezen dat het kan komen door te warm te laten rijzen. Ik had het in het zonnetje gezet, omdat het niet zo op schoot ( weer geen geduld) en het binnen bij ons vrij koud kan zijn. ;S
Groetjes Manon,
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: De baksels van Molenbroodje
Hmmm… ik ken het probleem met te weinig brood...
Ik snap het eigenlijk niet... vroegah… toen we nog brood kochten hadden we nooit te weinig... maar mensen die bakken... :shy:
Het uitvloeien van de desemdeegjes heb ik ook wel.. en heeft met hydratatie (veelal) te maken.. teveel vocht dus...
Wij vinden het niet zo'n probleem alleen moet ik wat eerder lossen uit de rijsmandjes (anders plakkie, plakkie)
Ik heb dan een totale procestijd van ongeveer 5 uur (kneden/stretch/rijs/bakken)
Ik snap het eigenlijk niet... vroegah… toen we nog brood kochten hadden we nooit te weinig... maar mensen die bakken... :shy:
Het uitvloeien van de desemdeegjes heb ik ook wel.. en heeft met hydratatie (veelal) te maken.. teveel vocht dus...
Wij vinden het niet zo'n probleem alleen moet ik wat eerder lossen uit de rijsmandjes (anders plakkie, plakkie)
Ik heb dan een totale procestijd van ongeveer 5 uur (kneden/stretch/rijs/bakken)
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Molenbroodje
Mooie broden hoor Manon! Complimenten. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Molenbroodje
- Opboller
- Berichten: 219
- Lid geworden op: wo 05 mar 2014, 22:35
- Locatie: Oost Brabant
Re: De baksels van Molenbroodje
Lekker met dit mooie weer bij de BBQ en ook makkelijk in zo’n bakblik/ovenschaal! Uit het nieuwe boek van Levine. We hebben gesmuld!!
Groetjes Manon,
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Molenbroodje
Heerlijk hoor. :kwijl:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: De baksels van Molenbroodje
Jaloers!!! :2th:
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Molenbroodje
Goed gelukt :2th: :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: De baksels van Molenbroodje
Ziet er goed uit Manon!
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit