Kokosbroodjes uit nieuwste boek van Levine
Zalig zijn ze, beetje zoet met een subtiele kokossmaak. Als verrassing bij de thee wanneer je de broodjes even opwarmt en bijvoorbeeld in vieren snijdt. 'Meer brood uit eigen oven' op pagina 168 het recept.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Carla Bakt
- CarlaB
- Deegkneder
- Berichten: 168
- Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
- Locatie: Aan de Zeeuwse kust
Carla Bakt
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door CarlaB op wo 22 feb 2017, 09:37, 1 keer totaal gewijzigd.
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent
- CarlaB
- Deegkneder
- Berichten: 168
- Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
- Locatie: Aan de Zeeuwse kust
Re: Kokosbroodjes uit nieuwste boek van Levine
Oh . . . nu opeens van geen naar twee foto's :G
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Kokosbroodjes uit nieuwste boek van Levine
Lekker hoor! :2th:
Je mag sinds kort al je baksels in een eigen topic verzamelen. Als je de titel aanpast (wijzig bericht) kun je je volgende bakfoto's in dit topic posten en staat het allemaal netjes bij elkaar. Lukt het niet, laat dan even weten welke titel je wil. Dan doen ik het even voor je
Je mag sinds kort al je baksels in een eigen topic verzamelen. Als je de titel aanpast (wijzig bericht) kun je je volgende bakfoto's in dit topic posten en staat het allemaal netjes bij elkaar. Lukt het niet, laat dan even weten welke titel je wil. Dan doen ik het even voor je
- CarlaB
- Deegkneder
- Berichten: 168
- Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
- Locatie: Aan de Zeeuwse kust
Re: Carla Bakt
Roggebrood met bier en rozijnen
Heel lekker en met een mooie structuur. Ik snijd het brood graag erg dun, dit komt de smaak ten goede. Ook een goed idee: even roosteren, af laten koelen en er bijvoorbeeld Franse kaasjes op serveren voor bij een glas wijn.
300 gr roggemeel
12 gr glutenpoeder
200g tarwe-, mais- of ander licht meel/bloem
(ik gebruikte een mengsel van mais+tarwe)
1 zakje vloeibaar zuurdesem*
1 el moutstroop
150 gr rozijnen
2 gr kaneel, koek- of spekkoekkruiden
1 flesje bier Hop & Liefde (of moutbier) = 330 ml
20 ml water
7 gr zout
9 gr gist
zuurdesem* Gekocht in Duitsland, volgens mij in Nederland niet te koop. Ik zal er een foto van bij doen.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Heel lekker en met een mooie structuur. Ik snijd het brood graag erg dun, dit komt de smaak ten goede. Ook een goed idee: even roosteren, af laten koelen en er bijvoorbeeld Franse kaasjes op serveren voor bij een glas wijn.
300 gr roggemeel
12 gr glutenpoeder
200g tarwe-, mais- of ander licht meel/bloem
(ik gebruikte een mengsel van mais+tarwe)
1 zakje vloeibaar zuurdesem*
1 el moutstroop
150 gr rozijnen
2 gr kaneel, koek- of spekkoekkruiden
1 flesje bier Hop & Liefde (of moutbier) = 330 ml
20 ml water
7 gr zout
9 gr gist
zuurdesem* Gekocht in Duitsland, volgens mij in Nederland niet te koop. Ik zal er een foto van bij doen.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent