Baksel van Dion
- Dion
- Jongste bediende
- Berichten: 37
- Lid geworden op: do 20 okt 2016, 13:21
- Locatie: Waddeneiland
Baksel van Dion
Afgelopen week twee broden gemaakt. Het lichtbruine vloerbrood, en mijn eerste desembrood ui thet boek van Levine.
Het lichtbruine brood is qua smaak redelijk gelukt, uiterlijk moet ik nog goed oefenen. ;B
Misschien met de rijs te maken...,
Het desembrood was ook erg leuk om te maken, maar heb geen idee of dit gelukt is. Denk een gevalletje "het kan beter maar ook slechter" . Helaas is de korst niet zo mooi gescheurd als ik had gehoopt.
Graag feedback gevraagd wat jullie ervan vinden.
Desum brood lichtbruin vloerbrood rond
Het lichtbruine brood is qua smaak redelijk gelukt, uiterlijk moet ik nog goed oefenen. ;B
Misschien met de rijs te maken...,
Het desembrood was ook erg leuk om te maken, maar heb geen idee of dit gelukt is. Denk een gevalletje "het kan beter maar ook slechter" . Helaas is de korst niet zo mooi gescheurd als ik had gehoopt.
Graag feedback gevraagd wat jullie ervan vinden.
Desum brood lichtbruin vloerbrood rond
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
greetings Dion
- Jim
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 78
- Lid geworden op: ma 17 okt 2016, 16:54
Re: Baksel van Dion
Ze zien er zeer lekker uit!
Kneder: Linkerhand en/of rechterhand | Ovens: Siemens inbouwoven - Mavhek houtoven
- Dion
- Jongste bediende
- Berichten: 37
- Lid geworden op: do 20 okt 2016, 13:21
- Locatie: Waddeneiland
Re: Baksel van Dion
Over de desem, voor de eerste keer, ben ik tevreden.
Het lichtbruine brood is niet zo luchtig. Toch ergens iets aanpassen.
Ik hoopte dat jullie, ervaren broodbakkers, zo konden zien waarom ^)^
Het lichtbruine brood is niet zo luchtig. Toch ergens iets aanpassen.
Ik hoopte dat jullie, ervaren broodbakkers, zo konden zien waarom ^)^
greetings Dion
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Baksel van Dion
Als ik naar de foto kijk van het lichtbruine brood dan zie ik wel een regelmatig kruim. Verder zie ik dat het brood vrij plat is. Dat kan komen door niet goed op spanning brengen van het deeg voor de laatste rijs of een (iets) te lange rijs. Het heeft ook niet veel ovenrijs gehad, dat kan ook duiden op een iets te lange rijs.
Als je brood met grote gaten wilt, als je dat verstaat onder luchtig, dan moet je meer water in het deeg gebruiken.
Ook kan het aan het gebruikte meel liggen of een brood luchtig wordt.
Oefening baart kunst :G.
Als je brood met grote gaten wilt, als je dat verstaat onder luchtig, dan moet je meer water in het deeg gebruiken.
Ook kan het aan het gebruikte meel liggen of een brood luchtig wordt.
Oefening baart kunst :G.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Dion
- Jongste bediende
- Berichten: 37
- Lid geworden op: do 20 okt 2016, 13:21
- Locatie: Waddeneiland
Re: Baksel van Dion
Het blijft oefenen en oefenen ^)^
Mijn busbrood is mislukt, heel laag gebleven
De pain Cordon is beter gelukt, alhoewel die ook wel iets hoger had gekund en minder donker.
Mijn busbrood is mislukt, heel laag gebleven
De pain Cordon is beter gelukt, alhoewel die ook wel iets hoger had gekund en minder donker.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
greetings Dion
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Baksel van Dion
Pain Cordon ziet er goed uit en zo donker is het toch niet?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Baksel van Dion
Mooie Pain Cordon gebakken Dion!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Baksel van Dion
Leuk zo´n koordje :2th:
- Dion
- Jongste bediende
- Berichten: 37
- Lid geworden op: do 20 okt 2016, 13:21
- Locatie: Waddeneiland
Re: Baksel van Dion
Klein foutje gemaakt, vergeten het brood tot bol te vouwen na de bulkreis en voor de 20 min rust.
Deze keer gestart met meel van 18 graden en water van 17 graden, dit omdat mijn keuken erg warm is.
Na de kneed was het deeg 25 graden. Rijs ging goed, kouder deeg dan de laatste keer (toen 31c) en de eerste check wat eerder gedaan.
Blij dat het brood nu wel een ovenrijs heeft gehad
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
greetings Dion
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Baksel van Dion
Mooi gebakken en Frans Landbrood is zeker lekker!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Dion
- Jongste bediende
- Berichten: 37
- Lid geworden op: do 20 okt 2016, 13:21
- Locatie: Waddeneiland
Re: Baksel van Dion
Eindelijk weer online ^)^ ik kon niet meer inloggen.
Veel gebakken, het gaat steeds beter ;B
2 noten broden, heerlijk!!
En voor het eerst 2 mini stollen gebakken.
En een lekkere 5 granen brood.
Broden van nat deeg gaan me het gemakkelijkst af, gek genoeg. Desem gaat ook goed.
Maar Busbrood....., Pfff
Veel gebakken, het gaat steeds beter ;B
2 noten broden, heerlijk!!
En voor het eerst 2 mini stollen gebakken.
En een lekkere 5 granen brood.
Broden van nat deeg gaan me het gemakkelijkst af, gek genoeg. Desem gaat ook goed.
Maar Busbrood....., Pfff
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
greetings Dion
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Baksel van Dion
Mooie foto's van je bakwerk Dion :2th:
Als je echt moeite hebt met het maken van Busbrood, kijk dan eens naar mijn Fotoalbum hierover.Dion schreef: Broden van nat deeg gaan me het gemakkelijkst af, gek genoeg. Desem gaat ook goed.
Maar Busbrood....., Pfff
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Dion
- Jongste bediende
- Berichten: 37
- Lid geworden op: do 20 okt 2016, 13:21
- Locatie: Waddeneiland
Re: Baksel van Dion
Bedankt voor de link
Ik heb cursus gehad bij Levine, dus zou het echt wel moeten kunnen.
Ik dacht altijd dat busbrood het gemakkelijkste brood was ;B
Kwestie van oefenen en oefenen, maar mijn hart gaat meer naar de broden gebakken op steen, wat ik dus meestal maak.
Ik heb cursus gehad bij Levine, dus zou het echt wel moeten kunnen.
Ik dacht altijd dat busbrood het gemakkelijkste brood was ;B
Kwestie van oefenen en oefenen, maar mijn hart gaat meer naar de broden gebakken op steen, wat ik dus meestal maak.
greetings Dion
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksel van Dion
Busbrood vind ik inderdaad ook nog een uitdaging[emoji4]. Je broden zien er mooi uit!
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies