Kerststollen van bakker Cor
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Kerststollen van bakker Cor
Na de Stollen van bakker Jan...
Heel mooi Jan :2th: Wil ik hier mijn Stollen ook laten zien. Het is de bedoeling dat ik er voor deze Kerst 15 stuks bak, waarvan 2 voor ons eigen gebruik, de rest gaat naar familie en vrienden. Heb er deze week al 3 x 3 gebakken, dus volgende week nog 2 x 3 te gaan.
Dit is het resultaat van de eerste drie stuks...
Heb er ook een Fotoalbum van gemaakt, vanaf de luxe vulling tot het deeg en de opmaak van de Stollen.
Je kunt het Hier gaan zien.
Heel mooi Jan :2th: Wil ik hier mijn Stollen ook laten zien. Het is de bedoeling dat ik er voor deze Kerst 15 stuks bak, waarvan 2 voor ons eigen gebruik, de rest gaat naar familie en vrienden. Heb er deze week al 3 x 3 gebakken, dus volgende week nog 2 x 3 te gaan.
Dit is het resultaat van de eerste drie stuks...
Heb er ook een Fotoalbum van gemaakt, vanaf de luxe vulling tot het deeg en de opmaak van de Stollen.
Je kunt het Hier gaan zien.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Kerststollen van bakker Cor
Zien er heerlijk uit! Heb nu ook weer een stol in voorbereiding; ik verdeel hem waarschijnlijk in tweeën. Meer kan ik niet kwijt in de oven.
Ik kan overigens niet bij je fotoalbum... ;B
Ik kan overigens niet bij je fotoalbum... ;B
Groetjes, Annelies
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Kerststollen van bakker Cor
Ja Cor, je mooie reportage is niet te zien. De link werkt niet.
Overigens, :2th:
Overigens, :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Kerststollen van bakker Cor
Jammer Annelies en Melinda dat de link naar het album niet werkt
...Dan hoop ik, dat deze ...het wel doet ?
...Dan hoop ik, dat deze ...het wel doet ?
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Bakker Jan
- Deegkneder
- Berichten: 114
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
- Locatie: Maas en Waal
Re: Kerststollen van bakker Cor
Super Cor :2th: :2th: zien er prima goed uit!!
Daar worden veel mensen gelukkig van :kwijl:
Daar worden veel mensen gelukkig van :kwijl:
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Kerststollen van bakker Cor
Hoera! Nu je fotoreportage wel goed kunnen bekijken. Die stukjes bitterkoek vind ik interessant! En ik zie dat je maar 15 minuten bulkrijs doet[emoji15]? Heb je een rijskast? Nogmaals, mooie stollen!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Groetjes, Annelies
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Kerststollen van bakker Cor
Dank voor je compliment Annelies. :G Voor Stollen mogen de rijstijden wat korter, deden we vroeger in de bakkerij ook al...
Bij het recept/werkwijze van de Schoolsite zie je dat zelfs de bulkrijs wordt overgeslagen en de deegstukken meteen worden afgewogen en opgebold. ;B
Bij het recept/werkwijze van de Schoolsite zie je dat zelfs de bulkrijs wordt overgeslagen en de deegstukken meteen worden afgewogen en opgebold. ;B
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Bakker Jan
- Deegkneder
- Berichten: 114
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
- Locatie: Maas en Waal
Re: Kerststollen van bakker Cor
Inderdaad , voor stollen hou ik ook korte rijstijden aan en de deeg ook wat steviger dan normaal.
Bitterkoekjes in het deeg ken ik ook niet, lijkt me wel lekker.
Ik doe er altijd papaya stukjes in en soms nog wat amandelen.
Je kunt er eigenlijk eindeloos op variëren.
Bitterkoekjes in het deeg ken ik ook niet, lijkt me wel lekker.
Ik doe er altijd papaya stukjes in en soms nog wat amandelen.
Je kunt er eigenlijk eindeloos op variëren.
