Pagina 3 van 3

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: wo 29 mar 2017, 18:09
door Bakker Jan
Vanmiddag 2 tarwe en 2 dubbeldonker meergranen broden gebakken. Ben tevreden.
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: wo 29 mar 2017, 19:33
door bakplaat
Mooie broden Jan, daar kun je idd. tevreden mee zijn, mooie kruim en korst :2th:
Heb er wel een vraagje over... Op foto 1 zie ik twee deegstukken aangepunt, is dit jouw manier van opmaken? Zelf doe ik dat altijd zo...

Afbeelding

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: do 30 mar 2017, 20:15
door Bakker Jan
[quote="bakplaat"]Mooie broden Jan, daar kun je idd. tevreden mee zijn, mooie kruim en korst :2th:
Heb er wel een vraagje over... Op foto 1 zie ik twee deegstukken aangepunt, is dit jouw manier van opmaken? Zelf doe ik dat altijd zo...

Hoi Cor,
Op de foto waar het deeg op de punt ligt, is de "puntrijs", daarna worden ze opgemaakt zoals op jou foto.
Mijn werkwijze is alsvolgt; al het deeg voldoende gekneed is bol ik het op en krijgt het 15/20 minuten rijstijd, vervolgens gaan ze op de punt voor zo'n 40/45 minuten. Vervolgens worden ze dan opgemaakt zoals jij het ook doet.

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: vr 31 mar 2017, 13:10
door bakplaat
Oké Jan...Duidelijk. :2th:

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 01 jul 2017, 13:06
door Bakker Jan
Alweer een tijdje geleden dat ik iets gepost heb op dit forum.
Maar vandaag Twents krentenbrood gebakken.
IMG_0135.JPG
IMG_0568.JPG
IMG_0136.JPG

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 01 jul 2017, 14:44
door Annebeth
Hallo Bakker Jan

Ik heb net al je broden bekeken wat zien ze er prachtig uit.
En mijn vraag is, ik ben in bezit van een stoombakoven en ben er nog steeds niet uit wanneer ik de stoom kan gebruiken met het bakken van brood.
Misschien kan je me helpen met een antwoord.
Ik hoor graag van je terug.

Alvast bedankt,
Groet Annebeth

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 01 jul 2017, 14:51
door Bakker Jan
Annebeth schreef: za 01 jul 2017, 14:44 Hallo Bakker Jan

Ik heb net al je broden bekeken wat zien ze er prachtig uit.
En mijn vraag is, ik ben in bezit van een stoombakoven en ben er nog steeds niet uit wanneer ik de stoom kan gebruiken met het bakken van brood.
Misschien kan je me helpen met een antwoord.
Ik hoor graag van je terug.

Alvast bedankt,
Groet Annebeth
Hoi Annebeth,

Ik heb zelf geen stoomoven of stoomfunctie op mijn oven, dus ik improviseer met een klein schoteltje water en soms even vlak voor het de oven ingaat even met de plantenspuit bevochtigen.
Maar als je een stoomfunctie hebt kun je die het beste gebruiken direct als je het brood in de oven hebt gezet.
Succes met bakken :2th:

Groet, Jam

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 01 jul 2017, 15:08
door Annebeth
Dank je wel voor de snelle reactie :D
Ik ga het proberen, ik vind zelf dat er weinig informatie is over stoom ovens.

Fijn weekend.....Groet Annebeth

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 02 sep 2017, 13:52
door Bakker Jan
Maar weer een keer wat laten zien hier.
2 tarwebroden en 2 melktarwebroden (25% volkorenmeel)

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 02 sep 2017, 15:42
door bakplaat
Bakker Jan schreef: za 02 sep 2017, 13:52 Maar weer een keer wat laten zien hier.
Mooi werk Jan :2th:

...Ik zal proberen, binnenkort hier ook weer eens wat van mijn bakkunst te laten zien. :G

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 16 sep 2017, 12:49
door Bakker Jan
Na een behoorlijk lange tijd maar weer eens zachte broodjes gebakken, tarwe 50/50
Lekker voor het weekend [emoji106]AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 16 sep 2017, 22:05
door bakplaat
Prachtige Tarwepuntjes, collega Jan. :2th: Daar komen jullie het weekend wel mee door.

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: di 19 sep 2017, 12:25
door Erik-
mooie productie :2th:

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: ma 20 nov 2017, 14:40
door Bakker Jan
2 rozijnenbroden

Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: ma 20 nov 2017, 22:17
door bakplaat
Mooie Rozijnenbroden Jan. :2th: :kwijl:

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: di 21 nov 2017, 20:53
door brood daar zit wat in
Lekker, ze zien er prachtig uit!

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: di 05 dec 2017, 21:36
door Bakker Jan
Vanavond eens suikerbrood gebakken.
Ben best tevreden.
AfbeeldingAfbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: wo 06 dec 2017, 09:22
door AndreaB
Die zien er prachtig uit!

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: wo 06 dec 2017, 19:06
door Bakker Jan
Vandaag de eerste stollen gebakken.
Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: wo 06 dec 2017, 22:16
door bakplaat
Mooie Stollen Jan. :2th: Zelf ben ik inmiddels ook de ingrediënten voor mijn Stollen aan het verzamelen.

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 09 dec 2017, 19:13
door Melinda
Mooi stollen hoor. :2th:

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 09 dec 2017, 21:48
door Splinter1977
Ziet er goed uit, wat heb je er doorheen?

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: ma 11 dec 2017, 23:15
door brood daar zit wat in
Mooi hoor. Als ze net zo lekker smaken als ze er uit zien, dan zit het wel goed :2th:

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: zo 17 dec 2017, 18:23
door Bakker Jan
Het is weer stollentijd.....vandaag maar weer 2 gebakken.
Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: zo 17 dec 2017, 19:51
door brood daar zit wat in
Mooi gebakken hoor!