Uit de oven van Lekker melig
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Cor, ik zal het echte ambacht zeker niet afkraken. Maar als ik zie wat er zoal in de plaatselijke Jumbo en Hoogvliet opgewarmd wordt, onder het mom van "vers" ben ik toch echt geen fan. Broodjes en stokbrood smaken echt nergens naar vergeleken met zelf gebakken. Bij een van onze supers zijn ze zelfs zo deskundig dat hete broden rechtstreeks in een zak gemikt worden zodat je lekkere natte broden hebt als je dat er thuis weer uithaalt. Als ze zich dan toch als bakker presenteren, leer het personeel dan ook maar wat basisbeginselen van het bakken. Het erge is, het zijn niet eens de oproepkrachten die het brood zo mishandelen...
We hebben dan wel geen tijd, maar zoek dan maar een echte goede bakker. En die zijn helaas zeldzaam in de meeste dorpen.
Wil
We hebben dan wel geen tijd, maar zoek dan maar een echte goede bakker. En die zijn helaas zeldzaam in de meeste dorpen.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Lekker melig
Nou Wil, dat probeer ik dus te voorkomen. Want echt, vroeger hield ik helemaal niet van brood. Sinds wij zelf zijn gaan bakken is dat veranderd. Ik geniet van ons eigengebakken brood. En als de vriezer leeg dreigt te raken en de paniek daardoor toeslaat, ga ik dus gauw weer aan het bakken. En dat is dus minimaal 1x per 2 weken en dan is de vriezer weer vol. En wat voel ik mij dan rijk! :DB2:lekkermelig schreef:Het bakken staat wat op een laag pitje, zo eens in de twee a drie weken een oven vol, het is zelfs zo droevig dat we ons dit najaar al twee keer hebben moeten behelpen met brood uit de winkel. Getver, het maakt toch echt wel verschil
En dan hebben wij het over een echte goede bakker, die het hele proces nog zelf in handen heeft.lekkermelig schreef:We hebben dan wel geen tijd, maar zoek dan maar een echte goede bakker. En die zijn helaas zeldzaam in de meeste dorpen.
Wat dat betreft even een zijpaadje. Ik had het recept van Cor gemaakt van de gevulde speculaas. De smaak was heel goed. Kreeg ik een compliment van mijn schoondochter. "Jouw gevulde speculaas smaakt echt veel beter dan die van de bakker" (die hier goed bekend staat, noem geen namen). Nou, je kan je wel voorstellen dat ik glom van trots. ^)^
Je broden zien er trouwens weer prachtig uit. Complimenten. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Sakura
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 97
- Lid geworden op: di 14 apr 2015, 15:37
Re: De baksels van Lekker melig
Wij hebben hier geluk met onze marokaanse bakker. Vers ambachtelijk brood. Je ziet de zakken bloem regelmatig geleverd worden dus dat zegt genoeg :G De geur van vers gebakken brood als je passeert...lekkermelig schreef: We hebben dan wel geen tijd, maar zoek dan maar een echte goede bakker. En die zijn helaas zeldzaam in de meeste dorpen.
De rest van de bakkers hier is maar erg, schuimbrood bah en nog duur ook...
Spijtig genoeg geen suikerbrood en sandwichen dus deze bak ik zelf ;B
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Vandaag nog even wat oudejaars activiteiten.
Een volkorenbrood met zaadjes volgens recept van Levine. Dat was dus het eerste en tevens laatste busbrood van 2015 ;-). Geen foto, wel goed gelukt.
verder in plaats van oliebollen of appelflappen op verzoek van mijn proefpanel Apfelino's gemaakt, volgens recept van homebaking.at. Gelukkig gaat er toch nog een half pakje boter door, voor een vet goed nieuwjaar
Appel by Lekker Melig, on Flickr
en als tegenwicht voor dit zoete geweld kwam ik op dezelfde site Salzstange tegen, leek me ook wel eens leuk om uit te proberen.
Salzstange by Lekker Melig, on Flickr
Prettige jaarwisseling! :2th:
Wil
Een volkorenbrood met zaadjes volgens recept van Levine. Dat was dus het eerste en tevens laatste busbrood van 2015 ;-). Geen foto, wel goed gelukt.
verder in plaats van oliebollen of appelflappen op verzoek van mijn proefpanel Apfelino's gemaakt, volgens recept van homebaking.at. Gelukkig gaat er toch nog een half pakje boter door, voor een vet goed nieuwjaar
Appel by Lekker Melig, on Flickr
en als tegenwicht voor dit zoete geweld kwam ik op dezelfde site Salzstange tegen, leek me ook wel eens leuk om uit te proberen.
Salzstange by Lekker Melig, on Flickr
Prettige jaarwisseling! :2th:
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De baksels van Lekker melig
Mooie baksels Wil. Zien er echt prachtig uit :2th:
Voor jou en je proefpanel alle goeds voor het komende jaar. :G
Voor jou en je proefpanel alle goeds voor het komende jaar. :G
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Lekker melig
Mooi gebakken, Wil. Je Apfelino's zien er ook lekker uit als vervanging van de oliebollen. Lijkt op een appelkaneelrol.lekkermelig schreef: verder in plaats van oliebollen of appelflappen op verzoek van mijn proefpanel Apfelino's gemaakt, volgens recept van homebaking.at. Gelukkig gaat er toch nog een half pakje boter door, voor een vet goed nieuwjaar
en als tegenwicht voor dit zoete geweld kwam ik op dezelfde site Salzstange tegen, leek me ook wel eens leuk om uit te proberen.
Prettige jaarwisseling! :2th:
Wil
In elk geval een vet goed jaar gewenst. :rofl2:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De baksels van Lekker melig
Jammie, dat ziet er heerlijk uit!
Alle goeds voor 2016!
Alle goeds voor 2016!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Naast mijn bevlieging om een heel boek na te gaan bakken, heb ik vandaag ook nog twee andere soorten gebakken.
De eerste komt ook van ploetzblog.de, Tonis Brot, door Lutz Geissler genoemd naar de houtovenbakker waar hij een hele stapel van dit nogal volkoren goedje gebakken heeft. Een brood met roggedesem, tarwedesem, heel vast voordeeg van tarwe, de hele tafel stond hier gisterenavond vol met pruttelende bakjes :-). Het zag er nogal klef uit voor het bakken, maar door het bakken met de vouw naar boven zag het er in ieder geval erg fraai uit. Ben nu wel benieuwd naar de smaak..
Tonis brot by Lekker Melig, on Flickr
En natuurlijk om de dag af te sluiten, onze all-time favorite: veluws desem. Omdat deze bakker toch wat moeite kreeg om al die baksels na elkaar te plannen werd het enigszins een zooitje: op moment dat het deeg goed was stond er nog iets anders in, dus het deeg werd iets slapper. Nadat ik het de oven ingekieperd had vergat ik vervolgens op het juiste timerknopje te drukken, dus het geheel zag er uiteindelijk iets anders uit dan normaal
Veluws desem by Lekker Melig, on Flickr
Gelukkig smaakt het er niet minder om
Wil
De eerste komt ook van ploetzblog.de, Tonis Brot, door Lutz Geissler genoemd naar de houtovenbakker waar hij een hele stapel van dit nogal volkoren goedje gebakken heeft. Een brood met roggedesem, tarwedesem, heel vast voordeeg van tarwe, de hele tafel stond hier gisterenavond vol met pruttelende bakjes :-). Het zag er nogal klef uit voor het bakken, maar door het bakken met de vouw naar boven zag het er in ieder geval erg fraai uit. Ben nu wel benieuwd naar de smaak..
Tonis brot by Lekker Melig, on Flickr
En natuurlijk om de dag af te sluiten, onze all-time favorite: veluws desem. Omdat deze bakker toch wat moeite kreeg om al die baksels na elkaar te plannen werd het enigszins een zooitje: op moment dat het deeg goed was stond er nog iets anders in, dus het deeg werd iets slapper. Nadat ik het de oven ingekieperd had vergat ik vervolgens op het juiste timerknopje te drukken, dus het geheel zag er uiteindelijk iets anders uit dan normaal
Veluws desem by Lekker Melig, on Flickr
Gelukkig smaakt het er niet minder om
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- jasmon
- Deegroller
- Berichten: 303
- Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
- Locatie: Baarn
Re: De baksels van Lekker melig
Dat ze er iets anders uitzien maakt toch niet uit? Als ze maar smaken [emoji6]
Jan
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Ze zien er in elk geval stuk voor stuk ambachtelijk uit :2th:
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Lekker melig
Ben het helemaal met Ballie eens, Wil.
Dat je zo'n dag hebt waar van alles door mekaar loopt ken ik. Had ik gisteren ook een beetje last van. Maar inderdaad, als de smaak maar goed is. En echt, ik vind je broden er toch ook mooi uitzien. :G
Dat je zo'n dag hebt waar van alles door mekaar loopt ken ik. Had ik gisteren ook een beetje last van. Maar inderdaad, als de smaak maar goed is. En echt, ik vind je broden er toch ook mooi uitzien. :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Melinda,
Ik verbaasde me er vooral over dat ik zo liep te knoeien. Uiteindelijk viel de schade wel mee, ze waren net ff wat donkerder dan normaal en iets moeilijker te vormen, maar zeker niet schandelijk mislukt Vooral mijn veluws desem is een recept wat eigenlijk niet meer stuk kan. Ik moet het ook bijna elke keer bakken, anders krijg ik ruzie met mijn proefpanel :G
Wil
Ik verbaasde me er vooral over dat ik zo liep te knoeien. Uiteindelijk viel de schade wel mee, ze waren net ff wat donkerder dan normaal en iets moeilijker te vormen, maar zeker niet schandelijk mislukt Vooral mijn veluws desem is een recept wat eigenlijk niet meer stuk kan. Ik moet het ook bijna elke keer bakken, anders krijg ik ruzie met mijn proefpanel :G
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- CJ-Petra
- Meesterbakker
- Berichten: 1250
- Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
- Locatie: Bommelerwaard
Re: De baksels van Lekker melig
Ook deze broden vind ik er heerlijk uitzien! :2th:
Grtzz Petra
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
- AnneMarie63
- Jongste bediende
- Berichten: 38
- Lid geworden op: di 29 sep 2015, 19:32
Re: De baksels van Lekker melig
Bij de aanblik krijg ik subiet honger.......is het mogelijk om je recept van het Veluws desem te delen?
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Ik wil het nog steeds een keer op mijn blog zetten, maar ik heb hier op het forum volgens mij ook het recept al eens geplaatst, onder de originele naam, dat wel :-)
http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.p ... =75#p27129
Let op, het recept is voor 2,5 kg deeg, dat is voor de meeste mensen iets te veel. En tegenwoordig gebruik ik meer water, 710 ml inplaats van de 670 van het recept.
Wil
http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.p ... =75#p27129
Let op, het recept is voor 2,5 kg deeg, dat is voor de meeste mensen iets te veel. En tegenwoordig gebruik ik meer water, 710 ml inplaats van de 670 van het recept.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- AnneMarie63
- Jongste bediende
- Berichten: 38
- Lid geworden op: di 29 sep 2015, 19:32
Re: De baksels van Lekker melig
Dankjewel, ik ga het binnenkort eens proberen
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Lekker melig
Ik heb t recept uitgeprobeerd! Ik vermoed dat ik te vroeg geschoten heb, aangezien ze weer eens zo opgeblazen zijn, en niet open gesprongen Wel Amerikaanse patent gebruikt ipv tarwebloem aangezien ik die niet in meer had.
Super qua smaak!
Ik heb afgekneed op 27 graden, voorrijs van 2,5 uur op 29 graden en narijs van 31 graden ook 2,5 uur
500 Gr per stuk
Super qua smaak!
Ik heb afgekneed op 27 graden, voorrijs van 2,5 uur op 29 graden en narijs van 31 graden ook 2,5 uur
500 Gr per stuk
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Hoi,
Mooi dat ze zo goed smaken, het is hier ook een favoriet recept.
Ik vind ze er prima uitzien hoor, maar als je een meer 'gescheurd' uiterlijk wil denk ik dat je ze nu iets te lang laat staan.
Ik kan natuurlijk niet precies bepalen of jouw desem net zo actief is als mijne, maar mijn deegtemperatuur is vast wel lager en ik gebruik geen rijskasten. Meestal is mijn totale rijstijd zo'n 2,5 uur bulkrijs, kwartiertje bolrijs en dan nog twee uur narijs. Dit keer hadden ze bij mij iets langer gestaan en waren ze ook minder gescheurd. Dus als je er echt naar op zoek bent zou ik eens wat gaan stoeien met het moment van inschieten.
En anders... gewoon lekker opeten :2th: Alle andere broodsoorten worden hier altijd minder gewaardeerd :D,
Wil
Mooi dat ze zo goed smaken, het is hier ook een favoriet recept.
Ik vind ze er prima uitzien hoor, maar als je een meer 'gescheurd' uiterlijk wil denk ik dat je ze nu iets te lang laat staan.
Ik kan natuurlijk niet precies bepalen of jouw desem net zo actief is als mijne, maar mijn deegtemperatuur is vast wel lager en ik gebruik geen rijskasten. Meestal is mijn totale rijstijd zo'n 2,5 uur bulkrijs, kwartiertje bolrijs en dan nog twee uur narijs. Dit keer hadden ze bij mij iets langer gestaan en waren ze ook minder gescheurd. Dus als je er echt naar op zoek bent zou ik eens wat gaan stoeien met het moment van inschieten.
En anders... gewoon lekker opeten :2th: Alle andere broodsoorten worden hier altijd minder gewaardeerd :D,
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Lekker melig
Poging 2
Ditmaal met lijnzaad erin.
Smaak is weer top en zien er ook iets beter uit!
Ditmaal met lijnzaad erin.
Smaak is weer top en zien er ook iets beter uit!
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Hé, mijn topic een beetje stelen met jouw prachtige broden :D,
Maar zonder flauwekul, ze zien er heel mooi uit!
Wil
Maar zonder flauwekul, ze zien er heel mooi uit!
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Naast mijn Brotbackbuch probeersels vandaag nog meer gebakken. Dat begon vanmorgen met een prachtige blunder. Veluws desem gaan bakken, keurig autolyse gestart, daarna zout erbij en kneden maar. Daarna mijn deeg weggezet tot de eerste vouw sessie. Ik vond het al nogal droog.. Daarna tussen alle broodjes door vrolijk doorgegaan met nog een zelfde batch veluws desem, en toen kwam ik tot de ontdekking dat ik in de eerste batch vergeten was het voordeeg erbij te doen Gelukkig viel het nog wel te corrigeren, maar ahh wat suf. Uiteindelijk toch nog 7 veluws desem brood gebakken. Geen foto's want die kennen we nu wel :-)
Omdat ik de aardappelbroodjes uit das Brotbackbuch niet wilde promoveren tot hamburgerbroodjes (te compact) toch ook nog maar even snel hamburgerbroodjes volgens recept van Levine gemaakt. Daar was ik best wel een beetje trots op, ik heb ze echt nog nooit zo mooi luchtig gebakken. Zes normale, en een stel kleintjes voor een aantal mini hamburgertjes.
Hamburger broodjes by Lekker Melig, on Flickr
Daar zie ik dan toch wel dat je met de recepten uit het boek van Levine wel heel probleemloos broodjes kan bakken, vooral als ik het dan vergelijk met mijn huidige hobbyprojectje (brotbakbuch). Mooi gerezen deeg, niet te plakkerig, en de hamburgers smaakten trouwens ook prima ^)^
Wil
Omdat ik de aardappelbroodjes uit das Brotbackbuch niet wilde promoveren tot hamburgerbroodjes (te compact) toch ook nog maar even snel hamburgerbroodjes volgens recept van Levine gemaakt. Daar was ik best wel een beetje trots op, ik heb ze echt nog nooit zo mooi luchtig gebakken. Zes normale, en een stel kleintjes voor een aantal mini hamburgertjes.
Hamburger broodjes by Lekker Melig, on Flickr
Daar zie ik dan toch wel dat je met de recepten uit het boek van Levine wel heel probleemloos broodjes kan bakken, vooral als ik het dan vergelijk met mijn huidige hobbyprojectje (brotbakbuch). Mooi gerezen deeg, niet te plakkerig, en de hamburgers smaakten trouwens ook prima ^)^
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De baksels van Lekker melig
Mooie broodjes, Wil.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: De baksels van Lekker melig
Dat was een productieve bakdag met ook nog zoveel verschillende soorten brood ! :2th: Heb je hierbij de 'hele' Rofco gebruikt?
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Het is wonderlijk, maar ik gebruik eigenlijk zelden de hele Rofco. Voor broodjes zou het nog wel handig zijn als ik eens echt veel wil bakken maar nu was het:
broodjes erin,
nog meer broodjes erin,
roggebrood bakken,
snel wat hamburgerbroodjes tussendoor
veluws desem
en nog een lading veluws desem
Toen was het wel flink wat later. Gezien het energieverbruik van een rofco maakt het niet veel uit of je nu drie planken staat op te stoken of op een plank wat langer aan het bakken bent en het past toch niet allemaal tegelijk in de mixer. Bakken op één bakvlak eist iets meer planning, maar qua werk is het vooral aan het begin van de dag wat relaxter, alhoewel ik nu aan die broodjes toch al niets hoefde te doen, behalve wat vormen. Zes keer wegen/mengen/autolyse/kneden/bulkrijs/ en dan de rest nog is net ff teveel van het goede als je rond de lunch broodjes wilt eten :-) Het moet tenslotte wel een leuke hobby blijven, geen fabriek.
Wil
broodjes erin,
nog meer broodjes erin,
roggebrood bakken,
snel wat hamburgerbroodjes tussendoor
veluws desem
en nog een lading veluws desem
Toen was het wel flink wat later. Gezien het energieverbruik van een rofco maakt het niet veel uit of je nu drie planken staat op te stoken of op een plank wat langer aan het bakken bent en het past toch niet allemaal tegelijk in de mixer. Bakken op één bakvlak eist iets meer planning, maar qua werk is het vooral aan het begin van de dag wat relaxter, alhoewel ik nu aan die broodjes toch al niets hoefde te doen, behalve wat vormen. Zes keer wegen/mengen/autolyse/kneden/bulkrijs/ en dan de rest nog is net ff teveel van het goede als je rond de lunch broodjes wilt eten :-) Het moet tenslotte wel een leuke hobby blijven, geen fabriek.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Mooie hamburgerbroodjes Wil (en dank voor het compliment :G).
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Lekker melig
Ben onder de indruk van je prachtige hamburgerbroodjes, Wil. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Op verzoek van mijn buurvrouw voor een feestje twee van deze zonnetjes gemaakt.
Broodjeszon by Lekker Melig, on Flickr
Dit zijn toch wel erg dankbare broodjes om te maken. Zien er mooi uit op een feesttafel en zijn behoorlijk makkelijk te maken, als je het tenminste niet erg vind om 2 x 33 bolletjes af te wegen en te rollen
Recept komt van de site van Ketex: http://ketex.de/blog/brotchenrezepte/broetchensonne/
Ik heb er wel het nodige aan veranderd, in het originele recept wordt zowel voordeeg als hoofdeeg nog een nacht in de koelkast geschoven, en dat leek me niet echt essentieel voor een smakelijk brood. Bovendien ontdekte ik het te laat
Wil
Broodjeszon by Lekker Melig, on Flickr
Dit zijn toch wel erg dankbare broodjes om te maken. Zien er mooi uit op een feesttafel en zijn behoorlijk makkelijk te maken, als je het tenminste niet erg vind om 2 x 33 bolletjes af te wegen en te rollen
Recept komt van de site van Ketex: http://ketex.de/blog/brotchenrezepte/broetchensonne/
Ik heb er wel het nodige aan veranderd, in het originele recept wordt zowel voordeeg als hoofdeeg nog een nacht in de koelkast geschoven, en dat leek me niet echt essentieel voor een smakelijk brood. Bovendien ontdekte ik het te laat
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De baksels van Lekker melig
Prachtig Wil! Ik hem zo'n grote vorig jaar gemaakt, ook naar aanleiding van een eerdere post van jou!
Heel veel positieve reacties op gehad!
Heel veel positieve reacties op gehad!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- jasmon
- Deegroller
- Berichten: 303
- Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
- Locatie: Baarn
- apvangoud
- Deegkneder
- Berichten: 121
- Lid geworden op: zo 21 sep 2014, 10:18
Re: De baksels van Lekker melig
Heel mooi! :2th:
Groeten,
Aart
Bear Teddy Varimixer - ATAG Stoomoven - Maxima 20 liter 2 snelheden spriaalkneder- Famag Grilletta 2-speed spiraalkneder - Maxima EPO XL 2 oven.
Aart
Bear Teddy Varimixer - ATAG Stoomoven - Maxima 20 liter 2 snelheden spriaalkneder- Famag Grilletta 2-speed spiraalkneder - Maxima EPO XL 2 oven.
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De baksels van Lekker melig
Ohhhhh, dit is wel een hele mooi zonnebrood! Heel aantrekkelijk om te zien. De grote donkere zaden zijn dat zonnebloempitten?
Mijn broer komt lammetjes kijken op tweede paasdag (we hebben er alweer honderdveertig) en blijven ook lunchen. Dit is dan leuk om te bakken.... :2th:
Mijn broer komt lammetjes kijken op tweede paasdag (we hebben er alweer honderdveertig) en blijven ook lunchen. Dit is dan leuk om te bakken.... :2th:
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Een bijzonder prachtig en zonnig brood Wil. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Nee, dat zijn pompoenpitten, ze zijn een beetje donker door het bakken. Maar je kan denk ik ook zonnebloempitten nemen, al zijn die een eind kleiner.miesje1959 schreef:Ohhhhh, dit is wel een hele mooi zonnebrood! Heel aantrekkelijk om te zien. De grote donkere zaden zijn dat zonnebloempitten?
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Lekker melig
Je buurvrouw boft maar met een buurman al jij, Wil. Mooi zonnig brood of broodjes. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
Re: De baksels van Lekker melig
Prachtig brood Wil! Past zo'n groot brood in een gewone oven? Lijkt me erg leuk om zo'n brood ook eens te maken.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Judith,
Ik weet niet hoe breed je bakblik is. Mijn bakblik is vrij groot, daar past het heel ruim op. Maar ketex bakt volgens mij in een Manz oven, die heeft een afmeting van 36x43 cm. Dus als je minimaal 36x36 hebt past het wel, dat kan je op zijn foto wel zien.
Succes met bakken, het is echt makkelijk en de meeste mensen vinden het er fantastisch uit zien! Dat valt me trouwens altijd wel op bij feestjes, als je iets aparts bakt heb je meestal wel eer van je werk
Wil
Ik weet niet hoe breed je bakblik is. Mijn bakblik is vrij groot, daar past het heel ruim op. Maar ketex bakt volgens mij in een Manz oven, die heeft een afmeting van 36x43 cm. Dus als je minimaal 36x36 hebt past het wel, dat kan je op zijn foto wel zien.
Succes met bakken, het is echt makkelijk en de meeste mensen vinden het er fantastisch uit zien! Dat valt me trouwens altijd wel op bij feestjes, als je iets aparts bakt heb je meestal wel eer van je werk
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Re: De baksels van Lekker melig
Meteen even de bakplaten opgemeten en dat gaat wel lukken!
Kan me voorstellen dat zoiets een groot succes is op feestjes. Denk dat het ook wel iets is voor mijn thuisbakkerijtje, met hartige bolletjes lijkt me ook erg leuk.
Kan me voorstellen dat zoiets een groot succes is op feestjes. Denk dat het ook wel iets is voor mijn thuisbakkerijtje, met hartige bolletjes lijkt me ook erg leuk.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Vandaag eens een keer geen standaardbroden gebakken, me ook niet proberen bezig te houden met alles na te bakken uit das BrotbackBuch, maar gewoon een hele boel andere dingen.
De meeste baksels hieronder komen min of meer uit het Bourke Street Bakery boek, met prachtige broodrecepten, en dan hebben we het niet eens over al die lekkere taartjes, pasteien, saucijzenbroodjes. Er staan trouwens hele goede basisrecepten in voor allerlei soorten deeg. Ik ben fan :grin:
Voor de lekkere lunch eerst panini gebakken, oftewel kleine itialiaanse broodjes van olijfolie deeg. Lekker makkelijk, een beetje ciabatta achtig.
Panini by Lekker Melig, on Flickr
Tweede recept: appel/kaneel rogge brood
Appel kaneel rogge by Lekker Melig, on Flickr
Als derde een paar desembroden met aardappel, rozemarijn en nigella zaadjes. Ze smaken erg goed, ik denk dat ze zo verdwijnen bij de soep.
Aardappelbrood by Lekker Melig, on Flickr
En omdat ik nog een hele zak lemaire meel in de kast had staan, heb ik me eindelijk weer eens gewaagd aan een miche. Omdat ik zo suf was om letterlijk een recept uit mijn notitieblok in de mengkom te gooien, ontdekte ik toen pas dat het voor twee van deze broden was. Dat past niet in de mixer, dus heb ik het met de hand gemengd, en een plankje extra van de Rofco aangezet. Wat een enorme broden zijn het toch, maar ze vallen altijd erg in de smaak.
Miche by Lekker Melig, on Flickr
Wil
De meeste baksels hieronder komen min of meer uit het Bourke Street Bakery boek, met prachtige broodrecepten, en dan hebben we het niet eens over al die lekkere taartjes, pasteien, saucijzenbroodjes. Er staan trouwens hele goede basisrecepten in voor allerlei soorten deeg. Ik ben fan :grin:
Voor de lekkere lunch eerst panini gebakken, oftewel kleine itialiaanse broodjes van olijfolie deeg. Lekker makkelijk, een beetje ciabatta achtig.
Panini by Lekker Melig, on Flickr
Tweede recept: appel/kaneel rogge brood
Appel kaneel rogge by Lekker Melig, on Flickr
Als derde een paar desembroden met aardappel, rozemarijn en nigella zaadjes. Ze smaken erg goed, ik denk dat ze zo verdwijnen bij de soep.
Aardappelbrood by Lekker Melig, on Flickr
En omdat ik nog een hele zak lemaire meel in de kast had staan, heb ik me eindelijk weer eens gewaagd aan een miche. Omdat ik zo suf was om letterlijk een recept uit mijn notitieblok in de mengkom te gooien, ontdekte ik toen pas dat het voor twee van deze broden was. Dat past niet in de mixer, dus heb ik het met de hand gemengd, en een plankje extra van de Rofco aangezet. Wat een enorme broden zijn het toch, maar ze vallen altijd erg in de smaak.
Miche by Lekker Melig, on Flickr
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De baksels van Lekker melig
Haha doe mij maar zo'n lekker BROOD(je)...Wat een joekels, je hebt weer goed je best gedaan op alles :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De baksels van Lekker melig
Wat een diversiteit aan broden zeg. :2th: Leuk om uit te proberen, maar om nu een aardappel in je brood tegen te komen vind ik een minder aantrekkelijk idee. Toch kom je regelmatig recepten met aardappel tegen.....
Heb je het aardappelbrood al geproefd?
Heb je het aardappelbrood al geproefd?
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Wij hebben heel lekkere aardappelen :-)
Maar zonder dollen, met nutella vast wat minder, maar met iets hartigs vind ik het zelf erg lekker. Nigella zaadjes, rozemarijn en aardappel, een gouden combi ^)^ Overigens worden de aardappelstukjes eerst geroosterd in de oven.
Ik heb wel vaker brood met aardappel gemaakt, maar meestal vind je er niets van terug, dus niet van die stukjes zoals nu.
De structuur van je deeg veranderd er door. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld bij Levine met Mark Sinclair aardappel broodjes gebakken. Zacht en wattig, erg lekker voor kinderen (mijn proefpanel vind het vast niks :D, )
Wil
Maar zonder dollen, met nutella vast wat minder, maar met iets hartigs vind ik het zelf erg lekker. Nigella zaadjes, rozemarijn en aardappel, een gouden combi ^)^ Overigens worden de aardappelstukjes eerst geroosterd in de oven.
Ik heb wel vaker brood met aardappel gemaakt, maar meestal vind je er niets van terug, dus niet van die stukjes zoals nu.
De structuur van je deeg veranderd er door. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld bij Levine met Mark Sinclair aardappel broodjes gebakken. Zacht en wattig, erg lekker voor kinderen (mijn proefpanel vind het vast niks :D, )
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: De baksels van Lekker melig
Heb ik aardappelen of rijst over dan verdwijnt het meestal in het brood. Zonde om weg te gooien toch?miesje1959 schreef:Leuk om uit te proberen, maar om nu een aardappel in je brood tegen te komen vind ik een minder aantrekkelijk idee. Toch kom je regelmatig recepten met aardappel tegen.....
Voeg je aardappel toe dan word het brood vaak wat donkerder. En, tja, ik vind het erg lekker.
In Duitsland hebben ze de wereld aan aardappelbrood recepten. Kijk en leef je uit. http://www.chefkoch.de/rs/s0/kartoffelbrot/Rezepte.html
Niet bij brood alleen....
- Br00dd00s
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 79
- Lid geworden op: zo 04 okt 2015, 23:35
- Locatie: Berlijn
Re: De baksels van Lekker melig
Ook oud brood wordt in het brood verwerkt.papagena schreef:Heb ik aardappelen of rijst over dan verdwijnt het meestal in het brood. Zonde om weg te gooien toch?miesje1959 schreef:Leuk om uit te proberen, maar om nu een aardappel in je brood tegen te komen vind ik een minder aantrekkelijk idee. Toch kom je regelmatig recepten met aardappel tegen.....
Voeg je aardappel toe dan word het brood vaak wat donkerder. En, tja, ik vind het erg lekker.
In Duitsland hebben ze de wereld aan aardappelbrood recepten. Kijk en leef je uit. http://www.chefkoch.de/rs/s0/kartoffelbrot/Rezepte.html
Pluk de dag ...
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Na de cursus van Mark SInclair bij Levine werd het natuurlijk hoog tijd om te oefenen.
Dus vandaag voor de eerste keer stokbroodjes gebakken officieel volgens de methode van Mark, inclusief 36 uur het deeg in de koelkast. Van de deegbewerking heb ik toch wel wat opgestoken dit keer, ik vond het vormen eigenlijk redelijk makkelijk dit keer :-). Ze smaakten trouwens ook erg goed, al kunnen ze vast nog wel beter... stokbroden blijft mooi oefenmateriaal.
Baguettes sinclair by Lekker Melig, on Flickr
Baguette sinclair by Lekker Melig, on Flickr
Ook de lijnzaadbroden van de cursus heb ik thuis nog meer een keertje geprobeerd, de broden voor op de foto
Lijnzaad by Lekker Melig, on Flickr
Eigenlijk bak ik altijd veluws desem, maar omdat ik het Bourke Street Bakery book eens wat verder aan het uitproberen ben heb ik hun molenaarsbroodje gebakken, inclusief nachtje in de koelkast. Dat ging verrassend goed, de broden waren na een nacht in de koelkast al aardig gerezen. Het is net even wat donkerder dan Veluws desem, ook wel eens lekker.
Millers loaf by Lekker Melig, on Flickr
en om het bakdagje af te maken heb ik nog een stapel hamburgerbroodjes gebakken, dit keer zonder plaatjes.
Wil
Dus vandaag voor de eerste keer stokbroodjes gebakken officieel volgens de methode van Mark, inclusief 36 uur het deeg in de koelkast. Van de deegbewerking heb ik toch wel wat opgestoken dit keer, ik vond het vormen eigenlijk redelijk makkelijk dit keer :-). Ze smaakten trouwens ook erg goed, al kunnen ze vast nog wel beter... stokbroden blijft mooi oefenmateriaal.
Baguettes sinclair by Lekker Melig, on Flickr
Baguette sinclair by Lekker Melig, on Flickr
Ook de lijnzaadbroden van de cursus heb ik thuis nog meer een keertje geprobeerd, de broden voor op de foto
Lijnzaad by Lekker Melig, on Flickr
Eigenlijk bak ik altijd veluws desem, maar omdat ik het Bourke Street Bakery book eens wat verder aan het uitproberen ben heb ik hun molenaarsbroodje gebakken, inclusief nachtje in de koelkast. Dat ging verrassend goed, de broden waren na een nacht in de koelkast al aardig gerezen. Het is net even wat donkerder dan Veluws desem, ook wel eens lekker.
Millers loaf by Lekker Melig, on Flickr
en om het bakdagje af te maken heb ik nog een stapel hamburgerbroodjes gebakken, dit keer zonder plaatjes.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- CJ-Petra
- Meesterbakker
- Berichten: 1250
- Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
- Locatie: Bommelerwaard
Re: De baksels van Lekker melig
Prachtige broden. Met 36 uur rijs in de koelkast zullen de broden wel veel smaak hebben.
Grtzz Petra
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Prachtig allemaal Wil :G :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De baksels van Lekker melig
Mooi Wil! Stokbroden zien er ook goed uit. :2th:
Mijn recepten zijn bij Levine blijven liggen. Jammer, de stokbroden wilde ik ook nog eens bakken
Mijn recepten zijn bij Levine blijven liggen. Jammer, de stokbroden wilde ik ook nog eens bakken
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De baksels van Lekker melig
Zo, dat ziet er allemaal weer fantastisch uit :2th: :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Lekker melig
Dit zijn nou eens hele handige broodjes:
Ontbijtbroodjes by Lekker Melig, on Flickr
als je 's morgens je bed uit komt rollen, oven aan, en zodra die heet genoeg is kunnen deze broodjes direct de oven in. Verder niets. Nou ja, even insnijden dan, maar dat is echt alles. en dan die mooie naam: Frühstücksweckerl.
Al het harde werken gebeurt de avond tevoren al, en je hebt wel een vrij plankje in je koelkast nodig. Desem maken, deeg maken, uurtje laten rijzen met wat stretch en fold, vormen, en in een couche de koelkast in. Recept staat op een van mijn favoriete sites:
http://www.homebaking.at/fruehstuecksweckerl/
Nu alleen nog even opeten.
Wil
Ontbijtbroodjes by Lekker Melig, on Flickr
als je 's morgens je bed uit komt rollen, oven aan, en zodra die heet genoeg is kunnen deze broodjes direct de oven in. Verder niets. Nou ja, even insnijden dan, maar dat is echt alles. en dan die mooie naam: Frühstücksweckerl.
Al het harde werken gebeurt de avond tevoren al, en je hebt wel een vrij plankje in je koelkast nodig. Desem maken, deeg maken, uurtje laten rijzen met wat stretch en fold, vormen, en in een couche de koelkast in. Recept staat op een van mijn favoriete sites:
http://www.homebaking.at/fruehstuecksweckerl/
Nu alleen nog even opeten.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Lekker melig
Lekkere ontbijtbroodjes, Wil. :kwijl:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's