Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 475
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Brood van Gerrit

Bericht door WesleyNL » zo 31 mei 2020, 11:23

Ze zien er weer heel mooi uit.

Welke busvormen gebruik je voor deze mooie kleine broden?
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 31 mei 2020, 11:46

Ik gebruik Alusteel bussen.

(het andere brood zag er minder uit, kijk de foto maar op "Wat ging er mis"

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 08 jun 2020, 12:33

HALFVOLKOREN TARWEBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN EN LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

50/50 Volkoren tarwemeel,/ tarwebloem T55, 74% hydratatie
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie, geweekte zonnebloempitten (5%) en geweekt lijnzaad, ook 5%.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 21 jun 2020, 20:20

Nee, ik ben niet op vakantie, heb geen Corona, en ben ook niet gestopt met bakken. Mijn laptop is in de revisie dus kan ik geen foto’s uploaden. Zodra de machine weer doet wat IK wil komen de foto’s vanzelf hier terecht.

Intussen staan de broodjes wel gewoon op Instagram......

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 26 jul 2020, 17:09

BOLLETJES VERZAMELING (even inhalen)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 26 jul 2020, 17:16

BOULE VERZAMELING (Even inhalen)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op zo 26 jul 2020, 20:05, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 26 jul 2020, 17:21

BATARD VERZAMELING (even inhalen)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 26 jul 2020, 17:24

BAGUETTES (even inhalen)

Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 26 jul 2020, 17:43

TARWEBOULE MET BLOND LIJNZAAD, CHIAZAAD EN ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

30% Volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 72% hydratatie,
4% blond lijnzaad, 2% zonnebloempitten en 2% chiazaad (allen geweekt), zonnebloemolie, honing.

Gisteren gebakken, dus ik ben weer helemaal bij!

Gebruikersavatar
Vitamine C
Deegroller
Berichten: 493
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C » ma 27 jul 2020, 07:38

Ah de laptop doet het weer. Mooie broden :D

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 31 jul 2020, 11:13

TARWEBATARD MET BLOND LIJNZAAD EN WIT SESAMZAAD

Afbeelding

Afbeelding

40% Volkorentarwe (steengemalen), 60% Frans tarwebloem T55, 70% hydratatie
4% blond lijnzaad (geweekt) en 4% wit sesamzaad (geweekt) bruine basterd, sesamolie.
Gedecoreerd met volkorentarwemeel.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 31 jul 2020, 11:28

TARWE BOEKWEITBATARD MET POMPOENPITTEN

Afbeelding

40% Volkoren tarwemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 50% Frans tarwebloem T55, 1,5% donker gestemoutmeel.
10% pompoenpitten (geweekt), bruine basterdsuiker, olijfolie.
Gedecoreerd met volkoren tarwemeel.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 07 aug 2020, 14:27

TARWE BUSBROOD MET WIT EN ZWART SESAMZAAD

Afbeelding

Afbeelding

35% volkorentarwemeel vd molensteen, 65% tarwebloem T55, 68% hydratatie
8% wit en zwart sesamzaad (geweekt) door het deeg, basterdsuiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met wit en zwart sesamzaad.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 07 aug 2020, 14:36

MEERGRANEN - MEERZADENBOULE

Afbeelding

55% Tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel van de molensteen, 10% volkoren boekweitmeel, 5% sorghummeel 72% hydratatie
9% gemengde zaden: Quinoa, Chiazaaad, Lijnzaad (blond), Zonnebloempitten, Pompoenpitten, Maanzaad (wit), alles geweekt. Honing en olijfolie.
Gedecoreerd met het zadenmengsel (excl. de Quinoa).

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3385
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig » vr 07 aug 2020, 20:20

Mmm, dat ziet er wel mooi en lekker uit Gerrit!

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 29 aug 2020, 09:37

TARWEBOULE

Afbeelding

Eenvoudige tarweboule met 15% volkorenmeel, 85% Tarwebloem T55, 66% hydratatie

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 29 aug 2020, 09:41

TARWEBOULE MET LIJNZAAD EN CHIAZAAD

Afbeelding

Afbeelding

35% Volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 73% hydratatie
4% geweekt blond lijnzaad en 4% geweekte chiazaadjes door het deeg.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 29 aug 2020, 09:44

TARWE BUSBROOD

Afbeelding

Afbeelding

65% Tarwebloem T55, 65% volkoren tarwemeel, 67% hydratatie.
Gedecoreerd met Semolina

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 29 aug 2020, 09:46

BAGUETTES

Afbeelding

85% tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel, 5% sojameel

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 29 aug 2020, 09:54

TARWE-BOEKWEITBROOD

Afbeelding

Afbeelding

80% Tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 66% hydratatie.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 29 aug 2020, 10:00

BOULE VAN DONKER BOSMIX

Afbeelding

Brood van een kant-en-klaar mix van de"Betuwse Molens" uit Ingen (kadootje)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 29 aug 2020, 10:04

TARWE BUSBROOD MET SESAMZAAD

Afbeelding

Afbeelding

75% Tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel, 65% hydratatie

Gedecoreerd met sesamzaadjes

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 29 aug 2020, 10:06

Weer helemaal bij! Ik heb de bolletjes niet gepost maar die productie gaat ook gewoon door. Nu ligt er een meerzadenbrood te rijzen.......

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2232
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Melinda » za 29 aug 2020, 10:40

Mooi brood. :thumbup:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 06 sep 2020, 10:35

MEERZADENBATARD

Afbeelding

Afbeelding

60% Tarwebloem T55, 40% Tarwemeel, 77% hydratatie.
Chiazaad, blond lijnzaad en sesamzaad door het deeg

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 06 sep 2020, 10:39

MEERGRANEN MERZADENBOULE

Afbeelding

Afbeelding

30% Volkoren tarwemeel, 10% volkoren speltmeel, 60% tarweboem T55, 74% hydratatie.
Zonnebloempitten, Pompoenpitten en blond lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met dezelfde zaden.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 06 sep 2020, 10:43

ZACHTE TARWEBOLLEN

Afbeelding

Tarwebolletjes met 15% volkorenmeel.
Gedecoreerd met kleine zaadjes

(Ik bakte altijd 12 bolletjes tegelijk maar ineens bedacht ik dat er best 16 op een plaat passen......... :D )

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 06 sep 2020, 10:50

MEERGRANEN MEERZADENBOULE

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

5% sojameel, 10% Boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel, 55% tarwebloem T55, 74% hydratatie
Zonnebloempitte, zonnebloemittenmeel, pompoenpitten, pompoenpittenmeel,lijnzaad, chiazaad en wit maanzaad door het deeg.
honing en olijfolie.
Gedecoreerd met volkoren roggemeel. Gebakken op 245 graden.

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegkneder
Berichten: 113
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Brood van Gerrit

Bericht door RedYssel » do 10 sep 2020, 19:12

Allemaal weer prachtig Gerrit!. Wil graag zelf thuis stokbrood bakken maar thuis alles wat zonder pan gebakken word meteen zwarts :? .

Gr Red!

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegroller
Berichten: 263
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Henk » vr 11 sep 2020, 22:44

Gerrit, gebakken op 245 °C. Dat is best wel hoog!
Welk doel heeft dat?

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1156
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 12 sep 2020, 07:30

Bakker Henk schreef:
vr 11 sep 2020, 22:44
Gerrit, gebakken op 245 °C. Dat is best wel hoog!
Welk doel heeft dat?
Ik wilde gewoon uittesten welk effect het bakken heeft op deze hoge temperatuur.
En het brengt niets meer dan een dikkere korst 🥴. Voorverwarmen op 235 en dan evt terug naar 225 is voor deze broden voor mij het best.

Plaats reactie