Het is al wel een week of zo geleden maar uiteindelijk na ettelijke pogingen is een redelijke ciabatta uit de oven gekomen
Deeg voorbereid en 18 uur koel laten staan, daarna 1 uur laten opwarmen na een stretch en fold
Deegstukken verdeeld, weer strech en fold, en laten rijzen op een bebloemde doek
Op de schietplank gestort en mooi in de oven geschoven.
Wel gaan we volgende keer kleinere deegstukken maken, nu lag 1 plaat vol met slechts 2 broden
Ciabatta 24 uurs no knead
- Lezertje
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 17
- Lid geworden op: za 25 okt 2014, 18:39
- Locatie: Belgie
Ciabatta 24 uurs no knead
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Ciabatta 24 uurs no knead
Ja, als dit een slipperis, dan heb je toch wel platvoeten
Maar de structuur ziet er wel heel mooi luchtig uit, en de korst ook :2th:
Maar de structuur ziet er wel heel mooi luchtig uit, en de korst ook :2th:
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Re: Ciabatta 24 uurs no knead
Heb je ze apart gevormd, of het hele deeg tot een plat vierkant gevormd en er strips van gesneden? Dat laatste is namelijk hoe je echt de ciabatta-vorm krijgt. De strips dan op een flink bebloemde de werkbank laten rijzen, en als je ze dan (heel voorzichtig) met 2 handen omflipt (onderkant boven) en op je bakplaat/schietplank legt, krijg je ook nog de kreukeltjes in de bovenkant :-)