Baksels van Dalanjo

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dalanjo
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
Contacteer:

Baksels van Dalanjo

Bericht door Dalanjo »

Pompoenpittenbrood volgens het recept van Levine


Ik ben redelijk tevreden, ziet er mooi uit en smaakt lekker! (Ook zonder beleg)

Ik vind hem alleen redelijk compact, had hij misschien langer moeten rijzen?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksels van Dalanjo

Bericht door Levinebaktbrood »

Ik denk eerder dat je het in het kneden moet zoeken: beter kneden.

Hoe heb je het deeg gekneed?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Dalanjo
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
Contacteer:

Re: Baksels van Dalanjo

Bericht door Dalanjo »

Levinebaktbrood schreef:Ik denk eerder dat je het in het kneden moet zoeken: beter kneden.

Hoe heb je het deeg gekneed?
Met de Kenwood major. 1 minuut laag om te mengen, daarna 5-6 minuten bijna op stand 1.
Ik heb een paar keer mijn deeg te lang laten kneden, en ben daar nog steeds mee aan het uitvinden hoe lang het deeg het beste gekneed kan worden.
Gebruikersavatar
Brood van de Haan
Gaat de goede kant op
Berichten: 64
Lid geworden op: do 14 jul 2016, 16:39
Locatie: Veluwe
Contacteer:

Re: Baksels van Dalanjo

Bericht door Brood van de Haan »

He Dalanjo,

Ik gebruik sinds afgelopen week ook een Kenwood Major (km770). Op stand 2 overleeft mijn lichte pizza deeg het net, maar wanneer ik brood kneed van 500gr+ (vooral met veel hydratatie), dan moet ik hem toch echt op stand 3 zetten en minstens 7 minuten. Dit is natuurlijk helemaal van je deeg afhankelijk, maar als ik lees: stand 1, dan denk ik dat je hem zeker een tandje op mag schroeven.

Hoe laat je hem rusten na het kneden? Ik heb geleerd om je geknede deeg links en rechts naar binnen te vouwen en dan op z'n kop (kant zonder naad) naar boven in een bak te leggen bedenkt met vochtige doek. Dit zodat er meer zuurstof bij komt (wat je al mist tijdens het kneden met zo'n mixer).

Ga je hem nog eens maken? :)
Brood dat leeft doet er toe.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksels van Dalanjo

Bericht door Levinebaktbrood »

Deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken. Kneedtijden zijn nooit precies aan te geven, zijn afhankelijk van hoe je kneedt en de ene machine kan het sneller dan de andere. Maar de 6 - 7 minuten die jij noemt zijn wel erg kort.

Als voorbeeld: in de Bear Teddy en de spiraalkneders kneed ik deeg 10 - 12 minuten, in de Kitchenaid en Espressions Mixmaster duurt het ongeveer 15 minuten voordat het goed is.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Dalanjo
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
Contacteer:

Tarwebrood met pompoenpitten en zonnebloempitten

Bericht door Dalanjo »

Met de tips van het forum in het achterhoofd (langer kneden aandacht besteden aan de opmaak) kwam het volgende brood uit mijn oven: een melk tarwebrood met pompitten en zonnebloempitten.

Heb ik nog wel een vraag: wat is de invloed van melk in het hele proces? Ik heb tot nu toe het gevoel dat ik met melk betere broden krijg.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
jbe
Jongste bediende
Berichten: 31
Lid geworden op: di 02 aug 2016, 11:28

Re: Baksels van Dalanjo

Bericht door jbe »

Hallo,

Ik ben ook wel benieuwd naar het antwoord op jouw vraag.

Ook ik heb het gevoel dat het allemaal beter werkt met melk en dan met name volle melk. Volgens ons collega-forumlid Cor moet het beslist volle melk zijn.

Groetjes,
Jan


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Oud brood is niet hard, hard is het leven zonder brood.
(http://www.bakkerijmuseum.nl/kalwiblo/i ... p?t=5&h=49)
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Baksels van Dalanjo

Bericht door bakplaat »

Minder dan VOLLE melk voegt niks toe aan alles wat je bakt, waarin melk wordt gebruikt ;B
Als je melk van volle melkpoeder gebruikt, is de verhouding water 100% + 10 % melkpoeder.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
stillekracht
Deegroller
Berichten: 467
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 19:42

Re: Baksels van Dalanjo

Bericht door stillekracht »

Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Ik gebruik altijd houdbare magere melk. Geeft een aanzienlijk beter resultaat dan met water.
Gebruikersavatar
Dalanjo
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
Contacteer:

Honing Lijnzaad brood

Bericht door Dalanjo »

Gisteren aan het experimenteren geweest: En hier het resultaat.
Ik moet zeggen, ik ben er heel tevreden mee.

Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: Baksels van Dalanjo

Bericht door Ballie »

Dat is een heel mooi broodje Dalanjo. Heel leuk bedacht ook :2th:
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Gebruikersavatar
Majka
Chef stoffer en blik
Berichten: 20
Lid geworden op: do 13 okt 2016, 16:05

Re: Honing Lijnzaad brood

Bericht door Majka »

Dalanjo schreef:Gisteren aan het experimenteren geweest: En hier het resultaat.
Ik moet zeggen, ik ben er heel tevreden mee.
Ziet er leuk uit met die vlecht bovenop! :2th: Ik ga dit recept ook een keer proberen, maar dan wel als busbrood :) Volgens mij moet ik een bak-verlanglijstje gaan aanleggen, ik doe hier zoveel ideeën op!

Groet, Majka
Gebruikersavatar
Dalanjo
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
Contacteer:

Bezig middagje

Bericht door Dalanjo »

En het resultaat:
2 zonnebloempitten broden, 2 lijnzaadbroden, en 12 spek-uienbroodjes voorbij de soep.
IMG_0380.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
miesje1959
Meesterbakker
Berichten: 1524
Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
Locatie: kop van Noord-Holland

Re: Baksels van Dalanjo

Bericht door miesje1959 »

Ziet er prima uit :2th:
Astrid

Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Baksels van Dalanjo

Bericht door brood daar zit wat in »

Eet lekker! Het zal vast heerlijk smaken :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
Dalanjo
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
Contacteer:

Bakzondag

Bericht door Dalanjo »

En weer het brood klaar voor aankomende week:
2 volkoren-zonnebloempitten broden, 1 volkoren pompoenpittenbrood, 15, pompoenpittenbollejtes en 2 notenbroodjes uit levines boek.

Die laatste heb ik nu volgens het recept gebakken, dus met walnoten en walnotenolie.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Dalanjo
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
Contacteer:

Kaneelbrood

Bericht door Dalanjo »

En wat is hij lekker en goed gelukt!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksels van Dalanjo

Bericht door Levinebaktbrood »

Mooi :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Dalanjo

Bericht door Bioloogje »

Dat ziet er smakelijk uit! :D
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Dalanjo
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
Contacteer:

Tijgerbrood(jes)

Bericht door Dalanjo »

Dan laat je de tijgerbroden een half uur zonder toezicht en voor dat je het weet heb je een heel nest met tijgerbroodjes 😂

Links achter is Karin, rechts achter is Reinout, het kroost van links naar rechts: Anne, Annet, Annelie, Anastasia, Alida, Amalia, Arnout, Arnold, Arend, appie, Albert en Arjan.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksels van Dalanjo

Bericht door Levinebaktbrood »

^)^ :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie