Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Levinebaktbrood »

Nee, het brood is helemaal niet zuur. Vind het zelfs een beetje vlak van smaak. Hij gebruikt 500 gram desem en voegt daar nog 750 gram bloem/meel aan toe. Voor zout geeft hij 1,5% aan, dat heb ik ook zo aangehouden, maar mag van mij wel ietsje meer.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Rikkert
Deegkneder
Berichten: 167
Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 19:45
Locatie: Terborg

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Rikkert »

Nog een vraag wat betreft het desembrood in het algemeen.
Als ik de resultaten zie van de desembroden die hier langs komen, dan wil ik daar ook wel eens mee aan de slag.
Maarrrr, bij desembrood denk ik aan de Duitse desmbroden en die vind ik te zuur.
Ook een wit desembrood dat we vorig jaar op vakantie hebben gekocht, vond ik minder smakelijk dan een gistbrood.
Zijn de desembroden, die met het desem zoals Levine dat kweekt gebakken worden, net zo zurig of ligt het aan het Duitse desem dat de Duitse broden zo zurig zijn?
Groet,
Rik.
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Melinda »

Rikkert, de desembroden van Levine zijn heerlijk. Helemaal niet zuur.
Ik bak regelmatig de Driegranen desembroden (zonnebloempitten, lijnzaad en geroosterde sesamzaadjes) en de Zuurdesembroden met rozijnen, pecannoten en koekkruiden.
Zeer aan te bevelen.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door brood daar zit wat in »

Ik heb afgelopen zaterdag mijn eerste desembrood gemaakt en is inderdaad absoluut niet zuur. Ik ben van plan om meer desembroden te gaan maken, we vonden het allemaal erg lekker.
Ik heb wel eens gehoord dat het Duitse brood zurig is door het gebruik van meer rogge, maar ik weet niet of dat waar is...
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Ballie »

Ik ben zelf niet zo heel erg thuis in de desembakkerij, maar als ik mij niet vergis komt het zure van het Duitse desembrood doordat er met roggedesem wordt gewerkt.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Levinebaktbrood »

Het zure in desembroden kan verschillende "oorzaken" hebben. Inderdaad gebruik van veel roggemeel, maar ook de lengte van de rijstijden en de hydratatie van het desem zelf kan een rol spelen.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
John

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door John »

Wat betreft t desem , heb hier een desemstarter staan die gemaakt is half maart van dit jaar ( naar recept van Levine 100% hydra) en ververs hem nu alleen nog maar met tarwebloem. Heb t idee dat ie nu minder zuur is dan in t begin. Desem wordt lekkerder ( zeg maar rijper ).
Gebruikersavatar
John

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door John »

Nu in de rijs 2 normale broodjes ( geen desem) 1 spelt en 1 volkorentarwe met emmer tarwe erbij. Ben benieuwd.
Verder wil ik gaan experimenteren met m'n bruine busbroden. Ga hiervan de helft vanavond al als voordeeg maken ( voor koude rijs) en maak de broden dan morgen verder af.
Resultaat en fotos volgen.
Gebruikersavatar
John

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door John »

Gisteren te laat voor fotos en computer had weer es kuren...
Mooie luchtige broodjes geworden, spelt smaakt goed , het brood met de emmertarwe erin rook ontzettend lekker toen t uit de oven kwam, maar vond dit helaas niet helemaal terug in de smaak,smaak is goed maar niet echt spannend, misschien volgende keer meer emmer erin.
Nu m'n bruine busbroden met voordeeg mixen.

Afbeelding

Afbeelding
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Melinda »

Complimenten voor je broden, John. :2th:
Ze zien er mooi en smakelijk uit.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door TigerManZ »

Mooie broden John!

Kun je aangeven wat Emmertarwe is?
Ik dacht eerst dat je een emmer tarwe toegevoegd had, en dat je dus hele grote hoeveelheden deeg gemaakt had... :rofl2:
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
John

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door John »

Hahahaha....Tigermanz, nee inderdaad geen hele emmer.....
Ben op t idee gekomen via deze site www.nieuwegranen.nl
Emmer is de voorvader van kamut... (oergraan dus ) Te koop bij de zuidmolen.

Tigermanz jij had toch laatst ook een brood gemaakt van kamut?
Hoe beviel t?
Ik vind t erg lekker meel om mee te werken, gebruik t ook voor pizzabodems en pita broodjes ( die zijn toch zooooo lekker ) Recept ( met desem) op weekendbakery.

Afbeelding

Afbeelding
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door brood daar zit wat in »

Mooie broden John. En al is het nog wel erg vroeg voor Pitabroodjes, ze zien er nu al uit om op te eten...
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door TigerManZ »

Hoi John,

Inderdaad, ik heb laatst een brood gebakken met kamut.
Mijn ervaring is dat het lekker is, meer smaak heeft en sterker geurt dan wanneer ik met tarwemeel/bloem een brood bak.

Bedankt voor de site, ik zal er eens rustig op gaan lezen :G


Groet, Han.
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Levinebaktbrood »

Je hebt je best weer gedaan John :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
nikki77

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door nikki77 »

Mooie broden John.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door bakplaat »

Mooi werk John. :2th: En wauwwww wat zien die rijk gevulde Pitabroodjes er geweldig lekker uit :kwijl:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
CJ-Petra
Meesterbakker
Berichten: 1250
Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
Locatie: Bommelerwaard

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door CJ-Petra »

John, de broden en pitabroodjes zien er heerlijk uit! :2th:
Grtzz Petra

Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Gebruikersavatar
Sija

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Sija »

:2th: Wat een heerlijke broden komen hier weer voorbij, complimenten aan alle bakkers :2th:
Gebruikersavatar
Riet
Deegroller
Berichten: 403
Lid geworden op: za 07 apr 2012, 08:37

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Riet »

Het brood ziet er goed uit en wat is het mooi gesneden John :2th: en die pita broodjes zien er heerlijk uit :kwijl:
Groetjes,
Riet
Gebruikersavatar
Riet
Deegroller
Berichten: 403
Lid geworden op: za 07 apr 2012, 08:37

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Riet »

Dit heb ik vandaag gebakken 3 uienkruiers 2 witte broden en 2 Franse landbroden.

Afbeelding
Groetjes,
Riet
Gebruikersavatar
Sija

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Sija »

Zier er heerlijk uit Riet :2th:
Gebruikersavatar
Rikkert
Deegkneder
Berichten: 167
Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 19:45
Locatie: Terborg

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Rikkert »

Een spelt+kamut brood met 1 derde deel speltmeel, 1 derde kamutmeel en 1 derde speltbloem (links op de foto) en een tarwe brood.
Achteraf had het spelt+kamut brood nog iets langer kunnen rijzen.

Afbeelding

Afbeelding
Groet,
Rik.
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Melinda »

Riet en Rikkert, mooie broden.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door bakplaat »

Riet je hebt weer mooi brood gebakken hoor :2th:
En Rikkert als je zegt wel dat het nog wel iets langer had kunnen rijzen,vind ik het brood er toch goed uitzien. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door TigerManZ »

Mooie broden Riet en Rikkert :2th:
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Melinda »

Nog weer eens bezig geweest afgelopen week.
24 Alpiner pistolets, want die zijn zo lekker en makkelijk om in de vriezer te hebben. :kwijl:
Vandaag heb ik wederom 4 lichtbruine broden met lijnzaad gebakken.
Tja en eenmaal bezig kwamen de krentenbollen (eigenlijk rozijnenbollen) "vanzelf" in de oven. ;)
Het rijzen ging heel voorspoedig met dit prachtige weer.
Allemaal recepten van ons aller Levine. :2th:

AfbeeldingAfbeelding

Meer foto's: https://picasaweb.google.com/1050820031 ... directlink
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
Rikkert
Deegkneder
Berichten: 167
Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 19:45
Locatie: Terborg

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Rikkert »

Dat ziet er goed uit Melinda!
Die pistolets moet ik eens proberen, zien bakken hier op het forum doet bakken :kwijl:
Groet,
Rik.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door bakplaat »

Stuk voor stuk heel mooi bakwerk Melinda :2th: En wat handig zeg,dat jouw krente/rozijnenbollen vanzelf in de oven komen.
Heb dat met al mijn jaren (vak)ervaring helaas nog nooit voor elkaar gekregen. :D,
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door brood daar zit wat in »

Wat een geweldige broden weer van Riet en Rikkert en Melinda...och wat zien die foto's er weer prachtig uit. Mooie plaatjes van prachtige broden!
Haha ik moest ook wel lachen om jou krentenbollen. Zou heel handig zijn als ze zomaar in de oven komen. Maar ach het is toch ook weer leuk om er aan te werken.

Ik heb vanmorgen zuurdesembrood met rozijnen, noten en koekkruiden gemaakt. Het rijzen ging zo snel dat mijn oven nog niet helemaal warm was. Daarom iets te weinig ovenrijs. Maar ze smaken er gelukkig niet minder om.
Ik ben helemaal blij met de desembroden. Vind het heerlijk en fijn om mee te werken.
Afbeelding
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door TigerManZ »

Marja....... LEKKER!!!
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Melinda »

Heerlijk, Marja, die desembroden. Heb ze al even niet meer gemaakt. Beetje druk, dus ik hè de laatste week voor gewoon brood gekozen. Maar als ik jouw broden zie, krijg ik er toch wel weer zin in.
Ze zien er mooi uit. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door bakplaat »

brood daar zit wat in schreef: Ik heb vanmorgen zuurdesembrood met rozijnen, noten en koekkruiden gemaakt. Het rijzen ging zo snel dat mijn oven nog niet helemaal warm was. Daarom iets te weinig ovenrijs. Maar ze smaken er gelukkig niet minder om.
Mooi brood gebakken Marja :2th: En dat ken ik nog van vroeger...Met zulk warm weer gaat het rijzen vaak een stuk sneller en wel zodanig dat op het hele proces van een bepaald deeg,soms wel 15-30 minuten ingelopen kon worden.Er werd ook steevast ijskoud water in het deeg gebruikt.
Een geluk was het wel dat we de ovens tijdig heet hadden,zodat het brood voldoende ovenrijs kreeg. :D,

Het was met hete zomerdagen soms bepaald geen pretje om in de bakkerij te moeten werken. :mrgreen:
Op zulke dagen zongen we dan ook met z'n allen luidkeels de tophit van ene A.H... Bloed zweet en tranen :G
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Riet
Deegroller
Berichten: 403
Lid geworden op: za 07 apr 2012, 08:37

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Riet »

Dat ziet er goed uit Melinda en ik wil ook van die rozijnenbolletjes :kwijl: :D

Lekker brood is dat he Marja als je daar een snee van neemt kan je niet meer stoppen.
Groetjes,
Riet
Gebruikersavatar
krentebolleke
Gaat de goede kant op
Berichten: 66
Lid geworden op: wo 18 jan 2012, 23:35
Locatie: Kempen (Belgie )

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door krentebolleke »

Wat is er weer gebakken en wat ziet alles er weer heerlijk uit :kwijl:
Echt om goesting te krijgen.

groetjes
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door TigerManZ »

Geen foto en geen originele naam: BBQ-broodjes.

Eenvoudige maar lekkere broodjes.
Tarwemeel, bakpoeder, zout, italiaanse kruiden, scheutje basilicum-olie en water.
Tot kleine bollekes gekneed, even laten rusten en daarna plat gedrukt en op een bebloemde schaal gelegd. Ook de bovenkant licht met bloem bestrooid en een half uur afgedekt weggelegd.
Daarna op de barbeque aan beide zijden bruin gebakken.
Heerlijk bij het vlees of met wat kruidenboter of kruidenkaas :2th:

Groeten van een uitbuikende Han :D
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door brood daar zit wat in »

Klinkt goed Han, jammer dat je geen foto's hebt. :(
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door bakplaat »

Kan me er wel wat van voorstellen Han en het lijken me lekkere BBQbroodjes. :2th:
Idd. Jammer dat er geen foto's van zijn...Een volgende keer dan maar?
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Soepkipje
Moderator
Berichten: 794
Lid geworden op: zo 04 dec 2011, 11:59

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Soepkipje »

Heerlijk Riet, Rikkert, Melinda en Marja al die baksels weer (ondanks het mooie (vakantie)weer)!!

Al voor het mooie weer dit overheerlijke Pane Maggiore gemaakt:
Afbeelding
Pane Maggiore van Soepkipje, op ipernity
Eschenfelder graanvlokker (hout), Hawos graanmolen Easy, Panasonic SD-253 en SD-255, 1x Smeg, 1x Siemens en 2x Boschovens
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Melinda »

Je Pane Maggiore ziet er prachtig uit, Soepkipje. Stel het mij zo voor met een lekkere tapenade.... :kwijl:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
Riet
Deegroller
Berichten: 403
Lid geworden op: za 07 apr 2012, 08:37

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Riet »

Dat lijkt me een erg lekker brood soepkipje.

En Han dat klinkt goed 8-)

Ik heb Amandelkaneeltwisters gebakken het recept is van Levine hier in de buurt is geen golden syrup te koop en toen gaf Levine een tip probeer het met vloeibare honing ik moet zeggen de vulling is heerlijk :kwijl: heb het gauw afgedekt anders was het al op voor ik het deeg kon vullen.

Afbeelding
Groetjes,
Riet
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door bakplaat »

Mooi gebakken Soepkipje en Riet. :2th:

Pfffff met zo'n heet weer als de laatste dagen,zoek ik het èècht niet om wat te gaan bakken,normaal doe ik het graag hoor...
Heb vroeger in de bakkerij al genoeg afgezien met zulk weer. :mrgreen: Heb nu nog diep respect voor de vakgenoten die er nu nog dagelijks mee aan de slag moeten :!: :2th:
Met een zak bloem en al die zweetdruppels bij elkaar,zou je zo maar een prima brood kunnen bakken. :rofl:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Ballie »

bakplaat schreef:Met een zak bloem en al die zweetdruppels bij elkaar, zou je zo maar een prima brood kunnen bakken. :rofl:
Hoef je zelfs geen zout meer toe te voegen :mrgreen:
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door brood daar zit wat in »

Je brood ziet er heel lekker uit Soepkipje!
En Riet je amandel-kaneeltwisters zien er heerlijk uit. Ik had ze gisteren ook gemaakt, maar die van mij waren niet zo mooi. De vulling was wat dun, en dat liep er bij het bakken uit...Ze waren wel lekker, dus ik ga vast een nieuwe poging doen.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Melinda »

Lekker zijn die Amandelkaneeltwisters, hè Riet.
Hier ook een succes. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
Riet
Deegroller
Berichten: 403
Lid geworden op: za 07 apr 2012, 08:37

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Riet »

Ja ze zijn echt heel lekker Melinda ik heb de helft in de vriezer gedaan en er een paar opgegeten ;B
Groetjes,
Riet
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Levinebaktbrood »

Mooie baksels komen er weer voorbij :2th:

Het was hier vandaag 29 graden in de "bakkerij"met de hele dag 2 ovens aan. Aan het einde van de middag kon je mij zowat opvegen :lol:.
Had een ovenschotel als avondeten gepland maar dat heb ik toch maar niet gedaan. In plaats daarvan maar eten gehaald.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door Levinebaktbrood »

Het was vandaag weer fröbeldag ^)^

Afbeelding
Rye Swirl Bread by Levine1957, on Flickr
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
krentebolleke
Gaat de goede kant op
Berichten: 66
Lid geworden op: wo 18 jan 2012, 23:35
Locatie: Kempen (Belgie )

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door krentebolleke »

Levine, wat zien ze er mooi uit en lekker! :kwijl:
Is dat een soort koeken brood?
Laatst gewijzigd door krentebolleke op di 09 jul 2013, 23:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Bericht door bakplaat »

Heel mooi gefröbeld Levine :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Plaats reactie