Broden van Anna
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Broden van Anna
Top Anna, gefeliciteerd :2th:
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Broden van Anna
En wat is dan de vertaling van de Latijnse tekst? Dat je niet zomaar ergens je handtekening onder zet hè.
Gefeliciteerd in elk geval. :2th: :2th:
Gefeliciteerd in elk geval. :2th: :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Broden van Anna
Aha, volledig offtopic natuurlijk, maar gefeliciteerd!
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Broden van Anna
Gefeliciteerd Anna :2th: :2th: :G
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broden van Anna
Dankjulliewel! Dit ging dus over mijn masterdiploma
Nu weer on-topic: er is ook weer brood gebakken uit Levines nieuwe boek! ^)^
Kaasbroodjes :kwijl: In tegenstelling tot de kaasbroodjes uit de super waar alleen de bovenkant kaassmaak heeft, smaken deze broodjes bij elke hap naar kaas. Moet nog wel even uitvinden hoe ik ze het best uit de vriezer kan oppiepen. Had er eentje alleen in de magnetron gedaan en daarna in mijn broodtrommel, maar bij het opeten bleek het broodje vrij uitgedroogd en taai te zijn.
Verder is mijn (rogge)desem ook weer opgestart en voldoende actief. Tijd voor een echt desembrood zonder gist: Desem met vijfgranenvlokken. Op deze foto lijkt het goed gelukt.
Tja en dan draai je het brood om . En ik had ze echt heeeel lang laten rijzen, langer dan Levines maximale tijd.
Bij gebrek aan T80, heb ik Duits meel 1050 gebruikt. Zou het kunnen dat dit meel de veroorzaker is van de typische Duitse (vaste) structuur/smaak die dit brood heeft? Iemand zei, de zuurgraad is goed, maar er zit een stopverfsmaakje aan.. Tja, ik weet niet hoe dat smaakt ;K
Nu weer on-topic: er is ook weer brood gebakken uit Levines nieuwe boek! ^)^
Kaasbroodjes :kwijl: In tegenstelling tot de kaasbroodjes uit de super waar alleen de bovenkant kaassmaak heeft, smaken deze broodjes bij elke hap naar kaas. Moet nog wel even uitvinden hoe ik ze het best uit de vriezer kan oppiepen. Had er eentje alleen in de magnetron gedaan en daarna in mijn broodtrommel, maar bij het opeten bleek het broodje vrij uitgedroogd en taai te zijn.
Verder is mijn (rogge)desem ook weer opgestart en voldoende actief. Tijd voor een echt desembrood zonder gist: Desem met vijfgranenvlokken. Op deze foto lijkt het goed gelukt.
Tja en dan draai je het brood om . En ik had ze echt heeeel lang laten rijzen, langer dan Levines maximale tijd.
Bij gebrek aan T80, heb ik Duits meel 1050 gebruikt. Zou het kunnen dat dit meel de veroorzaker is van de typische Duitse (vaste) structuur/smaak die dit brood heeft? Iemand zei, de zuurgraad is goed, maar er zit een stopverfsmaakje aan.. Tja, ik weet niet hoe dat smaakt ;K
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Broden van Anna
Nog even dan...Gefeliciteerd met je Masterdiploma :2th: :2th:
Ohhh wat heb je weer lekker gebakken. Je kaasbroodjes zien er prachtig uit, staan ook nog op mijn verlanglijstje!
Had je ze niet bevroren mee kunnen nemen? Dat doe ik in elk geval bij mijn andere kaasbollen.
En je desembroden had je helemaal niet om moeten draaien joh, had niemand iets gezien...
Stopverf?? Nee, zou ook niet weten hoe dat smaakt. Nog nooit de behoefte gehad om te proeven :rofl2:
Ohhh wat heb je weer lekker gebakken. Je kaasbroodjes zien er prachtig uit, staan ook nog op mijn verlanglijstje!
Had je ze niet bevroren mee kunnen nemen? Dat doe ik in elk geval bij mijn andere kaasbollen.
En je desembroden had je helemaal niet om moeten draaien joh, had niemand iets gezien...
Stopverf?? Nee, zou ook niet weten hoe dat smaakt. Nog nooit de behoefte gehad om te proeven :rofl2:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Broden van Anna
Het ziet er wel mooi uit, jammer dat ik kaas niet lekker vind :D, En inderdaad, met kaas erin worden dingen wel droog, dat vond ik met onze cursus focaccia ook. Die hebben wij zelfs niet helemaal opgegeten
Ik weet niet waar je je 1050 vandaan haalt maar als het bij de Zuidmolen vandaan komt vind ik het maar raar spul. Het voelt aan als klei, dat zou eerder duiden op rogge. Of het naar stopverf smaakt weet ik niet, maar ik was zeker niet onder de indruk van de structuur met mijn Langbrot baksel van zondag. Dat zat ook vol met 1050.
Wil
Ik weet niet waar je je 1050 vandaan haalt maar als het bij de Zuidmolen vandaan komt vind ik het maar raar spul. Het voelt aan als klei, dat zou eerder duiden op rogge. Of het naar stopverf smaakt weet ik niet, maar ik was zeker niet onder de indruk van de structuur met mijn Langbrot baksel van zondag. Dat zat ook vol met 1050.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Broden van Anna
Mooi gebakken Anna :2th: Je kaasbroodjes zijn beauties, heel mooi.
Ga ik ook snel eens bakken.
Hoe kan brood met kaas nou droger worden ;K , er zit aardig wat vet in kaas....
Ga ik ook snel eens bakken.
Hoe kan brood met kaas nou droger worden ;K , er zit aardig wat vet in kaas....
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Broden van Anna
Ja, ik weet het ook niet. Er zit vet en eiwit in kaas, en als dat gesmolten is en weer opgewarmd wordt het wel wat rubberachtig. Ik vind het in ieder geval niet zo lekker, taai, droog, en niet zo'n lekkere smaak, maar dat laatste is gewoon persoonlijk. Die kaas hoeft er van mij niet in :D,
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broden van Anna
Marja goed idee! De volgende laat ik gewoon ontdooien.
Vers zijn die kaasbroodje gelukkig wel echt heerlijk zacht. Ik had er ook een paar in de magnetron lichtjes ontdooit en daarna (iets te lang) in de oven gedaan en die broodjes waren minder droog en taai dan het broodje dat ietsje langer in de magnetron had gezeten. Dus dan zou het smelten en weer opwarmen van de kaas niet per se de oorzaak zijn? Misschien de magnetron dan..
Wil, hoe kun je kaas nou niet lekker vinden Heb je wel eens echte kaas gegeten? :D, Zaterdag ga ik eindelijk weer eens zelf kaas maken: Goudse, goudse met blauwschimmel en camembert. Te lekker gewoon
De focaccia aten we hier wel met zout erop (had ik bij de cursus er niet op gedaan). Ik vond het deeg vrij flauw van smaak..
Mijn 1050 komt uit een Duitse supermarkt, weet niet meer welke. Tja, als het echt dat meel is ;K Mijn volgende desem wordt weer Frans geloof ik.
Vers zijn die kaasbroodje gelukkig wel echt heerlijk zacht. Ik had er ook een paar in de magnetron lichtjes ontdooit en daarna (iets te lang) in de oven gedaan en die broodjes waren minder droog en taai dan het broodje dat ietsje langer in de magnetron had gezeten. Dus dan zou het smelten en weer opwarmen van de kaas niet per se de oorzaak zijn? Misschien de magnetron dan..
Wil, hoe kun je kaas nou niet lekker vinden Heb je wel eens echte kaas gegeten? :D, Zaterdag ga ik eindelijk weer eens zelf kaas maken: Goudse, goudse met blauwschimmel en camembert. Te lekker gewoon
De focaccia aten we hier wel met zout erop (had ik bij de cursus er niet op gedaan). Ik vond het deeg vrij flauw van smaak..
Mijn 1050 komt uit een Duitse supermarkt, weet niet meer welke. Tja, als het echt dat meel is ;K Mijn volgende desem wordt weer Frans geloof ik.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Broden van Anna
Ik vries de kaasbroodjes in, laat ze ontdooien en evt. nog een minuut of 2 in hete oven (maar dat doe ik meestal niet en zeker niet als ik ze meeneem in lunchtrommel). Niet ontdooien in magnetron, dan worden ze taai.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Broden van Anna
Gisteren nog even een snelle test gedaan met mijn 1050 meel. Beetje gemengd met 60% water en even gekneed, en het had toch echt tarwedeeg consistentie. Maar 1050 zal wel iets minder goed rijzen dan bloem.
