Pagina 2 van 2

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: di 11 apr 2017, 18:03
door lekkermelig
Het ziet er mooi uit, en lekker luchtig :-)

Wil

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: wo 12 apr 2017, 00:15
door Levinebaktbrood
Top Patrick :2th:

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: wo 12 apr 2017, 07:00
door Melinda
Mooi broodje. Zal wel veel voldoening geven met je nieuwe kneder. :2th:

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: wo 12 apr 2017, 09:18
door bakplaat
Mooi brood Patrick :2th: Ook veel succes en plezier met je nieuwe kneedkameraad. :G

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: wo 12 apr 2017, 14:33
door PatrickD
Dank u! Voor t eerst een mooi broodje met de tweede rijs in de koelkast
Totaal 18 uur onderweg

Vanuit de koelkast rechtstreeks gebakken in de pan

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: di 25 apr 2017, 22:14
door PatrickD
Nog maar eens een desem wit gemaakt met 10% volkoren

Zeer tevreden over t brood en het kruim.
Ik merk zoveel verbetering met de spiraalmixer, ben er erg tevreden mee.

Afbeelding

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: di 25 apr 2017, 22:18
door Melinda
Dat is een heel mooi exemplaar. :2th:
Fijn dat je zo'n plezier hebt van je nieuwe kneder. :G

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: di 25 apr 2017, 22:20
door PatrickD
Ik heb trouwens "panatura" gebruikt in t deeg (0,5%)

Het is een natuurlijk gefermenteerd voordeeg dat zorgt voor meer volume.
Zoals acrobinezuur/vitamine c dat ook doet

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: di 29 jan 2019, 12:38
door PatrickD
Lange tijd niks gepost, heb het bakken 2 maanden geleden weer opgepakt.

Vandaag heb ik chocolade desem brood gebakken

Eerste keer dat ik een zoet desem brood bak. Super mooi van smaak!

Afbeelding
Afbeelding

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: di 29 jan 2019, 12:42
door Melinda
Wow! :2th:

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: di 29 jan 2019, 12:47
door PatrickD
Ik heb trouwens "American chocolate chunks Dark" gebruikt van de zuidmolen.
dit moet bakchocolade zijn. toch heb ik het idee dat de chocolade is gaan schiften en de cacaoboter naar beneden is gelopen tijdens het bakken. (zie kruim onderaan)

Wat gebruiken jullie voor chocolade?

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: di 29 jan 2019, 13:38
door brood daar zit wat in
Ziet er heerlijk uit Patrick. Leuk dat je weer aan het bakken bent :2th:
Ik heb gisteren chocoladebroodjes gebakken en chocolade bij de Makro gehaald. Ik kon niet helemaal achterhalen of het bak of smeltchocolade was en toch maar gebruikt. Bij mij was er ook eea gesmolten, maar ik denk ook niet dat je dat helemaal kunt voorkomen??

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: di 29 jan 2019, 18:08
door BakkerGerrit
Mooi brood Patrick! Ben benieuwd hoe het smaakt.

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: di 29 jan 2019, 18:23
door PatrickD
BakkerGerrit schreef:Mooi brood Patrick! Ben benieuwd hoe het smaakt.
Thanks!

Hij smaakt top, pure choco smaak met de typische desem smaak! Aanrader

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: di 29 jan 2019, 21:27
door bakplaat
Heel mooi brood Patrick :2th:

In plaats van deze Chocolade, die je in dit brood verwerkt hebt, zou ik je een volgend keer Deze adviseren.

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: wo 15 mei 2019, 11:39
door PatrickD
Weer eens een broodje gebakken.
Desem rozemarijn thijm knoflook
25% volkoren 70% water

Ik heb wat verschillende sjablonen besteld bij het Chinese warenhuis.
Heeft geen toegevoegde waarde, maar het oog wilt ook wat ;-)


Afbeelding

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: wo 15 mei 2019, 12:02
door brood daar zit wat in
Mooi broodje! Lekkere ingrediënten ook!

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: ma 20 mei 2019, 22:02
door Matthijs1988
Wat een mooie broden! Die met rozemarijn en knoflook lijkt me erg lekker. Ga ik ook eens proberen.

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: vr 20 dec 2019, 16:00
door Anne
Leuk met zo'n sjabloon.

Ik heb wel hard plastic sjablonen maar het moet denk ik flexibel zijn er er helemaal op liggen of niet?

Heb je een link?

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: do 19 mar 2020, 11:49
door PatrickD
Lang niks gepost..

Mijn favoriete brood op het moment:

Rode ui, tijm, daslook desem brood
Met 20% roggebloem 10% volkoren tarwe 70% tarwebloem 72% water 20% desem 2% zout

Daslook is een blad dat smaakt naar bieslook en knoflook.
Heb het er fijn doorheen gesneden en aan de buitenkant als sier mee gebakken.

Afbeelding
Afbeelding

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: do 19 mar 2020, 12:10
door BakkerGerrit
Mooi brood! Ook omdat het blad nog groen is. :thumbup:

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: do 19 mar 2020, 12:27
door brood daar zit wat in
Dat ziet er heerlijk uit! Mooi brood hoor :thumbup: :thumbup:

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: do 19 mar 2020, 13:05
door lekkermelig
Ik vind hem mooi :thumbup:

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: zo 17 mei 2020, 13:22
door PatrickD
Vandaag eens iets anders

Mijn desem is helaas overleden omdat ik hem was vergeten [emoji44]
Ik ga binnenkort verhuizen, dus wacht even met een nieuw desem opzetten.

Vandaag samen met m’n vriendin deze lekkere foccacia van Levine gebakken en versiert in Van Gogh stijl[emoji39]

Ik bak in een combi magnetron, zolang ik in een gietijzeren pan bak, geen probleem.

Maar zoals je ziet had ik beter halverwege, de bakplaat even kunnen draaien.

Afbeelding

Afbeelding

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: zo 17 mei 2020, 13:35
door WesleyNL
Wat een kunstwerk!

Hopelijk heb je een fijne oven in jullie nieuwe woning :-)

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: zo 17 mei 2020, 17:28
door Melinda
Heel creatief. En vast ook heel lekker. :thumbup:

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: zo 17 mei 2020, 18:26
door Rik59
Nou snap ik waarom van Gogh z'n oren der af sneed... die had geen brood!!
Fraai hoor...

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: zo 24 mei 2020, 15:51
door Bakker Wim
Kunstig, mooi gemaakt!

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: zo 14 jun 2020, 18:47
door Ekiaam
Super leuk! Wat zijn die gele dingen? Paprika?

Ik ga 't onthouden, echt leuk zo'n creatief brood!

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: zo 03 dec 2023, 23:19
door PatrickD
Hi!

Lang niks meer gepost. Eigenlijk omdat het forum gestopt is met Tapatalk ondersteunen.

Maar ik bak zo nu en dan nog steeds.
Ben de overweging aan t nemen om een famag im5s te nemen.

Ik heb sinds de zomer een ooni pizza oven. En vandaag een desem pizza gemaakt met sobrasada, ui, basilicum, klein beetje truffel honing. Heerlijk!
IMG_3415.jpeg
IMG_3414.jpeg

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: ma 04 dec 2023, 10:31
door Melinda
Mooie pizza, ziet er lekker uit.

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: ma 04 dec 2023, 13:47
door lekkermelig
Lekkere Pizza hoor!

Wel jammer dat je vanwege het gebrek aan tapatalk niet zo vaak meer op het forum komt, ik kon je bijdragen altijd wel waarderen Via mobieltjes is het forum ook nog wel redelijk goed te lezen, tapatalk is niet heel erg noodzakelijk. En je kent misschien mijn bezwaren: ik wordt continu bestookt door de mensen achter tapatalk om het forum maar te stoppen en via hun te regelen, zodat zij geld kunnen verdienen met onze content, en ik vermoed dat de inhoud dan ook opeens hun eigendom wordt.

Groeten, Wil

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: ma 04 dec 2023, 15:11
door De Broodvirtuoos
Misschien mis ik iets, maar ik vind het forum erg makkelijk in gebruik, zowel op mijn laptop, als telefoon.

Re: De baksels van Patrick

Geplaatst: ma 04 dec 2023, 16:27
door PatrickD
lekkermelig schreef: ma 04 dec 2023, 13:47 Lekkere Pizza hoor!

Wel jammer dat je vanwege het gebrek aan tapatalk niet zo vaak meer op het forum komt, ik kon je bijdragen altijd wel waarderen Via mobieltjes is het forum ook nog wel redelijk goed te lezen, tapatalk is niet heel erg noodzakelijk. En je kent misschien mijn bezwaren: ik wordt continu bestookt door de mensen achter tapatalk om het forum maar te stoppen en via hun te regelen, zodat zij geld kunnen verdienen met onze content, en ik vermoed dat de inhoud dan ook opeens hun eigendom wordt.

Groeten, Wil
Ik begrijp het hoor! het is meer het "gemak" omdat ik op meerdere forums zit, dat alles in 1 app zit.
De site werkt verder uitstekend hoor!

Ik vind het zelf ook leuk om te zien wat jullie ervan bakken en evt. vragen te stellen en of beantwoorden. Ik ga proberen weer wat actiever te zijn! ben momenteel een desem broodje aan t maken, ga ik morgen bakken en laat ik hem even zien :)