Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Nee, het brood is helemaal niet zuur. Vind het zelfs een beetje vlak van smaak. Hij gebruikt 500 gram desem en voegt daar nog 750 gram bloem/meel aan toe. Voor zout geeft hij 1,5% aan, dat heb ik ook zo aangehouden, maar mag van mij wel ietsje meer.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Rikkert
- Deegkneder
- Berichten: 167
- Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 19:45
- Locatie: Terborg
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Nog een vraag wat betreft het desembrood in het algemeen.
Als ik de resultaten zie van de desembroden die hier langs komen, dan wil ik daar ook wel eens mee aan de slag.
Maarrrr, bij desembrood denk ik aan de Duitse desmbroden en die vind ik te zuur.
Ook een wit desembrood dat we vorig jaar op vakantie hebben gekocht, vond ik minder smakelijk dan een gistbrood.
Zijn de desembroden, die met het desem zoals Levine dat kweekt gebakken worden, net zo zurig of ligt het aan het Duitse desem dat de Duitse broden zo zurig zijn?
Als ik de resultaten zie van de desembroden die hier langs komen, dan wil ik daar ook wel eens mee aan de slag.
Maarrrr, bij desembrood denk ik aan de Duitse desmbroden en die vind ik te zuur.
Ook een wit desembrood dat we vorig jaar op vakantie hebben gekocht, vond ik minder smakelijk dan een gistbrood.
Zijn de desembroden, die met het desem zoals Levine dat kweekt gebakken worden, net zo zurig of ligt het aan het Duitse desem dat de Duitse broden zo zurig zijn?
Groet,
Rik.
Rik.
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Rikkert, de desembroden van Levine zijn heerlijk. Helemaal niet zuur.
Ik bak regelmatig de Driegranen desembroden (zonnebloempitten, lijnzaad en geroosterde sesamzaadjes) en de Zuurdesembroden met rozijnen, pecannoten en koekkruiden.
Zeer aan te bevelen.
Ik bak regelmatig de Driegranen desembroden (zonnebloempitten, lijnzaad en geroosterde sesamzaadjes) en de Zuurdesembroden met rozijnen, pecannoten en koekkruiden.
Zeer aan te bevelen.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Ik heb afgelopen zaterdag mijn eerste desembrood gemaakt en is inderdaad absoluut niet zuur. Ik ben van plan om meer desembroden te gaan maken, we vonden het allemaal erg lekker.
Ik heb wel eens gehoord dat het Duitse brood zurig is door het gebruik van meer rogge, maar ik weet niet of dat waar is...
Ik heb wel eens gehoord dat het Duitse brood zurig is door het gebruik van meer rogge, maar ik weet niet of dat waar is...
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Ik ben zelf niet zo heel erg thuis in de desembakkerij, maar als ik mij niet vergis komt het zure van het Duitse desembrood doordat er met roggedesem wordt gewerkt.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Het zure in desembroden kan verschillende "oorzaken" hebben. Inderdaad gebruik van veel roggemeel, maar ook de lengte van de rijstijden en de hydratatie van het desem zelf kan een rol spelen.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Wat betreft t desem , heb hier een desemstarter staan die gemaakt is half maart van dit jaar ( naar recept van Levine 100% hydra) en ververs hem nu alleen nog maar met tarwebloem. Heb t idee dat ie nu minder zuur is dan in t begin. Desem wordt lekkerder ( zeg maar rijper ).
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Nu in de rijs 2 normale broodjes ( geen desem) 1 spelt en 1 volkorentarwe met emmer tarwe erbij. Ben benieuwd.
Verder wil ik gaan experimenteren met m'n bruine busbroden. Ga hiervan de helft vanavond al als voordeeg maken ( voor koude rijs) en maak de broden dan morgen verder af.
Resultaat en fotos volgen.
Verder wil ik gaan experimenteren met m'n bruine busbroden. Ga hiervan de helft vanavond al als voordeeg maken ( voor koude rijs) en maak de broden dan morgen verder af.
Resultaat en fotos volgen.
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Gisteren te laat voor fotos en computer had weer es kuren...
Mooie luchtige broodjes geworden, spelt smaakt goed , het brood met de emmertarwe erin rook ontzettend lekker toen t uit de oven kwam, maar vond dit helaas niet helemaal terug in de smaak,smaak is goed maar niet echt spannend, misschien volgende keer meer emmer erin.
Nu m'n bruine busbroden met voordeeg mixen.
Mooie luchtige broodjes geworden, spelt smaakt goed , het brood met de emmertarwe erin rook ontzettend lekker toen t uit de oven kwam, maar vond dit helaas niet helemaal terug in de smaak,smaak is goed maar niet echt spannend, misschien volgende keer meer emmer erin.
Nu m'n bruine busbroden met voordeeg mixen.
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Complimenten voor je broden, John. :2th:
Ze zien er mooi en smakelijk uit.
Ze zien er mooi en smakelijk uit.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Mooie broden John!
Kun je aangeven wat Emmertarwe is?
Ik dacht eerst dat je een emmer tarwe toegevoegd had, en dat je dus hele grote hoeveelheden deeg gemaakt had... :rofl2:
Kun je aangeven wat Emmertarwe is?
Ik dacht eerst dat je een emmer tarwe toegevoegd had, en dat je dus hele grote hoeveelheden deeg gemaakt had... :rofl2:
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Hahahaha....Tigermanz, nee inderdaad geen hele emmer.....
Ben op t idee gekomen via deze site www.nieuwegranen.nl
Emmer is de voorvader van kamut... (oergraan dus ) Te koop bij de zuidmolen.
Tigermanz jij had toch laatst ook een brood gemaakt van kamut?
Hoe beviel t?
Ik vind t erg lekker meel om mee te werken, gebruik t ook voor pizzabodems en pita broodjes ( die zijn toch zooooo lekker ) Recept ( met desem) op weekendbakery.
Ben op t idee gekomen via deze site www.nieuwegranen.nl
Emmer is de voorvader van kamut... (oergraan dus ) Te koop bij de zuidmolen.
Tigermanz jij had toch laatst ook een brood gemaakt van kamut?
Hoe beviel t?
Ik vind t erg lekker meel om mee te werken, gebruik t ook voor pizzabodems en pita broodjes ( die zijn toch zooooo lekker ) Recept ( met desem) op weekendbakery.
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Mooie broden John. En al is het nog wel erg vroeg voor Pitabroodjes, ze zien er nu al uit om op te eten...
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Hoi John,
Inderdaad, ik heb laatst een brood gebakken met kamut.
Mijn ervaring is dat het lekker is, meer smaak heeft en sterker geurt dan wanneer ik met tarwemeel/bloem een brood bak.
Bedankt voor de site, ik zal er eens rustig op gaan lezen :G
Groet, Han.
Inderdaad, ik heb laatst een brood gebakken met kamut.
Mijn ervaring is dat het lekker is, meer smaak heeft en sterker geurt dan wanneer ik met tarwemeel/bloem een brood bak.
Bedankt voor de site, ik zal er eens rustig op gaan lezen :G
Groet, Han.
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Je hebt je best weer gedaan John :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Mooi werk John. :2th: En wauwwww wat zien die rijk gevulde Pitabroodjes er geweldig lekker uit :kwijl:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- CJ-Petra
- Meesterbakker
- Berichten: 1250
- Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
- Locatie: Bommelerwaard
Re: Wat hebben we ervan gebakken
John, de broden en pitabroodjes zien er heerlijk uit! :2th:
Grtzz Petra
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Re: Wat hebben we ervan gebakken
:2th: Wat een heerlijke broden komen hier weer voorbij, complimenten aan alle bakkers :2th:
- Riet
- Deegroller
- Berichten: 403
- Lid geworden op: za 07 apr 2012, 08:37
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Het brood ziet er goed uit en wat is het mooi gesneden John :2th: en die pita broodjes zien er heerlijk uit :kwijl:
Groetjes,
Riet
Riet
- Riet
- Deegroller
- Berichten: 403
- Lid geworden op: za 07 apr 2012, 08:37
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Dit heb ik vandaag gebakken 3 uienkruiers 2 witte broden en 2 Franse landbroden.
Groetjes,
Riet
Riet
- Rikkert
- Deegkneder
- Berichten: 167
- Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 19:45
- Locatie: Terborg
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Een spelt+kamut brood met 1 derde deel speltmeel, 1 derde kamutmeel en 1 derde speltbloem (links op de foto) en een tarwe brood.
Achteraf had het spelt+kamut brood nog iets langer kunnen rijzen.
Achteraf had het spelt+kamut brood nog iets langer kunnen rijzen.
Groet,
Rik.
Rik.
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Riet en Rikkert, mooie broden.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Riet je hebt weer mooi brood gebakken hoor :2th:
En Rikkert als je zegt wel dat het nog wel iets langer had kunnen rijzen,vind ik het brood er toch goed uitzien. :2th:
En Rikkert als je zegt wel dat het nog wel iets langer had kunnen rijzen,vind ik het brood er toch goed uitzien. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Mooie broden Riet en Rikkert :2th:
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Nog weer eens bezig geweest afgelopen week.
24 Alpiner pistolets, want die zijn zo lekker en makkelijk om in de vriezer te hebben. :kwijl:
Vandaag heb ik wederom 4 lichtbruine broden met lijnzaad gebakken.
Tja en eenmaal bezig kwamen de krentenbollen (eigenlijk rozijnenbollen) "vanzelf" in de oven.
Het rijzen ging heel voorspoedig met dit prachtige weer.
Allemaal recepten van ons aller Levine. :2th:
Meer foto's: https://picasaweb.google.com/1050820031 ... directlink
24 Alpiner pistolets, want die zijn zo lekker en makkelijk om in de vriezer te hebben. :kwijl:
Vandaag heb ik wederom 4 lichtbruine broden met lijnzaad gebakken.
Tja en eenmaal bezig kwamen de krentenbollen (eigenlijk rozijnenbollen) "vanzelf" in de oven.
Het rijzen ging heel voorspoedig met dit prachtige weer.
Allemaal recepten van ons aller Levine. :2th:
Meer foto's: https://picasaweb.google.com/1050820031 ... directlink
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Rikkert
- Deegkneder
- Berichten: 167
- Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 19:45
- Locatie: Terborg
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Dat ziet er goed uit Melinda!
Die pistolets moet ik eens proberen, zien bakken hier op het forum doet bakken :kwijl:
Die pistolets moet ik eens proberen, zien bakken hier op het forum doet bakken :kwijl:
Groet,
Rik.
Rik.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Stuk voor stuk heel mooi bakwerk Melinda :2th: En wat handig zeg,dat jouw krente/rozijnenbollen vanzelf in de oven komen.
Heb dat met al mijn jaren (vak)ervaring helaas nog nooit voor elkaar gekregen. :D,
Heb dat met al mijn jaren (vak)ervaring helaas nog nooit voor elkaar gekregen. :D,
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Wat een geweldige broden weer van Riet en Rikkert en Melinda...och wat zien die foto's er weer prachtig uit. Mooie plaatjes van prachtige broden!
Haha ik moest ook wel lachen om jou krentenbollen. Zou heel handig zijn als ze zomaar in de oven komen. Maar ach het is toch ook weer leuk om er aan te werken.
Ik heb vanmorgen zuurdesembrood met rozijnen, noten en koekkruiden gemaakt. Het rijzen ging zo snel dat mijn oven nog niet helemaal warm was. Daarom iets te weinig ovenrijs. Maar ze smaken er gelukkig niet minder om.
Ik ben helemaal blij met de desembroden. Vind het heerlijk en fijn om mee te werken.
Haha ik moest ook wel lachen om jou krentenbollen. Zou heel handig zijn als ze zomaar in de oven komen. Maar ach het is toch ook weer leuk om er aan te werken.
Ik heb vanmorgen zuurdesembrood met rozijnen, noten en koekkruiden gemaakt. Het rijzen ging zo snel dat mijn oven nog niet helemaal warm was. Daarom iets te weinig ovenrijs. Maar ze smaken er gelukkig niet minder om.
Ik ben helemaal blij met de desembroden. Vind het heerlijk en fijn om mee te werken.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Heerlijk, Marja, die desembroden. Heb ze al even niet meer gemaakt. Beetje druk, dus ik hè de laatste week voor gewoon brood gekozen. Maar als ik jouw broden zie, krijg ik er toch wel weer zin in.
Ze zien er mooi uit. :2th:
Ze zien er mooi uit. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Mooi brood gebakken Marja :2th: En dat ken ik nog van vroeger...Met zulk warm weer gaat het rijzen vaak een stuk sneller en wel zodanig dat op het hele proces van een bepaald deeg,soms wel 15-30 minuten ingelopen kon worden.Er werd ook steevast ijskoud water in het deeg gebruikt.brood daar zit wat in schreef: Ik heb vanmorgen zuurdesembrood met rozijnen, noten en koekkruiden gemaakt. Het rijzen ging zo snel dat mijn oven nog niet helemaal warm was. Daarom iets te weinig ovenrijs. Maar ze smaken er gelukkig niet minder om.
Een geluk was het wel dat we de ovens tijdig heet hadden,zodat het brood voldoende ovenrijs kreeg. :D,
Het was met hete zomerdagen soms bepaald geen pretje om in de bakkerij te moeten werken.
Op zulke dagen zongen we dan ook met z'n allen luidkeels de tophit van ene A.H... Bloed zweet en tranen :G
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Riet
- Deegroller
- Berichten: 403
- Lid geworden op: za 07 apr 2012, 08:37
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Dat ziet er goed uit Melinda en ik wil ook van die rozijnenbolletjes :kwijl:
Lekker brood is dat he Marja als je daar een snee van neemt kan je niet meer stoppen.
Lekker brood is dat he Marja als je daar een snee van neemt kan je niet meer stoppen.
Groetjes,
Riet
Riet
- krentebolleke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 66
- Lid geworden op: wo 18 jan 2012, 23:35
- Locatie: Kempen (Belgie )
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Wat is er weer gebakken en wat ziet alles er weer heerlijk uit :kwijl:
Echt om goesting te krijgen.
groetjes
Echt om goesting te krijgen.
groetjes
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Geen foto en geen originele naam: BBQ-broodjes.
Eenvoudige maar lekkere broodjes.
Tarwemeel, bakpoeder, zout, italiaanse kruiden, scheutje basilicum-olie en water.
Tot kleine bollekes gekneed, even laten rusten en daarna plat gedrukt en op een bebloemde schaal gelegd. Ook de bovenkant licht met bloem bestrooid en een half uur afgedekt weggelegd.
Daarna op de barbeque aan beide zijden bruin gebakken.
Heerlijk bij het vlees of met wat kruidenboter of kruidenkaas :2th:
Groeten van een uitbuikende Han
Eenvoudige maar lekkere broodjes.
Tarwemeel, bakpoeder, zout, italiaanse kruiden, scheutje basilicum-olie en water.
Tot kleine bollekes gekneed, even laten rusten en daarna plat gedrukt en op een bebloemde schaal gelegd. Ook de bovenkant licht met bloem bestrooid en een half uur afgedekt weggelegd.
Daarna op de barbeque aan beide zijden bruin gebakken.
Heerlijk bij het vlees of met wat kruidenboter of kruidenkaas :2th:
Groeten van een uitbuikende Han
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Klinkt goed Han, jammer dat je geen foto's hebt.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Kan me er wel wat van voorstellen Han en het lijken me lekkere BBQbroodjes. :2th:
Idd. Jammer dat er geen foto's van zijn...Een volgende keer dan maar?
Idd. Jammer dat er geen foto's van zijn...Een volgende keer dan maar?
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Soepkipje
- Moderator
- Berichten: 794
- Lid geworden op: zo 04 dec 2011, 11:59
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Heerlijk Riet, Rikkert, Melinda en Marja al die baksels weer (ondanks het mooie (vakantie)weer)!!
Al voor het mooie weer dit overheerlijke Pane Maggiore gemaakt:
Pane Maggiore van Soepkipje, op ipernity
Al voor het mooie weer dit overheerlijke Pane Maggiore gemaakt:
Pane Maggiore van Soepkipje, op ipernity
Eschenfelder graanvlokker (hout), Hawos graanmolen Easy, Panasonic SD-253 en SD-255, 1x Smeg, 1x Siemens en 2x Boschovens
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Je Pane Maggiore ziet er prachtig uit, Soepkipje. Stel het mij zo voor met een lekkere tapenade.... :kwijl:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Riet
- Deegroller
- Berichten: 403
- Lid geworden op: za 07 apr 2012, 08:37
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Dat lijkt me een erg lekker brood soepkipje.
En Han dat klinkt goed 8-)
Ik heb Amandelkaneeltwisters gebakken het recept is van Levine hier in de buurt is geen golden syrup te koop en toen gaf Levine een tip probeer het met vloeibare honing ik moet zeggen de vulling is heerlijk :kwijl: heb het gauw afgedekt anders was het al op voor ik het deeg kon vullen.
En Han dat klinkt goed 8-)
Ik heb Amandelkaneeltwisters gebakken het recept is van Levine hier in de buurt is geen golden syrup te koop en toen gaf Levine een tip probeer het met vloeibare honing ik moet zeggen de vulling is heerlijk :kwijl: heb het gauw afgedekt anders was het al op voor ik het deeg kon vullen.
Groetjes,
Riet
Riet
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Mooi gebakken Soepkipje en Riet. :2th:
Pfffff met zo'n heet weer als de laatste dagen,zoek ik het èècht niet om wat te gaan bakken,normaal doe ik het graag hoor...
Heb vroeger in de bakkerij al genoeg afgezien met zulk weer. Heb nu nog diep respect voor de vakgenoten die er nu nog dagelijks mee aan de slag moeten :2th:
Met een zak bloem en al die zweetdruppels bij elkaar,zou je zo maar een prima brood kunnen bakken. :rofl:
Pfffff met zo'n heet weer als de laatste dagen,zoek ik het èècht niet om wat te gaan bakken,normaal doe ik het graag hoor...
Heb vroeger in de bakkerij al genoeg afgezien met zulk weer. Heb nu nog diep respect voor de vakgenoten die er nu nog dagelijks mee aan de slag moeten :2th:
Met een zak bloem en al die zweetdruppels bij elkaar,zou je zo maar een prima brood kunnen bakken. :rofl:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Hoef je zelfs geen zout meer toe te voegenbakplaat schreef:Met een zak bloem en al die zweetdruppels bij elkaar, zou je zo maar een prima brood kunnen bakken. :rofl:
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Je brood ziet er heel lekker uit Soepkipje!
En Riet je amandel-kaneeltwisters zien er heerlijk uit. Ik had ze gisteren ook gemaakt, maar die van mij waren niet zo mooi. De vulling was wat dun, en dat liep er bij het bakken uit...Ze waren wel lekker, dus ik ga vast een nieuwe poging doen.
En Riet je amandel-kaneeltwisters zien er heerlijk uit. Ik had ze gisteren ook gemaakt, maar die van mij waren niet zo mooi. De vulling was wat dun, en dat liep er bij het bakken uit...Ze waren wel lekker, dus ik ga vast een nieuwe poging doen.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Lekker zijn die Amandelkaneeltwisters, hè Riet.
Hier ook een succes. :2th:
Hier ook een succes. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Riet
- Deegroller
- Berichten: 403
- Lid geworden op: za 07 apr 2012, 08:37
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Ja ze zijn echt heel lekker Melinda ik heb de helft in de vriezer gedaan en er een paar opgegeten ;B
Groetjes,
Riet
Riet
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Mooie baksels komen er weer voorbij :2th:
Het was hier vandaag 29 graden in de "bakkerij"met de hele dag 2 ovens aan. Aan het einde van de middag kon je mij zowat opvegen .
Had een ovenschotel als avondeten gepland maar dat heb ik toch maar niet gedaan. In plaats daarvan maar eten gehaald.
Het was hier vandaag 29 graden in de "bakkerij"met de hele dag 2 ovens aan. Aan het einde van de middag kon je mij zowat opvegen .
Had een ovenschotel als avondeten gepland maar dat heb ik toch maar niet gedaan. In plaats daarvan maar eten gehaald.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- krentebolleke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 66
- Lid geworden op: wo 18 jan 2012, 23:35
- Locatie: Kempen (Belgie )
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Levine, wat zien ze er mooi uit en lekker! :kwijl:
Is dat een soort koeken brood?
Is dat een soort koeken brood?
Laatst gewijzigd door krentebolleke op di 09 jul 2013, 23:01, 1 keer totaal gewijzigd.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken
Heel mooi gefröbeld Levine :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.