Nog nooit van gehoord, geweldige naam, heerlijk, puur slecht, snoepbrood. Eerste poging is ons redelijk gelukt maar smaakt naar meer experimenteren.
Zie hier https://www.bread-en-breakfast.nl/recip ... e-aap-dus/ het recept en werkwijze, leuk om te maken én te eten!
Monkey Bread, Apenbrood
- manPeter
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: di 04 okt 2016, 11:16
- Locatie: Wildervank
- Contacteer:
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Monkey Bread, Apenbrood
Lijkt me een erg lekker brood dat inderdaad een kiloknaller ismaar dan met een andere betekenis van het woord :rofl2:
Wat het recept betreft, ik vind de oventemperatuur t.o.v. de tijd aan de lage kant, of ben ik de enige?
Ik zou namelijk eerder temperaturen van 200°C of hoger verwachten zoals bij andere broden worden gebruikt.
Kan iemand mij uitleggen waarom dit wel werkt?
Wat het recept betreft, ik vind de oventemperatuur t.o.v. de tijd aan de lage kant, of ben ik de enige?
Ik zou namelijk eerder temperaturen van 200°C of hoger verwachten zoals bij andere broden worden gebruikt.
Kan iemand mij uitleggen waarom dit wel werkt?
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- Arianne
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 9
- Lid geworden op: di 07 mar 2017, 09:45
Re: Monkey Bread, Apenbrood
Dat klinkt lekker! Bij ons zijn de Zweedse kanelbullar populair, dit recept lijkt een variant daarop. Ik ga het dit weekend proberen.
Verstuurd vanaf mijn Lenovo P2a42 met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn Lenovo P2a42 met Tapatalk
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Monkey Bread, Apenbrood
Heerlijk snoepbrood inderdaad
Zou je misschien één topic willen aanmaken waar je al je baksels in verzamelt? Als je wil kunnen we daarna je 'losse topics' daarbij zetten.
Zou je misschien één topic willen aanmaken waar je al je baksels in verzamelt? Als je wil kunnen we daarna je 'losse topics' daarbij zetten.
- manPeter
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: di 04 okt 2016, 11:16
- Locatie: Wildervank
- Contacteer:
Re: Monkey Bread, Apenbrood
Han, mijn theorie is dat de balletjes sneller hun kerntemperatuur bereiken omdat de massa kleiner is en door dat ze omringt door de boter en suiker "gekookt" worden rondom. En door de tulbandvorm heb je geen hele grote massa bijeen en komt de warmte ook van binnendoor. Denk ik hoor, maar het is in ieder geval gelukt
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Monkey Bread, Apenbrood
Zo had ik het niet bekeken...manPeter schreef:Han, mijn theorie is dat de balletjes sneller hun kerntemperatuur bereiken omdat de massa kleiner is en door dat ze omringt door de boter en suiker "gekookt" worden rondom. En door de tulbandvorm heb je geen hele grote massa bijeen en komt de warmte ook van binnendoor. Denk ik hoor, maar het is in ieder geval gelukt
Mooi dat het goed werkt!
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...