Pagina 21 van 22
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 30 mei 2021, 10:28
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWEBATARD MET ZONNEBLOEMPITTEN EN LIJNZAAD
50% volkoren tarwemeel van de molensteen, 50% tarwebloem T55, 73% hydratatie, bruine suiker, olijfolie, gebrande gerstemout, 4% zonnebloempitten, 4% blond lijnzaad.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 30 mei 2021, 20:03
door hjeverts
Weer een erg mooi brood Gerrit!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 05 jun 2021, 18:06
door BakkerGerrit
TARWEBOULE MET GEPELDE HENNEP- EN LIJNZAAD
25% volkoren tarwemeel vd molensteen, 75% Frans tarwebloem T55, 71% hydratatie, honing, olijfolie, 4% gepeld hennepzaad en 4% blond lijnzaad door het deeg.
Geglaceerd met boter.
(Volgende keer glaceer ik 'm met olijfolie, benieuwd hoe dat wordt)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 05 jun 2021, 20:37
door hjeverts
Weer een mooi brood geworden Gerrit!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 08 jun 2021, 08:58
door HoekscheBakker112
Mooi brood!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 09 jun 2021, 10:20
door BakkerGerrit
TARWE MAISBATARD MET SESAMZAAD EN ZONNEBLOEMPITTEN
15% volkoren tarwemeel, 10% maismeel, 75% tarwebloem t55, 68% hydratatie, basterdsuiker, boter, 0,2% kurkuma, 4% zonnebloempitten en 4% wit sesamzaad door het deeg. Gedecoreerd met maisgries.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 09 jun 2021, 11:10
door hjeverts
Dat brood ziet er wederom erg smakelijk uit Gerrit!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 17 jun 2021, 10:26
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWEBATARD MET ZONNEBLOEMPITTEN EN LIJNZAAD
50% volkoren tarwemeel van de molensteen, 50% tarwebloem T55, 73% hydratatie, bruine suiker, olijfolie, gebrande gerstemout, 4% zonnebloempitten, 4% blond lijnzaad.
Gedecoreerd met roggebloem
(reprise van 30 mei)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 17 jun 2021, 10:51
door hjeverts
Ziet er weer lekker uit Gerrit!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 19 jun 2021, 23:17
door BakkerGerrit
MEERZADEN TARWEBATARD
35% Volkoren tarwemeel vd molensteen, 65% tarwebloem T55, 72% hydratatie, bruine basterdsuiker, zonnebloemolie, 2% Blond lijnzaad, 2% zonnebloempitten, 2% pompoenpitten, 2% gepeld hennepzaad, 2% wit sesamzaad en 1% zwart sesamzaad door het deeg.
Gedecoreerd met wIt en zwart sesamzaad, zwart maanzaad, gemalen pompoenpitten, gepeld hennepzaad en blond lijnzaad.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 20 jun 2021, 06:30
door hjeverts
Weer prachtige broden Gerrit! De decoratie en hoe het ingesneden is geeft ook een mooi effect
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 23 jun 2021, 14:20
door BakkerGerrit
TIJGERBOLLETJES
10% volkoren tarwemeel, 90% tarwebloem T55, 64% hydratatie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 23 jun 2021, 15:32
door hjeverts
Mooie bolletjes met een Giraffe print Gerrit!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 26 jun 2021, 09:52
door BakkerGerrit
DONKER VOLKOREN TARWE-SPELTBROOD MET SESAMZAAD
10% Volkoren speltmeel, 90% volkoren tarwemeel, 74% hydratatie, 6% witte sesamzaadjes door het deeg, 1% gebrande gerstemout.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 27 jun 2021, 13:17
door hjeverts
Je busbroden zijn weer goed gerezen met een mooi kruim Gerrit!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 29 jun 2021, 07:15
door BakkerGerrit
TARWE-SPELTBROOD MET LIJNZAAD
20% volkoren speltmeel, 20% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55, 74% hydratatie, 8% blond lijnzaad, basterdsuiker, boter.
Gedecoreerd met Nigellazaad.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 29 jun 2021, 08:30
door hjeverts
Mooi brood Gerrit!
Vraag mij wel af wat de overige 20% van het gebruikte meel is?
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 29 jun 2021, 08:42
door BakkerGerrit
hjeverts schreef: ↑di 29 jun 2021, 08:30
Vraag mij wel af wat de overige 20% van het gebruikte meel is?
Haha. Dat is tarwebloem T55!
(
ik heb het aangepast)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 04 jul 2021, 07:55
door BakkerGerrit
TARWEBOULE MET LIJNZAAD EN GEBROKEN TARWE
25% volkorentarwemeel, 75% Frans tarwebloem T55, 76% hydratatie, 8% blond lijnzaad en 4% gebroken tarwekorrels, honing, olijfolie.
Geglaceerd met olijfolie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 04 jul 2021, 07:58
door BakkerGerrit
BAGUETTES
95% Frans tarwebloem T55, 5% sojameel, 66% hydratatie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 04 jul 2021, 20:10
door BakkerGerrit
ZACHTE TARWEBOLLEN MET YOGHURT
20% volkoren tarwemeel, 80% tarwebloem T55, 66% hydratatie waarvan 10% volle yoghurt,
basterdsuiker, boter.
Geglaceerd met boter
(
het was een druk bakweekend…..)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 05 jul 2021, 11:56
door hjeverts
Weer veel aan het bakken geweest Gerrit!
Vooral de baguettes zien er mooi rustiek uit. Heb je deze met gist of met desem gebakken?
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 05 jul 2021, 12:23
door BakkerGerrit
hjeverts schreef: ↑ma 05 jul 2021, 11:56
....... Heb je deze met gist of met desem gebakken?
Ik bak alleen met gist.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 05 jul 2021, 13:02
door hjeverts
Duidelijk
Het resultaat is iig mooi!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 09 jul 2021, 08:01
door BakkerGerrit
TARWE-MAISBOULE
15% volkoren tarwemeel, 10% maismeel, 75% tarwebloem T55, 62% hydratatie, 0,15% kurkuma, basterdsuiker, maisolie.
Gedecoreerd met maismeel.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 09 jul 2021, 08:33
door hjeverts
Weer een mooi brood geworden Gerrit!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 11 jul 2021, 15:44
door BakkerGerrit
TARWE-SPELTBATARD MET POMPOENPITTEN, ZONNEBLOEMPITTEN EN LIJNZAAD
22% volkoren speltmeel, 15% volkoren tarwemeel, 63% tarwebloem T55, 76% hydratatie, geroosterde zonnebloempitten, pompoenpitten en lijnzaad door het deeg, honing, olijfolie, gebrande gerstemout.
Gedecoreerd met een mix van kleine zaden en gehakte pompoen- en zonnebloempitten.
(Ik heb ook Nigellazaad door de decomix gedaan. Geeft een lekkere smaak!)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 11 jul 2021, 16:17
door hjeverts
Ziet er weer goed uit Gerrit
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 13 jul 2021, 23:02
door BakkerGerrit
TARWE BUSBROOD MET HENNEP- EN LIJNZAAD
25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 71% hydratatie, 4% gepeld hennepzaad, 4% blond lijnzaad, bruine basterd, olijfolie. Geglaceerd met olijfolie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 14 jul 2021, 07:27
door hjeverts
Mooie busbroden Gerrit!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 14 jul 2021, 08:01
door Vitamine C
Mooie broden Gerrit
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 14 jul 2021, 12:43
door BakkerGerrit
ZACHTE TARWE-BOEKWEITBOLLEN
10% volkoren boekweitmeel, 10% volkoren tarwemeel, 80% tarwebloem T55, 63% hydratatie, basterdsuiker, boter.
Geglaceerd met boter
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 14 jul 2021, 15:37
door hjeverts
Mooi bakresultaat Gerrit!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 26 jul 2021, 23:59
door BakkerGerrit
TARWE BOEKWEITBATARD MET POMPOENPITTEN EN LIJNZAAD
15% volkoren boekweitmeel, 20% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem t55, gehakte pompoenpitten en lijnzaad door het deeg, honing, olijfolie.
De batard is gedecoreerd met pompoenpitten, de boule zonder decoratie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 27 jul 2021, 00:01
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE TARWEBOLLEN
100% tarwebloem T55, 63% hydratatie.
Gedecoreerd met wit en zwart sesamzaad,
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 27 jul 2021, 00:11
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWEBROOD MET LIJNZAAD
50% volkorentarwemeel, 50 tarwebloem T55, 75% hydratatie, blond lijnzaad door het deeg, honing, olijfolie.
