Pagina 17 van 22
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 31 mei 2020, 11:23
door WesleyNL
Ze zien er weer heel mooi uit.
Welke busvormen gebruik je voor deze mooie kleine broden?
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 31 mei 2020, 11:46
door BakkerGerrit
Ik gebruik Alusteel bussen.
(het andere brood zag er minder uit, kijk de foto maar op "Wat ging er mis"
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 08 jun 2020, 12:33
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWEBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN EN LIJNZAAD
50/50 Volkoren tarwemeel,/ tarwebloem T55, 74% hydratatie
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie, geweekte zonnebloempitten (5%) en geweekt lijnzaad, ook 5%.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 21 jun 2020, 20:20
door BakkerGerrit
Nee, ik ben niet op vakantie, heb geen Corona, en ben ook niet gestopt met bakken. Mijn laptop is in de revisie dus kan ik geen foto’s uploaden. Zodra de machine weer doet wat IK wil komen de foto’s vanzelf hier terecht.
Intussen staan de broodjes wel gewoon op Instagram......
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 26 jul 2020, 17:09
door BakkerGerrit
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 26 jul 2020, 17:16
door BakkerGerrit
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 26 jul 2020, 17:21
door BakkerGerrit
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 26 jul 2020, 17:24
door BakkerGerrit
BAGUETTES (even inhalen)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 26 jul 2020, 17:43
door BakkerGerrit
TARWEBOULE MET BLOND LIJNZAAD, CHIAZAAD EN ZONNEBLOEMPITTEN
30% Volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 72% hydratatie,
4% blond lijnzaad, 2% zonnebloempitten en 2% chiazaad (allen geweekt), zonnebloemolie, honing.
Gisteren gebakken, dus ik ben weer helemaal bij!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 27 jul 2020, 07:38
door Vitamine C
Ah de laptop doet het weer. Mooie broden
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 31 jul 2020, 11:13
door BakkerGerrit
TARWEBATARD MET BLOND LIJNZAAD EN WIT SESAMZAAD
40% Volkorentarwe (steengemalen), 60% Frans tarwebloem T55, 70% hydratatie
4% blond lijnzaad (geweekt) en 4% wit sesamzaad (geweekt) bruine basterd, sesamolie.
Gedecoreerd met volkorentarwemeel.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 31 jul 2020, 11:28
door BakkerGerrit
TARWE BOEKWEITBATARD MET POMPOENPITTEN
40% Volkoren tarwemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 50% Frans tarwebloem T55, 1,5% donker gestemoutmeel.
10% pompoenpitten (geweekt), bruine basterdsuiker, olijfolie.
Gedecoreerd met volkoren tarwemeel.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 07 aug 2020, 14:27
door BakkerGerrit
TARWE BUSBROOD MET WIT EN ZWART SESAMZAAD
35% volkorentarwemeel vd molensteen, 65% tarwebloem T55, 68% hydratatie
8% wit en zwart sesamzaad (geweekt) door het deeg, basterdsuiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met wit en zwart sesamzaad.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 07 aug 2020, 14:36
door BakkerGerrit
MEERGRANEN - MEERZADENBOULE
55% Tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel van de molensteen, 10% volkoren boekweitmeel, 5% sorghummeel 72% hydratatie
9% gemengde zaden: Quinoa, Chiazaaad, Lijnzaad (blond), Zonnebloempitten, Pompoenpitten, Maanzaad (wit), alles geweekt. Honing en olijfolie.
Gedecoreerd met het zadenmengsel (excl. de Quinoa).
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 07 aug 2020, 20:20
door lekkermelig
Mmm, dat ziet er wel mooi en lekker uit Gerrit!
Wil
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 29 aug 2020, 09:37
door BakkerGerrit
TARWEBOULE
Eenvoudige tarweboule met 15% volkorenmeel, 85% Tarwebloem T55, 66% hydratatie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 29 aug 2020, 09:41
door BakkerGerrit
TARWEBOULE MET LIJNZAAD EN CHIAZAAD
35% Volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 73% hydratatie
4% geweekt blond lijnzaad en 4% geweekte chiazaadjes door het deeg.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 29 aug 2020, 09:44
door BakkerGerrit
TARWE BUSBROOD
65% Tarwebloem T55, 65% volkoren tarwemeel, 67% hydratatie.
