Ook weer aan de bak geweest
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Ook weer aan de bak geweest
Vandaag ook weer eens de handen uit de mouwen gestoken en allereerst mijn Triangelbroodjes ...zowel de bruine als de witte versie gebakken.
Triangels wit en bruin:
Daarna mijn zachte witte Melkbollen en van hetzelfde deeg wat gevlochten modellen gebakken.
Een plaat (18 stuks) zachte Tijgerbollen/Tijgerpap paneermeel:
Tenslotte een plaat Krente/rozijnenbollen en van hezelfde deeg een Krente/rozijnenbrood:
Tussen de werkzaamheden door alvast een Speculaasdeeg gemaakt en Amandelspijs voorbereid, waarmee ik morgen aan de slag ga.
Triangels wit en bruin:
Daarna mijn zachte witte Melkbollen en van hetzelfde deeg wat gevlochten modellen gebakken.
Een plaat (18 stuks) zachte Tijgerbollen/Tijgerpap paneermeel:
Tenslotte een plaat Krente/rozijnenbollen en van hezelfde deeg een Krente/rozijnenbrood:
Tussen de werkzaamheden door alvast een Speculaasdeeg gemaakt en Amandelspijs voorbereid, waarmee ik morgen aan de slag ga.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Ook weer aan de bak geweest
Ziet er allemaal weer mooi uit Cor.
Triangels wil ik ook nog eens bakken, maar dat denk ik ook al een tijdje.
Triangels wil ik ook nog eens bakken, maar dat denk ik ook al een tijdje.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Molenbroodje
- Opboller
- Berichten: 219
- Lid geworden op: wo 05 mar 2014, 22:35
- Locatie: Oost Brabant
Re: Ook weer aan de bak geweest
Ziet er heel goed uit! Hoe maak jij triangels? Ik vorm ze in een springvorm zoal Levine dat op haar blog uitlegt, maar als he er zoveel hebt, zal het lastig zijn.
Groetjes Manon,
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
Re: Ook weer aan de bak geweest
Wat ziet dat er allemaal lekker en goed uit!
Ook hier staan de triangels nog op de to-do-baklijst.
Ook hier staan de triangels nog op de to-do-baklijst.
- Gerda
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 86
- Lid geworden op: ma 30 sep 2013, 07:13
Re: Ook weer aan de bak geweest
Mooie broden ! Als ik zulke foto's zie, krijg ik gelijk de neiging om de oven aan te doen. Het werkt erg stimulerend.
Gebruik je voor de witte triangels alleen witte bloem en daar doe je wat zaden door?
Ik ga zeker eens maken.
Ik ben ook bezig geweest met speculaas. Ken je deze suikerhartjes?
Gebruik je voor de witte triangels alleen witte bloem en daar doe je wat zaden door?
Ik ga zeker eens maken.
Ik ben ook bezig geweest met speculaas. Ken je deze suikerhartjes?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- allema
- Warme bakker
- Berichten: 539
- Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37
Re: Ook weer aan de bak geweest
Mooie broodjes Cor :2th:
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic SD-R 2530 KXE
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Ook weer aan de bak geweest
Mooie productie, Cor. Heerlijk als je zo'n dag je kunt uitleven. Krijg je ook hulp van je vrouw?
Jullie kunnen in ieder geval weer even vooruit. :G
Jullie kunnen in ieder geval weer even vooruit. :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
Re: Ook weer aan de bak geweest
Woww wat een procuctie, en alles ziet er zo vreselijk goed uit. :2th:
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Ook weer aan de bak geweest
Kijk, die hoeveelheden van Bakplaat zien we graag weer eens! Lekkere broodjes hoor.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- weekendbakery
- Jongste bediende
- Berichten: 25
- Lid geworden op: do 23 okt 2014, 22:05
- Contacteer:
Re: Ook weer aan de bak geweest
Hoi Cor, ziet er erg goed uit. Wil je je geheim van de ingrediënten van je tijgerpapje verklappen. We hebben er een paar van het internet geprobeerd maar nog geen goede gevonden.
Ed & Marieke - Fanatiek bakker met Rofco, Haussler Alpha, Teddy
WeekendBakery.com Website
WeekendBakery.com Website
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Ook weer aan de bak geweest
Hallo GerdaGerda schreef:Mooie broden ! Als ik zulke foto's zie, krijg ik gelijk de neiging om de oven aan te doen. Het werkt erg stimulerend.
Gebruik je voor de witte triangels alleen witte bloem en daar doe je wat zaden door?
Ik ga zeker eens maken.
Ik ben ook bezig geweest met speculaas. Ken je deze suikerhartjes?
Zowel in het bruine deeg:
Als ook in het witte:
Worden wat zaden (Zonnebloem/Pompoen) gebruikt en wel ± 10% op 100% bloem/meel.
Heb je die hartjes :2th: van speculaasdeeg gebakken en met roze glazuur bestreken?
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Ook weer aan de bak geweest
Hallo Weekendbakery.weekendbakery schreef:Hoi Cor, ziet er erg goed uit. Wil je je geheim van de ingrediënten van je tijgerpapje verklappen. We hebben er een paar van het internet geprobeerd maar nog geen goede gevonden.
Het is echt geen geheim hoor ...Mijn Tijgerpap maak ik altijd van Paneermeel en uit ervaring eigenlijk steeds uit 'de losse hand' ...een beetje van dit en van dat.
Maar als je het zelf ook eens wil proberen, doe het dan zo:
Neem 100 gram fijne paneermeel en week het met 80 gram lauwwarm water waarin 5 gram verse gist en 5 gram basterdsuiker is opgelost en roer er daarna dan nog 10 gram sla/zonnebloemolie door.
De aangeven hoeveelheid water zou zo maar iets meer of wat minder kunnen zijn. Het moet een smeuïg papje worden wat zich gemakkelijk over het brood/broodjes laat uitstrijken. Bedenk dat hoe steviger je pap is hoe grover de scheuring wordt.
Met deze hoeveelheid kun je ruimschoots 2 broden of een plaat 16-20 stuks broodjes bestrijken.
Maak je pap na het deeg kneden zodat het vast wat mee kan rjizen en strijk het over je brood/broodjes uit halverwege de narijs.
Ik hoop dat het zo duidelijk is en...misschien zien we binnenkort wel je foto's van mooie Tijgebollen/Brood.
Succes alvast.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- GebakkenLucht
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 75
- Lid geworden op: vr 22 aug 2014, 17:45
- Locatie: Amsterdam
Re: Ook weer aan de bak geweest
Als ik ook nog eens zo ver zou komen... ^)^
-Frits
Lekker mijn eigen gebakken broodjes oppeuzelen. Heerlijk.
Lekker mijn eigen gebakken broodjes oppeuzelen. Heerlijk.
- Gerda
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 86
- Lid geworden op: ma 30 sep 2013, 07:13
Re: Ook weer aan de bak geweest
Bedankt voor je reactie.
Ik heb de hartjes met fondant bestreken.Ik vind fondant lekkerder.
Volgens mij worden ze alleen in Kampen gemaakt tijdens de Sintperiode.
Ik heb de hartjes met fondant bestreken.Ik vind fondant lekkerder.
Volgens mij worden ze alleen in Kampen gemaakt tijdens de Sintperiode.
- Gerda
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 86
- Lid geworden op: ma 30 sep 2013, 07:13
Re: Ook weer aan de bak geweest
Ja inderdaad met speculaasdeeg.
- Gerda
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 86
- Lid geworden op: ma 30 sep 2013, 07:13
Re: Ook weer aan de bak geweest
Nog even een reactie op het tijgerpapje.Ik heb gister ook een poging gedaan en ik dacht : hoe krijg ik een smeuiig papje. Het bleef stijf, ook na toevoeging van extra water. Nou ja, toch er maar op gesmeerd. Echt mooi is het niet geworden. Wat bleek vanmorgen. Het restant was lekker zacht en goed smeerbaar geworden. Maar ja de broden waren al klaar. Dus voor mij een goede leer en wat Cor ook wel aangaf. Maak het papje ruim van te voren.
Verder heb ik vanwege het succes nog een keer speculaasbroodjes gemaakt.
Verder heb ik vanwege het succes nog een keer speculaasbroodjes gemaakt.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Molenbroodje
- Opboller
- Berichten: 219
- Lid geworden op: wo 05 mar 2014, 22:35
- Locatie: Oost Brabant
Re: Ook weer aan de bak geweest
Goede aanvulling, ik wil tijgerbrood binnenkort ook proberen! Je bovenste twee foto's staan alleen op zijn kop, zo verrekt iedereen hun nekspieren :rofl2: !
Groetjes Manon,
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
- Gerda
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 86
- Lid geworden op: ma 30 sep 2013, 07:13
Re: Ook weer aan de bak geweest
Bij mij staan ze niet op de kop. Kom maar bij mij kijken ter voorkoming van nekletsel.
Re: Ook weer aan de bak geweest
Ik zie de bovenste twee foto's ook onderste boven.
Ik maak tijgerpapje altijd tegelijk met brood, maar heb er nooit last van dat het papje niet goed is.
Ik maak tijgerpapje altijd tegelijk met brood, maar heb er nooit last van dat het papje niet goed is.
- Gerda
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 86
- Lid geworden op: ma 30 sep 2013, 07:13
Re: Ook weer aan de bak geweest
Op de Ipad staan ze en op de vaste staan ze op de kop. Ra ra hoe kan dat !
- acidmother
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 22
- Lid geworden op: ma 22 sep 2014, 11:57
Re: Ook weer aan de bak geweest
Ik zie ze ook op de kop, maar als ik ze vergroot staan ze weer goed ;B
Bakplaat, dat ziet er weer fantastisch uit allemaal!
Bakplaat, dat ziet er weer fantastisch uit allemaal!