Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door Melinda
#47059
Deze volkoren sesambroden uit het boek van Levine zijn bij ons favoriet. En ja, ik heb ze al heel vaak gebakken, maar ik vind het toch leuk om nog eens de baksels van vandaag te laten zien.
Ik heb er gaandeweg een klein beetje een eigen versie van gemaakt. Gebruik volkoren natuurmeel en een heel klein beetje Amerikaanse patentbloem. En omdat ik het niet kan laten, gaat hier ook altijd lijnzaad bij.
Vandaag was het heel even schrikken, want ik had niet genoeg volkoren natuur. Daarom wat volkoren speltmeel toegevoegd. Broden zien er mooi uit. Het is iedere keer weer een moment van trots als ik ze uit de oven haal. :G
O, en had ik al gezegd dat de smaak geweldig is? :kwijl: :kwijl:
Afbeelding
Gebruikersavatar
Door Judith1973
#47065
Mooie broden Melinda!
Het blijft leuk om mooie broden uit de oven te halen he?! Dat heb ik ook nog steeds, maakt niet uit welk brood ik bak, een mooi brood uit de oven halen blijft een kick geven!
Gebruikersavatar
Door CJ-Petra
#47067
Melinda, lekkere voorraad! :2th:

Mijn mannen hebben eigenlijk ook liever busbroden, omdat dat beter in hun broodtrommels past. Zouden desembroden eigenlijk ook in een bus gebakken kunnen worden?
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#47073
Nou Melinda, ik vind je er prachtig uit zien, die mag je hier best laten zien hoor, ook al heb je ze heel vaak gebakken :2th: :2th:

@cj-petra Volgens mij kan je alle desembroden ook in busvorm bakken hoor. Nadeeltjes, de korst zal iets anders zijn, en er zijn sommige blikken die niet zo geweldig tegen desem kunnen. Daar is hier ooit al eens een draadje over opgestart geloof ik. Ik zou het gewoon eens doen, je ziet vanzelf wel hoe het wordt.

Wil
Gebruikersavatar
Door Soepkipje
#47075
Mooie broden Melinda! :2th:

CJ-Petra schreef: Zouden desembroden eigenlijk ook in een bus gebakken kunnen worden?
@Petra Als je ze bekleedt met bakpapier is het voor geen enkele broodbakvorm een probleem
.
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#47081
Jaloersmakend zulke mooie broden Melinda. Vast gebruik gemaakt van je mooie Rofco kneder??
Welke broodvormen gebruik jij, ze zien er ook mooi van formaat uit!
Gebruikersavatar
Door Melinda
#47263
Nou, vandaag dus de stollen gebakken. Ik vond het best spannend omdat ze vorig jaar niet best waren.
Een stap ben ik vergeten, het opbollen. ;B Maar zo te zien hebben de stollen er niet onder geleden.
Ik vind ze er in elk geval beter uitzien dan die van vorig jaar. Het bakken duurde eindeloos. Bij mekaar bijna een uur. :roll:
Levinebaktbrood schreef:Stollen maken is helemaal niets om tegenop te zien, het is net als een krenten- of rozijnenbrood bakken. Iets andere vorm en met spijs erin. Dus gewoon maken zou ik zeggen ^)^.

Vorige week ging het bij mij helaas mis in de Rofco., nog nooit eerder gebeurd. Ik vind dat stollen in de Rofco bakken lastiger is dan in mijn gewone oven thuis. Daarin worden ze echt mooier dan in de Rofco. Het probleem van de stollen bakken in de Rofco heb ik gelukkig wel opgelost maar toch bak ik ze liever thuis. Maar ja, dat gaat een beetje moeilijk als ik er 10 tegelijk moet bakken :crazy:
Misschien moet ik het toch ook in de gewone oven proberen i.p.v. de Rofco. Ik heb op een gegeven ogenblik een afkoelrek op de steen onder de bakplaten gedaan. Bang dat de onderkant zou verbranden. Lage temp. ± 150 C (thermometer gaf aan 180 C).
Ik vrees dat er morgen een van de twee gaat sneuvelen, want ik ben erg benieuwd naar de binnenkant en de smaak. :kwijl:
Foto's zijn niet zo mooi, het was al dik in de avond.
Afbeelding Afbeelding AfbeeldingAfbeelding
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#47265
Ze zijn mooi geworden Melinda :2th:
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#47266
Ook jouw Kerststollen zien er goed uit Melinda...Mooi gebakken hoor :2th:

