Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ChrisWbD150 schreef: ma 25 jan 2021, 00:43 Met hoeveel gist of desem bak je deze?
Ik bak met gist. Dit brood heeft 1,5% droge gist.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE MELKBOLLEN MET SPELT

Afbeelding

10% volkoren speltmeel, 90% tarwebloem T55, 67% hydratatie
Boter, basterdsuiker.
Geglaceerd met boter.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-SPELT-TIJGERBOULE

Afbeelding

Afbeelding

15% volkoren speltmeel, 15% volkoren tarwemeel, 70%frans tarwebloem T55, basterdsuiker, boter.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Brood ziet er weer goed uit Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
Koen
Chef stoffer en blik
Berichten: 23
Lid geworden op: ma 04 jan 2021, 12:07

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koen »

Mooi, dat tijgerbrood.

Koen
Gebruikersavatar
oudbakken
Deegroller
Berichten: 292
Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16

Re: Brood van Gerrit

Bericht door oudbakken »

gerrit als ik zo naar je foto's kijk krijg ik trek in meer. :lol:
grt. ewoud
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERZADEN TARWEBATARD

Afbeelding

Afbeelding

35% Volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T65, 84% hydratatie
4% gebroken tarwekorrels, 3% pompoenpitten, 2% zonnebloempitten, 2% sesamzaad, 2% blond lijnzaad (alles geroosterd en geweekt)
Honing, zonnebloemolie.
Gebruikersavatar
Bantam
Deegroller
Berichten: 268
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bantam »

Dat ziet er echt smakelijk uit. :thumbup:
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
Gebruikersavatar
Koen
Chef stoffer en blik
Berichten: 23
Lid geworden op: ma 04 jan 2021, 12:07

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koen »

Ziet er prachtig en lekker uit. :thumbup:

Dat roosteren doe je zelf in een koekenpan?
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Koen schreef: zo 31 jan 2021, 13:49 Ziet er prachtig en lekker uit. :thumbup:

Dat roosteren doe je zelf in een koekenpan?
Ja
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Ziet er weer heerlijk uit!
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
oudbakken
Deegroller
Berichten: 292
Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16

Re: Brood van Gerrit

Bericht door oudbakken »

Gerrit weer een mooie collectie brood. mmmmmm :thumbup:
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE BOEKWEITBOULE MET SESAM

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkoren Boekweitmeel, 15% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 72% hydratatie.
6% sesamzaad door het deeg, 5% gebroken tarwekorrels door het deeg.
Gedecoreerd met sesamzaad
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Ziet er weer heerlijk uit Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
oudbakken
Deegroller
Berichten: 292
Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16

Re: Brood van Gerrit

Bericht door oudbakken »

mooi brood Gerrit. bedankt voor je recept.
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Gebruikersavatar
Bantam
Deegroller
Berichten: 268
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bantam »

Dat is een prachtig brood. :thumbup:
Het kruim lijkt me perfect.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE VLECHTBROOD

Afbeelding

Afbeelding

15% volkorentarwmeel, 85% tarwebloem T55, 67% hydratatie, 5% eidooier.
Gedecoreerd met maanzaad.

Het is een mislukte viervlecht (ik dacht deze wel uit het hoofd te kunnen).

Afbeelding

Afbeelding

Tijdens het vlechten lijkt het een mooie vlecht te worden maar eigenlijk wordt het een drievlecht bovenop een losse streng. Tijdens het rijzen 'rolt' de vlecht van de losse streng met dit als gevolg.

Volgende keer weer een poging
Gebruikersavatar
Bantam
Deegroller
Berichten: 268
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bantam »

Dat is een lekker kunstwerk.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Ziet er weer lekker uit Gerrit!

Was het de bedoeling om een 4 vlecht te maken?
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

hjeverts schreef: wo 17 feb 2021, 08:58
Was het de bedoeling om een 4 vlecht te maken?
Ja
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Toch nog wel een mooi effect zo met die losse streng ;)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
oudbakken
Deegroller
Berichten: 292
Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16

Re: Brood van Gerrit

Bericht door oudbakken »

desondanks een mooi en vast ook een lekker brood
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE TARWE-GERSTEBOLLEN

Afbeelding

10% Volkoren gerstemeel, 90% Tarwebloem T55, 67% hydratatie bastersuiker, boter.
Geglaceerd met boter.

De bekende bolletjes (ook lekker met hamburgers.... :D )
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op ma 22 feb 2021, 13:14, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-SORGHUM VLECHTBROOD (VIERVLECHT)

Afbeelding

Afbeelding

15% Volkoren sorghummeel, 85% tarwebloem T55, 5% eidooier, 65% hydratatie, basterdsuiker, boter.
Gedecoreerd met wit maanzaad.

