Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERZADEN TARWE-BOEKWEITBOULE

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel steengemalen, 60% tarwebloem T55, 71% hydratatie
Gemalen pompoenpitten, quinoa en sesamzaad door het deeg.
Gedecoreerd met gemalen pompoenpitten en sesamzaadjes
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op zo 21 mar 2021, 15:19, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE TARWE-SPELT MELKBOLLEN

Afbeelding

15% Volkoren speltmeel, 15% volkoren tarwemeel vd molensteen, 70% tarwebloem T55, 67% hydratatie
Geglaceerd met boter
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-SPELT-BOEKWEITBOULE

Afbeelding

Afbeelding

10% volkoren speltmeel 10% volkoren boekweitmeel, 10% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 65% hydratatie
Gedecoreerd met roggebloem.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Je bent weer goed druk geweest met bakken Gerrit! :thumbup:

De broden zien er weer erg goed uit.
Wat betreft de 16 bolletjes, heb je een vierkant oven waar dit zo mooi in past? Zelf krijg ik 3 rijen van 5 wel goed op de plaat maar vier van 4 vind ik iets te krap.
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

hjeverts schreef: zo 21 mar 2021, 15:39 Wat betreft de 16 bolletjes, heb je een vierkant oven waar dit zo mooi in past? Zelf krijg ik 3 rijen van 5 wel goed op de plaat maar vier van 4 vind ik iets te krap.
Ja, ik heb een vierkante oven. Het past maar net op de plaat
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Ok, dat verklaart het aantal bolletjes per bakbeurt. Ze zien er weer erg smakelijk uit :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-SPELTBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

20% Volkoren speltmeel, 15% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 76% hydratatie ,9% blond lijnzaad, 2% honing, 1,5% zonnebloemolie
Afgeglansd met aqua naturalis
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Wederom een mooi brood Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE SPELT BUSBROOD

Afbeelding

Afbeelding

20% volkoren speltmeel, 15% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 72% hydratatie, 5% pompoenpitmeel, 5% pompoenpitten, bruine basterd, zonnebloemolie.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE WITTE TARWE BOEKWEITBOLLEN MET SESAMZAAD

Afbeelding

20% volkoren boekweitmeel, 80% tarwebloem T5, 67% hydratatie, witte basterd, boter, 4% sesamzaad door het deeg.
Gedecoreerd met sesamzaadjes.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE MELK TIJGERBOL MET EI

Afbeelding

Afbeelding

15% volkoren tarwemeel, 85% tarwebloem T55, 71% hydratatie (melk). basterdsuiker, boter, eidoorer.
De tijgerpap is gemaakt met paneermeel en sojameel. Smaak is iets pittiger, kleurt wel snel!
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig »

Mooie verzameling Gerrit!
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Weer mooie broden gebakken Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Brood van Gerrit

Bericht door RedYssel »

Klasse weer Gerrit! Mooie tijger ook !
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERZADEN TARWE-BOEKWEITBOULE

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkorenboekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55, 74% hydratatie, bruine suiker, olijfolie.
chiazaad, lijnzaad, witte en zwarte sesamzaadjes dor het deeg.
Gedecoreerd met lijnzaad, wit en zwart sesamzaad en wit maanzaad.

(ik vind chiazaad als decoratie niet zo lekker)
Gebruikersavatar
Bantam
Deegroller
Berichten: 268
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bantam »

Dat is een prachtig brood.
Die 10% boekweit brengt me op ideeën. ;)
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Ziet er weer erg smaakvol uit Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERZADEN TARWEBATARD/BOULE

Afbeelding

Afbeelding

25% Volkorentarwemeel, 75% tarwbloem T55, 75% hydratatie, honing, boter. Wit maanzaad, wit sesamzaad, lijnzaad, gemalen pompoenpitten, gebroken tarwekorrels.

Geïnspireerd door @Vitamine C die het recept Brood met zaden van het blog van @Levine gebakken had.......
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Brood ziet het weer mooi uit. Mooi open gescheurd :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C »

Mooie broden Gerrit. :) Goed opengescheurd, ik vind dat toch wel de mooiste broodjes met een goed oor
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE WITTE BOLLEN

Afbeelding

100% Frans tarwebloem T55, 64% hydratatie.

Pure witte bollen zonder fratsen.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

OLIJVENBROOD

Afbeelding

25% Volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 68% hydratatie, honing, olijfolie, oregano, gesneden zwarte olijven.

In opdracht gebakken.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Weer mooie broden Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

GROF HALFVOLKOREN TARWEBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

50% Volkorentarwe, 50% tarwebloem T55, 79% hydratatie, olijfolie, bruine basterd, blond lijnzaad, gebroken tarwekorrels.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Mooi brood Gerrit! Kruim ziet er mooi gelijkmatig uit :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE BUSBROOD MET KLEINE ZADEN

Afbeelding

Afbeelding

35% volkorentarwemeel, 65% tarwebloem, 73,5% hydratatie, boter, honing,
Blond lijnzaad, wit sesamzaad, zwart maanzaad door het deeg. Gedecoreerd met maanzaad en sesamzaad.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Heb brood ziet er met die strepen van zaden bovenop erg mooi uit Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Brood van Gerrit

Bericht door RedYssel »

Mooie busjes weer!.

Red
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-MAISBOULE

Afbeelding

Afbeelding

15% Volkoren tarwemeel vd molensteen, 15% maismeel, 70% tarwebloem vd molen, 0,2% kurkuma, boter, bastersuiker.
Gedecoreerd met maisgries.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Mooi geel brood geworden Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig »

Ja ja, stiekem lopen verven met kurkuma :-).
Nee hoor, mooi brood!
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBOULE MET HENNEP- EN LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

25% Volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 72% hydratatie, honing, olijfolie, gepelde hennepzaadjes, blond lijnzaad.
Gedecoreerd met gepeld hennepzaad en wit en zwart sesamzaad.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig »

Geen twee broodjes hetzelfde Gerrit.. en ze zien er allemaal heel mooi uit. Heb je nooit favorieten die je telkens opnieuw moet bakken?

Mijn proefpanel roept altijd: ja, wel lekker hoor/gaat wel/mwah , maar wanneer ga. je --(vult favoriet brood in)-- bakken?

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Nee, geen voorkeur voor een bepaald brood. Ik denk dat de afwisseling hiervoor zorgt. :D
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Weer mooie broden gebakken Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C »

Mooie broden gerrit. :thumbup:

lekkermelig schreef: di 11 mei 2021, 22:39 Geen twee broodjes hetzelfde Gerrit.. en ze zien er allemaal heel mooi uit. Heb je nooit favorieten die je telkens opnieuw moet bakken?

Mijn proefpanel roept altijd: ja, wel lekker hoor/gaat wel/mwah , maar wanneer ga. je --(vult favoriet brood in)-- bakken?

Wil
Haha herkenbaar, hier willen ze graag weer een melkbrood. :(
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERZADEN TARWEBATARD

Afbeelding

Afbeelding

35% volkorenmeel (steengemalen), 65% tarwebloem T55, 75% hydratatie, bruine basterd, zonnebloemolie, blond lijnzaad, wit sesamzaad, pompoenpitten, pompoenpitmeel, hennepzaad.
Gedecoreerd met gehakte pompoenpitten, wit en zwart sesamzaad en hennepzaad.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Je brood ziet er weer smakelijk uit Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
nietzoluchtig
Chef stoffer en blik
Berichten: 9
Lid geworden op: za 24 apr 2021, 09:26

Brood van Gerrit

Bericht door nietzoluchtig »

Oei die batard ziet griezelig goed uit. Benieuwd of dat ook lukt met 80-100% volkorenmeel [emoji848]

Is er een specifieke reden dat je suiker toevoegt?
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

nietzoluchtig schreef: zo 16 mei 2021, 13:39
Is er een specifieke reden dat je suiker toevoegt?
Ik doe het voor de smaak. Maakt de smaak iets voller.....
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE TARWE-SPELT BOLLETJES

Afbeelding

10% volkoren speltmeel, 90% tarwebloem T55, 64% hydratatie, basterdsuiker, boter.
Geglaceerd met boter.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Mooie bollen Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
GK-Renske
Jongste bediende
Berichten: 49
Lid geworden op: za 30 jan 2016, 18:19
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door GK-Renske »

Ik krijg alijd zin om een hap van je broden te nemen als ik de foto’s zie. Je broden zien er altijd zo heerlijk en mooi uit.
Ankarsrum Assistent
Brot & Taylor rijstkast
Mockmill graanmolen
Mijn site: Het Glutenvrije Kookhoekje
Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker »

Echt een constante kwaliteit. Ik zie nooit een misbaksel van jou voorbij komen. Altijd broden die als schoolvoorbeeld kunnen dienen. Mijn complimenten.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Dank voor alle complimenten. (Ik krijg er een kleur van...)
Ik hoop dat mijn baksels anderen inspireren om ook eens iets anders te proberen. Op deze manier blijft de hobby aantrekkelijk en uitdagend.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig »

Ja, Gerrit, dan krijg ik klachten hoor, als ik iets anders bak :D

Nee flauwekul hoor, ze lusten hier heel veel. Maar ze vinden wel altijd dezelfde dingen het lekkerst: levientjes en veluws desem. Al het andere is lekker voor een keertje, maar ik moet zeker niet ophouden met het bakken van de standaard spullen.
Als ik niet zo veel tijd en zin heb om te bakken is het meestal twee ovens vol van deze broden. Weinig nadenken, en lukt altijd.
En de rest bak ik als ik wel veel inspiratie heb. Dat is trouwens vaak genoeg, maar je moet wel een beetje tijd over hebben....

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

lekkermelig schreef: wo 19 mei 2021, 09:41 Ja, Gerrit, dan krijg ik klachten hoor, als ik iets anders bak :D

..........maar je moet wel een beetje tijd over hebben....

Wil
Nou, tijd heb ik gelukkig genoeg! 😉
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE ZONNEBLOEMPITTENBROOD

Afbeelding

35% tarwemeel van de molensteen, 65% tarwebloem T55, 73% hydratatie, brune suiker, zonnebloemolie, geroosterde zonnebloempitten (7%) en geroosterd lijnzaad (3%) door het deeg.
Gedecoreerd met zonnebloempitten.

Dit jaar mijn Pinksterbrood :D
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Dat ziet er weer erg smakelijk uit Gerrit! :thumbup: :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-BOEKWEIT MELK TIJGERBOULE

Afbeelding

15% Boeweitmeel, 85% tarwebloem T55, 67% hydratatie (melk), basterdsuiker, boter.

Ik had tijdens de vormrijs even geen rekening gehouden met de boekweit, vandaar dat het brood niet mooi bol is geworden......
Plaats reactie