Gebaxkes Brood

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Gebaxke
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Gebaxkes Brood

Bericht door Gebaxke »

Zondag hobbydag:

Afbeelding
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door Bioloogje »

Zien er prachtig uit!


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door Melinda »

Mooie resultaten op je hobbydag. Wat geeft dat voldoening hè. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door bakplaat »

Mooi assortiment brood gebakken gebaxke :2th: ...En ook welkom terug hier op het forum. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Gebaxke
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door Gebaxke »

Vanmorgen nog eens Zweeds tunnbröd gemaakt

Foto: http://www.einde.dse.nl/fotoalbums/tb1. ... 40&start=0

Oud forumbericht met recept hierover: viewtopic.php?f=40&t=620&p=6536&hilit=z ... brod#p6333

Afbeelding
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door Anna »

Ik heb de afbeelding even zichtbaar gemaakt. Als je de volgende keer onder de foto het kleine formaat selecteert en dan rechts klikt op de foto, dan geeft 'Kopieer locatie van de afbeelding' de juiste link.

Mooi platbrood!
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door lekkermelig »

Mooie broden hoor :2th: En zie ik daar een kruskavel? Oftewel een zweedse knobbelroller, vrijwel onverkrijgbaar in NL :-)?

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Gebaxke
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door Gebaxke »

lekkermelig schreef: zo 06 aug 2017, 14:48 Mooie broden hoor :2th: En zie ik daar een kruskavel? Oftewel een zweedse knobbelroller, vrijwel onverkrijgbaar in NL :-)?

Wil
Ja heb ik bij een of andere brocant website gevonden.
Gebruikersavatar
Wigeroos
Chef stoffer en blik
Berichten: 12
Lid geworden op: do 06 feb 2014, 18:30

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door Wigeroos »

Daar kan ik nou toch vreselijk jaloers van worden. Wat een prachtige broden. Ik begrijp niet waarom mij dat niet lukt.
Groet Wigeroos.
Gebruikersavatar
Gebaxke
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door Gebaxke »

Brood in een BBQ. Vuurvaste stenen. Het brood bak ik niet rechtstreeks op de stenen maar op een grote bakplaat.

Afbeelding

En pizza op een grote plaat kan ook, niet zoals in een pizzaoven maar het smaakt prima.
Afbeelding
Gebruikersavatar
Gebaxke
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door Gebaxke »

Test.

Nieuwe hosting provider voor me, kijken of het plaatsen van foto's werkt. Oude foto overigens.
Afbeelding
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door Anna »

Het werkt hoor, ik zie een foto met mooie broden :thumbup:
Gebruikersavatar
Arie
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
Locatie: Leiden

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door Arie »

Kan wel een oude foto zijn, :D , maar mijn aandacht wordt altijd getrokken door knip ;) Zo te zien héél mooi ingeknipt. Zal wel een tijdje duren voordat ik dat kan evenaren :lol:
Mijn dagelijks brood... :D
Gebruikersavatar
Gebaxke
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door Gebaxke »

Dat is niet moeilijk gewoon een schone keukenschaar gebruiken en klein of grote knippen erin zetten (wat je mooi vind) als je het brood de oven in schuift.
Gebruikersavatar
Gebaxke
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door Gebaxke »

Een Emile Henry broodbakbol gekocht en voor de eerste keer gebruikt.
Van 400 gram meel gemaakt met zuurdesem. Eerst de broodbakbol goed heet laten worden en dan het deeg erin en bakken maar.
Heerlijk knapperige korst.

Afbeelding

En nog even een pizza met desem deeg uit de steenoven.

Afbeelding
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door WesleyNL »

Dat ziet er lekker uit!
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
Gebaxke
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door Gebaxke »

Piadina uit Italië, veel vakantiegangers zullen ze wel kennen belegd met ham of zelfs Nutella. Heerlijk. Mijn variatie hierop.

Voor 10-12 stuks voor zes personen.

1000 gram meel typo 00
100 gram desem (of 5 gram droge gist)
160 gram reuzel of 160 gram olijfolie
580 ml water.
17-20 gram zout

Alles goed kneden en 4 uur laten rijzen.
Verdelen in 10 stuks (of 12 als je ze wat kleiner wil) Opbollen en 2 uur laten rijzen.

Uitrollen tot een ronde schijf van 30-35 cm doorsnee Bakken in een pan zonder boter of olie, 2 minuten aan iedere kant. Of op de bbq op een grillplaat of bakvel

Vervolgens heb ik 6 kipfilets ingesmeerd met olijfolie en Italiaanse kruiden en gebakken op de bbq tot een kern temperatuur van 74 graden Celsius. En in stukken gesneden.
2 rode Uien bakken, 1 bakje champignons bakken.

Kip, uien en champignons mixen in een grote bak.
En vervolgens hier 1 bakje ricotta, olijfolie, Italiaanse kruiden, 2 paprika, 1 potje mais, 25 druiven, 10 Cherry tomaten, ½ komkommer, half potje rode pesto, Uitgebakken bacon, in stukjes erbij en door elkaar mixen tot een lauwe smeuïge mix.
In de Piadina rollen met wat rucola en nog een likje rode pesto aan de bovenkant van het rolletje smeren en wat geraspte Italiaanse kaas erover.

Afbeelding
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door WesleyNL »

Dat ziet er heerlijk uit!
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
Gebaxke
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door Gebaxke »

Vroeg uit de veren voor mijn doen op zondag morgen.
Stokbroodjes gebakken en een ding van overgebleven pizzadeeg. Gisteren avond het ding gevormd en in de koeling gezet vanmorgen gebakken.
Het is een.. ja? Quasimodo??

Afbeelding

Quasimodo:
Afbeelding
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door RedYssel »

Leuke stokjes hoor!. Zeg altijd maar zo misbaksels kunnen soms best goed smaken en anders croutons/wentelteefjes [emoji106]
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
Gebaxke
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door Gebaxke »

Brabantse worstenbroodjes.
Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat bakkers die hoge ogen gooien bij de Brabants beste worstenbroodje wedstrijd, bolino mix gebruiken.
Je gebruik het 50/50 dwz 50% bolinomix 50% gewone meel, water, zout, gist, boter.

Wat erin zit in die mix;
Ingrediënten: Tarwebloem, palmolie, suiker, glucosestroop, eigeelpoeder,
kwarkpoeder, tarwemout, dextrose, specerijen, tarwegluten.

Ik moet zeggen prima worstenbroodjes met lekker en luchtig deeg.

Het proberen waard. :thumbup:
Gebruikersavatar
Gebaxke
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door Gebaxke »

Druk daggie,

Briochebroodjes,
Gewone broodjes,
Worstenbroodjes,
Suikerbrood,
Cappuccino cake uit een pakje :o
Krentenbollen met amandelspijs.

Aardappel tortilla,

En dadelijk pizza’s

Fijne dagen iedereen.
Gebruikersavatar
Gebaxke
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door Gebaxke »

Buurenbot gebakken in een grote Emile Henry broodbakvorm.

Voordeeg
85 meel type 812, 60 gram water, 30 gram desem, 2 gram zout. Mengen en 12 uur laten staan op kamertemperatuur

500 gram meel (1 brood is 100% type 812 meel, het andere is 50% volkoren en 50% type 812 meel).
200 gram water, 170 gram melk, 9 gram zout, 4,5 gram droge gist.

Kneden en een bulkrijs van 1 uur.
Op-punten en 30 minuten rijzen in een mandje.

heel licht insnijden en bakken in de Emile Henry broodbakvorm, 23 met deksel dan nog 23 minuten zonder deksel op 230 graden.

Afbeelding
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door hjeverts »

Mooi open gescheurd brood geworden! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door lekkermelig »

Mooie broden hoor! En welke is nu 100% type 812 meel? De voorste?

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Gebaxke
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Gebaxkes Brood

Bericht door Gebaxke »

Yep de voorste is 100% type 812 meel.
Goed gezien.
Was ook het lekkerste, kwestie van smaak.
Plaats reactie