Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 28 jan 2019, 01:07

TARWE-GERSTBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding

25% volkorengerst, 25% volkorentarwe steengemalen, 50% franse tarwebloen T55, 68% hydratatie
7,5% geroosterde gerstevlokken en lijnzaad door het deeg, bruine suiker
Groet, Gerrit

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » ma 28 jan 2019, 11:17

Bruine suiker.. waarom?? :? :?

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 28 jan 2019, 13:17

Zomaar, voor de kleur.
Groet, Gerrit

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » ma 28 jan 2019, 15:06

BakkerGerrit schreef:
ma 28 jan 2019, 13:17
Zomaar, voor de kleur.
Kun je toch ook factor 50 gebruiken.. :B: :B:

Leg je em FF onder de zonnebank..

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 30 jan 2019, 12:01

ZONNEBLOEMPITTENBROOD

Afbeelding
Afbeelding

20% Volkorentarwemeel vd molensteen, 80% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie (melk)
7,5% geroosterde zonnebloempitten door het deeg. Zonnebloempitten ter decoratie
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 31 jan 2019, 21:36

MEERGRANENBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding

5% volkoren roggemeel, 15% volkorenspeltmeel, 20% volkorentarwe vd molensteen, 60% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie. 7,5% lijnzaad door het deeg. Honing en olijfolie. Roggebloem ter decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 01 feb 2019, 10:53, 2 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3197
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » vr 01 feb 2019, 00:11

Mooi brood Gerrit :2th: …het lacht je toe. ^)^
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 01 feb 2019, 23:47

ZACHTE WITTE BOLLEN

Afbeelding

100% Franse tarwebloem T55, 55% hydratatie (vw 10% volle yoghurt) 10% ei.
Basterdsuiker en boter.
(Vrij naar Levine)
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 03 feb 2019, 18:20

LICHTBRUINE WINSTON

Afbeelding
Afbeelding
25% Volkorentarwe vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 67% hydratatie
Afgeglansd met boter
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 06 feb 2019, 20:35

MEERZADENBROOD

Afbeelding
Afbeelding
25% volkorentarwe vd zuidmolen, 75% Frans tarwebloem T55, 68% hydratatie
8% wit en zwart sesamzaad en lijnzaad. Sesamolie, basterdsuiker.
Ter decoratie mengsel van wit en zwart sesamzaad en maanzaad.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 06 feb 2019, 21:15, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » wo 06 feb 2019, 20:45

Bij Gerrit gaat het steeds meer op Lego lijken... :2th: :2th:
Bij was het meer sjoelen vandaag... :D, :D,

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1833
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Brood van Gerrit

Bericht door brood daar zit wat in » wo 06 feb 2019, 21:07

Wat een beauty's!! :2th:
Groet, Marja
_________________________________________________________________________________________________________
Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 09 feb 2019, 09:50

MEERGRANENBOULE

Afbeelding
Afbeelding
15% Volkoren gerstemeel, 15% volkoren speltmeel, 20% volkoren tarwe vd molensteen, 50% Frans tarwebloem T55, 70% hydratatie
Honing en zonnebloemolie.

(Ze zijn niet altijd even mooi :roll: )
Groet, Gerrit

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » za 09 feb 2019, 11:56

Zal wel meel van de Zuidmolen geweest zijn ;B ;K ;B ;K

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 10 feb 2019, 21:28

MEERGRANENBATARD

Afbeelding
Afbeelding
20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel, 60% frans tarwebloem T55, 67% hydratatie, honing, olijfolie
Roggebloem ter decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op ma 11 feb 2019, 10:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3197
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » zo 10 feb 2019, 22:29

Wat ben je weer mooi en lekker bezig geweest Gerrit. :2th: Een bijzonder compliment waardig, is je mooie Winston uit een van je vorige post's :2th:

Die maak ik zelf van een witbrooddeeg:

Afbeelding
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 14 feb 2019, 00:13

MAISBROODJE

Afbeelding
10% maismeel, 15% volkorentarwe vd molensteen, 75% Frans tarwebloem T55, 67% hydratatie
Maismeel als decoratie
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 15 feb 2019, 22:54

MEERGRANENBATARD
Afbeelding
20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel, 60% frans tarwebloem T55, 67% hydratatie, honing, olijfolie
Roggebloem ter decoratie

(Omdat dit m’n favoriet is)(op dit moment)
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 19 feb 2019, 14:59

TARWEBROOD MET LIJNZAAD EN YOGHURT

Afbeelding
Afbeelding
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie wv 10% volle yoghurt
7,5% lijnzaad. Afgeglansd met Aqua.
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 21 feb 2019, 20:42

MEERGRANENBOULE & BATARD MET MAANZAAD

Afbeelding
Afbeelding
20% volkorentarwemeel, 15% volkorengerstemeel, 5% sojameel, 60% tarwebloem T55, 67% hydratatie
Maanzaad ter decoratie
Groet, Gerrit

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » do 21 feb 2019, 21:23

Ga je de schutting schuren Gerrit??
Daarna kun je ze ook nog als weekendbollen gebruiken.. zaadjes zitten dan toch op de schutting.. afsmeren met boter en het weekend kan niet stuk...
Kost denk ik wel een vol pak plakjes Friese nagelkaas om hem vol te krijgen..

Maarreh laatie smake hè :2th: :2th:

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3197
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » vr 22 feb 2019, 00:14

Heel mooi Gerrit :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 23 feb 2019, 13:02

ZACHTE WITTE BOLLEN MET SESAM

Afbeelding
100% Franse tarwebloem T55, 65% hydratatie wv 10% volle yoghurt en 10% ei
Sesamzaad ter decoratie
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 24 feb 2019, 00:24

BIERBOSTELBROOD

Afbeelding
70% Frans tarwebloem T55, 15% volkorentarwe vd molensteen, 35% bierbostel, 65% hydratatie (wv 10% uit de bostel)
Honing en zonnebloemolie. Volkoren roggemeel ter decoratie.
De gebruikte bostel is van een Russian Imperial Stout

(Toen ik het water bij de bloem had gedaan bedacht ik me dat ik ‘m met bier wilde maken.....seniorenmomentje......)
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
Eef
Jongste bediende
Berichten: 27
Lid geworden op: di 07 nov 2017, 12:22

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Eef » di 26 feb 2019, 22:22

Een heel mooi brood Gerrit, even voor de duidelijkheid, je hebt dus 15% van de bostel bij het meel geteld. Had je de bostel ook eerst uit laten lekken?

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 26 feb 2019, 23:16

Inderdaad Eef. En de bostel is goed uitgelekt.
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 27 feb 2019, 00:23

MEERGRANEN MEERZADENBROOD

Afbeelding
Afbeelding
10% volkoren speltmeel, 20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 70% Franse tarwebloem T55, 70% hydratatie
3% geroosterde Pompoenpitten, 3% geroosterde Zonnebloempitten en 3% lijnzaad door het deeg.
Zonnebloempitten en Pompoenpitten ter decoratie.
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 01 mar 2019, 00:05

TARWE-GERSTBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
20% volkorengerstemeel, 20% volkorentarwe, 60% Franse tarwebloem T55, 68% hydratatie
3,75% geroosterde gerstevlokken en 3,75% lijnzaad, 1% honing door het deeg.
Gerstemeel ter decoratie
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 02 mar 2019, 23:08

BRUIN BUSBROOD

Afbeelding
30% volkorentarwe, 70% Tarwebloem T55, 68% hydratatie.
Afgeglansd met aqua naturalis
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
lekkermelig
Meesterbakker
Berichten: 3059
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig » zo 03 mar 2019, 14:31

Nou Gerrit, dat ziet er weer picobello uit zoals bijna altijd :2th:
Ik vroeg me trouwens af waarom je met T55 bakt als je toch vrijwel altijd volkoren bijmengt?

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 03 mar 2019, 20:28

Ik vind T55 een fijn bloem om mee te bakken. En om niet teveel soorten in huis te halen maak ik altijd een mengeling van volkoren en de T55.
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 04 mar 2019, 17:58

HALFVOLKOREN TARWE-SPELTBOULE (Met kookstuk)

Afbeelding
Afbeelding

25% Volkoren speltmeel, 25% volkorentarwe, 50% Franse tarwebloem T55 75% hydratatie
Olijfolie en bruine suiker

Ik heb een kookstuk gemaakt van 8% van het meel, 1 op 5.
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 07 mar 2019, 00:39

MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
20% volkorentarwemeel, 15% volkorenspeltmeel, 5% volkoren roggemeel, 60% frans tarwebloem T55, 68% hydratatie
Honing en olijfolie, 7,5% lijnzaad door het deeg.
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 08 mar 2019, 23:38

ZACHTE WITTE BOLLEN

Afbeelding
10% volkorentarwe, 90% Franse tarwebloem T55, 67% hydratatie wv 10% ei.
Afgeglansd met boter
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 09 mar 2019, 18:19

TARWE-MAISBOULE & BATARD

Afbeelding
15% maismeel, 15% volkorentarwe, 70% frans tarwebloem T55, 67% hydratatie.
Maismeel ter decoratie
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 12 mar 2019, 10:02

TARWEBROODJE

Afbeelding
Afbeelding

25% volkorentarwe, 75% Frans tarwebloem, 68% hydratatie.

