Weer beetje gebakken :
Franse landbroden
Duits Vollkorn Kartoffelbrot
2 broden met rozijnen en krenten
bakdag geweest
- Gerda
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 86
- Lid geworden op: ma 30 sep 2013, 07:13
Re: bakdag geweest
Hier ook Prutske. Mooie broden. Kartoffelbrood ken ik niet.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Re: bakdag geweest
het brood bestaat uit volkorenmeel + klein aandeel gepureerde aardappel en dit zorgt voor een 'sappiger' lees 'minder droog' brood ^)^
- Gerda
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 86
- Lid geworden op: ma 30 sep 2013, 07:13
Re: bakdag geweest
Dat klinkt goed
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: bakdag geweest
Heel mooi gebakken Gerda (wat een productie) :2th:
En ook Prutske weer mooi en lekker bezig geweest. :2th:
Wil je eens een heel gemakkelijk Aardappelbrood bakken...
Gebruik dan Aardappelpureemix uit een pakje, bijv. 10% van de bloem.
Meng dat droog door de bloem, maar gebruik dan wel wat meer vocht
in het deeg.
En ook Prutske weer mooi en lekker bezig geweest. :2th:
Wil je eens een heel gemakkelijk Aardappelbrood bakken...
Gebruik dan Aardappelpureemix uit een pakje, bijv. 10% van de bloem.
Meng dat droog door de bloem, maar gebruik dan wel wat meer vocht
in het deeg.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Gerda
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 86
- Lid geworden op: ma 30 sep 2013, 07:13
Re: bakdag geweest
Ja als ik bak, bak ik maar meteen voor de halve familie.
Goede tip die van dat aardappelpuree.
Weer wat geleerd.
Goede tip die van dat aardappelpuree.
Weer wat geleerd.
- Peetje
- Deegkneder
- Berichten: 137
- Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29
Re: bakdag geweest
Zou echte aardappel niet lekkerder zijn of denken jullie dat dat niet uitmaakt? wel opletten dan dat het geen aardappelpuree,is is met zout!
in ieder geval ga ik het ook een leer proberen, zet het op mijn lijstje.
Petra
in ieder geval ga ik het ook een leer proberen, zet het op mijn lijstje.
Petra
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: bakdag geweest
In dat geval gewoon wat minder zout aan je deeg toevoegen. Deed ik ook toen ik nog roomboter gebruikte. Ongezouten roomboter is sterk in de minderheid in 't schap. Dus gezouten boter gebruikt en iets minder zout aan het deeg toegevoegd...
Het leven is goed, in het Brabantse land...