Afbeelding
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#47268
Prachtige stollen Melinda!! En ze zullen vast ook erg goed smaken! :2th:
Ik wilde ze niet gaan maken, maar misschien ga ik er toch nog voor. Hier zijn ze er niet zo gek op, maar als ik dit allemaal zie, dan MOET ik gewoon aan de slag hahaha

Wat een fijn forum is dit toch!
Gebruikersavatar
Door miesje1959
#47273
Ze zijn mooi geworden Melind en zeker niet te donker. Leuk dat je het toch weer geprobeerd hebt :2th:
Gebruikersavatar
Door Melinda
#47277
Allemaal bedankt voor jullie bemoedigende reacties. Doet een mens goed. ^)^
En het is gelijk een stimulans.
Vandaag is de eerste kerststol dus "gesneuveld", geheel volgens de verwachting. Van binnen was die wat compact. De smaak was echter heel goed. Lekker met boter. :kwijl: De familie dook er gelijk op. Goed teken. Afbeelding
Ondertussen bezig geweest met de bekende sterbroodjes van Levine.
Alles ging prima tot het moment dat ze bijna de oven in moesten. Rofco niet heet. :crazy: Maar ik had hem toch wel aangezet? Ja, de knoppen stonden op de juiste temperatuur. Helaas had manlief gisteravond de stekker eruit gedaan :o en ik had het niet in de gaten. Ook niet gezien dat de lampjes niet gingen branden. PANIEK! Wat nu. :roll:
Ik had notabene een dubbele hoeveelheid gemaakt, zo lekker op die grote bakplaten van de Rofco.
Nu moest ik alles in delen doen in de "gewone" oven, wel met een stoominjectie. Per plaat maar 6. Dus dat was doorbakken geblazen. Bang voor overrijs. Uiteindelijk is het toch nog goed gekomen.
En mijn geliefde vond ze er mooi uitzien (jaja ;) )
Gelukkig zijn ze weer erg lekker.
Afbeelding
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#47279
Dat heb je creatief opgelost Melinda, met een Rofco die niet aanstaat. Volgens mij hoor je dat ook wel, maar niet als je nog met tig andere dingen bezig bent :G Mazzel dat je ook een fatsoenlijke gewone oven hebt, dat had hier dus echt niet meer goed gekomen ;B
En die stollen zien er picobello uit hoor :2th:

Wil
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#47293
Wat een heerlijkheden Melinda. De stol ziet er heerlijk uit en de sterren geweldig. Gelukkig zie je niet aan de sterren welke stress je er van gehad hebt.
En de stekker van de Rofco, die gaat manlief nooit meer vergeten er weer in terug te stoppen ;)
Gebruikersavatar
Door miesje1959
#47311
Weer prima Melinda. Je hebt gelukkig een goede oven.
De sterbroodjes zien er ook weer prima uit, het blijven leuke broodjes. :2th:
Gebruikersavatar
Door CJ-Petra
#47359
Melinda, prachtige stollen en sterbroodjes heb je gebakken. Ik geloof direct dat ze prima smaken. :2th:
Gebruikersavatar
Door Molenbroodje
#47413
Wauw! De stollen en de broodjes zien er prachtig uit! En creatief opgelost :2th: !
Gebruikersavatar
Door Melinda
#49934
Deze week eindelijk weer eens tijd gehad om wat te bakken. Hoog nodig, de vriezer moest weer worden aangevuld.
Alles uit het boek van Levine, met hier en daar een eigen "touch".
Nu eens geen sesam(bijna)volkoren, maar 2x Brood met pitten en zaadjes.
Daarna rozijnenkrentenbrood met een pietsie kaneel. En bij gebrek aan karnemelk gewoon volle melk toegevoegd. Wat ontzettend lekker met een lik echte boter. Net een gebakje. :kwijl:
En vandaag de lichtbruine bolletjes. Met lijnzaad, beetje sesamzaadjes (kon het toch niet laten ;-) ) en een handje hazelnoten, suiker weggelaten. Ook al weer een succes.
Heerlijk gevoel, die gevulde vriezer. ^)^
Afbeelding
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#49935
Wat fijn om te zien dat je weer zo heerlijk gebakken hebt Melinda. Je resultaten mogen er weer zijn, en heerlijk zo'n volle vriezer!
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#49936
Haha, dat wil ik nou nooit, een volle vriezer! Dan duurt het zo lang voor je weer wat nieuws kan bakken :D,
Je bent het in ieder geval niet verleerd, het ziet er allemaal prachtig en smakelijk uit :2th:

Wil
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#49938
Stuk voor stuk mooi en lekker brood/jes Melinda,vooral je Rozijnen/Krentebood :2th: ...mooi gevuld en lekker met iets kaneel.
Gebruikersavatar
Door miesje1959
#49940
Mooi brood Melinda! :2th:
Ik zag meteen iets bekends; het rozijnenbrood van Levine. Dat ziet er echt hetzelfde uit, maar dat is natuurlijk ook logisch :lol:
Zelf bak ik dat brood om de paar weken. Voor mijn schoonvader het rozijnenbrood en van hetzelfde deeg maak ik ook altijd rozijnenbollen, maar die eet mijn man dan weer.
De rest ziet er ook weer prima uit. Vooral de bolletjes met hazelnoot. Ook maar weer eens een broodje mee maken. :kwijl: , maar dan een zuurdesem variant.
Gebruikersavatar
Door Melinda
#50632
Vandaag eens geen 6 broden tegelijk, maar 2 lichtbruine vloerbroden uit het boek van Levine.
Ik heb er maar een zonnetje bij gezet in de hoop dat die deze zomer nog uitbundig gaat schijnen. ;B
Aan het brood zal het niet liggen, ben er wel tevreden over. Benieuwd naar de smaak. :G
Afbeelding
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#50636
:2th: :2th: Melinda, broden zien er goed uit.

Ah dat zonnetje. Hier heeft de hele week de zon geschenen, behalve vandaag. Ik had bruin kunnen worden ware het niet dat ik geen minuut tijd had om in de zon te zitten :(.
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#50659
Mooie broden Melinda en je zonnetje heeft geholpen, deze week gaan we de zon veel zien!! :2th:
Gebruikersavatar
Door Melinda
#50721
Sinds de Rofco hier staat heb ik alle brood daarin gebakken. Nu wilde ik wel eens proberen hoe het zou gaan in de heteluchtoven met stoom. Dus voor het eerst (met enige aarzeling) de Rofco op zijn plek laten staan en de gewone oven aangezet. Voorverwarmd op 220 graden. 10 Bruine bolletjes met lijnzaad in de oven, stoominjectie en 15 minuten bakken op 200 graden, waarvan de laatste 5 minuten op 195 graden.
Ik moet zeggen, het viel mij niet tegen. Hier het resultaat. :G
Recept van Levine. :2th:
Afbeelding

Komt het hele spul binnen, is de vraag "heb je dat gebakken? Zo weinig!" :crazy:
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#50758
Je lijnzaadbollen zien er prachtig uit. Ga je vaker in je gewone oven bakken of toch maar in de Rofco, zodat "het spul" niet weer teleurgesteld zal zijn :rofl2:
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#50760
Melinda schreef: Komt het hele spul binnen, is de vraag "heb je dat gebakken? Zo weinig!" :crazy:
Hahaha, je moet je publiek wel tevreden houden. Met je Rofco kan je vast 75 van die bolletjes in één lading bakken. Krijg je wel kramp in de handen van het bolletjes rollen denk ik, maar als ze dan nog zeuren... :crazy:

Wil
Gebruikersavatar
Door Melinda
#51373
Vandaag eindelijk de hamburgerbroodjes uit het boek van Levine gebakken. Die stonden al zo lang op mijn nog-te-bakken-lijst. Ze kunnen mooier, maar het viel me nog mee. Ik was bang dat ik ze veel te plat had aangedrukt.
Volgende keer een beetje ronder maken.
De smaak was erg goed. Toch wel een verschil met die fabrieksbroodjes van enkele ketens. ;)
Deze moeten zeker in de herhaling. :G
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#51375
Melinda,

Ik vind ze er mooi uit zien hoor :2th: Te plat drukken kun je ze volgens mij niet snel. Ik heb ze toevallig ook vandaag gebakken, en ik heb geleerd om ze op te bollen, kwartiertje te laten liggen en dan met blote handen (of met een miniem beetje meel tegen eventueel plakken) zoveel mogelijk plat te drukken. Ik heb nog geen klachten gehoord dat ik er geen rondje omheen kon trekken met een passer :grin: maar ze worden inderdaad niet altijd perfect rond. Zal wel aan het opbollen liggen, maar het smaakt er niet minder om. Ik vind het een simpel, maar prachtig recept :2th: :2th:

Wil
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#51381
Helemaal met Wil eens Melinda!
Ze zien er prachtig en zeker niet te plat uit.
Bij mij zijn ze altijd wat aan de bolle kant, eet niet altijd makkelijk haha.
Dus :2th: :2th: voor jouw hamburgerbroodjes!
Gebruikersavatar
Door miesje1959
#51401
Nou Melinda, zal ik er ook even een schepje bovenop doen? Ze zien er prachtig uit. Niks mis mee! :2th:

Mijn broodjes zien er ook zo plat uit en volgens mij hoort dat ook zo.

Hier zijn ze favoriet! Hamburgers kwamen eigenlijk nooit op tafel, maar nu dus wel.
De hamburgers maak ik meestal zelf, want op dit broodje hoort een goede hamburger.
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#51408
Een lekkere Hamburger zou ik ook wel tussen zo'n broodje van jou lusten, Melinda :2th: :G
Gebruikersavatar
Door TigerManZ
#51673
Die hamburgerbroodjes zien er lekker uit Melinda!
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#51679
Mooie Italiaanse bollen Melinda :2th:
Zie Hier ook mijn Bollen. :G
Gebruikersavatar
Door Melinda
#51680
Dank voor het compliment, Cor, alleen denk ik dat je Marja bedoelt. Marja heeft Italiaanse bollen gebakken, niet ik. ;)
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#51691
Heb het inmiddels doorgestuurd naar Marja :G
Gebruikersavatar
Door Melinda
#54962
Het is intussen al een hele tijd geleden sinds ik wat baksels heb laten zien. Hoog tijd dus.
Vandaag heerlijk kunnen uitleven.
Begonnen met de welbekende favoriete pistolets met zaadjes.
Daarna uit het tweede boek van Levine de Pain Cordon en Bruin brood met zonnebloempitten en havervlokken. Beide de desemversie.
Het bruine brood ging bij mij wat moeizamer. Lange rijs. Van 13:00 uur tot 20:30 uur. Maar uiteindelijk gelukt, zij het dat het volgens mij wel wat compacter is.
Oh en omdat dat bekende virus zo zat te kriebelen (ik moest bakken.... ^)^ ) ook nog 2 vlechtbroden. Uit het eerste boek van Levine.
Heerlijk als je je zo kunt uitleven. :G
AfbeeldingIMG_0945 by M.J. Noorman, on Flickr
AfbeeldingIMG_0949 by M.J. Noorman, on Flickr
AfbeeldingIMG_0560 kopie(1) by M.J. Noorman, on Flickr
AfbeeldingIMG_0948 by M.J. Noorman, on Flickr
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#54966
Vrijdag bakdag Melinda :G ?
Ik vind ze er allemaal prachtig uitzien!

Wil
Nieuwe gebruiker

Welkom op het forum :G. Je kunt je vragen stellen[…]

Brood van Gerrit

Probeer em nu maar eens uit de knoop te halen..

Hoi, bedankt. Ik heb wel een oven maar bak wegens […]

Rofco

Je moet wel alles tussen de haakjes zetten Jo... e[…]