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broden van Anna
Bij kaas maken houd je een heleboel wei over dat steeds zuurder wordt als je het langer laat staan. Ik wilde het in brood gebruiken en dus moest ik mijn oven gisteren toch maar weer op volle toeren laten draaien. Met het fiasco van de vorige keer (steen niet heet genoeg) in mijn achterhoofd, eerst busbrood gebakken zodat de steen goed warm zou worden voor de vloerbroden. En als dat ding toch eindelijk eens warm is, dan moet je ook maar even doorbakken he :D,
Weer 2 recepten uit Levines 2e boek: Simits en brood met nigella- en sesamzaadjes. Tabatières lijken de ideale vorm wat openbarsten op ongewenste plaatsen betreft, eindelijk een vorm waar het wel goed gaat! :G
De bus- en vloerbroden zijn gemaakt met melkwei als vocht. Heb nog niet geproefd, maar ben benieuwd naar de smaak.
Weer 2 recepten uit Levines 2e boek: Simits en brood met nigella- en sesamzaadjes. Tabatières lijken de ideale vorm wat openbarsten op ongewenste plaatsen betreft, eindelijk een vorm waar het wel goed gaat! :G
De bus- en vloerbroden zijn gemaakt met melkwei als vocht. Heb nog niet geproefd, maar ben benieuwd naar de smaak.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Broden van Anna
Het ziet eruit om in te bijten! :kwijl: :kwijl:
Mooi idee van die tabatiere :2th:
Ik was al even bang dat je weer kaas in je brood gestopt had :rofl: maar ik kan niet lezen.....
Wil
Mooi idee van die tabatiere :2th:
Ik was al even bang dat je weer kaas in je brood gestopt had :rofl: maar ik kan niet lezen.....
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Broden van Anna
Echt heel mooi gebakken Anna :2th: :2th:
Tabatière, altijd een mooi brood om te zien.
Tabatière, altijd een mooi brood om te zien.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Broden van Anna
Wat heerlijk dat het bakken nu weer gelukt is! Je broden zien er erg mooi uit!
Ben benieuwd naar de smaak van wei in je brood...inmiddels al geproefd?
Ben benieuwd naar de smaak van wei in je brood...inmiddels al geproefd?
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broden van Anna
Gelukkig ging het goed ja, die hobby moet wel leuk blijven natuurlijk
Brood nog niet geproefd, er moest eerst nog wat mislukt zuurdesembrood opgegeten worden. Morgen snij ik een nieuw brood aan en zal ik mijn bevindingen hier delen.
Brood nog niet geproefd, er moest eerst nog wat mislukt zuurdesembrood opgegeten worden. Morgen snij ik een nieuw brood aan en zal ik mijn bevindingen hier delen.
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Broden van Anna
Mooi broden, Anna.
Toch gelukt in je oven. :2th:
Toch gelukt in je oven. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broden van Anna
Het witte busbrood met zonnebloempitten (eigen recept) en melkwei is aangesneden. Aangezien ik als vergelijkingsmateriaal alleen een laatste zuurdesemboterham had, kan ik niet echt goed proeven. Er is volgens mij niet een duidelijke smaak aanwezig die eruit springt. Het brood is naar mijn idee een beetje zuur, maar niet zo als zuurdesem. Structuur is goed, lekker luchtig (ik heb 50/50 biobloem/amerikaanse patent gebruikt), kortom erg lekker brood! :G
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Broden van Anna
Alles ziet er lekker uit Anna :2th: ...Geslaagd. :G
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broden van Anna
Voor de afwisseling maar weer eens brood gebakken. Sterbroodjes met anijs :kwijl: (heb ik al eens gemaakt, dus geen foto :D, ) en ook weer een nieuw recept gevonden zonder volkorenmeel (nu echt op). Tarwe-boekweit-walnotenbrood uit Meer brood uit eigen oven:
Ja, de sneetjes horen eigenlijk andersom
Bloem met weinig boekweit en het ziet er toch niet wit uit, apart kleurtje met wat rozige tinten erin. Smaakt zoals Levine al schrijft "aards", een andere omschrijving kan ik niet bedenken.
