Na een paar maanden experimenteren met zuurdesem is het resultaat prettig voorspelbaar en erg lekker.
Ik vraag me nog wel af hoe ik het brood nog wat minder ruig kan laten openscheuren. Het brood op de eerste foto heeft een fikse bergkam....
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
De baksels van Rudolf
- Rudolf
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 16
- Lid geworden op: zo 05 feb 2017, 21:10
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: De baksels van Rudolf
Die "bergkam" vind ik mooi om te zien :2th:
Ik denk dat je het iets langer kunt laten rijzen zodat de ovenrijs wat minder is, dan krijg je geen "Alpenkam" op je brood maar een "Ardennenkam"
Ik denk dat je het iets langer kunt laten rijzen zodat de ovenrijs wat minder is, dan krijg je geen "Alpenkam" op je brood maar een "Ardennenkam"
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: De baksels van Rudolf
Heb je stoom gebruikt in de oven?
Schaaltje kokend water erin gezet?
Of misschien heeft je oven een stoom functie...
Schaaltje kokend water erin gezet?
Of misschien heeft je oven een stoom functie...
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- Rudolf
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 16
- Lid geworden op: zo 05 feb 2017, 21:10
Re: De baksels van Rudolf
Bedankt voor jullie reacties. Ik gebruik een bakje met water in de oven. Een stoomfunctie heb ik helaas niet. Misschien iets voor de toekomst.
Dit brood had inderdaad vrij kort gerezen. Vandaag heb ik ook niet heel veel tijd voor het rijzen, ik ga zien wat er dan gebeurt.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Dit brood had inderdaad vrij kort gerezen. Vandaag heb ik ook niet heel veel tijd voor het rijzen, ik ga zien wat er dan gebeurt.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
- Rudolf
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 16
- Lid geworden op: zo 05 feb 2017, 21:10
Re: De baksels van Rudolf
Dit is hetzelfde brood va de zijkant.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk