Pagina 3 van 7

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: do 11 feb 2016, 18:44
door Levinebaktbrood
Vandaag weer aantal broden gebakken, waaronder deze. Ik ben een tevreden mens ^)^

Afbeelding

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: do 11 feb 2016, 18:47
door Melinda
Heerlijk toch Levine. :G

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: wo 17 feb 2016, 22:27
door Levinebaktbrood
Ook maar weer eens een bierbostelbrood gebakken. Toch wel 1 van mijn favoriete broden. Maar weer eens proberen aan bostel te komen. Heb gelukkig nog wat in de vriezer :G, dus kan nog een paar broden vooruit.

Afbeelding

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: vr 01 apr 2016, 18:27
door Levinebaktbrood
Lang geleden dat ik een bericht heb geplaatst. Ook al zo'n 5 weken geleden dat ik voor het laatst iets gebakken heb :o.

Ik ben heerlijk op vakantie geweest in Bali. Niks gebakken daar (en ook niet gekookt, dat werd voor ons gedaan), ook nauwelijks brood gegeten. Wel allerlei andere lekkere dingen gegeten, niks tekort gekomen :G.

Inmiddels heb ik mijn desem weer gereanimeerd en hij bubbelt weer volop. Het eerste dat ik ermee gebakken heb is geen brood maar een cake. Ja, jullie lezen het goed: een cake met desem erin. Heel erg lekker en voor herhaling vatbaar.

Recept staat inmiddels op mijn blog.

Afbeelding

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: vr 01 apr 2016, 18:51
door Hetwilmernielukke
Prachtige broden bak je.Hulde.

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: vr 01 apr 2016, 20:33
door Melinda
Je cake ziet er verwoestend lekker uit, Levine. :kwijl:
Fijn dat je weer veilig terug bent van vakantie. :G

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: vr 01 apr 2016, 20:55
door brood daar zit wat in
Goed om weer wat van je te lezen, en dan nog wel met zo'n heerlijk recept!
Ik ga het onthouden.

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: vr 08 apr 2016, 16:37
door Levinebaktbrood
Bakdag vandaag :G

Afbeelding

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: vr 08 apr 2016, 16:51
door miesje1959
Oh, jij hebt ook mooie stokjes gebakken en veel andere :kwijl: broden.

Mooi, Levine!

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: za 09 apr 2016, 19:30
door jasmon
Het moet maar gauw juni worden [emoji1]

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: do 14 apr 2016, 20:41
door Levinebaktbrood
Ik ben even de tel kwijt hoeveel broden ik vandaag heb gebakken, maar het waren er tussen de 40 en 50 :G :DB2: Dit allemaal ter gelegenheid van de Open Ondernemersdag in het gebouw waar ik werk/mijn workshops geef.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: do 14 apr 2016, 20:50
door brood daar zit wat in
Wat GAAAAAAF en wat een hoeveelheden! Petje af hoor :2th: :2th: ! Nu met de beentjes omhoog??

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: do 14 apr 2016, 21:10
door Levinebaktbrood
Ja Marja, ik ben redelijk kapot nu :o. Maar het was een topdag :grin:.

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: do 14 apr 2016, 23:35
door Melinda
Wow, wow, wow! Indrukwekkend, Levine. Petje af hoor.
En nou maar hopen dat je genoeg hebt gebakken. :lol:

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: vr 15 apr 2016, 15:41
door miesje1959
:o In één dag! Wat een hoeveelheid. Nou, je mag meteen wel weer met vakantie.

Bewonderenswaardig hoor Levine :2th:

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: zo 17 apr 2016, 15:41
door CJ-Petra
Wauw! Het zier er allemaal even fantastisch en super lekker uit! Knap gedaan! :2th: :2th:

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: ma 18 apr 2016, 09:19
door bakplaat
Levinebaktbrood schreef:Vanavond aten we (zelfgemaakte snelle tomaten)soep en daar hoort uiteraard een lekker broodje bij ^)^.

Afbeelding
Mooi brood Levine :2th: Het lijkt er wel wat op zoals ik het zelf ook nog af en toe nog wel eens bak...

Afbeelding
...Het was ook een heerlijk brood, alleen hadden we er toen geen soep bij. ;B

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: do 09 jun 2016, 00:48
door Levinebaktbrood
Ik plaats niet zoveel de laatste tijd, maar ik bak me drie slagen in de rondte. Schijnt met een deadline te maken te hebben ^)^ .

Deze broden kwamen vandaag uit mijn ovens. Nog enkele verbeterpunten en dan zijn de recepten af :G.

AfbeeldingBakdag by Levine, on Flickr

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: do 09 jun 2016, 07:02
door brood daar zit wat in
Verbeteren zal dan misschien alleen voor de smaak zijn, ze zien er namelijk erg prachtig uit :2th:
Succes met de deadline!

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: do 09 jun 2016, 07:46
door Melinda
Ik word steeds nieuwsgieriger. ^)^
Eens met Marja, ze zien er prachtig uit. :G

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: do 09 jun 2016, 09:24
door miesje1959
Straks heb je wel je mooie, nieuwe boek in handen :DB2: en wij hopelijk ook.
Spannend hoor!

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: do 09 jun 2016, 10:05
door allema
Broden zien er prachtig uit, ben ook benieuwd naar je nieuwe boek.

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: vr 10 jun 2016, 14:15
door MarzanoSan
Straffe kost hier! ook benieuwd naar het boek! :2th:

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: vr 10 jun 2016, 17:26
door raMniv
Wanneer zou je nieuwe boek uit "moeten" komen?

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: vr 10 jun 2016, 23:16
door Levinebaktbrood
Het ligt in november in de winkels.

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: zo 12 jun 2016, 07:49
door bakplaat
Veel succes met je nieuwe boek Levine. :2th:

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: zo 12 jun 2016, 10:20
door raMniv
Ben ik erg benieuwd naar Levine!

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: wo 10 aug 2016, 17:14
door Levinebaktbrood
Vandaag maar weer eens aan het bakken gegaan na 2 weken rust :G.

Stokbroden met desem
Afbeelding

Bruine bolletjes
Afbeelding
Zoete broodjes met (nog) geheime ingrediënten ^)^
Afbeelding

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: wo 10 aug 2016, 23:26
door Ballie
Ik geloof gerust dat je even rust nodig had. Je hebt nogal wat geproduceerd de laatste tijd. Ik ben trouwens wel heel erg benieuwd naar je tweede boek...
Levinebaktbrood schreef:Zoete broodjes met (nog) geheime ingrediënten ^)^
Laat me raden... Rozijnen :D,

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: do 11 aug 2016, 00:42
door Levinebaktbrood
Geen rozijn te bekennen in de zoete broodjes :D,

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: za 13 aug 2016, 16:26
door John Doe
Allemaal prachtig gewoon! Zo mogen mijn stokbroden er ook uitzien :lol:

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: ma 15 aug 2016, 21:41
door miesje1959
Prachtig Levine, vooral de stokbroden zijn om te kwijlen :kwijl:

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: wo 17 aug 2016, 13:47
door Melinda
Zijn dit de bekende "cliffhangers"? Ik word met de dag nieuwsgieriger, Levine. ;) Kijk uit naar je tweede boek. :DB2:
Prachtige broden, zoals altijd. :2th:

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: wo 17 aug 2016, 17:58
door Levinebaktbrood
Gisterenavond heb ik twee nieuwe speeltjes ontvangen :G. Ik wil ze even aan jullie voorstellen:

Een Komo Fidibus 21 Classic graanmolen

Afbeelding

Een Komo elektrische bloemzeef
Afbeelding

En uiteraard kon ik niet wachten om ermee te gaan malen en te zeven en dan met het zelf gemalen graan te gaan bakken :DB2:. Dus vandaag gelijk ermee aan de slag gegaan.

Het deeg voelde heel anders aan, dat was te verwachten. Graan gebruikt met een eiwitgehalte van 10,7%. Dat bakt uiteraard ook anders dan het volkoren natuur van de Zuidmolen dat ik anders gebruik (eiwitgehalte is daarvan is tegenwoordig 17,6%! en daar is ook nog gerstemoutmeel, ascorbinezuur en enzymen aan toegevoegd).

Afijn, ik ben niet ontevreden :G. Vooral over de smaak niet! Het volkorenbrood is compacter dan anders, maar dat kan ook niet anders door lage eiwitgehalte in het meel.

2 kleine volkorenbroden (deeggewicht ± 470 gram per stuk). Desem (volkorendesem, gisteravond ververst met zelfgemalen meel) + vanwege de tijd een beetje droge gist. Hydratatie deeg: 70%. Dorstig meel :G.

Afbeelding

2 kleine bruine broden (deeggewicht ± 430 gram). Desem (van tarwebloem, degene die ik altijd gebruik, gisteravond ververst met 'gewone'bloem). In dit deeg heb ik bloem verwerkt die ik met de elektrische zeef heb gezeefd + meel (om precies te zijn 270 gram bloem + 130 gram meel). Aan het deeg heb ik ook nog 5 gram licht gerstemoutmeel toegevoegd. Hydratatie deeg: 65%.

Afbeelding

Ik voorzie een hoop geëxperimenteer de komende tijd ^)^.

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: wo 17 aug 2016, 18:29
door PWD
Mooie molen en mooie broden!
Vroeger veel gekeken naar zo'n mooie molen, uiteindelijk niet gekocht (prijs, zucht...)
Uiteraard ben ik niet jalours!

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: ma 05 sep 2016, 18:34
door Levinebaktbrood
Vandaag weer eens speltbrood gebakken. Ben niet zo'n fan van spelt, maar dit is een bijzonder lekker brood :G . Puur natuur, zonder toevoegingen. Alleen spelt, water, gist en zout.

Ik heb dit recept gebruikt (Dinkelbrot met Kochstück). Ik heb me wel aan de ingrediënten gehouden, maar niet aan de tijden.

Er zit speltbloem en speltmeel en grof gemalen spelt in. De speltbloem die ik gebruikt heb is van Oberkulmer Rotkorn (online gekocht) en het speltmeel heb ik zelf gemalen met mijn nieuwe graanmolen (daarover binnenkort meer in een ander topic). De speltkorrels komen van de Zuidmolen. Voor het Brühstück heb ik de spelt op de grofste stand van de graanmolen gemalen en daarna nog een keer gezeefd.

Deeg gekneed in de Espressions Mixmaster, afgebakken in mijn hele gewone inbouwoven met steen en op boven- en onderwarmte.

Afbeelding

Afbeelding

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: ma 05 sep 2016, 20:12
door lekkermelig
Het is een mooi plaatje, en je hebt natuurlijk goed gebruik gemaakt van je nieuwe speeltjes :G
Ik ben al tijden van plan om ook eens wat met spelt te proberen. Met een kookstuk schijnt het inderdaad lekkerder te worden. Wel grappig om te lezen dat Ketex eigenlijk ook niet zo'n speltfan is.

Wil

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: ma 05 sep 2016, 22:00
door miesje1959
Mooi brood, Levine . Ben erg benieuwd naar de smaak, lijkt me een lekker brood!

Wat is dat toch met dat spelt. Vinden jullie het lastig deeg, of gewoon niet lekker?

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: ma 05 sep 2016, 22:41
door Levinebaktbrood
Speltdeeg is inderdaad lastiger, hoewel ik met dit deeg totaal geen moeite had ^)^. Zo'n kookstuk doet volgens mij wonderen voor het deeg.

Over de smaak: ik vind speltbrood meestal minder lekker dan tarwebrood. Het is ook vaak wat droger.

Bak tegenwoordig ook wel met volkoren eenkorenmeel (wel gemengd met tarwebloem). Dat vind ik wel erg lekker :G.

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: ma 05 sep 2016, 23:16
door Melinda
Wat een prachtige broden, Levine. Onder de indruk.
Ik heb lang geen spelt gebruikt, misschien toch maar weer eens doen. ;)

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: di 06 sep 2016, 00:12
door lekkermelig
miesje1959 schreef:Mooi brood, Levine . Ben erg benieuwd naar de smaak, lijkt me een lekker brood!

Wat is dat toch met dat spelt. Vinden jullie het lastig deeg, of gewoon niet lekker?
Haha, ik zal me geen spelthater noemen, maar als ik er eens wat mee maak krijg ik vrijwel altijd commentaar van mijn proefpanel, dat het minder lekker is of zo. Verwende nesten, dat zijn het :-) Ik vind het zelf wel een uitdaging om er wel lekker brood mee te maken, toch eens proberen maar. Net als al die andere uitdagingen :-)

Wil

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: di 06 sep 2016, 18:32
door miesje1959
Ik maak er toch echt heel lekker brood mee. :D,

Ten opzichte van tarwe is het wat slapper deeg, dat wel, maar waar je vooral op moet letten is dat de rijstijden toch echt korter zijn.
De deegtemperatuur hou ik op 24,5 a 25 graden. Volgens Hamelman is 24,5 C de beste temp. voor spelt.
Ook eenDoe ik bij ieder deeg. Daarna hoef ik het nog maar 2a3 minuten te kneden.

Een kookstuk wil ik eigenlijk vaker gebruiken. Moet nog even nalezen of je dat ook kan invriezen, maar waarom zou dat ook eigenlijk niet kunnen ;K , een paté fermenté kan je immers ook invriezen.

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: di 06 sep 2016, 18:36
door PWD
Spelt vind ik op zich wel geinig. Qua smaak niet heel erg verschillend van tarwe.

Ik heb gemerkt dat het niet goed werkte in ons pannenkoekenbeslag, werd een beetje taai/draderig.

Daarnaast heb ik echt een hekel aan de gezondheidshype die er rond spelt ontstaan is. Gebruik het nu principieel niet meer [emoji6]

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: di 06 sep 2016, 19:56
door CJ-Petra
Prachtige broden! En veel plezier met/van je nieuwe speeltjes. :2th:

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: do 08 sep 2016, 14:51
door apvangoud
Mooi Levine! :2th: Ik heb inmiddels ook een Rofco (B20) maar bak evengoed nog steeds regelmatig in mijn ouwe trouwe ETNA oventje, gaat nog altijd prima!

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: do 08 sep 2016, 15:15
door Levinebaktbrood
In het kader van oefening baart kunst en brood bakken leer je niet in 1 dag maakte ik het recept voor het French Mixed-Grain Bread op mijn blog uit 2007 opnieuw. Het recept heb ik iets aangepast en de werkwijze ook iets veranderd. Net als ik 2007 heb ik de broden in mijn gewone inbouwoven thuis (met onder-/bovenwarmte) gebakken. In 2007 bakte ik ze op een bakplaat, nu op een pizza-/broodbaksteen. Kijk en vergelijk :grin:

Resultaat nu, recept kun je hier vinden
Afbeelding

In 2007, recept staat hier
Afbeelding

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: ma 12 sep 2016, 21:35
door Levinebaktbrood
Warm of niet, ik bak gewoon door :-). Vanmiddag gebakken: semolinabrood met volkorendesem. Recept staat op mijn blog.

Afbeelding

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: ma 12 sep 2016, 23:02
door bakplaat
Erg mooi brood. :2th: :G

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: di 13 sep 2016, 17:00
door John Doe
Dat ziet er inderdaad prachtig uit! Hoe laat jij je brood rijzen met deze warme temperaturen? De rijstijden worden toch zeer kort of is dat geen probleem?

Re: De baksels van Levine

Geplaatst: di 13 sep 2016, 17:29
door Levinebaktbrood
Ik laat het zoals altijd op kamertemperatuur rijzen. Met dit warme weer gaat het inderdaad sneller.