De baksels van Levine

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1908
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: De baksels van Levine

Bericht door TigerManZ » wo 12 apr 2017, 22:04

Smaakverschil zou kunnen maar met allemaal dezelfde ingrediënten en alleen meer water is dat niet echt logisch.
Kan me voorstellen dat het luchtiger brood lekkerder eet...!
Groet, Han. :)

Waarschijnlijk aan het motorrijden of (hard)lopen of buiten koken of bier brouwen of fotograferen of in de natuur te vinden of....

Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 825
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: De baksels van Levine

Bericht door Anna » wo 12 apr 2017, 22:46

Leuk om de kruim eens naast elkaar te zien! Hoe krijg je het nattere deeg zo opgebold dat het niet in de breedte uitzakt? Dat gebeurt bij mij al vrij snel na het opbollen, hoe veel ik het ook 'over de tafel schuif' ;B

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » do 13 apr 2017, 01:03

Zoals ik het in het filmpje doe. Na 20 minuten rust nog een keer opbollen en dan in rijsmandje.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » zo 23 apr 2017, 22:22

Een tijdje geleden kwam er op het forum de vraag voorbij of je een suikerbrood met desem kunt bakken. Dat heb ik gelijk uitgeprobeerd en het is prima gelukt. Het recept is nu te vinden op mijn blog: Suikerbrood met desem.

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » wo 17 mei 2017, 21:41

Ruim 2 weken niet gebakken want ik was heerlijk aan het luieren in de zon op Fuerteventura. Het brood in het hotel was echt niet te kanen dus heel erg toe aan lekker brood ^)^.

Brood met Camp Remy bloem, volkorenmeel, roggebloem, boekweitmeel, gebroken lijnzaad en walnoten (en gist, water en zout natuurlijk). Ik ben tevreden :G.

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 647
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

De baksels van Levine

Bericht door Bioloogje » do 18 mei 2017, 00:43

Ziet er smakelijk uit Levine! Ik hoop dat je afgezien van de brooddeceptie lekker uitgerust bent van je vakantie!
Ben benieuwd wat voor invloed het boekweitmeel op de smaak van het brood heeft, ik heb er nog niet mee gebakken. Heb in de kast wel boekweit (korrels) staan maar dat zal ik voor de verwerking wel eerst moeten weken denk ik.


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » do 18 mei 2017, 00:59

Er zit niet zoveel boekweitmeel in. Boekweit bevat geen gluten en heeft een sterke smaak. Samen met de walnoten krijg je een beetje 'aardse' smaak.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 647
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: De baksels van Levine

Bericht door Bioloogje » do 18 mei 2017, 09:03

Klinkt goed!


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » zo 30 jul 2017, 18:31

Al een tijdje niets geplaatst, maar ik bak wel vrolijk door hoor ^)^. Een greep uit het assortiment:

Bruin brood met roggedesem en tarwedesem. Recept komt nog op mijn blog.
Afbeelding
Afbeelding

Zachte witte broodjes met desem. Recept op mijn blog.
Afbeelding

Brood van stokbrooddeeg
Afbeelding

Landbrood van Franse bloem Bignou
Afbeelding

Volkoren-semolinabrood. Recept op mijn blog.
Afbeelding

Briochebroodjes. Recept komt nog op mijn blog.
Afbeelding

Briochebroodjes met rozijnen en noten. Recept op de site van de Zuidmolen
Afbeelding

Lichtbruin brood met sesamzaad en vijfgranenvlokken. Recept op mijn blog.
Afbeelding

Chocoladebroodjes met gedroogde kersen. Recept uit Meer brood uit eigen oven
Afbeelding

Zachte lichtbruine broodjes met kamut. Recept op de site van de Zuidmolen
Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 647
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: De baksels van Levine

Bericht door Bioloogje » zo 30 jul 2017, 18:32

Prachtig en watertandend mooie foto's!
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
Jim
Gaat de goede kant op
Berichten: 78
Lid geworden op: ma 17 okt 2016, 16:54

Re: De baksels van Levine

Bericht door Jim » zo 30 jul 2017, 19:48

Vlijtige dame, die Levine!
Mooie broden, hmmmmm!
Kneder: Linkerhand en/of rechterhand | Ovens: Siemens inbouwoven - Mavhek houtoven

Gebruikersavatar
Erik-
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: wo 14 jun 2017, 10:11

Re: De baksels van Levine

Bericht door Erik- » ma 31 jul 2017, 08:35

Mooie baksels zeg :)

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2220
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » ma 31 jul 2017, 09:05

Wat een mooi assortiment, Levine. Heel inspirerend. :2th: :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1837
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: De baksels van Levine

Bericht door brood daar zit wat in » ma 31 jul 2017, 10:15

Wauw Levine!!
Altijd onder de indruk van jouw baksels. Zelf al maanden niet meer gebakken, maar krijg er weer zin in, dus dat is een goed teken...
Groet, Marja
_________________________________________________________________________________________________________
Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » vr 25 aug 2017, 11:50

Het recept van deze broden ontstond gisteren tijdens de workshop spontaan toen ik uitlegde hoe je een recept kan uitrekenen. Omdat er tijd over was het deeg ook gelijk gemaakt en de broden afgebakken.

70% Amerikaanse patentbloem
30% volkorenmeel (zelf gemalen)
6% zonnebloempitten
4% lijnzaad (heel)
1% instant gist
1,8% zout
2% zonnebloemolie
66% water 1
6% water 2 (bijwassen)

Autolyse met bloem, meel, zonnebloempitten, lijnzaad en water 1: 30 minuten.

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2220
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » vr 25 aug 2017, 12:06

Leuk Levine. Daarom zijn de workshops bij jou altijd zo leuk. :G
Recept slaan we gelijk op. ;) :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Jaydot
Chef stoffer en blik
Berichten: 11
Lid geworden op: wo 16 aug 2017, 21:56
Locatie: Brummen
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Jaydot » vr 25 aug 2017, 15:28

Oh, prachtig, dat ziet er lekker uit!
De zaden niet geweekt? Daar ga ik nog 's een topic over starten... (maar zal eerst even zoeken of die discussie al niet gevoerd is) :).

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » zo 27 aug 2017, 15:21

Ik heb de pitten/zaden niet eerst geweekt. Dat kon ook niet want want daar was geen tijd voor. Heb ze wel 'mee laten doen' met de autolyse. De totale hoeveelheid vocht in het recept is 72%. De pitten/zaden nemen immers ook nog vocht op tijdens het proces omdat ze niet eerst geweekt zijn.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » di 19 sep 2017, 22:21

Ik bak vrolijk door hoor ^)^ .

Ben met aantal experimenten bezig, o.a. met ciabatta met verschillende soorten bloem. Maar daarover later meer.

Vanmiddag dit volkorenbrood gebakken. Prachtig deeg waar ik een mooi vliesje van kon trekken, zie mijn Youtube kanaal: https://youtu.be/l-Dx9_fjm38

Recept komt nog op mijn blog. Hier alvast wat wetenswaardigheden. Ik heb eerst een autolyse gedaan (45 minuten) met 500 gram volkorenmeel (Volkoren Natuur van de Zuidmolen) en 325 gram water. Daarna 5 gram instant gist, 9 gram zout en 25 gram boter erbij en ± 6 minuten kneden. Daarna geleidelijk nog 25 gram water toegevoegd. Totale kneedtijd was ongeveer 10 minuten (in de Bear gekneed). Met het extra water erbij komt de hydratatie dan op 70%.

Afbeelding

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2220
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » di 19 sep 2017, 23:09

Wat een mooi brood, Levine. :2th:
Benieuwd naar je experimenten. :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Motormuis
Gaat de goede kant op
Berichten: 52
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 11:40

Re: De baksels van Levine

Bericht door Motormuis » vr 22 sep 2017, 11:55

Een heel mooi brood. Wil ik wel eens proberen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Gebruikersavatar
AnneMarie63
Jongste bediende
Berichten: 37
Lid geworden op: di 29 sep 2015, 19:32

Re: De baksels van Levine

Bericht door AnneMarie63 » zo 24 sep 2017, 16:41

Ik heb het brood afgelopen week gebakken met een mooi en smakelijk resultaat. Een dag later was het dan al weer op :D

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1837
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: De baksels van Levine

Bericht door brood daar zit wat in » zo 24 sep 2017, 22:00

Lijkt me een heerlijk brood! :2th:
Groet, Marja
_________________________________________________________________________________________________________
Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » ma 04 dec 2017, 23:28

Alweer een tijdje geleden dat ik hier iets heb geplaatst. Ik bak vrolijk door hoor.

Mijn laatste twee baksels met nieuwe recepten:

Broodkrans gevuld met karamel en o.a. appel. Recept op mijn blog.

Afbeelding

Brood met Manitobabloem en zelfgemalen eenkoren. 85% Manitobabloem, 15% eenkorenmeel, 0,8% instant gist, 1,8% zout en 80% water. Begonnen met bloem, meel en 70% water, kort gekneed tot ruw deeg, 30 minuten autolyse, gist en zout erbij en ± 6 minuten kneden. Dan in gedeelten resterende 10% water erbij. Werd een prachtig deeg, uiteraard wel kleverig door de hoge hoeveelheid vocht.

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3249
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.

Re: De baksels van Levine

Bericht door bakplaat » di 05 dec 2017, 00:37

:2th: :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 647
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: De baksels van Levine

Bericht door Bioloogje » di 05 dec 2017, 02:04

Mooi!
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
jasmon
Deegroller
Berichten: 300
Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
Locatie: Baarn

Re: De baksels van Levine

Bericht door jasmon » di 05 dec 2017, 09:20

:2th:

en gedurende de rijstijden natuurlijk lezen in je nieuwe aanwinst!
Jan

Gebruikersavatar
AndreaB
Chef stoffer en blik
Berichten: 14
Lid geworden op: zo 29 okt 2017, 12:00

Re: De baksels van Levine

Bericht door AndreaB » wo 06 dec 2017, 09:20

Mooi Hoor!

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » do 28 dec 2017, 23:55

Vorig jaar bakte ik ze ook al: oliebollen met desem als rijsmiddel in plaats van gist.

Ook dit keer heerlijk geworden, lekker fris van smaak en met een knapperig korstje. Het recept staat inmiddels op mijn blog, klik hier.

AfbeeldingDesem oliebollen
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2220
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » vr 29 dec 2017, 09:05

Die zien er heerlijk uit, Levine. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1837
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: De baksels van Levine

Bericht door brood daar zit wat in » vr 29 dec 2017, 10:45

Oei, lekker Levine! Fijne jaarwisseling vast!
Groet, Marja
_________________________________________________________________________________________________________
Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3249
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.

Re: De baksels van Levine

Bericht door bakplaat » vr 29 dec 2017, 18:00

Met gepaste jaloezie Levine... (het zelf bakken komt er dit jaar helaas niet van ;B )...zit ik naar je mooie oliebollen te bekijken.
En zeker zullen ze ook heerlijk van smaak zijn. :kwijl:
Rest mij nog ook voor jou een gezellige jaarwisseling te wensen. En alle goeds en gezondheid voor 2018.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » vr 05 jan 2018, 00:24

Vandaag weer eens uit mijn eigen boek gebakken :D,

Kaas-tomatenbrood. Het oorspronkelijke recept is met gist. Ik heb het omgerekend naar een desemversie. Vanwege de tijd heb ik ook een pietsie instant gist gebruikt.
Afbeelding

Brood met geroosterde havervlokken en zaadjes
Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1837
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: De baksels van Levine

Bericht door brood daar zit wat in » vr 05 jan 2018, 09:41

Oei, die zien er weer prachtig uit!
En ik heb ze volgens mij beide eens op een workshop gegeten, ze zijn ook nog eens erg lekker :2th: :2th:
Groet, Marja
_________________________________________________________________________________________________________
Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 647
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: De baksels van Levine

Bericht door Bioloogje » vr 05 jan 2018, 15:33

Heerlijk!
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2220
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » vr 05 jan 2018, 17:02

Wat ben je heerlijk in de running, Levine. Prachtige broden zoals altijd. :2th:
Heb het bestandje opgeslagen, wie weet kom ik er ooit aan toe. ;B
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » di 06 feb 2018, 23:30

Heerlijk brood met semolina gebakken.

Niet in de Rofco oven gebakken maar thuis in mijn gewone oven met boven-/onderwarmte en op een steen. Het recept in het kort: 200 gram desem, 215 gram T65, 300 gram semolina, 290 + 40 gram water, 10 gram zout, 2 gram instant gist.

Eerst autolyse van 30 minuten met T65, semolina, desem en 290 water. Daarna zout en gist toevoegen en ± 5 minuten in machine (Espression Mixmaster) kneden, daarna 40 gram water bijwassen. Tijdens 1e rijs 3 x (om de 25 minuten) stretch&fold. Laten rijzen tot ong. in volume verdubbeld. Daarna vormen, laten rijzen in rijsmandjes en op steen gebakken met gedurende 1e 10 minuten stoom.

Afbeelding

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2220
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » di 06 feb 2018, 23:51

Prachtige broden weer, Levine. :G
Ik denk dat deze op de te bakkenlijst gaan. Semolina vind ik over het algemeen prettig bakken.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » do 10 mei 2018, 15:38

Onlangs gebakken :G.

Desembrood met kurkuma
Afbeelding

Desembrood met walnoten
Afbeelding

Desembrood met rode biet en walnoten
Afbeelding

Brood met T65 Emeraude
Afbeelding

Semolinadesembrood, recept op mijn blog.
Afbeelding

Mini pistolets 50 gram per stuk.
Afbeelding

Meergranenbroodjes met zaadjes
Afbeelding

Mini witte melkbroodjes, 45 gram per stuk
Afbeelding

Bruin desembrood
Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2220
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » do 10 mei 2018, 15:45

Wat een mooie reeks, Levine. Professioneel mooi. :2th:
Was er verschil in smaak door de kurkuma en rode biet?
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » do 10 mei 2018, 15:47

De kurkuma proefde ik niet echt maar geeft wel een mooie kleur aan het deeg.

De biet proef je ergens op de achtergrond. Het is niet zo dat je denkt dat je een bietje zit te eten ^)^.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Motormuis
Gaat de goede kant op
Berichten: 52
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 11:40

Re: De baksels van Levine

Bericht door Motormuis » do 10 mei 2018, 17:17

Die met kurkuma heeft wel een hele mooie kleur


Groetjes Lidy.

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1143
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: De baksels van Levine

Bericht door Rik59 » do 10 mei 2018, 21:57

Was je alvast voor a.s. donderdag bezig geweest?? Ik ben niet zo kieskeurig hoor... :zip: :zip:

:DB2: :DB2: Ziet er erg fraai uit Levine!!! :DB2: :DB2:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » vr 11 mei 2018, 02:43

Dan krijg jij een gewone witte boterham :rofl:
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1143
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: De baksels van Levine

Bericht door Rik59 » vr 11 mei 2018, 06:34

Tis toch wat... als je niet oppast wordt je gelijk op water en brood gezet... :crazy:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3249
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.

Re: De baksels van Levine

Bericht door bakplaat » vr 11 mei 2018, 12:20

Op water en brood ??? ...Als het dan maar brood :2th: van Levine is, dan is dat zo gek nog niet. ^)^ :D,
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

Gebruikersavatar
CJ-Petra
Meesterbakker
Berichten: 1250
Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
Locatie: Bommelerwaard

Re: De baksels van Levine

Bericht door CJ-Petra » ma 14 mei 2018, 17:53

Prachtige broden heb je gebakken! :2th: Ik krijg er heel erge honger van. :)
Grtzz Petra

Rofco B20 | Smegg SNL91MFX6 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1143
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: De baksels van Levine

Bericht door Rik59 » do 17 mei 2018, 21:12

Levine….

Dank voor een leerzaam dagje desemologie… een geweldige lunch... en een diepvries vol met brood!!
We hebben genoten!!
:2th: :2th:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » do 31 mei 2018, 16:39

Heerlijke ciabatta's gebakken. Dit keer met een deel volkorenmeel erdoor. Hydratatie is 80%, 0,4% instant gist en het deeg heeft een nachtje in de koelkast gestaan voordat ik het ging vormen.

AfbeeldingCiabatta (lichtbruin)

AfbeeldingCiabatta (lichtbruin)
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 825
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: De baksels van Levine

Bericht door Anna » do 31 mei 2018, 17:14

Ziet er heerlijk uit! Wil je het recept delen? Ik ben wel benieuwd naar deze werkwijze en het aandeel volkorenmeel.

Plaats reactie