Deze omdat me gevraagd werd of ik ook wel eens “gewoon” brood bakte....
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 13 mar 2019, 18:39

TARWEBROOD MET SESAM

Afbeelding
35% volkorentarwe, 65% Frans tarwebloem T55, 68% hydratatie, sesamolie.
Sesamzaad ter decoratie
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
Matthijs1988
Chef stoffer en blik
Berichten: 13
Lid geworden op: zo 10 mar 2019, 12:48

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Matthijs1988 » wo 13 mar 2019, 19:29

Die zien er fijn uit Gerrit, krijg er direct trek in. Gebruik je gist of zuurdesem voor de busbroden? Ik vind het altijd nog een uitdaging om een busbrood een goede ovenrijs te laten hebben.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 13 mar 2019, 20:32

Matthijs1988 schreef:
wo 13 mar 2019, 19:29
Die zien er fijn uit Gerrit, krijg er direct trek in. Gebruik je gist of zuurdesem voor de busbroden? Ik vind het altijd nog een uitdaging om een busbrood een goede ovenrijs te laten hebben.
Ik gebruik gist, droge gist, 1,5%
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 15 mar 2019, 23:24

MEERGRANEN-MEERZADENBROOD

Afbeelding
20% volkorentarwe, 10% volkorenspeltmeel, 70% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
9% geroosterde zonnebloempitten, geroosterde pompoenpitten en lijnzaad door het deeg.
Een mengsel van pompoen- en zonnebloempitten, sesamzaad en maanzaad ter decoratie.
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3197
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » za 16 mar 2019, 16:40

Zoals gewoonlijk... weer mooi gebakken Gerrit. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1891
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Brood van Gerrit

Bericht door TigerManZ » za 16 mar 2019, 19:57

Zier er prachtig en lekker uit Gerrit :D
Groet, Han. :)

Waarschijnlijk aan het motorrijden of hardlopen of buiten koken of bier brouwen of.... teveul om op te noemen

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 19 mar 2019, 08:50

MAISBROOD

Afbeelding
15% maismeel, 15% volkorentarwe, 70 tarwebloemT55, 70% hydratatie
8% polenta door het deeg, polenta ter decoratie.
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
Eef
Jongste bediende
Berichten: 27
Lid geworden op: di 07 nov 2017, 12:22

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Eef » di 19 mar 2019, 22:55

Dat ziet er (alweer) prachtig uit Gerrit, bak je voor heel je omgeving? Ik heb wel een vraagje, voeg je (bijna) nooit wat zoets en wat vet toe? En dan toch een lekker zacht brood? Het is dus niet persee nodig?

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 19 mar 2019, 23:38

Jawel hoor Eef, in dit brood zit 2% basterdsuiker en 2% maisolie.
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 20 mar 2019, 18:30

MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
30% volkorentarwe, 10% volkorenspeltmeel, 10% volkoren gerstemeel, 5% volkorenroggemeel, 45% Franse tarwebloem T55, 72% hydratatie, bruine basterd en zonneblomolie.
7,5% lijnzaad door het deeg, roggemeel ter decoratie.
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
Eef
Jongste bediende
Berichten: 27
Lid geworden op: di 07 nov 2017, 12:22

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Eef » wo 20 mar 2019, 22:23

Dank je voor de toelichting Gerrit, ik ga ook eens wat van jou recepten uit proberen want die broden zien er allemaal wel heel goed uit .

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 22 mar 2019, 23:05

ZACHTE WEEKENDBOLLEN

Afbeelding
100% franse tarweblom T55, 71% hydratatie
Afgelakt met boter
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegkneder
Berichten: 173
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Henk » vr 22 mar 2019, 23:35

71% hydr is best wel hoog, Gerrit. Maar hiervan is ook melk en ei? Nog boter toegevoegd?
Ze zien er mooi uit.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 23 mar 2019, 00:11

Vandaag geen ei. 71% water en 4% boter.
Groet, Gerrit

Plaats reactie