Pagina 3 van 22

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 05 jan 2018, 21:43
door BakkerGerrit
WIT TARWE MET ZONNEBLOEMPITTEN (en weekendbolletjes)


Afbeelding
Afbeelding
12,5% Frans T150, 87,5% T65 67% hydratatie
15% geroosterde zonnepitten door het deeg.

Afbeelding
Afbeelding
12,5% Frans T150, 87,5% T65 67% hydratatie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 05 jan 2018, 22:09
door brood daar zit wat in
Mooie bolletjes en broodje, mooi formaat broodje!

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 06 jan 2018, 00:25
door BakkerGerrit
brood daar zit wat in schreef: โ†‘vr 05 jan 2018, 22:09 Mooie bolletjes en broodje, mooi formaat broodje!
Dank je Marja! Is inderdaad een fijn formaat. Precies goed voor een deegje van 250g meel/bloem.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 06 jan 2018, 02:37
door Bakker Henk
Mooie broodjes, Gerrit!
toch een vraagje over je sesambrood. Jij schrijft: Bij een sesambrood vervang ik de boter door sesamolie.

Dan is mijn vraag:
Om welke hoeveelheid gaat het hier. Namelijk de sesamolie die ik in huis heb, is nogal sterk. Nou schijnt daar nogal grote verschillen in te zitten.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 06 jan 2018, 06:44
door BakkerGerrit
Bakker Henk schreef: โ†‘za 06 jan 2018, 02:37 Mooie broodjes, Gerrit!
toch een vraagje over je sesambrood. Jij schrijft: Bij een sesambrood vervang ik de boter door sesamolie.

Dan is mijn vraag:
Om welke hoeveelheid gaat het hier. Namelijk de sesamolie die ik in huis heb, is nogal sterk. Nou schijnt daar nogal grote verschillen in te zitten.
Sesamolie is inderdaad sterk maar dat is geen probleem. Ik vervang 80% van het botergewicht door de olie. (80% omdat boter ook voor 80% uit vet bestaat). Je hoeft niet bang te zijn dat de smaak te sterk wordt in je brood.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 08 jan 2018, 14:54
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN KNIP BUSBROOD

Afbeelding
Afbeelding
50/50 Frans T65 en T150. 68% hydratatie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 09 jan 2018, 23:38
door BakkerGerrit
VOLKOREN TARWEBATARD MET LIJNZAAD


Afbeelding
Afbeelding
100% Frans T150, 69% hydratatie.
15% lijnzaad door het deeg.

Is wat plat, waarschijnlijk wat overkneed.......

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 10 jan 2018, 16:59
door bakplaat
Stuk voor stuk weer mooi Bakwerk Gerrit :2th:

Dat je laatste brood wat plat geworden is, zal vermoedelijk niet aan overkneding liggen, dan wel aan de hydratatie (69%),
waardoor het wat uitgezakt lijkt/is. Overrijs sluit ik uit, dan zou het waarschijnlijk nog platter zijn.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 12 jan 2018, 17:23
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWE BUSBROOD


Afbeelding
Afbeelding

50/50 Frans T65 en T150, 68% hydratatie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 12 jan 2018, 22:04
door bakplaat
Mooie korst . malse kruim, kortom weer een prachtig brood Gerrit. :2th:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 12 jan 2018, 23:52
door Motormuis
Ziet er goed uit


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 13 jan 2018, 21:31
door BakkerGerrit
WITTE BOLLEN ASSORTI

Afbeelding
Afbeelding

87,5 % Frans T65 12,5% T150 67% hydratatie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 14 jan 2018, 15:20
door BakkerGerrit
ZADEN-PITTENBOULE


Afbeelding
Afbeelding
60% Frans T65 40% T150 65% hydratatie.
15% geroosterde Zonnebloempitten en Pompoenpitten, en lijnzaad door het deeg.
Sesamolie i.p.v. boter.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 14 jan 2018, 18:21
door Motormuis
Lekker


Groetjes Lidy.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 16 jan 2018, 22:06
door BakkerGerrit
LICHT BRUIN TARWE TIJGERBROOD

Afbeelding
Afbeelding

30% Frans T150 70% T65 67% hydratatie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 19 jan 2018, 13:52
door BakkerGerrit
LICHT VOLKOREN TARWEBATARD
Afbeelding
Afbeelding

70% Frans volkoren T150 30% T65 68% hydratatie
50/50 boter en olijfolie, honing ipv suiker

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 19 jan 2018, 21:32
door BakkerGerrit
WITTE WEEKENDBOLLEN

Afbeelding
Afbeelding
100% Franse T65 67% Hydratatie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 22 jan 2018, 21:16
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWE ROGGE BOULE
Afbeelding
Afbeelding
50% T150 35% T65 15% Roggebloem 67% hydratatie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 24 jan 2018, 13:07
door Bioloogje
Gerrit, wat maak je toch een mooie broden! [emoji106]

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 24 jan 2018, 13:34
door BakkerGerrit
Dank voor het compliment Bioloogje ๐Ÿ˜Š

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 25 jan 2018, 13:30
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWEBROOD MET SESAM

Afbeelding
Afbeelding
60% Frans T65 40% T150 68% hydratatie
50% vd boter vervangen door sesamolie, honing ipv suiker

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 27 jan 2018, 11:01
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWE MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
50-50 Frans T150 en T65, 68% hydratatie
10% lijnzaad door het deeg, 50% vd boter is olijfolie. Honing ipv suiker.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 28 jan 2018, 10:41
door BakkerGerrit
WIT BUSBROOD MET MAANZAAD

Afbeelding
Afbeelding
90%Frans T65 10% T150 67% hydratatie
(Iets te lang in de oven....)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 30 jan 2018, 15:02
door BakkerGerrit
TARWE GERSTEBATARD

Afbeelding
Afbeelding
25% Gerstemeel, 25% Frans T150 (volkoren) 50% T65 60% hydratatie
Bruine basterd ipv witte, zonnebloemolie ipv boter

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 02 feb 2018, 12:06
door BakkerGerrit
WITTE TARWE-ROGGEBOL MET ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding
Afbeelding
90% Frans T65 10% Duits roggemeel 67% Hydratatie
10% geroosterde zonnebloempitten door het deeg

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 06 feb 2018, 15:27
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWE-SPELTBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
50% T65, 30% T150, 20% Volkoren spelt. 68% hydratatie
10% lijnzaad door het deeg

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 08 feb 2018, 13:45
door BakkerGerrit
VIERGRANENBOL MET LIJNZAAD EN GERSTVLOKKEN

Afbeelding
40% T65, 20% volkorenspelt, 20% volkorengerst, 10% roggemeel en 10% volkoren T150 67% Hydratatie.
10% lijnzaad door het deeg.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 08 feb 2018, 13:54
door Melinda
Dat lijkt mij een lekker broodje. :kwijl:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 08 feb 2018, 17:11
door BakkerGerrit
Melinda schreef: โ†‘do 08 feb 2018, 13:54 Dat lijkt mij een lekker broodje. :kwijl:
Ik laat het weten!

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 09 feb 2018, 00:07
door Molenbroodje
Die spreekt mij ook erg aan! Van wie is het recept?

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 09 feb 2018, 08:40
door BakkerGerrit
Molenbroodje schreef: โ†‘vr 09 feb 2018, 00:07 Die spreekt mij ook erg aan! Van wie is het recept?
Dit is een eigen recept Manon. Ik kan het mailen als je wilt?

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 09 feb 2018, 11:28
door Molenbroodje
Lekker! Misschien heb je ook het recept van de witte tarwe rogge bol van 2 februari :DB2: ?

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 09 feb 2018, 21:10
door BakkerGerrit
Melinda schreef: โ†‘do 08 feb 2018, 13:54 Dat lijkt mij een lekker broodje. :kwijl:
Ik laat het weten!
Het is een erg smaakvol brood geworden. Het is minder luchtig dan dat ik gewend ben maar wel lekker mals.
Volgende keer iets eerder de oven in. De gerst en roggegluten zijn beduidend minder sterk dan de tarwe.

Afbeelding

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 12 feb 2018, 12:50
door BakkerGerrit
POGING TOT VALENTEINSBROOD

Afbeelding
Een lichtbruin tarwe met sesamzaadjes.
60%T65; 40% T150 67% hydratatie
Sesamolie ipv boter

(Hoop dat hij gaar is......)
Ja hoor, hij is perfect!

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 12 feb 2018, 15:36
door Molenbroodje
Leuk! Ik zie er nog wel een hart in :2th:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 14 feb 2018, 21:55
door BakkerGerrit
ZONNEBLOEMBROODJE
Afbeelding
Afbeelding

60% T65 40% T150 67% Hydradatie
12% zonnebloempitten door het deeg, zonnebloemolie ipv boter

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 16 feb 2018, 16:24
door Rik59
Gerrit ik ga voor de viergranenbol...
Vezeltjes.. vezeltjes... :2th:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 17 feb 2018, 12:11
door BakkerGerrit
TARWEWIT MET MAANZAAD

Afbeelding
Afbeelding
100% Frans T65 67% hydratatie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 20 feb 2018, 09:32
door BakkerGerrit
VIERGRANENBROOD MET GERSTEVLOKKEN

Afbeelding
Afbeelding
30% Tarwe T65, 20% Tarwe T150 (volkoren), 20% Gerstemeel volkoren, 20% Speltmeel volkoren, 10% Roggebloem
70% hydratatie. Bruine basterd, honing, olijfolie.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 20 feb 2018, 09:34
door BakkerGerrit
BakkerGerrit schreef: โ†‘wo 14 feb 2018, 21:55 ZONNEBLOEMBROODJE

60% T65 40% T150 67% Hydradatie
12% zonnebloempitten door het deeg, zonnebloemolie ipv boter
Ik zie net dat ik mn Pompoenbrood heb uitgemaakt voor zonnebloembrood.. :oops:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 24 feb 2018, 21:37
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWEBOULE

Afbeelding
Afbeelding
60% T65 40% T150 67% hydratatie
Gedecoreerd met tarwegries

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 24 feb 2018, 22:28
door Rik59
BakkerGerrit schreef: โ†‘di 20 feb 2018, 09:34
BakkerGerrit schreef: โ†‘wo 14 feb 2018, 21:55 ZONNEBLOEMBROODJE

60% T65 40% T150 67% Hydradatie
12% zonnebloempitten door het deeg, zonnebloemolie ipv boter
Ik zie net dat ik mn Pompoenbrood heb uitgemaakt voor zonnebloembrood.. :oops:
Och Gerrit geen probleem hoor.. we zijn erg ruimdenkend... :2th:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 26 feb 2018, 13:41
door BakkerGerrit
TARWE-GERSTEBROOD

Afbeelding
Afbeelding
60% T65, 20% T150, 20% Volkoren gerstemeel 67% hydratatie
Geplette gerst als decoratie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 27 feb 2018, 13:01
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN VIERGRANENBATARD MET GEMBER

Afbeelding
Afbeelding
45% tarwe T65, 20% volkoren gerstemeel, 15% tarwe T150, 15% volkorenspelt, 5% roggebloem
67% hydratatie. 3,5% gembersiroop en bruine suiker

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 27 feb 2018, 18:35
door Rik59
Gerrit houd van vers brood.. en gelijk heeft ie.
Je kunt beter een de oven vol bakken dan een potje pillen prakken.. :2th:

Wat wordt het met Pasen Gerrit??

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 02 mar 2018, 01:17
door BakkerGerrit
1e POGING TOT (PAAS)COURONNE
Na de vraag van Rik59 bedacht ik om voor pasen een krans te bakken. Dit is mn eerste poging.
(De bijnamen voor deze versie zijn hier al bekend....)
Afbeelding
Het is een lichtbruin Tarwebrood met zonnebloempitten.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 02 mar 2018, 13:43
door Rik59
Ziet er fraai uit Gerrit... poging 2 een ei erin??

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 04 mar 2018, 13:24
door BakkerGerrit
2e POGING TOT COURONNE
Afbeelding
Afbeelding
75% T65, 25% T150 63% hydratatie

Volgende keer inknippen om er een โ€˜doornenkroonโ€™ van te maken.....

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 04 mar 2018, 14:54
door Rik59
Pas maar op dat je niet haaaiiii wordt Gerrit met al die zaadjes.. want dan knip je straks in je vingers.. :G

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 06 mar 2018, 21:04
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TIJGERTARWEBOULE

Afbeelding
Afbeelding
75% T65, 25% T50 65% Hydratatie