Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
- Gerda
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 86
- Lid geworden op: ma 30 sep 2013, 07:13
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Leuk om zo'n compliment te krijgen een meesterbakker!
Jouw producten zijn een lust voor het oog.
Hoe kun je de smilies gebruiken?
Jouw producten zijn een lust voor het oog.
Hoe kun je de smilies gebruiken?
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Graag gedaan en ook dank voor jouw compliment Geertje. :2th:
De Smilies gebruik je heel gemakkelijk...door ze rechts naast je berichtenveld aan te klikken.
Als het even niet meezit (wat ik niet hoop) gebruik je bijv. deze: :-x of :yugh:
Ben je wat vrolijker gestemd dan deze: :grin: :G en heel uitbundig: :rofl: :rofl2:
De Smilies gebruik je heel gemakkelijk...door ze rechts naast je berichtenveld aan te klikken.
Als het even niet meezit (wat ik niet hoop) gebruik je bijv. deze: :-x of :yugh:
Ben je wat vrolijker gestemd dan deze: :grin: :G en heel uitbundig: :rofl: :rofl2:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Re: Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Bedankt Ballie en Bakplaat voor alle info over de worstenbroodjes. Ik ga ze binnenkort proberen te maken.
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
2 desembroden met semolina, spekjes en bieslook
verschillende recepten stokbroden getest, een 20-tal gebakken en getest maar slechts enkele op de foto ;B soms erg nat deeg en moeilijk te vormen
enkele speltbroden met zonnepitten en lijnzaad
verschillende recepten stokbroden getest, een 20-tal gebakken en getest maar slechts enkele op de foto ;B soms erg nat deeg en moeilijk te vormen
enkele speltbroden met zonnepitten en lijnzaad
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Prutske, wat een mooie broden zijn het weer geworden.
Ik vind sommige recepten van stokbroden ook snel aan de natte kant, waardoor wel moeilijke te vormen.
Daarom het recept van het Frans landbrood eens geprobeerd en dat is echt een heerlijk stokbrood.
Sindsdien varieer ik dat recept, doe er vaak pitten door, soms doe ik er wat meer volkoren in of soms excact het recept van Levine .. Zo is het steeds een beetje anders.
Ik vind sommige recepten van stokbroden ook snel aan de natte kant, waardoor wel moeilijke te vormen.
Daarom het recept van het Frans landbrood eens geprobeerd en dat is echt een heerlijk stokbrood.
Sindsdien varieer ik dat recept, doe er vaak pitten door, soms doe ik er wat meer volkoren in of soms excact het recept van Levine .. Zo is het steeds een beetje anders.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Wat een prachtige collectie mooi en lekker brood Prutske. :2th:
Doe mij maar een sneetje van het brood met Spekjes/Bieslook.
Lijkt me lekker met een plak uitgebakken Bacon met daarop een gebakken ei. :G
Doe mij maar een sneetje van het brood met Spekjes/Bieslook.
Lijkt me lekker met een plak uitgebakken Bacon met daarop een gebakken ei. :G
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Prutske,
Mooie broodjes! Ik ben wel benieuwd naar je ervaringen met verschillende stokbroodrecepten. Ik heb ook al een aantal verschillende uitgeprobeerd, en zie inderdaad ook dat sommige recepten zoals die van de weekendbakery kletsnat zijn en daardoor moeilijk in te snijden, het vormen lukt nog wel. Stokbroden van Levine gaan veel makkelijker, en die van Bourke street bakery ook, die leveren hele mooie plaatjes. Van buiten, dat wel. Als je kijkt naar de luchtigheid zijn de hele natte broden juist weer veel beter, en dat is eigenlijk ook logisch. Ook meel maakt behoorlijk uit, ik gebruikt T55, T65 of biologische bloem, smaakt allemaal weer anders. Ik vind stokbrood bakken best moeilijk, en een hele boel andere broden misschien wel veel lekkerder ;K Maar ik wil het wel goed kunnen bakken haha.
Niet elk langwerpig brood is meteen een franse baguette, alleen mijn bbq/feest gasten proeven het toch niet
Mooie broodjes! Ik ben wel benieuwd naar je ervaringen met verschillende stokbroodrecepten. Ik heb ook al een aantal verschillende uitgeprobeerd, en zie inderdaad ook dat sommige recepten zoals die van de weekendbakery kletsnat zijn en daardoor moeilijk in te snijden, het vormen lukt nog wel. Stokbroden van Levine gaan veel makkelijker, en die van Bourke street bakery ook, die leveren hele mooie plaatjes. Van buiten, dat wel. Als je kijkt naar de luchtigheid zijn de hele natte broden juist weer veel beter, en dat is eigenlijk ook logisch. Ook meel maakt behoorlijk uit, ik gebruikt T55, T65 of biologische bloem, smaakt allemaal weer anders. Ik vind stokbrood bakken best moeilijk, en een hele boel andere broden misschien wel veel lekkerder ;K Maar ik wil het wel goed kunnen bakken haha.
Niet elk langwerpig brood is meteen een franse baguette, alleen mijn bbq/feest gasten proeven het toch niet
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Ik heb ook al stokbroden gemaakt van het recept van Frans landbrood en ja, het is zeker lekker maar het is voor mij niet het echte stokbrood dat ik wil kunnen maken. Ik heb ook stokbrood gebakken met biologische T65 die buren hadden meegebracht van Frankrijk en voor mij is dat ook niet exact wat ik wil. Het recept van Levine bak ik regelmatig soms met toevoeging van bijvoorbeeld bieslook. Ik heb ook met Amerikaanse patentbloem gebakken, met Waldkorn, met volkoren en de familie vindt ze allemaal lekker ^)^ . Ik wil graag nog een test doen met T55 en een erg natte deeg, desem en langer en trager rijzen zodat de smaak erop vooruitgaat en de porieen groter zullen zijn, ik denk dat het zo meer naar mijn zin zal zijn maar het vormen zal wel moeilijk zijn vrees ik. Ter afwisseling bak ik regelmatig alle andere versies ook en ze zijn best lekker, maar toch wil ik nog wat testen/zoeken, eventueel met wat spelt toe te voegen, een kleine hoeveelheid bonenmeel voor de smaak, enz...het is nog wat zoekwerk voor ik mijn 'voorkeur stokbrood' zal gevonden hebben, maar dat doet niets af van de kwaliteit van de andere recepten uiteraard, het is enkel een persoonlijke voorkeur. ;K een beetje experimenteren is ook eens leuk ^)^
- Aivlis
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 61
- Lid geworden op: di 29 apr 2014, 13:48
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Bij ons is ook (naar idee van Astrid) het recept van het Franse landbrood voor stokbrood favoriet. Ik heb ook verschillende recepten geprobeerd; Weekendbakery, beide recepten van Levine, maar Franse landbrood is het stokbrood wat ons het best bevalt.
Bak er meerdere voor in de vriezer. 5 minuten op 200 graden oppiepen en echt super lekker stokbrood, mooi knapperig en zacht en luchtig kruim. Blijft ook goed vers.
Silvia
Bak er meerdere voor in de vriezer. 5 minuten op 200 graden oppiepen en echt super lekker stokbrood, mooi knapperig en zacht en luchtig kruim. Blijft ook goed vers.
Silvia
- Gerda
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 86
- Lid geworden op: ma 30 sep 2013, 07:13
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Gister leuke workshop gehad bij Levine. Italiaans brood . Erg veel geleerd.
Voor het eerst witte bollen in de Rofco. Nog nooit zulke mooie zachte bollen gehad!!!!
Voor het eerst witte bollen in de Rofco. Nog nooit zulke mooie zachte bollen gehad!!!!
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Geertje, wat was het gezellig hè. Wij hebben ervan genoten. :G
Ik heb er al een berichtje van op het forum geplaatst. Zie http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.p ... 466#p33466
En leuk dat je zo plezier hebt van je Rofco oven. Mooie bollen. :2th:
Ik heb er al een berichtje van op het forum geplaatst. Zie http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.p ... 466#p33466
En leuk dat je zo plezier hebt van je Rofco oven. Mooie bollen. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Een leuke en leerzame workshop Geertje en Melinda.
Mooie zachte Bollen Geertje. :2th:
Mooie zachte Bollen Geertje. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Geertje, erg mooie bollen :2th:
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Ondanks de enorme hitte gebakken, maar met mijn kop in een oven van 230* C, viel het vandaag niet zo mee.
Maar ja....in elk geval prachtige rijstemperatuur in mijn keuken.
Harde Speltbolletjes met desem;
Maar ja....in elk geval prachtige rijstemperatuur in mijn keuken.
Harde Speltbolletjes met desem;
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Ze zien er prachtig uit Janet! :2th:
Brood bakken was niet heel fijn vandaag.
32 graden is het bij mij in huis. Het desem, noten, rozijnen en koekkruiden brood en de 4 busbroden schoten de lucht in. moest het echt goed in de gaten houden maar alles perfect gelukt en een mooie ovenrijs
Brood bakken was niet heel fijn vandaag.
32 graden is het bij mij in huis. Het desem, noten, rozijnen en koekkruiden brood en de 4 busbroden schoten de lucht in. moest het echt goed in de gaten houden maar alles perfect gelukt en een mooie ovenrijs
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Gerda en Janet, hele mooie bolletjes gebakken :2th: :2th:
Astrid, die broden met koekkruiden zien er geweldig uit :2th:
Als ze net zo smaken..........
Zelf koester ik de binnentemperatuur van 22,5 graad, dus even geen oven-gedoe voor mij :G
Astrid, die broden met koekkruiden zien er geweldig uit :2th:
Als ze net zo smaken..........
Zelf koester ik de binnentemperatuur van 22,5 graad, dus even geen oven-gedoe voor mij :G
- krentebolleke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 66
- Lid geworden op: wo 18 jan 2012, 23:35
- Locatie: Kempen (Belgie )
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
amaai Prutske,die zien er weer lekker uit :kwijl:
Er word wel veel gebakken en dat met dit warme weer!
Petje af hoor bakkertjes. :2th:
Er word wel veel gebakken en dat met dit warme weer!
Petje af hoor bakkertjes. :2th:
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Edwin, ze smaken heerlijk. Misschien een idee voor jou, wanneer het weer iets koeler is.
Op onze slaapkamer lekker koel. Gelukkig hebben we daar airco :2th: , dat is beter dan in 29 graden slapen.
Op onze slaapkamer lekker koel. Gelukkig hebben we daar airco :2th: , dat is beter dan in 29 graden slapen.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@ Gerda: wat een mooie zachte bolletjes, zo mooi van vorm en kleur :2th:
@Janet : prachtig gebakken :2th:
@Astrid:je broden lijken me super gelukt :2th:
Velen houden de moed er in om te blijven bakken, warm weer of niet, knap hoor :2th: :2th: :2th:
@Janet : prachtig gebakken :2th:
@Astrid:je broden lijken me super gelukt :2th:
Velen houden de moed er in om te blijven bakken, warm weer of niet, knap hoor :2th: :2th: :2th:
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Door drukte een tijdje niet op het forum geweest en ook nauwelijks gebakken (alleen bbm gebruikt).
Maar as vrijdag ga ik weer op workshop bij Levine :D, dus gisteren maar wel even gekeken of ik het nog wel kan , gelukkig wel en heerlijke kaasbollen gebakken! Ideaal voor de dagjes weg in de vakantie :kwijl:
Hier zie ik ook weer prachtige broden en broodjes voorbij komen! Een welgemeend applaus voor iedereen :2th: :2th:
Snel m'n bestelling bij de Zuidmolen plaatsen en na m'n workshop snel weer bakken, krijg er weer zin in!
Maar as vrijdag ga ik weer op workshop bij Levine :D, dus gisteren maar wel even gekeken of ik het nog wel kan , gelukkig wel en heerlijke kaasbollen gebakken! Ideaal voor de dagjes weg in de vakantie :kwijl:
Hier zie ik ook weer prachtige broden en broodjes voorbij komen! Een welgemeend applaus voor iedereen :2th: :2th:
Snel m'n bestelling bij de Zuidmolen plaatsen en na m'n workshop snel weer bakken, krijg er weer zin in!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Sluit me bij Marja aan, bij mij hetzelfde verhaal.
Alleen geen workshop vrijdag.
Een tijdje uit beeld geweest, en zojuist een week of 4 berichten op het forum gelezen
Dus voor deze keer voor iedereen :2th: :2th: :2th: voor alles wat er gebakken is, maar ook voor het delen van belevenissen.
Alleen geen workshop vrijdag.
Een tijdje uit beeld geweest, en zojuist een week of 4 berichten op het forum gelezen
Dus voor deze keer voor iedereen :2th: :2th: :2th: voor alles wat er gebakken is, maar ook voor het delen van belevenissen.
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Weer aan het bakken, uiteraard begonnen met de witte bolletjes van Cor. :G
Vervolgens Frans Landbrood en Rustic Bread.
Vervolgens Frans Landbrood en Rustic Bread.
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Fijn om weer mooie broden van je te zien Rik!! Je bent het nog niet verleerd :2th:
Zelf heb ik vandaag weer een heerlijke bakdag bij Levine gehad. Dit keer de workshop Desem. Super gezellig, heerlijke lunch en een tas vol brood mee naar huis... :kwijl:
Zelf heb ik vandaag weer een heerlijke bakdag bij Levine gehad. Dit keer de workshop Desem. Super gezellig, heerlijke lunch en een tas vol brood mee naar huis... :kwijl:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Nou Marja, je bent weer een Levine workshop verder. Je brood ziet er echt heel mooi uit. :2th:
Ik wacht op nieuwe data en ga me dan ook aan een workshop bij Levine wagen. 8-)
Rik, zoals Marja al zegt, fijn dat je er weer bent en je broden ziet er weer prima uit :2th:
Ik wacht op nieuwe data en ga me dan ook aan een workshop bij Levine wagen. 8-)
Rik, zoals Marja al zegt, fijn dat je er weer bent en je broden ziet er weer prima uit :2th:
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Mooi gebakken Rik, leuk om weer iets van jou te zien :2th:
@ Marja, mooi brood, en broodjes, lijkt me toch wel gaaf die cursus :2th:
Toevallig zojuist begonnen met bakken, temperatuur is lekker, en het begon toch weer te kriebelen :G
@ Marja, mooi brood, en broodjes, lijkt me toch wel gaaf die cursus :2th:
Toevallig zojuist begonnen met bakken, temperatuur is lekker, en het begon toch weer te kriebelen :G
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Pain de Dieppe!
Wat een leuk brood om te maken!
Vanmorgen tijdens het wandelen met de hond nog wat tarwe geplukt en op de foto gezet.
Het is echt goed rijp, dus zal wel gauw gedorst worden;
Wat een leuk brood om te maken!
Vanmorgen tijdens het wandelen met de hond nog wat tarwe geplukt en op de foto gezet.
Het is echt goed rijp, dus zal wel gauw gedorst worden;
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Janet Astrid Rik en Marja.Wat zijn jullie weer lekker bezig geweest.
En het zijn allemaal mooie resultaten resultaten geworden. :2th: :2th: :2th: :2th:
Zelf heb ik met dit warme weer maar weinig gebakken ;B ...ik hou het maar op deze oorzaak...wegens vakantie gesloten. :G
En het zijn allemaal mooie resultaten resultaten geworden. :2th: :2th: :2th: :2th:
Zelf heb ik met dit warme weer maar weinig gebakken ;B ...ik hou het maar op deze oorzaak...wegens vakantie gesloten. :G
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@ Marja: Mooi resultaat ! Fijn dat de workshop zo leuk was :2th:
@ Astrid: Ook al voornemens voor een workshop, altijd een geslaagde dag als ik het zo lees :G
@ Erwin: Tja, de kriebels blijven wel. Het resultaat zal er wel weer geweest zijn :2th:
@ Janet: een heel mooi Pain de Dieppe, vindt het ook een geweldig brood om te maken, en lekker :2th:
@ Cor: geniet van de vakantie, ben benieuwd hoe lang het 'gesloten' blijft :rofl:
Zelf weer eens een Millers Loaf gebakken.
@ Astrid: Ook al voornemens voor een workshop, altijd een geslaagde dag als ik het zo lees :G
@ Erwin: Tja, de kriebels blijven wel. Het resultaat zal er wel weer geweest zijn :2th:
@ Janet: een heel mooi Pain de Dieppe, vindt het ook een geweldig brood om te maken, en lekker :2th:
@ Cor: geniet van de vakantie, ben benieuwd hoe lang het 'gesloten' blijft :rofl:
Zelf weer eens een Millers Loaf gebakken.
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Weer in een erg hete keuken gestaan, maar ik wilde zo graag het Winston vlechtbrood maken en dat brood had ik voor vandaag bedacht. Vrienden belden of we zin hadden in een vis BBQ. Natuurlijk hebben we daar wel zin in!
Of ik wel even een paar stokbroden wilde bakken.
Dus ook even een paar stokbroden gemaakt.
Voor het Winston vlechtbrood heb ik het recept van HHB gebruikt. (500 gram bloem)
In plaats van 30/30 roomboter en margarine, 60 gram roomboter gebruikt.
Van een deel bloem en melk heb ik van te voren een poolish gemaakt.
In het uiteindelijke deeg ook nog 45 gram melk vervangen door Amaretto likeur. Proefde er niet veel van terug. Volgende keer misschien meer gebruiken?
Ook wil ik hem eens maken met een vulling. Van een deel deeg, 150 gram b.v., wat (geweekte/ in rum b.v.) rozijnen of cranberry's kneden en dit onder de vlecht stoppen en dan sluiten met het gedeelte van de vlecht wat je onder het brood stopt. Zou dit kunnen of moet ik het anders aanpakken?
Nou ja, dit is het resultaat. Ben er nog niet echt tevreden over maar de volgende is misschien beter.
Of ik wel even een paar stokbroden wilde bakken.
Dus ook even een paar stokbroden gemaakt.
Voor het Winston vlechtbrood heb ik het recept van HHB gebruikt. (500 gram bloem)
In plaats van 30/30 roomboter en margarine, 60 gram roomboter gebruikt.
Van een deel bloem en melk heb ik van te voren een poolish gemaakt.
In het uiteindelijke deeg ook nog 45 gram melk vervangen door Amaretto likeur. Proefde er niet veel van terug. Volgende keer misschien meer gebruiken?
Ook wil ik hem eens maken met een vulling. Van een deel deeg, 150 gram b.v., wat (geweekte/ in rum b.v.) rozijnen of cranberry's kneden en dit onder de vlecht stoppen en dan sluiten met het gedeelte van de vlecht wat je onder het brood stopt. Zou dit kunnen of moet ik het anders aanpakken?
Nou ja, dit is het resultaat. Ben er nog niet echt tevreden over maar de volgende is misschien beter.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Janet, wat een prachtige Pain de Dieppe heb je gebakken!!
Rik, heerlijk Millers Loaf, ziet er heel mooi uit.
Astrid, niet echt tevreden?? Nou dat mag je zeker wel zijn hoor!! Prachtige Winston heb je gemaakt. Leuk dat je ook weer stokbrood hebt gebakken!
Mooi gebakken allemaal! :2th: :2th:
Rik, heerlijk Millers Loaf, ziet er heel mooi uit.
Astrid, niet echt tevreden?? Nou dat mag je zeker wel zijn hoor!! Prachtige Winston heb je gemaakt. Leuk dat je ook weer stokbrood hebt gebakken!
Mooi gebakken allemaal! :2th: :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Niet echt tevreden?...Praat jezelf geen minderwaardigheidscomplex aan Astrid...Jouw Winston ziet er toch heel netjes uit hoor. :2th:
Weinig verschil met die ik eens gemaakt heb:
Jouw deeg was misschien net iets steviger waardoor hij iets gescheurd was:
Verder wil ik wel geloven dat dat kleine beetje Amaretto maar weinig smaak aan je Winston gaf.
Een goed idee om er eens een met een vulling te maken is idd. een stukje deeg apart houden en van een vulling voorzien. Bol het netjes op en vlecht daar de Winston rond om heen. Narijs en afbakken volgens recept/werkwijze.
Weinig verschil met die ik eens gemaakt heb:
Jouw deeg was misschien net iets steviger waardoor hij iets gescheurd was:
Verder wil ik wel geloven dat dat kleine beetje Amaretto maar weinig smaak aan je Winston gaf.
Een goed idee om er eens een met een vulling te maken is idd. een stukje deeg apart houden en van een vulling voorzien. Bol het netjes op en vlecht daar de Winston rond om heen. Narijs en afbakken volgens recept/werkwijze.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Vanmiddag geen tijd om nog op iedereen te reageren, dus ga ik dat nu doen;
@Astrid, ik vind 'm ook prachtig hoor, doe dat niet na!
@RikR; mooooi! Jij houdt wel van de smaak van Millers Loaf? Wij vonden 'm een beetje te zurig.Fijn trouwens dat je ook weer aan het bakken bent. Is er weer wat meer rust gekomen?
@Marja, leuk, die workshop! Geeft je weer enorme energie en inspiratie he!
Ik zou nog aan iemand doorgeven hoe ik de speltbolletjes vond, nou, die waren verrukkelijk!
De pain de Dieppe gaan we morgen eten.
Vanmiddag eindelijk trotse bezitter geworden van "Ik bak geweldig jij trouwens ook" van Edwin Klaassen.
Van m'n VVV-bonnen..... 8-)
@Astrid, ik vind 'm ook prachtig hoor, doe dat niet na!
@RikR; mooooi! Jij houdt wel van de smaak van Millers Loaf? Wij vonden 'm een beetje te zurig.Fijn trouwens dat je ook weer aan het bakken bent. Is er weer wat meer rust gekomen?
@Marja, leuk, die workshop! Geeft je weer enorme energie en inspiratie he!
Ik zou nog aan iemand doorgeven hoe ik de speltbolletjes vond, nou, die waren verrukkelijk!
De pain de Dieppe gaan we morgen eten.
Vanmiddag eindelijk trotse bezitter geworden van "Ik bak geweldig jij trouwens ook" van Edwin Klaassen.
Van m'n VVV-bonnen..... 8-)
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@ Astrid: Nou, daar kun je mee voor de dag komen hoor ! Prachtig ! :2th: :2th: :2th:
@ Janet: Bedankt ! Inderdaad weer rustig hier. De Millers Loaf staat bij mij toch wel op 1 wat smaak betreft, vind het een erg lekker brood.
Op de voet gevolgd door de Pain de Dieppe, natuurlijk een hele andere smaak maar ook favoriet.
Erg benieuwd wat je er morgen van vindt. :G
@ Janet: Bedankt ! Inderdaad weer rustig hier. De Millers Loaf staat bij mij toch wel op 1 wat smaak betreft, vind het een erg lekker brood.
Op de voet gevolgd door de Pain de Dieppe, natuurlijk een hele andere smaak maar ook favoriet.
Erg benieuwd wat je er morgen van vindt. :G
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Cor, welk recept heb jij toen gebruikt voor de Winston. Ik meen ergens gelezen te hebben dat jij ook het recept van Heel Holland bakt gebruikt hebt.
Kun je me ook advies geven over de hoeveel drank in, b.v. een 500 gram meel brood, zodat je het wel goed kunt proeven?
Kun je me ook advies geven over de hoeveel drank in, b.v. een 500 gram meel brood, zodat je het wel goed kunt proeven?
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- PeterD
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: ma 02 sep 2013, 13:59
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Gisteren 4 kilo deeg gemaakt en vanochtend de Rofco opgestookt voor een baksessie.
8 Keer 500 gram deeg geladen en 35 minuten gebakken. Het resultaat mag er best zijn. Ik moet nog wel een beetje ontdekken wanneer de temperatuur omlaag kan. Bij deze baksessie had vooral het deeg op de middelste laag van de B40 wat donker gebakken mogen worden.
8 Keer 500 gram deeg geladen en 35 minuten gebakken. Het resultaat mag er best zijn. Ik moet nog wel een beetje ontdekken wanneer de temperatuur omlaag kan. Bij deze baksessie had vooral het deeg op de middelste laag van de B40 wat donker gebakken mogen worden.
Peter
http://instagram.com/pmdanvers
Mixer: Kenwood KMC560, Maxima MSM10L, handen
Oven: Rofco B40
Als ik later groot ben, word ik bakker
http://instagram.com/pmdanvers
Mixer: Kenwood KMC560, Maxima MSM10L, handen
Oven: Rofco B40
Als ik later groot ben, word ik bakker
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
PRACHTIG Peter!! Zien er heerlijk uit, mag je heeeeel tevreden over zijn :kwijl:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Heel mooi resultaat, Peter. Niks mis mee. Jouw broden zien er prachtig uit. :2th:
En die Rofco leer je gauw genoeg kennen.
En die Rofco leer je gauw genoeg kennen.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- ellen
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 88
- Lid geworden op: di 16 okt 2012, 17:09
Desembrood met dadels en walnoten
Van de buren hebben we een potje vijgencompote gekregen toen ze terugkwamen van vakantie.
Ik heb daar een passend broodrecept bij gezocht en dat is het desembrood met gedroogde vijgen (nu dadels) en noten van Levine geworden.
Deze keer heb ik het brood in de Slowcooker van BK gebakken (zie foto onder) en ik ben tevreden over het resultaat.
Een krokante korst en een mooie ovenrijs.
]
Groetjes van Ellen
Ik heb daar een passend broodrecept bij gezocht en dat is het desembrood met gedroogde vijgen (nu dadels) en noten van Levine geworden.
Deze keer heb ik het brood in de Slowcooker van BK gebakken (zie foto onder) en ik ben tevreden over het resultaat.
Een krokante korst en een mooie ovenrijs.
]
Groetjes van Ellen
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Peter, echt een prachtige broden :2th:
Ellen, lijkt me echt een heerlijk brood :2th:
Ellen, lijkt me echt een heerlijk brood :2th:
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Heerlijk plaatje, Ellen, je vijgen/dadelboom ziet eruit om te :kwijl: :kwijl: :kwijl: :kwijl: .
Vandaag heb ik trouwens ook wat gebakken, hebben we van de week tenminste wat te eten.
Ik noem het maar semolinabrood met zonnebloempitten. Recept van Levine.
Vandaag heb ik trouwens ook wat gebakken, hebben we van de week tenminste wat te eten.
Ik noem het maar semolinabrood met zonnebloempitten. Recept van Levine.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Ellen, je brood ziet er heerlijk uit! :kwijl: :2th:
Melinda, en jou brood lijkt me ook erg lekker :2th: !! Volgende keer maar weer semolina mee bestellen bij de Zuidmolen.
Melinda, en jou brood lijkt me ook erg lekker :2th: !! Volgende keer maar weer semolina mee bestellen bij de Zuidmolen.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Mooie broden Melinda! :2th:
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Even geen tijd gehad om te kijken & lezen en hopla je staat zo een vrachtwagen vol brood achter
Marja, Janet, Rik, Astrid, Peter, Ellen en Melinda : prachtige resultaten hoor :2th: :2th: :2th:
Hoop snel weer eens een beetje te kunnen bakken, gelukkig zit de vriezer nog redelijk vol ;K
Marja, Janet, Rik, Astrid, Peter, Ellen en Melinda : prachtige resultaten hoor :2th: :2th: :2th:
Hoop snel weer eens een beetje te kunnen bakken, gelukkig zit de vriezer nog redelijk vol ;K
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Nog een onderdeel van de baguette-testen met wisselend resultaat, de hoeveelheid deeg is telkens dezelfde, de bloem, gist en zaden zijn telkens verschillend
- hetnieuwewerck
- Jongste bediende
- Berichten: 35
- Lid geworden op: zo 20 jul 2014, 13:02
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Vandaag even het roggebrood met rozijnen van Levine gebakken.
Superlekker,helaas geen foto,was te snel op!
Moet nog wel even leren,waar en wanneer je een bericht kunt schrijven of antwoord kan geven.
En de smilies worden bij mij in geschreven tekst weergegeven.
Vr Gr Theo
Superlekker,helaas geen foto,was te snel op!
Moet nog wel even leren,waar en wanneer je een bericht kunt schrijven of antwoord kan geven.
En de smilies worden bij mij in geschreven tekst weergegeven.
Vr Gr Theo
Vr Gr Theo
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Allemaal weer mooi gebakken...Ellen :2th: Melinda :2th: Peter :2th: en Prutske :2th:
Theo jammer dat je geen foto's van je Roggebrood meer kunt laten zien.Maar ik geloof je op je woord dat het superlekker was. :2th:
Dat je Smilie's niet in beeld komen ligt waarschijnlijk aan dat je bij 'Opties' links onderaan het antwoordveld het 'Smillies uitschakelen' aangevinkt staat,
Als je dat vinkje even weg laat vliegen :rofl2: en je kiest dan een Smillie welke dan ook, dan moet het vast lukken.
Goed gelezen hoor...Voor mijn Winston heb ik idd. ook het recept van HHB. gevolgd,met een verschil dat ik ipv. 50/50 boter/marg.
puur boter heb gebruikt.
Wat betreft je vraag om de Amaretto beter te kunnen proeven,ik zou je geen hoeveelheid kunnen adviseren, maar misschien als je de vulling cranberries/rozijnen, die je volgens je eerder bericht in Rum weekt,dat in Amaretto doet en de Amaretto die na uitlekken overblijft in je deeg verwerkt.Wie weet krijg je dan wat meer smaak.En wellicht dat enkele druppels Amandelaroma/Essence ook nog aan de smaak zullen bijdragen.
Theo jammer dat je geen foto's van je Roggebrood meer kunt laten zien.Maar ik geloof je op je woord dat het superlekker was. :2th:
Dat je Smilie's niet in beeld komen ligt waarschijnlijk aan dat je bij 'Opties' links onderaan het antwoordveld het 'Smillies uitschakelen' aangevinkt staat,
Als je dat vinkje even weg laat vliegen :rofl2: en je kiest dan een Smillie welke dan ook, dan moet het vast lukken.
Hallo Astridmiesje1959 schreef:Cor, welk recept heb jij toen gebruikt voor de Winston. Ik meen ergens gelezen te hebben dat jij ook het recept van Heel Holland bakt gebruikt hebt.Kun je me ook advies geven over de hoeveel drank in, b.v. een 500 gram meel brood, zodat je het wel goed kunt proeven?
Goed gelezen hoor...Voor mijn Winston heb ik idd. ook het recept van HHB. gevolgd,met een verschil dat ik ipv. 50/50 boter/marg.
puur boter heb gebruikt.
Wat betreft je vraag om de Amaretto beter te kunnen proeven,ik zou je geen hoeveelheid kunnen adviseren, maar misschien als je de vulling cranberries/rozijnen, die je volgens je eerder bericht in Rum weekt,dat in Amaretto doet en de Amaretto die na uitlekken overblijft in je deeg verwerkt.Wie weet krijg je dan wat meer smaak.En wellicht dat enkele druppels Amandelaroma/Essence ook nog aan de smaak zullen bijdragen.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Bedankt Cor. Een evt volgende keer ga ik het op die manier doen.
Theo, fijn dat je roggebrood zo goed was gelukt. :2th:
Prutske, welke recepten heb je voor de stokbroden gebruikt en welke is nu de favoriet?
Theo, fijn dat je roggebrood zo goed was gelukt. :2th:
Prutske, welke recepten heb je voor de stokbroden gebruikt en welke is nu de favoriet?
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Vorige week was ik bij de gemeentewerf om wat grof afval weg te brengen en al rondkijkend viel mijn oog op een afgedankt aluminium visplateau, wat gebruikt wordt bij de hengelsport om daar langs de waterkant allerlei zaken op te zetten en ook de zitmand waardoor je comfortabel enkele uren kunt vissen.
De hengelaars onder ons zullen wel weten wat er bedoeld wordt.Zelf heb ik er ook een maar die is nog lang niet afgedankt. Op de vraag of ik het mee mocht nemen en dat me het enkel ging om de geperforeerde gaatjesplaat en ik de rest tzt. wel weer terug breng werd positief gereageerd.
Thuisgekomen heb ik 'het ding' ontmanteld en met de slijptol de gaatjesplaat in twee gelijke stukken gesneden.Na een grondige schrobbeurt
heb ik nu twee mooie bakplaatjes om mijn Vloerbroden van onderen een professionele look mee te kunnen geven.
Ben er vanmorgen mee aan de slag gegaan:
Een stevig deeg van 40/10/50/ tarwemeel/roggemeel/patentbloem,aangevuld met wat glutenpoeder,daarbij gist,zout en (ijs)koud water en als vulling nog wat zonne-en pompoenpitten.
Na een voorrijs van bijna 45 minuten (wat voldoende bleek met dit warme weer) verdeeld in twee stukken en opgebold:
Na de 'bolrijs' 20 min. batards gevormd:
Even voor het einde van de narijs, wat vochtig gemaakt en er wat bloem over gezeefd en er een vork voorzichtig overheengetrokken, dit suggereert de sporen van een rijsmandje (ze hebben hun rijs gewoon op de plaat gehad) waarna ingesneden:
De broden na het afbakken met een lekker krokante korst en dank zij de gaatjesplaat een mooi gevormde 'vloer' zoals we dit in de bakkerij graag zien.
Tenslotte de hele 'produktie' van vandaag, de doorsnede van de Vloerbroden, een groot en klein Krentebrood en een plaat (24stuks) Krentebollen:
De hengelaars onder ons zullen wel weten wat er bedoeld wordt.Zelf heb ik er ook een maar die is nog lang niet afgedankt. Op de vraag of ik het mee mocht nemen en dat me het enkel ging om de geperforeerde gaatjesplaat en ik de rest tzt. wel weer terug breng werd positief gereageerd.
Thuisgekomen heb ik 'het ding' ontmanteld en met de slijptol de gaatjesplaat in twee gelijke stukken gesneden.Na een grondige schrobbeurt
heb ik nu twee mooie bakplaatjes om mijn Vloerbroden van onderen een professionele look mee te kunnen geven.
Ben er vanmorgen mee aan de slag gegaan:
Een stevig deeg van 40/10/50/ tarwemeel/roggemeel/patentbloem,aangevuld met wat glutenpoeder,daarbij gist,zout en (ijs)koud water en als vulling nog wat zonne-en pompoenpitten.
Na een voorrijs van bijna 45 minuten (wat voldoende bleek met dit warme weer) verdeeld in twee stukken en opgebold:
Na de 'bolrijs' 20 min. batards gevormd:
Even voor het einde van de narijs, wat vochtig gemaakt en er wat bloem over gezeefd en er een vork voorzichtig overheengetrokken, dit suggereert de sporen van een rijsmandje (ze hebben hun rijs gewoon op de plaat gehad) waarna ingesneden:
De broden na het afbakken met een lekker krokante korst en dank zij de gaatjesplaat een mooi gevormde 'vloer' zoals we dit in de bakkerij graag zien.
Tenslotte de hele 'produktie' van vandaag, de doorsnede van de Vloerbroden, een groot en klein Krentebrood en een plaat (24stuks) Krentebollen:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Mooie baguettes Prutske!! :2th:
Bakplaat, wat een mooie 'productie' heb je weer gebakken. :2th:
Zelf aan de slag gegaan met een Mueslibrood. In het recept stond dat ik de oven (niet in de Rofco gebakken) moest voorverwarmen op 200 gr. Daar twijfelde ik over, had het zelf eerder op 220 gr gedaan...Toch maar die 200 gr gedaan en toen duurde het dus heel lang voordat het brood gaar was.
Volgende keer zal ik het toch op 220 gr afbakken, nu was het brood droog bij de korsten.
Bakplaat, wat een mooie 'productie' heb je weer gebakken. :2th:
Zelf aan de slag gegaan met een Mueslibrood. In het recept stond dat ik de oven (niet in de Rofco gebakken) moest voorverwarmen op 200 gr. Daar twijfelde ik over, had het zelf eerder op 220 gr gedaan...Toch maar die 200 gr gedaan en toen duurde het dus heel lang voordat het brood gaar was.
Volgende keer zal ik het toch op 220 gr afbakken, nu was het brood droog bij de korsten.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer