Worstenbroodje

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
JanDeHertogh
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: wo 28 dec 2016, 18:32

Worstenbroodje

Bericht door JanDeHertogh »

Hoi allemaal,

Ben nieuw op dit forum en deze post dient vooral om na te gaan of mijn foto's, die ik op DropBox bewaar, netjes getoond worden. Gezien ik verzot ben op worstenbrood misbruik ik graag dit worstenbrood forum.

Hier zie je (als de fotos lukken tenminste :D ) de worstenbroodjes zoals die in onze streek gemaakt worden. Bij ons zitten ze in een gerezen bladerdeeg verpakt. Het zijn dus zeker geen Brabantse maar hopelijk even lekker.

Afbeelding

Het bladerdeeg werd natuurlijk zelf gemaakt. Op de foto staan aan de linkerkant enkele"dubbele" worstenbroden. Deze zijn voor de vleesliefhebbers. Rechts de "enkele".

groetjes iedereen,
Jan
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Worstenbroodje

Bericht door bakplaat »

Mooi werk Jan :2th: Het gerezen Bladerdeeg is mooi gerezen en gebladerd en de vulling mooi gevuld :G
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
phoksee
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: di 06 dec 2016, 14:44

Re: Worstenbroodje

Bericht door phoksee »

Zien dr mooi uit!

Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Worstenbroodje

Bericht door Levinebaktbrood »

Lekker hoor :G.

En als je dan volgende keer de foto's iets kleiner maakt is iedereen tevreden ^)^.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Ronny
Jongste bediende
Berichten: 34
Lid geworden op: wo 14 dec 2016, 23:27

Re: Worstenbroodje

Bericht door Ronny »

Ik ben ook verzot op worstenbroodjes, maar maak eigenlijk altijd de Brabantse.
Hoe heten deze en/of wil je hier het recept plaatsen?
Gebruikersavatar
@3aan
Gaat de goede kant op
Berichten: 66
Lid geworden op: zo 18 dec 2016, 23:01

Re: Worstenbroodje

Bericht door @3aan »

Als je bij de volgende foto's de RAW functie uitschakelt dan verklein je je bestanden dramatisch, je zal nu bestanden van tussen de 15 en 40 mb hebben, zonder RAW hooguit 6 mb en je resolutie aanpassen komt je op nog geen 1 mb, voor de weergave hier of waar dan ook op het WEB zal het weinig verschil maken, alleen de snelheid zal er echt baat bij hebben.

Ik gebruik zelf www.picr.de die is volledig gratis en de functionaliteit wordt telkens verbetert, ben er erg mee in m'n sas, heb er enkele duizenden foto's geparkeerd. ;)
Gebruikersavatar
JanDeHertogh
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: wo 28 dec 2016, 18:32

Re: Worstenbroodje

Bericht door JanDeHertogh »

Ronny schreef:Ik ben ook verzot op worstenbroodjes, maar maak eigenlijk altijd de Brabantse.
Hoe heten deze en/of wil je hier het recept plaatsen?
Wij noemen die gewoon "worstenbrood" :D
Ik zal 1 van de dagen het recept eens uitschrijven. Samengevat kan ik alvast zeggen:
  • Een gerezen bladerdeeg maken (deeg quasi identiek aan croissants)
  • Gehakt (rund-varken gemengd) voldoende (zelfs een beetje té) kruiden
  • Gehakt staafjes rollen
  • Gehaktstaafje (of 2) in deeg rollen
  • Rijzen, afbakken op 210 gedurende 20-tal minuutjes
https://www.facebook.com/Ikmaakmijnetenzelf/
Kneder Rofco N15, "gepimpte" Kenwood - Miele en AEG warme lucht ovens
Plaats reactie