De baksels van Rudolf

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Rudolf
Chef stoffer en blik
Berichten: 16
Lid geworden op: zo 05 feb 2017, 21:10

De baksels van Rudolf

Bericht door Rudolf »

Na een paar maanden experimenteren met zuurdesem is het resultaat prettig voorspelbaar en erg lekker.

Afbeelding

Afbeelding

Ik vraag me nog wel af hoe ik het brood nog wat minder ruig kan laten openscheuren. Het brood op de eerste foto heeft een fikse bergkam....


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: De baksels van Rudolf

Bericht door TigerManZ »

Die "bergkam" vind ik mooi om te zien :2th:

Ik denk dat je het iets langer kunt laten rijzen zodat de ovenrijs wat minder is, dan krijg je geen "Alpenkam" op je brood maar een "Ardennenkam"
:lol:
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: De baksels van Rudolf

Bericht door TigerManZ »

Heb je stoom gebruikt in de oven?
Schaaltje kokend water erin gezet?
Of misschien heeft je oven een stoom functie...
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
Rudolf
Chef stoffer en blik
Berichten: 16
Lid geworden op: zo 05 feb 2017, 21:10

Re: De baksels van Rudolf

Bericht door Rudolf »

Bedankt voor jullie reacties. Ik gebruik een bakje met water in de oven. Een stoomfunctie heb ik helaas niet. Misschien iets voor de toekomst.

Dit brood had inderdaad vrij kort gerezen. Vandaag heb ik ook niet heel veel tijd voor het rijzen, ik ga zien wat er dan gebeurt.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gebruikersavatar
Rudolf
Chef stoffer en blik
Berichten: 16
Lid geworden op: zo 05 feb 2017, 21:10

Re: De baksels van Rudolf

Bericht door Rudolf »

Dit is hetzelfde brood va de zijkant.

Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Plaats reactie