Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63288
TARWE-GERSTBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding

25% volkorengerst, 25% volkorentarwe steengemalen, 50% franse tarwebloen T55, 68% hydratatie
7,5% geroosterde gerstevlokken en lijnzaad door het deeg, bruine suiker
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63325
ZONNEBLOEMPITTENBROOD

Afbeelding
Afbeelding

20% Volkorentarwemeel vd molensteen, 80% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie (melk)
7,5% geroosterde zonnebloempitten door het deeg. Zonnebloempitten ter decoratie
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63355
MEERGRANENBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding

5% volkoren roggemeel, 15% volkorenspeltmeel, 20% volkorentarwe vd molensteen, 60% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie. 7,5% lijnzaad door het deeg. Honing en olijfolie. Roggebloem ter decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 01 feb 2019, 10:53, 2 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#63357
Mooi brood Gerrit :2th: …het lacht je toe. ^)^
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63463
MEERZADENBROOD

Afbeelding
Afbeelding
25% volkorentarwe vd zuidmolen, 75% Frans tarwebloem T55, 68% hydratatie
8% wit en zwart sesamzaad en lijnzaad. Sesamolie, basterdsuiker.
Ter decoratie mengsel van wit en zwart sesamzaad en maanzaad.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 06 feb 2019, 21:15, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Rik59
#63464
Bij Gerrit gaat het steeds meer op Lego lijken... :2th: :2th:
Bij was het meer sjoelen vandaag... :D, :D,
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#63466
Wat een beauty's!! :2th:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63494
MEERGRANENBOULE

Afbeelding
Afbeelding
15% Volkoren gerstemeel, 15% volkoren speltmeel, 20% volkoren tarwe vd molensteen, 50% Frans tarwebloem T55, 70% hydratatie
Honing en zonnebloemolie.

(Ze zijn niet altijd even mooi :roll: )
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#63535
Wat ben je weer mooi en lekker bezig geweest Gerrit. :2th: Een bijzonder compliment waardig, is je mooie Winston uit een van je vorige post's :2th:

Die maak ik zelf van een witbrooddeeg:

Afbeelding
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63590
MAISBROODJE

Afbeelding
10% maismeel, 15% volkorentarwe vd molensteen, 75% Frans tarwebloem T55, 67% hydratatie
Maismeel als decoratie
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63621
MEERGRANENBATARD
Afbeelding
20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel, 60% frans tarwebloem T55, 67% hydratatie, honing, olijfolie
Roggebloem ter decoratie

(Omdat dit m’n favoriet is)(op dit moment)
Rougedebordeaux, Anna liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63693
TARWEBROOD MET LIJNZAAD EN YOGHURT

Afbeelding
Afbeelding
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie wv 10% volle yoghurt
7,5% lijnzaad. Afgeglansd met Aqua.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63703
MEERGRANENBOULE & BATARD MET MAANZAAD

Afbeelding
Afbeelding
20% volkorentarwemeel, 15% volkorengerstemeel, 5% sojameel, 60% tarwebloem T55, 67% hydratatie
Maanzaad ter decoratie
Door Rik59
#63704
Ga je de schutting schuren Gerrit??
Daarna kun je ze ook nog als weekendbollen gebruiken.. zaadjes zitten dan toch op de schutting.. afsmeren met boter en het weekend kan niet stuk...
Kost denk ik wel een vol pak plakjes Friese nagelkaas om hem vol te krijgen..

Maarreh laatie smake hè :2th: :2th:
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#63705
Heel mooi Gerrit :2th:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63719
ZACHTE WITTE BOLLEN MET SESAM

Afbeelding
100% Franse tarwebloem T55, 65% hydratatie wv 10% volle yoghurt en 10% ei
Sesamzaad ter decoratie
TigerManZ liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63732
BIERBOSTELBROOD

Afbeelding
70% Frans tarwebloem T55, 15% volkorentarwe vd molensteen, 35% bierbostel, 65% hydratatie (wv 10% uit de bostel)
Honing en zonnebloemolie. Volkoren roggemeel ter decoratie.
De gebruikte bostel is van een Russian Imperial Stout

(Toen ik het water bij de bloem had gedaan bedacht ik me dat ik ‘m met bier wilde maken.....seniorenmomentje......)
TigerManZ liked this
Gebruikersavatar
Door Eef
#63765
Een heel mooi brood Gerrit, even voor de duidelijkheid, je hebt dus 15% van de bostel bij het meel geteld. Had je de bostel ook eerst uit laten lekken?
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63767
MEERGRANEN MEERZADENBROOD

Afbeelding
Afbeelding
10% volkoren speltmeel, 20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 70% Franse tarwebloem T55, 70% hydratatie
3% geroosterde Pompoenpitten, 3% geroosterde Zonnebloempitten en 3% lijnzaad door het deeg.
Zonnebloempitten en Pompoenpitten ter decoratie.
Rik59 liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63786
TARWE-GERSTBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
20% volkorengerstemeel, 20% volkorentarwe, 60% Franse tarwebloem T55, 68% hydratatie
3,75% geroosterde gerstevlokken en 3,75% lijnzaad, 1% honing door het deeg.
Gerstemeel ter decoratie
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63800
BRUIN BUSBROOD

Afbeelding
30% volkorentarwe, 70% Tarwebloem T55, 68% hydratatie.
Afgeglansd met aqua naturalis
Anna liked this
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#63808
Nou Gerrit, dat ziet er weer picobello uit zoals bijna altijd :2th:
Ik vroeg me trouwens af waarom je met T55 bakt als je toch vrijwel altijd volkoren bijmengt?

Wil
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63820
Ik vind T55 een fijn bloem om mee te bakken. En om niet teveel soorten in huis te halen maak ik altijd een mengeling van volkoren en de T55.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63832
HALFVOLKOREN TARWE-SPELTBOULE (Met kookstuk)

Afbeelding
Afbeelding

25% Volkoren speltmeel, 25% volkorentarwe, 50% Franse tarwebloem T55 75% hydratatie
Olijfolie en bruine suiker

Ik heb een kookstuk gemaakt van 8% van het meel, 1 op 5.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63848
MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
20% volkorentarwemeel, 15% volkorenspeltmeel, 5% volkoren roggemeel, 60% frans tarwebloem T55, 68% hydratatie
Honing en olijfolie, 7,5% lijnzaad door het deeg.
Bioloogje liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63854
ZACHTE WITTE BOLLEN

Afbeelding
10% volkorentarwe, 90% Franse tarwebloem T55, 67% hydratatie wv 10% ei.
Afgeglansd met boter
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63857
TARWE-MAISBOULE & BATARD

Afbeelding
15% maismeel, 15% volkorentarwe, 70% frans tarwebloem T55, 67% hydratatie.
Maismeel ter decoratie
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63869
TARWEBROODJE

Afbeelding
Afbeelding

25% volkorentarwe, 75% Frans tarwebloem, 68% hydratatie.

Deze omdat me gevraagd werd of ik ook wel eens “gewoon” brood bakte....
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63899
TARWEBROOD MET SESAM

Afbeelding
35% volkorentarwe, 65% Frans tarwebloem T55, 68% hydratatie, sesamolie.
Sesamzaad ter decoratie
Anna liked this
Gebruikersavatar
Door Matthijs1988
#63900
Die zien er fijn uit Gerrit, krijg er direct trek in. Gebruik je gist of zuurdesem voor de busbroden? Ik vind het altijd nog een uitdaging om een busbrood een goede ovenrijs te laten hebben.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63906
Matthijs1988 schreef:
wo 13 mar 2019, 19:29
Die zien er fijn uit Gerrit, krijg er direct trek in. Gebruik je gist of zuurdesem voor de busbroden? Ik vind het altijd nog een uitdaging om een busbrood een goede ovenrijs te laten hebben.
Ik gebruik gist, droge gist, 1,5%
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63935
MEERGRANEN-MEERZADENBROOD

Afbeelding
20% volkorentarwe, 10% volkorenspeltmeel, 70% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
9% geroosterde zonnebloempitten, geroosterde pompoenpitten en lijnzaad door het deeg.
Een mengsel van pompoen- en zonnebloempitten, sesamzaad en maanzaad ter decoratie.
TigerManZ liked this
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#63938
Zoals gewoonlijk... weer mooi gebakken Gerrit. :2th:
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door TigerManZ
#63944
Zier er prachtig en lekker uit Gerrit :D
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63968
MAISBROOD

Afbeelding
15% maismeel, 15% volkorentarwe, 70 tarwebloemT55, 70% hydratatie
8% polenta door het deeg, polenta ter decoratie.
Gebruikersavatar
Door Eef
#63969
Dat ziet er (alweer) prachtig uit Gerrit, bak je voor heel je omgeving? Ik heb wel een vraagje, voeg je (bijna) nooit wat zoets en wat vet toe? En dan toch een lekker zacht brood? Het is dus niet persee nodig?
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63972
MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
30% volkorentarwe, 10% volkorenspeltmeel, 10% volkoren gerstemeel, 5% volkorenroggemeel, 45% Franse tarwebloem T55, 72% hydratatie, bruine basterd en zonneblomolie.
7,5% lijnzaad door het deeg, roggemeel ter decoratie.
Gebruikersavatar
Door Eef
#63974
Dank je voor de toelichting Gerrit, ik ga ook eens wat van jou recepten uit proberen want die broden zien er allemaal wel heel goed uit .
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door Bakker Henk
#63981
71% hydr is best wel hoog, Gerrit. Maar hiervan is ook melk en ei? Nog boter toegevoegd?
Ze zien er mooi uit.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Brood van Miepj

2,5 uur oven opwarmen is wel erg lang. Vraag me af[…]

El cheapo ovenvloer

Slim ook om die losse steen te gebruiken voor het […]

Brood van Gerrit

Een goed begin van een lekker weekend. [emoji106][[…]

Tom's pogingen

Geen tips voor de korst van de kaiserbroodjes? […]