Gedecoreerd met roggebloem.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 28 jul 2021, 20:03
door Toniabaktweer
Wat een heerlijke broden allemaal! Ik kan ze bijna ruiken. Ik weet nog niet hoe ik op een bepaalde post kan reageren (lukt binnenkort vast), maar ik wilde toch even laten weten dat ik langs geweest ben.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 28 jul 2021, 23:24
door BakkerGerrit
Je bent welkom. De posts plaats ik ter inspiratie van anderen (en ook een beetje om te showen…..
)
En….vragen staat vrij, daar is het forum ook voor….
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 30 jul 2021, 23:32
door BakkerGerrit
TARWE-MAIS TIJGERBOULE
90% tarwebloem T55, 10% maismeel, 63% hydratatie, basterdsuiker, maisolie, kurkuma.
Tijgerpap met maisgries.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 01 aug 2021, 22:53
door Toniabaktweer
BakkerGerrit schreef: ↑wo 28 jul 2021, 23:24
Je bent welkom. De posts plaats ik ter inspiratie van anderen (en ook een beetje om te showen…..
)
Ik krijg zeker inspiratie (en trek) door je prachtige broden, terecht dat je ze wilt showen.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 01 aug 2021, 22:57
door BakkerGerrit
MEERZADEN TARWEBROOD
35% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 76% hydratatie, bruine basterd, zonnebloemolie, 2% pompoenpitten, 2% zonnebloempitten, 2% gepeld hennepzaad, 2% blond lijnzaad, 2% wit sesamzaad, 1% zwart sesamzaad, alles geroosterd.
Gedecoreerd met grofgemaken pompoen- en zonnebloempitten, blond lijnzaad, wit en zwart sesamzaad, zwart maanzaad.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 03 aug 2021, 12:01
door Erik van Dijk
Dat tijgerbrood blijf ik toch altijd fenomenaal vinden, dat ga ik ook eens proberen binnenkort! Prachtig geworden zo!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 05 aug 2021, 10:12
door BakkerGerrit
ZACHTE TARWE-BOEKWEITBOLLETJES
10% volkoren boekweitmeel, 90% frans tarwebloem T55, 61% hydratatie, witte bastersuiker, boter.
Afgestreken met water.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 06 aug 2021, 07:38
door hjeverts
Ook deze bolletjes zien er weer goed uit Gerrit!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 07 aug 2021, 00:10
door BakkerGerrit
TARWEBROOD MET LIJNZAAD EN NIGELLAZAAD
15% volkoren tarwemeel, 85% tarwebloem T55, 71% hydratatie, 8% lijnzaad door het deeg, basterdsuiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met nigellazaad.
Dat Nigellazaad geeft een erg lekkere smaak aan het brood, ondanks dat er relatief weinig op zit.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 14 aug 2021, 23:37
door BakkerGerrit
MEERZADEN TARWEBATARD
25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 77% hydratatie, bruine suiker, zonnebloemolie, blond lijnzaad, wit maanzaad, wit sesamzaad, gehakte pompoenpitten, gebroken tarwekorrels.
Gedecoreerd met volkoren tarwemeel.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 16 aug 2021, 12:18
door hjeverts
Mooie broden Gerrit!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 19 aug 2021, 09:33
door BakkerGerrit
DONKER HALFVOLKOREN BOEKWEIT-TARWEBROOD MET CHIAZAAD EN ZONNEBLOEMPITTEN
10% volkoren boekweitmeel, 40% volkoren tarwemeel, 50% tarwebloem T55, 76% hydratatie, 4% chiazaad en 5% geroosterde zonnebloempitten, beide geweekt, bruine suiker, olijfolie, gebrand gerstemoutmeel (0,5%).
Geglaceerd met zonnebloemolie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 19 aug 2021, 11:40
door hjeverts
Weer een mooi brood gebakken Gerrit
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 21 aug 2021, 11:48
door BakkerGerrit
MEERGRANEN MEERZADENBATARD
30% volkoren tarwemeel, 5% roggebloem, 5% sojameel, 77% hydratatie, bruine suiker, sesamolie, zonnebloemolie, wit en zwart sesamzaad, gepeld hennepzaad, blond lijnzaad.
Gedecoreerd met volkoren roggemeel.