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Kerststollen van bakker Cor
Hallo Jan...Dit met die Bitterkoekjes had ik ook nog nooit eerder gedaan, maar dacht het eens te proberen. De gehakte koekjes als laatste na de potpourri door het deeg gekneed, maar ze worden grotendeels door het vocht van het deeg opgelost, ik kon er maar weinig meer van terug vinden...Volgende keer toch maar weer een extra scheutje Amaretto. :G
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Kerststollen van bakker Cor
Mooie stollen en reportage! Bij welke kerntemperatuur haalt u het brood uit de oven? Of meet u dat helemaal niet?
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Kerststollen van bakker Cor
Jammer van die bitterkoekjes; leek me in theorie ook erg lekker. Ik zie 10 procent gist in het recept uit je link .?! Is dat niet veel? En... Aardig wat verbeteraars. Als je dat allemaal niet in huis hebt, zoals ik[emoji849], moet je die hoeveelheid dan bij je meel optellen of gewoon weglaten?
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Groetjes, Annelies
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Kerststollen van bakker Cor
Die 10% is verse gist. Bij het gebruik van droge gist kun je 3 á 4% aanhouden (1/3 van de hoeveelheid verse gist)
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Kerststollen van bakker Cor
Oooo! Wat suf van me, natuurlijk : verse gist. [emoji87]
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Groetjes, Annelies
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Kerststollen van bakker Cor
@ Ballie ik gebruik Idd. graag vers gist in mijn Stollen en ook in ander brood.
@Annelies zonder de verbeteraars van de schoolwebsite kun je ook prima Stollen bakken hoor,zelf heb ik die ook niet allemaal in huis,wel gebruik ik graag de vruchtenbroodverbeteraar/Zuidmolen en ook een paar druppels (ei)gele kleurstof.
Doe het niet altijd, maar als ik de kerntemperatuur meet van de Stollen, moet die minimaal 97' C. zijn. Zorg wel dat je de voeler van de meter naast de spijs in het brood steekt...de temp. van de spijs wordt al gauw enkele graden heter.
@Annelies zonder de verbeteraars van de schoolwebsite kun je ook prima Stollen bakken hoor,zelf heb ik die ook niet allemaal in huis,wel gebruik ik graag de vruchtenbroodverbeteraar/Zuidmolen en ook een paar druppels (ei)gele kleurstof.
Doe het niet altijd, maar als ik de kerntemperatuur meet van de Stollen, moet die minimaal 97' C. zijn. Zorg wel dat je de voeler van de meter naast de spijs in het brood steekt...de temp. van de spijs wordt al gauw enkele graden heter.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Kerststollen van bakker Cor
Eerlijk gezegd meet ik zelden de kerntemperatuur van stollen, en bij brood trouwens ook vrijwel nooit, hooguit bij nieuwe recepten. Als je eenmaal tevreden bent over je stol, bak je hem gewoon weer het zelfde :D,
Maarruh, ik vroeg me af hoe ik die dingen ook al weer bakte in een Rofco B40. Daar hebben we hier wel eens een draadje over gehad, waar een aantal ervaren Rofco bakkers op gereageerd hadden.
http://broodbakforum.nl/viewtopic.php?f ... stol+rofco
Dit waren mijn ervaringen: Gebakken in mijn B40, 8 minuutjes op 180 graden en temperatuur daarna naar 50C en dan nog 35 minuten bakken.
wat betreft een kerntemperatuur van 97C. Dat is best behoorlijk hoog, en ik zou ook zeker niet slaafs gaan wachten tot het 97 C is, en je moet ook nog goed kunnen meten, dus niet toevallig je kernthermometer in een heet stuk spijs of een rozijn. Volgens mij is het best moeilijk om goed te meten. Op internet vond ik allerlei mensen die 88 C riepen, Cor zegt 97 en heeft veel ervaring natuurlijk, dus ik werd nieuwsgierig. Ik vond hier een duitstalig linkje met tips over stollen bakken.
http://www.meistermarken-ulmerspatz.de/ ... nzeit.html
met een keurige tabel over alle kerntemperaturen voor verschillende soorten stol. Voor de meeste soorten ligt de kerntemperatuur ergens tussen de 94 en 98 C. Mag je zelf bepalen welke van deze zeven soorten stol het meest lijkt op onze hollandse stol :-)
Wil
Maarruh, ik vroeg me af hoe ik die dingen ook al weer bakte in een Rofco B40. Daar hebben we hier wel eens een draadje over gehad, waar een aantal ervaren Rofco bakkers op gereageerd hadden.
http://broodbakforum.nl/viewtopic.php?f ... stol+rofco
Dit waren mijn ervaringen: Gebakken in mijn B40, 8 minuutjes op 180 graden en temperatuur daarna naar 50C en dan nog 35 minuten bakken.
wat betreft een kerntemperatuur van 97C. Dat is best behoorlijk hoog, en ik zou ook zeker niet slaafs gaan wachten tot het 97 C is, en je moet ook nog goed kunnen meten, dus niet toevallig je kernthermometer in een heet stuk spijs of een rozijn. Volgens mij is het best moeilijk om goed te meten. Op internet vond ik allerlei mensen die 88 C riepen, Cor zegt 97 en heeft veel ervaring natuurlijk, dus ik werd nieuwsgierig. Ik vond hier een duitstalig linkje met tips over stollen bakken.
http://www.meistermarken-ulmerspatz.de/ ... nzeit.html
met een keurige tabel over alle kerntemperaturen voor verschillende soorten stol. Voor de meeste soorten ligt de kerntemperatuur ergens tussen de 94 en 98 C. Mag je zelf bepalen welke van deze zeven soorten stol het meest lijkt op onze hollandse stol :-)
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Ronny
- Jongste bediende
- Berichten: 34
- Lid geworden op: wo 14 dec 2016, 23:27
Re: Kerststollen van bakker Cor
Wauw!
Volgend jaar hoop ik ook een mooie kerststol te maken...
Volgend jaar hoop ik ook een mooie kerststol te maken...
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Kerststollen van bakker Cor
Ik lees bij de link van lekkermelig dat ze daar de stollen invetten met of plantaardige olie of Buttereinfett. Voor zover ik dat laatste snap is dat een soort ghee. Zijn er ook mensen hier die plantaardige olie gebruiken om de stol mee in te vetten? En zo, ja, welke? Olijfolie heeft wat mij betreft teveel smaak.
Niet bij brood alleen....
- john-b-bak
- Deegkneder
- Berichten: 103
- Lid geworden op: zo 27 mar 2016, 15:27
Re: Kerststollen van bakker Cor
Zo'n snoeperij werk je toch zeker af met roomboter!!De boter even verhitten en daarna af laten koelen.Vet en water zijn dangescheiden.
Bak ze John
Bak ze John
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Kerststollen van bakker Cor
Een neutrale plantaardige olie zou Zonnebloemolie of slaolie kunnen zijn. Maar evt. ook kokosolie. Die laatste zou dan mijn voorkeur hebben, omdat die over het algemeen toch een vaste vorm aanneemt. Ik heb 'm in elk geval nog nooit vloeibaar in het potje gezien, al zou dat bij kamertemperatuur wel het geval moeten zijn.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Kerststollen van bakker Cor
Ben het volmondig met John eens...ROOMBOTER. :G
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Kerststollen van bakker Cor
Ballie: kokosolie ? Meen je dat nou echt?
Wat mij betreft komt alleen roomboter in aanmerking ^)^ .
Wat mij betreft komt alleen roomboter in aanmerking ^)^ .
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Kerststollen van bakker Cor
Ik zeg "ROOMBOTER"! :kwijl:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Kerststollen van bakker Cor
Er werd gevraagd naar een neutrale plantaardige olie. Daar heb ik op gereageerd. Tevens wat mijn keuze zou zijn mocht ik er voor kiezen iets dergelijks te gebruiken om het brood mee af te strijken.
Dat niet iedereen zich hier in kan vinden kan ik mij voorstellen. Maar om geen antwoord te geven wanneer ik er mogelijk wel een oplossing voor weet, dat kan ik niet...
Dat niet iedereen zich hier in kan vinden kan ik mij voorstellen. Maar om geen antwoord te geven wanneer ik er mogelijk wel een oplossing voor weet, dat kan ik niet...