Gedecoreerd met Semolina
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 29 aug 2020, 09:46
door BakkerGerrit
BAGUETTES
85% tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel, 5% sojameel
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 29 aug 2020, 09:54
door BakkerGerrit
TARWE-BOEKWEITBROOD
80% Tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 66% hydratatie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 29 aug 2020, 10:00
door BakkerGerrit
BOULE VAN DONKER BOSMIX
Brood van een kant-en-klaar mix van de"Betuwse Molens" uit Ingen (kadootje)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 29 aug 2020, 10:04
door BakkerGerrit
TARWE BUSBROOD MET SESAMZAAD
75% Tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel, 65% hydratatie
Gedecoreerd met sesamzaadjes
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 29 aug 2020, 10:06
door BakkerGerrit
Weer helemaal bij! Ik heb de bolletjes niet gepost maar die productie gaat ook gewoon door. Nu ligt er een meerzadenbrood te rijzen.......
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 29 aug 2020, 10:40
door Melinda
Mooi brood.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 06 sep 2020, 10:35
door BakkerGerrit
MEERZADENBATARD
60% Tarwebloem T55, 40% Tarwemeel, 77% hydratatie.
Chiazaad, blond lijnzaad en sesamzaad door het deeg
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 06 sep 2020, 10:39
door BakkerGerrit
MEERGRANEN MERZADENBOULE
30% Volkoren tarwemeel, 10% volkoren speltmeel, 60% tarweboem T55, 74% hydratatie.
Zonnebloempitten, Pompoenpitten en blond lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met dezelfde zaden.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 06 sep 2020, 10:43
door BakkerGerrit
ZACHTE TARWEBOLLEN
Tarwebolletjes met 15% volkorenmeel.
Gedecoreerd met kleine zaadjes
(Ik bakte altijd 12 bolletjes tegelijk maar ineens bedacht ik dat er best 16 op een plaat passen......... )
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 06 sep 2020, 10:50
door BakkerGerrit
MEERGRANEN MEERZADENBOULE
5% sojameel, 10% Boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel, 55% tarwebloem T55, 74% hydratatie
Zonnebloempitte, zonnebloemittenmeel, pompoenpitten, pompoenpittenmeel,lijnzaad, chiazaad en wit maanzaad door het deeg.
honing en olijfolie.
Gedecoreerd met volkoren roggemeel. Gebakken op 245 graden.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 10 sep 2020, 19:12
door RedYssel
Allemaal weer prachtig Gerrit!. Wil graag zelf thuis stokbrood bakken maar thuis alles wat zonder pan gebakken word meteen zwarts
.
Gr Red!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 11 sep 2020, 22:44
door Bakker Henk
Gerrit, gebakken op 245 °C. Dat is best wel hoog!
Welk doel heeft dat?
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 12 sep 2020, 07:30
door BakkerGerrit
Bakker Henk schreef: ↑vr 11 sep 2020, 22:44
Gerrit, gebakken op 245 °C. Dat is best wel hoog!
Welk doel heeft dat?
Ik wilde gewoon uittesten welk effect het bakken heeft op deze hoge temperatuur.
En het brengt niets meer dan een dikkere korst
. Voorverwarmen op 235 en dan evt terug naar 225 is voor deze broden voor mij het best.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 29 sep 2020, 11:58
door BakkerGerrit
TARWE BUSBROOD MET LIJNZAAD EN MAANZAAD
32% volkoren tarwemeel, 68% tarwebloem T55, 72% hydratatie
Basterdsuiker, boter, 4% blond lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met zwart maanzaad.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 29 sep 2020, 12:58
door Melinda
Mooi hoor.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 29 sep 2020, 13:17
door masrya
Prachtige broden
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 01 okt 2020, 22:33
door BakkerGerrit
TARWE-BOEKWEIT TIJGERBOULE MET GEMALEN POMPOENPITTEN
10% Volkoren boekweitmeel, 15% volkoren tarwemeel, 75% Frans tarwebloem T55, 75% hydratatie
6% gemalen pompoenpitten door het deeg, bruine basterd, zonnebloemolie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 02 okt 2020, 15:44
door Bakker Henk
En altijd maar andermans ogen uitsteken.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 02 okt 2020, 16:41
door BakkerGerrit
Het is toch echt bedoeld ter inspiratie Henk (en ook een beetje showen natuurlijk
)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 12 okt 2020, 11:42
door BakkerGerrit
TARWEBOULE (GEMAAKT MET VOORDEEG)
25% volkorentarwemeel, 75% tarwebloem T55, 65% hydratatie
voordeeg van 20% meel/bloem met 100% hydratatie en een snufje gist, 10 uur laten rusten.
Resultaat is een smakelijk brood maar geen spectaculair verschil in vergelijk met brood zonder voordeeg. Mogelijk heeft het voordeeg te kort gerust bij een te lage temperatuur (18 gr.C.) Moet hier iets vaker mee experimenteren.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 12 okt 2020, 18:18
door Jay-R
Wellicht het voordeeg maken van het volkoren meel.
Of gewoon met desem gaan werken, dan proef je echt het verschil
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 12 okt 2020, 23:24
door Levinebaktbrood
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 13 okt 2020, 02:43
door bakplaat
Dit is ook mijn mening Gerrit...Steeds weer prachtig brood/jes, is het wat je hier laat zien.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 13 okt 2020, 08:35
door BakkerGerrit
Ik wordt er verlegen van
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 13 okt 2020, 18:08
door RedYssel
Jay-R schreef:Wellicht het voordeeg maken van het volkoren meel.
Of gewoon met desem gaan werken, dan proef je echt het verschil
Voordeeg altijd proberen met de bloem met de minste draagkracht de gluten worden afgebroken in een voordeeg zo houd je een sterker deeg over uiteindelijk
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 13 okt 2020, 21:06
door BakkerGerrit
TARWE-BOEKWEIT BUSBROOD MET LIJNZAAD EN MAANZAAD
10% volkorenboekweitmeel, 30% volkorentarwemeel, 60% tarwebloem T55, 74% hydratatie
honing, olijfolie, 8% geweekt blond lijnzaad. Gedecoreerd met wit maanzaad.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 14 okt 2020, 19:35
door Jay-R
Prachtig brood weer!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 14 okt 2020, 22:07
door RedYssel
Mooi busbrood weer Gerrit!. Nog nooit gezien wit maanzaad.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 07 dec 2020, 22:51
door BakkerGerrit
zo'n zes weken geen foto's geplaatst, maar wel gebakken hoor.
ik geef even een update:
TARWEBATARD MET POMPOENPITTEN EN LIJNZAAD
35% Volkorentarwemeel, 65% tarwebloem T55, 80% hydratatie. Grof gehakte pompoenpitten en lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met gehakte pompoenpitten en lijnzaad.
MEERGRANEN MEERZADENBOULE
Tarwebloem T55, volkoren tarwemeel, Roggebloem, 74% hydratatie. Blond lijnzaad, chiazaad en zwart sesamzaad door het deeg.
Gedecoreerd met zwart sesamzaad.
TARWE-BOEKWEIT BUSBROOD MET LIJNZAAD
10% boekweitmeel, 20% volkorentarwemeel, 70% tarwebloem T55, 70% hydratatie. Blond lijnzaad door het deeg.
Afgeglansd met water
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 07 dec 2020, 23:06
door BakkerGerrit
Verdere update:
TARWE-TRIANGEL(poging) MET POMPOENPITTEN EN LIJNZAAD
35% volkorentarwemeel, 65% tarwebloem T55, 75% hydratatie, honing en zonnebloemolie. Pompoenpitten en lijnzaad door het deeg.
TARWEBATARD MET ZONNEBLOEMPITTEN EN LIJNZAAD
35% Volkorentarwemeel, 65% tarwebloem T55, 78% hydratatie. Zonnebloempitten en lijnzaad door het deeg.\Gedecoreerd met Roggebloem
TIJGERBOULE MET GEROOSTERDE ZONNEBLOEMPITTEN
75% Tarwebloem T55, 25% volkorenmeel. 6% geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 08 dec 2020, 08:34
door RedYssel
Prachtige tijgerbroden Gerrit![emoji16]
Red
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 08 dec 2020, 17:27
door Bantam
Dat is een fijne verzameling van lekkere broden.
De Tarwebatard met zonnebloempitten en lijzaad vind ik top.