Deze vlecht is wel zoals gepland. ('t is niet mijn favoriet)
De volgende vlecht wordt een vijfvlecht.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Mooie vlecht geworden Gerrit! Ben benieuwd naar de 5-vlecht! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

LICHTBRUINE ZACHTE BOLLEN EN EEN BUSBROOD

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Allebei van hetzelfde deeg, zonder fratsen ;) :
25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 66% hydratatie, basterdsuiker en boter.
Zowel de bollen als het busbrood afgekwast met boter
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Ziet er weer heerlijk uit Gerrit! :)

Bewust de onderkant van het brood zo bleek?
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

hjeverts schreef: wo 24 feb 2021, 16:56
Bewust de onderkant van het brood zo bleek?
Nee hoor, het busbrood heb ik direct na de bollen in de oven gedaan. M'n oven was dus door en door warm en heb ik voor de zekerheid de temp wat lager gezet dan gebruikelijk. Hij lijkt op de foto wel bleker dan hij er 'live' uitziet.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Ok, Dan komt het idd vast door de belichting. Zag er op de foto zo wit uit ten opzichte van de bovenkant ;)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANEN MEERZADENBOULE

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkoren boekweitmeel, 25% volkorentarwemeel, 65% Frans tarwebloem T55, 80% hydratatie.
Lijnzaad, Chiazaad, Pompoenpitten en Zonnebloempitten, elk 2%, 5% gebroken tarwekorrels, Honing en Olijfolie.
Gedecoreerd met gehakte pompoen- en zonnebloempitten en lijnzaad.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Ziet er weer lekker en voedzaam uit Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
Bantam
Deegroller
Berichten: 268
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bantam »

Dat is een prachtig brood met goede ingrediënten.
Dat zal lekker zijn.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
Gebruikersavatar
oudbakken
Deegroller
Berichten: 292
Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16

Re: Brood van Gerrit

Bericht door oudbakken »

krijg trek van die foto's :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

DONKER HALFVOLKOREN TARWE-SPELTBATARD MET LIJNZAAD EN GEBROKEN TARWE

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkoren speltmeel, 40% volkoren tarwemeel, 50% tarwebloem T55, 81% hydratatie.
8% blond lijnzaad, 5% gebroken tarwekorrels, bruine suiker, olijfolie, donker gerstemoutmeel.
Gedecoreerd met roggebloem.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Mooi brood Gerrit. Ook een leuk patroon van insnijden :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
oudbakken
Deegroller
Berichten: 292
Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16

Re: Brood van Gerrit

Bericht door oudbakken »

wat ik al eerder zij, krijg trek in brood.
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERZADEN TARWE BUSBROOD

Afbeelding

Afbeelding

30% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 77% hydratatie
3% sesamzaad wit ongepeld, 1% sesamzaad zwart, 4% lijnzaad blond, 4% gebroken tarwe, 2% bruine basterd, 1,5% zonnebloemolie.
Gedecoreerd met wit en zwart sesamzaad.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

WITTE STOBROODJES

(voor bij de spareribs vanavond.....)

Afbeelding

95% tarwebloem T55,5% sojameel. 65% hydratatie.

Deze keer een autolyse van ca 5 uur. Benieuwd of dat iets met de smaak doet.........

Heb er nu vier tegelijk gemaakt maar dat is net teveel voor mijn oventje. Ze lagen bijna tegen elkaar aan zodat de zijkanten niet meekleuren.
Gebruikersavatar
Bantam
Deegroller
Berichten: 268
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bantam »

Leuke baguettes. :thumbup:
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Levinebaktbrood »

Ik geniet iedere keer van de foto's van je mooie broden Gerrit :thumbup:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Levinebaktbrood schreef: ma 08 mar 2021, 19:38 Ik geniet iedere keer van de foto's van je mooie broden Gerrit :thumbup:
Fijn om te horen Levine! :)
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Idd weer erg mooie broden Gerrit :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE TARWE-SPELTBOLLEN MET MAANZAAD

Afbeelding

10% Volkoren speltmeel, 90% tarwebloem T55, 68% hydratatie, witte basterdsuiker, boter.
Gedecoreerd met zwart maanzaad.

(ik had per abuis slechts een half recept afgewogen. Normaal maak ik 16 bollen van 800 gram meel tegelijk. Nu 400 afgewogen. En omdat ik dus meer ruimte op de bakplaat had heb ik 9 bollen gedraaid.)
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Ze zien er weer lekker uit Gerrit :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HALFVOLKOREN GROF TARWE-ROGGEBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

40% Volkoren tarwemeel, 10% volkoren roggemeel, 50% tarwebloem T55, 80% hydratatie
8% blond lijnzaad, 5% gebroken tarwekorrels, donker gestermout, bruine basterd, olijfolie

Gedecoreerd met blond lijnzaad.

(Omdat lijnzaad normaliter niet blijft plakken als je het plakt met water, heb ik het lijnzaad geplakt met losgeklopt eiwit)
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Wederom mooie broden Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
Bantam
Deegroller
Berichten: 268
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bantam »

Mooie broden. Het kruim ziet er aantrekkelijk uit.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Brood van Gerrit

Bericht door RedYssel »

prachtig weer Gerrit!. Je kneed ook wel stevig he? Je hebt altijd een beste dichte regelmatige kruim
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

RedYssel schreef: za 13 mar 2021, 22:05 prachtig weer Gerrit!. Je kneed ook wel stevig he? Je hebt altijd een beste dichte regelmatige kruim

Kneden doe ik met de hand...... :thumbup:
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Brood van Gerrit

Bericht door RedYssel »

BakkerGerrit schreef:
RedYssel schreef: za 13 mar 2021, 22:05 prachtig weer Gerrit!. Je kneed ook wel stevig he? Je hebt altijd een beste dichte regelmatige kruim

Kneden doe ik met de hand...... :thumbup:
Poeh, tijdje gedaan voordat ik een kneden had respect!.

Red


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Passie voor de ambacht!.
Plaats reactie