bakdag geweest

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
prutske

bakdag geweest

Bericht door prutske »

Weer beetje gebakken :
AfbeeldingFranse landbroden
AfbeeldingDuits Vollkorn Kartoffelbrot
Afbeelding 2 broden met rozijnen en krenten
Gebruikersavatar
Gerda
Gaat de goede kant op
Berichten: 86
Lid geworden op: ma 30 sep 2013, 07:13

Re: bakdag geweest

Bericht door Gerda »

Hier ook Prutske. Mooie broden. Kartoffelbrood ken ik niet.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
prutske

Re: bakdag geweest

Bericht door prutske »

het brood bestaat uit volkorenmeel + klein aandeel gepureerde aardappel en dit zorgt voor een 'sappiger' lees 'minder droog' brood ^)^
Gebruikersavatar
Gerda
Gaat de goede kant op
Berichten: 86
Lid geworden op: ma 30 sep 2013, 07:13

Re: bakdag geweest

Bericht door Gerda »

Dat klinkt goed
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: bakdag geweest

Bericht door bakplaat »

Heel mooi gebakken Gerda (wat een productie) :2th:

En ook Prutske weer mooi en lekker bezig geweest. :2th:

Wil je eens een heel gemakkelijk Aardappelbrood bakken...
Gebruik dan Aardappelpureemix uit een pakje, bijv. 10% van de bloem.
Meng dat droog door de bloem, maar gebruik dan wel wat meer vocht
in het deeg.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Gerda
Gaat de goede kant op
Berichten: 86
Lid geworden op: ma 30 sep 2013, 07:13

Re: bakdag geweest

Bericht door Gerda »

Ja als ik bak, bak ik maar meteen voor de halve familie.
Goede tip die van dat aardappelpuree.
Weer wat geleerd.
Gebruikersavatar
Peetje
Deegkneder
Berichten: 137
Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29

Re: bakdag geweest

Bericht door Peetje »

Zou echte aardappel niet lekkerder zijn of denken jullie dat dat niet uitmaakt? wel opletten dan dat het geen aardappelpuree,is is met zout!
in ieder geval ga ik het ook een leer proberen, zet het op mijn lijstje.

Petra
Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: bakdag geweest

Bericht door Ballie »

In dat geval gewoon wat minder zout aan je deeg toevoegen. Deed ik ook toen ik nog roomboter gebruikte. Ongezouten roomboter is sterk in de minderheid in 't schap. Dus gezouten boter gebruikt en iets minder zout aan het deeg toegevoegd...
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Plaats reactie