Zojuist kwam ook de eerste 'stol' uit de oven. Zie dit topic. En dan is het nu tijd voor de poedersuikerbehandeling.
Ja, de sneetjes horen eigenlijk andersom
Bloem met weinig boekweit en het ziet er toch niet wit uit, apart kleurtje met wat rozige tinten erin. Smaakt zoals Levine al schrijft "aards", een andere omschrijving kan ik niet bedenken.
Zojuist kwam ook de eerste 'stol' uit de oven. Zie dit topic. En dan is het nu tijd voor de poedersuikerbehandeling.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Broden van Anna
Ik ken weinig mensen die zo vaak van die kleine lettertjes gebruiken.
Mooi brood!
Wil
Mooi brood!
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broden van Anna
Da's speciaal voor mensen die dat zo goed kunnen lezen
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Broden van Anna
Ahhh, jij gaat ook je stol inpakken ....
Ben benieuwd!
Je witte, maar toch lichtbruin en beetje roze broodje ziet er wel heel mooi uit!
Mooie kruim ook :2th:
Ben benieuwd!
Je witte, maar toch lichtbruin en beetje roze broodje ziet er wel heel mooi uit!
Mooie kruim ook :2th:
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Broden van Anna
Ik ga morgen eerst naar de opticien...ik zie gelukkig wat voor een brood je gebakken hebt, de kleine letters moest ik even ontcijferen :rofl2:
Aards...dan weet ik niet of ik er aan begin. Heb wel eens aarde gehapt na de bloemetjes geplant te hebben (nee, niet de bloemetjes buiten te hebben gezet), vond het niet aantrekkelijk...
Aards...dan weet ik niet of ik er aan begin. Heb wel eens aarde gehapt na de bloemetjes geplant te hebben (nee, niet de bloemetjes buiten te hebben gezet), vond het niet aantrekkelijk...
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broden van Anna
Zo aards smaakt het nou ook weer niet hoor Marja Als je wat boekweit wil om te proberen, laat maar weten.
Gisteren Pain Cordon gemaakt met de laatste T65. Weer een zak leeg, de kast wordt steeds leger . Foto bij kunstlicht, waar is de zon gebleven?
Brood bakken met een flinke verkoudheid is geen aanrader, pff. Dacht halverwege, waar ben ik aan begonnen? Het was toch een kleine uitputtingsslag. Het bakken van de 'gewone' stollen wordt nog maar even uitgesteld.
Gisteren Pain Cordon gemaakt met de laatste T65. Weer een zak leeg, de kast wordt steeds leger . Foto bij kunstlicht, waar is de zon gebleven?
Brood bakken met een flinke verkoudheid is geen aanrader, pff. Dacht halverwege, waar ben ik aan begonnen? Het was toch een kleine uitputtingsslag. Het bakken van de 'gewone' stollen wordt nog maar even uitgesteld.
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Broden van Anna
Mooi brood Anna! :2th:
Enne,.. :snif: ...beterschap hè!
Enne,.. :snif: ...beterschap hè!
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Ronny
- Jongste bediende
- Berichten: 34
- Lid geworden op: wo 14 dec 2016, 23:27
Re: Broden van Anna
Erg mooi brood zeg.
Foto's maken van eten vind ik altijd een enorme crime. De creativiteit om er iets leuks van te maken ontbreekt enorm en vooral de foto's maken in kunstlicht lukt bij mij echt niet.
Misschien toch maar eens een cursus en/of nieuwe camera kopen
Foto's maken van eten vind ik altijd een enorme crime. De creativiteit om er iets leuks van te maken ontbreekt enorm en vooral de foto's maken in kunstlicht lukt bij mij echt niet.
Misschien toch maar eens een cursus en/of nieuwe camera kopen
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Broden van Anna
Hoop dat je weer van de verkoudheid af bent, Anna.
Volgens mij heeft je Pain Cordon er niet onder geleden, die ziet er heel mooi uit. :2th:
Moet ik toch ook eens gaan proberen, ooit als ik met pensioen ben.
Volgens mij heeft je Pain Cordon er niet onder geleden, die ziet er heel mooi uit. :2th:
Moet ik toch ook eens gaan proberen, ooit als ik met pensioen ben.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Broden van Anna
Mooi brood Anna, ziet er toch wel heel gezellig uit met zo'n Pain Cordon :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broden van Anna
Het nieuwe jaar werd helaas ingeluid met kuch-verschijnselen en toen maar appelvlaaitjes gemaakt voor de vitamientjes
Dat was vorige week, ik loop wat achter met de foto's. Gisteren een poging gedaan om brood te bakken zonder gist (lees: de gist vergeten). Dat gaat natuurlijk niet. Gelukkig was ik de ingrediënten voor het volgende brood al aan het klaarzetten. Dus het deeg dat al klaar stond voor de bulkrijs weer in machine gekieperd en de gist er alsnog bij gedaan.
Het is weer duidelijk waarom het niet zo moet, het rijzen duurde enorm lang - leek wel desem- zelfs in een licht verwarmde oven. Uiteindelijk is het brood maar iets lager dan normaal geworden, ziet de buitenkant eruit alsof het een nachtbrood is (heel veel bubbeltjes) en is de luchtigheid gewoon prima. Dat viel weer mee, 2500g deeg gered.
Dat was vorige week, ik loop wat achter met de foto's. Gisteren een poging gedaan om brood te bakken zonder gist (lees: de gist vergeten). Dat gaat natuurlijk niet. Gelukkig was ik de ingrediënten voor het volgende brood al aan het klaarzetten. Dus het deeg dat al klaar stond voor de bulkrijs weer in machine gekieperd en de gist er alsnog bij gedaan.
Het is weer duidelijk waarom het niet zo moet, het rijzen duurde enorm lang - leek wel desem- zelfs in een licht verwarmde oven. Uiteindelijk is het brood maar iets lager dan normaal geworden, ziet de buitenkant eruit alsof het een nachtbrood is (heel veel bubbeltjes) en is de luchtigheid gewoon prima. Dat viel weer mee, 2500g deeg gered.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Broden van Anna
Fraai hoor, die vitaminevlaaien. Had ik rond oud en nieuw ook wel even kunnen bakken, om het kuch herstel te bevorderen.
Ik hoop dat het bij jou inmiddels geholpen heeft, ze zien er in ieder geval mooi uit :-)
Wil
Ik hoop dat het bij jou inmiddels geholpen heeft, ze zien er in ieder geval mooi uit :-)
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Broden van Anna
Nou, zulke vitamientjes wil ik ook wel slikken, Anna. Ze zien er prachtig en heerlijk uit. Ik neem aan dat het een goede remedie was tegen die kuch? :rofl2:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Broden van Anna
Mooi gelukt Anna :G
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Broden van Anna
Mooi Anna!
Kijk, dit leek mij ook wel een mooi vlaaitje om te maken en dat ga ik ook zeker doen.
De vraag of ze lekker zijn is overbodig, want dat kan ik zelf ook wel bedenken. :2th:
Bovendien weer wat geleerd! Goed voor de 'kuch'
Een mens is nooit te ouid om te leren
Kijk, dit leek mij ook wel een mooi vlaaitje om te maken en dat ga ik ook zeker doen.
De vraag of ze lekker zijn is overbodig, want dat kan ik zelf ook wel bedenken. :2th:
Bovendien weer wat geleerd! Goed voor de 'kuch'
Een mens is nooit te ouid om te leren
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Broden van Anna
Zeker mooi Anna!
Was vast leuk om ze te maken, fijn dat je andere brood ook gelukt is :2th:
Was vast leuk om ze te maken, fijn dat je andere brood ook gelukt is :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Broden van Anna
Een aparte versie van een vlaaitje...Mooi Anna. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broden van Anna
De foto van het brood na het gist-vergeten-brood houden jullie nog te goed. Dat chocoladebrood met cacoanibs, cranberries en pecannoten zit ver weggestopt in de vriezer.
Gisteren Levientjes gebakken en speculaasbroodjes met amandelspijs, te lekker :G :
Gisteren Levientjes gebakken en speculaasbroodjes met amandelspijs, te lekker :G :
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Broden van Anna
Lekker :kwijl: , de speculaasbroodjes heb ik eens bij een workshop bij Levine gegeten...jammieeeeee!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Broden van Anna
Oei, die zien er wel erg lekker uit! Goed gelukt[emoji122]!
Groetjes, Annelies
De beste geur is die van brood, de beste smaak is die van zout en de beste liefde is die van kinderen. (Graham Greene)
Groetjes, Annelies
De beste geur is die van brood, de beste smaak is die van zout en de beste liefde is die van kinderen. (Graham Greene)
Groetjes, Annelies
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broden van Anna
.Zuurdesem met emmermeel en een pietsie gist ^)^ Denk dat ze een beetje te lang hebben gerezen?
De smaak is in elk geval fantastisch. Hoort de kruim ongeveer zo te zijn?
Speciaal voor Levine. Kijk dit bedoelde ik nou met niet hoger willen rijzen, het deeg zag er voor het bakken ook zo uit en is niet hoger geweest en ook niet lager geworden:
Het is bruin brood met zonnebloempitten met voordeeg (versie zonder voordeeg ziet er hetzelfde uit). Volkoren Natuur, ¼ van de bloem was manitoba, de rest biobloem. Ik zou verwachten dat het meel met 17% eiwit ruimschoots zou compenseren voor de 11% eiwit in de biobloem. De kruim is in elk geval vrij luchtig (vergeleken met eenzelfde 100% biobroodje), je trekt het zo kapot bij het boter smeren
De smaak is in elk geval fantastisch. Hoort de kruim ongeveer zo te zijn?
Speciaal voor Levine. Kijk dit bedoelde ik nou met niet hoger willen rijzen, het deeg zag er voor het bakken ook zo uit en is niet hoger geweest en ook niet lager geworden:
Het is bruin brood met zonnebloempitten met voordeeg (versie zonder voordeeg ziet er hetzelfde uit). Volkoren Natuur, ¼ van de bloem was manitoba, de rest biobloem. Ik zou verwachten dat het meel met 17% eiwit ruimschoots zou compenseren voor de 11% eiwit in de biobloem. De kruim is in elk geval vrij luchtig (vergeleken met eenzelfde 100% biobroodje), je trekt het zo kapot bij het boter smeren
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broden van Anna
Zo even een inhaalslagje, maandag was het bakdag:
Voor het eerst 5 baksessies met 5 verschillende recepten gedaan. Ik begon met 2 stuks five grain bread (Hamelman) - met voordeeg - en berekende dat ik daarvoor brood met zaadjes kon bakken en daarna 3 tabatières met nigellazaad. Ik had zowaar een heus tijdsschema dat vond dat ik om negen uur moest beginnen en na wat rekenwerk bleek dat ik al om twee uur klaar zou zijn. Nou hoefde ik pas om zes uur weg en de oven was toch nog warm, hup nog 2 roggekrentenbroden. Hmm, volgens de nieuwe planning om kwart over drie klaar, dat is nog steeds heel vroeg, dan ook nog maar wat bolletjes met semolina van Levines blog
Planningen zijn er om uit te lopen, maar dat gebeurde me pas om 13.30u, yes. Uiteindelijk om 17u klaar, alleen het five grain brood was wel een beetje plat (overrijs? hoewel, het deeg was ook erg slap..), verder geen rare fouten gemaakt, een wonder ^)^ Na de laatste broodjes kon zo het bladerdeegspinazieavondeten erin, maar goed ook want het lunchen was er wat bij ingeschoten. Piep, piep, piep. Pieppiep, pieppiep, pieppiep..
Voor het eerst 5 baksessies met 5 verschillende recepten gedaan. Ik begon met 2 stuks five grain bread (Hamelman) - met voordeeg - en berekende dat ik daarvoor brood met zaadjes kon bakken en daarna 3 tabatières met nigellazaad. Ik had zowaar een heus tijdsschema dat vond dat ik om negen uur moest beginnen en na wat rekenwerk bleek dat ik al om twee uur klaar zou zijn. Nou hoefde ik pas om zes uur weg en de oven was toch nog warm, hup nog 2 roggekrentenbroden. Hmm, volgens de nieuwe planning om kwart over drie klaar, dat is nog steeds heel vroeg, dan ook nog maar wat bolletjes met semolina van Levines blog
Planningen zijn er om uit te lopen, maar dat gebeurde me pas om 13.30u, yes. Uiteindelijk om 17u klaar, alleen het five grain brood was wel een beetje plat (overrijs? hoewel, het deeg was ook erg slap..), verder geen rare fouten gemaakt, een wonder ^)^ Na de laatste broodjes kon zo het bladerdeegspinazieavondeten erin, maar goed ook want het lunchen was er wat bij ingeschoten. Piep, piep, piep. Pieppiep, pieppiep, pieppiep..
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Broden van Anna
Gossemijne wát een productie. En allemaal zo mooi gelukt. Petje af!
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Broden van Anna
hahahaha, je moet ook nooit geloven dat het bakken van vijf verschillende soorten je een rustig bakdagje oplevert :D,Anna schreef: Piep, piep, piep. Pieppiep, pieppiep, pieppiep..
Maar ze zien er absoluut prachtig uit allemaal :2th: Was dat stilte voor de storm de laatste tijd, of doet een mens gewoon nog wel eens wat anders dan bakken :G
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Broden van Anna
Wow Anna, wat een mooie broden. Petje af hoor :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- CJ-Petra
- Meesterbakker
- Berichten: 1250
- Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
- Locatie: Bommelerwaard
Re: Broden van Anna
Knap hoor, heel goed gedaan!! :2th:
Het lukt mij niet om verschillende recepten te doen, bij mij is het ongeveer hetzelfde brood maar met ander meel en vulling.
Het lukt mij niet om verschillende recepten te doen, bij mij is het ongeveer hetzelfde brood maar met ander meel en vulling.
Grtzz Petra
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Broden van Anna
Zo hé Anna, ben onder de indruk van jouw bakresultaten. Knappe prestatie hoor. Dat lukt mij niet om op 1 dag zoveel verschillende broden te bakken.
Ze zien er ook allemaal even mooi uit. :2th: :2th: :2th:
Dat moet toch een heerlijk voldaan gevoel geven. :DB2:
Complimenten hoor. :G
Ze zien er ook allemaal even mooi uit. :2th: :2th: :2th:
Dat moet toch een heerlijk voldaan gevoel geven. :DB2:
Complimenten hoor. :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Broden van Anna
Wauw Anna, top prestatie!! :2th:
Haha... denk dat ik alles door elkaar zou halen en dat daardoor het bedachte schema zeker uit zou lopen....
Nu lekker genieten van al dat mooie lekkers :kwijl:
Haha... denk dat ik alles door elkaar zou halen en dat daardoor het bedachte schema zeker uit zou lopen....
Nu lekker genieten van al dat mooie lekkers :kwijl:
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broden van Anna
Dank allemaal voor jullie leuke reacties :2th: Ik was zelf ook verbaasd dat het goed ging, misschien maar een geluk bij een ongeluk dat ik mijn allergiepilletje met bijwerking sufheid was vergeten ^)^ Uiteindelijk heb ik voor elk recept de tijden opgeschreven, dus wanneer de bulkrijs begon enz. Als het dan uitliep paste ik de tijd aan. Voor de korte rusttijden en het kneden en de baktijd had ik mijn 2 wekkertjes ingeschakeld. Voor de laatste sessie, de bolletjes, moest ik wel wat tijden reconstrueren wegens geen tijd (volgende wekker) om de tijd op te schrijven
Met dank aan Levine voor de recepten!
Met dank aan Levine voor de recepten!
Kaas maken :rofl: Dagelijks brood is gewoon gebakken en ook wat Levientjes tussendoor als cadeautjes, maar verder was ik druk met solliciteren, afgewezen worden, snuffelen aan het pottenbakkersvak, van het huis een tuincentrum maken, de deur plat lopen bij de huisarts en de specialist..pff. Ondertussen heb ik wel een klein baantje van 2 halve dagen bij de kaasmakerij gekregen, vandaar ;Blekkermelig schreef: Was dat stilte voor de storm de laatste tijd, of doet een mens gewoon nog wel eens wat anders dan bakken :G