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Bakker Jan
- Deegkneder
- Berichten: 114
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
- Locatie: Maas en Waal
Re: Kerststollen van bakker Cor
Voor de stollen, maar ook luxe zachte broodjes, zou ik toch uitsluitend kiezen voor roomboter.
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Kerststollen van bakker Cor
Mooie kerststollen Bakplaat :2th: :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Troela
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: wo 02 nov 2016, 20:55
- Locatie: Amsterdam
Re: Kerststollen van bakker Cor
Ik heb bij broodjes toch al regelmatig roomboter vervangen door kokosolie, dat werkt primaBakker Jan schreef:Voor de stollen, maar ook luxe zachte broodjes, zou ik toch uitsluitend kiezen voor roomboter.
Bear Teddy en gewone oven
Te Amsterdam
Te Amsterdam
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Kerststollen van bakker Cor
Morgen nog een keer aan de bak voor de Kerststollen van 2016...
...En dan heb ik het voor dit jaar weer gehad en 15 stuks gebakken...Kerststollen...ik vindt het nog steeds apart en leuk werk, waarop ik me elk jaar steeds weer op verheug. :G
...En dan heb ik het voor dit jaar weer gehad en 15 stuks gebakken...Kerststollen...ik vindt het nog steeds apart en leuk werk, waarop ik me elk jaar steeds weer op verheug. :G
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- jammiejanne
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: do 15 dec 2016, 19:09
Re: Kerststollen van bakker Cor
Super mooi! Je foto reportage is ook echt heel leuk om te zien ^)^
Liefs, Janne
Liefs, Janne
Enthousiaste beginnende broodbakster
Foto's
Foto's
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Kerststollen van bakker Cor
Beetje mosterd na de (kerst)maaltijd, maar speciaal voor Anna.Anna schreef:Mooie stollen en reportage! Bij welke kerntemperatuur haalt u het brood uit de oven? Of meet u dat helemaal niet?
Ben natuurlijk Cor niet, maar ook ik heb vlak voor kerst stollen gebakken, 6 stuks, en de kerntemperatuur dit keer maar eens gemeten met een thermapen. Ik kwam op 97 C uit, en gezien de tabelletjes zou dat wel moeten kloppen.
Dus schrijf maar op voor volgend jaar :D,
Overigens was ik niet van plan om ze weer in de oven terug te zetten, ongeacht de temperatuur :G
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Kerststollen van bakker Cor
Dankjewel Wil, ik heb de mijne er na 35 minuten uitgehaald, na een paar keer prikken vond ik zowaar een deel waar het 95graden was 'Slechts' bij 150gr hetelucht gebakken, zodat de korst niet te donker werd. Volgend jaar? Misschien maak ik volgende week gewoon nog een stol hoor ^)^
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Kerststollen van bakker Cor
Mooi dat je met al dat geprik één keer de juiste temperatuur vond :-). Ik heb het maar een keer geprobeerd...
Eerlijk gezegd vond ik het nogal verrassend zo'n hoge temperatuur, met mijn Ikea prikkertje heb ik nooit iets boven de 90 gemeten.. maar die is ook niet zo snel en nauwkeurig.
Maar ja, nieuwjaarstol en paasstol kan natuurlijk ook. Zo moet ik zelf eigenlijk nog een driekoningen panettone bakken, want dat is er helemaal bij ingeschoten deze weken. Of gewoon wel tot volgend jaar wachten :-). Ben eigenlijk allang blij als ik weer trek in eten krijg :snif: :snif:
Wil
Eerlijk gezegd vond ik het nogal verrassend zo'n hoge temperatuur, met mijn Ikea prikkertje heb ik nooit iets boven de 90 gemeten.. maar die is ook niet zo snel en nauwkeurig.
Maar ja, nieuwjaarstol en paasstol kan natuurlijk ook. Zo moet ik zelf eigenlijk nog een driekoningen panettone bakken, want dat is er helemaal bij ingeschoten deze weken. Of gewoon wel tot volgend jaar wachten :-). Ben eigenlijk allang blij als ik weer trek in eten krijg :snif: :snif:
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl