Broodstapel
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Broodstapel
Naast alle hippe franse vormen heb ik ook nog echt brood gebakken :G Deze hele stapel, allemaal desem, een Rofco vol ongeveer.
Broodstapel by lekkermelig, on Flickr
Op de groepsfoto van achter naar voren:
- veluws desem
- sourdough seed bread, met sesam, zonnepitten en lijnzaad
- hazelnoot fig levain met vijgen (jaja) en ook wat abrikozen omdat er wat vijgen knaagdieren in huis rondliepen . Ik wilde ze eerst alleen met vijgen en pecan noten maken, maar de knaagdieren waren behoorlijk actief geweest, en het bakje met hazelnoten hadden ze nog niet gevonden.
Alle recepten komen (met wat aanpassingen) uit hamelman.
Wil
Broodstapel by lekkermelig, on Flickr
Op de groepsfoto van achter naar voren:
- veluws desem
- sourdough seed bread, met sesam, zonnepitten en lijnzaad
- hazelnoot fig levain met vijgen (jaja) en ook wat abrikozen omdat er wat vijgen knaagdieren in huis rondliepen . Ik wilde ze eerst alleen met vijgen en pecan noten maken, maar de knaagdieren waren behoorlijk actief geweest, en het bakje met hazelnoten hadden ze nog niet gevonden.
Alle recepten komen (met wat aanpassingen) uit hamelman.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Broodstapel
:2th: :2th:
Goed bezig Wil,
Ik ben met een andere hobby bezig geweest vandaag, heerlijk in de achtertuin.
Wie had dat gedacht op 1 november lekker in een blousje buiten bezig :B:
Tussendoor ook nog iets gebakken
Goed bezig Wil,
Ik ben met een andere hobby bezig geweest vandaag, heerlijk in de achtertuin.
Wie had dat gedacht op 1 november lekker in een blousje buiten bezig :B:
Tussendoor ook nog iets gebakken
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- allema
- Warme bakker
- Berichten: 537
- Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Broodstapel
Geweldig toch zo'n stapelbrood. Wordt er blij van als ik het zie.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Broodstapel
Kreeg het maar net in de vriezer ;B De buren waren allemaal niet thuis :rofl2:
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Broodstapel
Volgende keer mag je best bellen hoor Wil, Wageningen is niet eens zo ver vanaf Houten :rofl2:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broodstapel
Je mag mijn bijna lege vriezer in het nabije Driebergen wel vullen hoor :D, Zonder gekaheid, je broden zien er heerlijk uit! Krijg zin om ze meteen te maken, zaten er maar meer uren in een dag.. Toevallig deed ik vanmorgen een poging om het boek van Hamelman te bestellen, maar paypal werkte helaas niet mee. Morgen nog maar een keer proberen, dat brood met vijgen klinkt wel erg goed! Trouwens, hoe doe jij de pitten op het brood? Bij mijn broden vallen er na het bakken altijd best veel weer af, en anders bij het snijden wel.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Broodstapel
Ik maak de broden nat met water, met de handen of een kwastje en dan rol ik het deeg door een bord met pitten.
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Broodstapel
Wat ook goed werkt is een plantenspuit. Wel ff oppassen dat er echt alleen schoon water in zit.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broodstapel
Hmm, zo doe ik het ook.. Misschien ligt het aan de hoeveelheid water of wellicht wat beter aandrukken bij het rollen?
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Broodstapel
Nou ja, er vallen altijd wel wat pitten af als je je deeg door een bord met pitten gerold hebt, maar geen enorme hoeveelheden.
Als je wil dat het vaster blijft zitten moet je er misschien wat eiwit bij gooien, dat plakt beter. Nooit geprobeerd, maar volgens mij wordt het dan iets sneller donker.
Wil
Als je wil dat het vaster blijft zitten moet je er misschien wat eiwit bij gooien, dat plakt beter. Nooit geprobeerd, maar volgens mij wordt het dan iets sneller donker.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Re: Broodstapel
Lekker Wil! Wat is dat Veluws Desem, die kan ik niet vinden in Hamelman? ;-)
Anna, heb je Hamelman al te pakken gekregen? Bol heeft m ook gewoon, kun je iDealen.
Nog een boekentip trouwens: Cooked, van Michael Pollan. Gaat meer over koken in het algemeen (fantastisch boek, meneer is onderzoeksjournalist op t gebied van voedsel en begint steeds meer te geloven dat bijna alle problemen met ons voedsel en gezondheid op te lossen zijn door zelf te gaan koken (ik ga hier kort door de bocht in een notendop, dat begrijp je) maar een sectie van het boek gaat over brood. Hij is onder andere bij Chad hoeheettietoch van Tartine op bezoek geweest en bij nog wat stoere bakkers, en verdomd als het niet waar is, in die 50 bladzijden over brood stonden wel 4 eye-openers die ik nooit ergens anders gelezen had. Erg tof. En heel veel zin om weer te gaan bakken ook ineens.
Anna, heb je Hamelman al te pakken gekregen? Bol heeft m ook gewoon, kun je iDealen.
Nog een boekentip trouwens: Cooked, van Michael Pollan. Gaat meer over koken in het algemeen (fantastisch boek, meneer is onderzoeksjournalist op t gebied van voedsel en begint steeds meer te geloven dat bijna alle problemen met ons voedsel en gezondheid op te lossen zijn door zelf te gaan koken (ik ga hier kort door de bocht in een notendop, dat begrijp je) maar een sectie van het boek gaat over brood. Hij is onder andere bij Chad hoeheettietoch van Tartine op bezoek geweest en bij nog wat stoere bakkers, en verdomd als het niet waar is, in die 50 bladzijden over brood stonden wel 4 eye-openers die ik nooit ergens anders gelezen had. Erg tof. En heel veel zin om weer te gaan bakken ook ineens.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Broodstapel
Ha Elizabet. ook weer eens hier
Veluws desem is een eeuwenoud familierecept wat van generatie op generatie doorgegeven is met hele speciale ingredienten.....
Oh nee.
Het komt gewoon uit Hamelman. Die heeft drie versies van Vermont sourdough. Vermont sourdough heet zo, omdat het wel een recept is voor San Francisco sourdough, maar in Vermont gemaakt is. En omdat ik het gewoon in Wageningen maak heb ik het maar omgedoopt naar Veluws desem, alhoewel Wageningen natuurlijk nauwelijks op de Veluwe ligt. Misschien moet ik het wel Gelders valleidesem noemen?
Wil
Veluws desem is een eeuwenoud familierecept wat van generatie op generatie doorgegeven is met hele speciale ingredienten.....
Oh nee.
Het komt gewoon uit Hamelman. Die heeft drie versies van Vermont sourdough. Vermont sourdough heet zo, omdat het wel een recept is voor San Francisco sourdough, maar in Vermont gemaakt is. En omdat ik het gewoon in Wageningen maak heb ik het maar omgedoopt naar Veluws desem, alhoewel Wageningen natuurlijk nauwelijks op de Veluwe ligt. Misschien moet ik het wel Gelders valleidesem noemen?
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broodstapel
Elizabeth, ik heb het boek inmiddels in huis
Bedankt voor de tip Wil, kan ik straks een mooi Utrechtse Heuvelrugdesem maken :rofl2:
Bedankt voor de tip Wil, kan ik straks een mooi Utrechtse Heuvelrugdesem maken :rofl2:
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Broodstapel
Haha, dat klinkt natuurlijk ook heel exclusief! Meteen bakken dan maar!
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broodstapel
Bakken gaat nu helaas niet, althans het kneedgedeelte dan. Al wiebelend op een been staand 20 minuten met de hand kneden houd ik niet vol. Maar wellicht kan het binnenkort wel, ik kreeg gisteren iets over een beertje kopen ingefluisterd
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Broodstapel
Direct gehoor aan geven! :rofl: :rofl2:Anna schreef:ik kreeg gisteren iets over een beertje kopen ingefluisterd
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broodstapel
Dat zal ik zeker doen Melinda :grin: