Zoete broodjes

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
barto
Gaat de goede kant op
Berichten: 98
Lid geworden op: za 26 apr 2014, 17:14
Locatie: Utrecht

Zoete broodjes

Bericht door barto »

Vandaag de zoete broodjes van Levine gemaakt.
Ze vielen hier erg in de smaak en werden vergeleken met de hapsburgers van bakkerij Het Stoepje.
Het waren echt bolletjes geworden. Misschien teveel gebold?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Zoete broodjes

Bericht door bakplaat »

Mooie Bolletjes gebakken Barto :2th:

Mijn zachte Melkbolletjes...

Afbeelding

...druk ik als ze op de plaat staan, na 10-15 minuten rijs even plat en laat ze dan verder rijzen. Na het afbakken direct afstrijken met een kwastje met boter,voor een mooie glans en een lekker zacht korstje.
Laat ze afkoelen op de plaat dan blijven ze ook van onder lekker zacht.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
barto
Gaat de goede kant op
Berichten: 98
Lid geworden op: za 26 apr 2014, 17:14
Locatie: Utrecht

Re: Zoete broodjes

Bericht door barto »

Ziet er strak uit!
Afstrijken met boter had ik ook gedaan.
Bedankt voor de tip om ze op de plaat te laten afkoelen. Had ze nu op een rooster gezet.
Hoelang laat je ze na rijsen als je ze iets platgedrukt hebt?
heb nu gedaan zoals Levine beschrijft in haar recept.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Zoete broodjes

Bericht door bakplaat »

Barto...

De narijs voor welk deeg dan ook is eigenlijk niet in een precieze tijd aan te geven. Deze Bolletjes laat ik nadat ze wat zijn aangedrukt nog ongeveer 45-50 minuten rijzen of zoveel korter of langer tot ze met een lichte vingerdruk langzaam terug veren.
Als ze niet terugveren en/of inzakken is het te lang geweest en is er sprake van overrijs.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Nelk

Re: Zoete broodjes

Bericht door Nelk »

Lekker, ik probeer de volgende keer ook om ze langer te laten rijzen. Maar heb eigenlijk te weinig geduld :oops:
Gebruikersavatar
barto
Gaat de goede kant op
Berichten: 98
Lid geworden op: za 26 apr 2014, 17:14
Locatie: Utrecht

Re: Zoete broodjes

Bericht door barto »

Bedankt voor de tip.
Brood bakken is voor mij iets totaal nieuws dus alle tips zijn meer dan welkom.
(heb gelukkig hier op het forum al veel gevonden) :2th:
Gebruikersavatar
Bakker Jo
Gaat de goede kant op
Berichten: 77
Lid geworden op: vr 31 okt 2014, 21:05

Re: Zoete broodjes

Bericht door Bakker Jo »

bakplaat schreef:Mooie Bolletjes gebakken Barto :2th:

Mijn zachte Melkbolletjes...

Afbeelding

...druk ik als ze op de plaat staan, na 10-15 minuten rijs even plat en laat ze dan verder rijzen. Na het afbakken direct afstrijken met een kwastje met boter,voor een mooie glans en een lekker zacht korstje.
Laat ze afkoelen op de plaat dan blijven ze ook van onder lekker zacht.

Ziet er mooi en smakelijk uit. Hoe krijg je de bolletjes zo mooi even groot en in het gelid?

mvg

Jo
Gebruikersavatar
miesje1959
Meesterbakker
Berichten: 1524
Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
Locatie: kop van Noord-Holland

Re: Zoete broodjes

Bericht door miesje1959 »

Zelf weeg ik alles precies af en Cor zal dat waarschijnlijk ook wel doen.
Astrid

Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Zoete broodjes

Bericht door bakplaat »

Idd. precies zoals Astrid ook al zegt...de deegstukjes afwegen,netjes opbollen en even ver uit elkaar (in gelid) op de plaat zetten.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Bakker Jo
Gaat de goede kant op
Berichten: 77
Lid geworden op: vr 31 okt 2014, 21:05

Re: Zoete broodjes

Bericht door Bakker Jo »

Hoi Cor,

Weet je nog het gewicht van de deegbolletjes (ik schat 65 gr?). En de afmeting van de bakplaat. Ik zou dan kunnen uitrekenen hoeveel op mijn bakplaat past met wat minder deeg.

Ik had onlangs ook deze broodjes gemaakt maar ik kreeg ze niet op één bakplaat dus ik had ze op twee platen verdeeld en in de hete lucht oven. De onderste plaat was toch minder mooi dan de bovenste. Ik zou ze kunnen omwisselen maar met een baktijd van 15 min is dat ook niet handig.

Groetjes

Jo
Plaats reactie